olinka20 20.04.15, 19:33 Czy jest ktos w stanie mnie przekonac, ze to jest fajne? Tak sobie rano/wieczorem razem myc zęby i pluc do swojej umywalki? Bo nie kumam ( tak, oglądam projekty łazienek i wszędzie sa te 2 umywalki ). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoreska Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 19:53 Jak się jest (lub będzie) panią na włościach, to na dwie umywalki można sobie pozwolić. Ja drugą musiałabym podwiesić pod sufitem Więc nie potrafię przekonać Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 19:57 No własnie ja nie widze sensu. Nawet w największej łazience ( a nasza największa w sumie nie bedzie ) Odpowiedz Link
babowa Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 20:34 e tam, zbedny bajer i tyle moim zdaniem Odpowiedz Link
redlinka Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 20:38 Zbiera mi sie na wymioty jak ktos obok myje zeby i pluje ...fuuuj Odpowiedz Link
babowa Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 20:43 red, to myj pierwsza:p a w ogole redowa, mialam cie ostatnio na mysli czesto ze szczesciara z ciebie Odpowiedz Link
babowa Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 21:56 no szczesciara mam na mysli wike u mnie w rodzinie był inny sceniariusz Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 20:50 Uch jak dobrze, nie jestem w tym obrzydzeniu sama Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 21:32 w jednej koty będą leżeć... dwie umywalki to mają sens gdy w domu mieszka tak co najmniej 8 osób chyba tobie to nie grozi? Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 21:40 Brrr, wypluj te słowa Eno serio nie widziałyscie najmodniejszych ( od kilku lat) łazienek przysypialnianych? I te slodkie parki w szlafrokach myjace razem ząbki Odpowiedz Link
peonka Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 12:25 O rany, mam tak samo. Żadne inne wydzieliny ani odgłosy mnie tak nie brzydzą.. Odpowiedz Link
jowita771 Re: 2 umywalki w łazience 01.05.15, 10:24 Tez tak mam. Pamiętam mycie zębów w szkole, ależ się umordowałam, żołądek mi wyszarpało zawsze. Odpowiedz Link
beata985 Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 21:54 jeden grat wiecej do sprzątania....mnie by nikt nie przekonał do takiej wersji.... Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 22:07 no wiesz może być też słodka parka pt: jedna osoba korzysta z wc a druga z umywalki w tym samym pomieszczceniu ... Odpowiedz Link
beata985 Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 22:14 nie nie...kompletnie nie moje klimaty zarówno mycie zębów jak i siusiu wolęrobić w swoim towarzystwie........czasami mnie przycisło i musiałam dzielić się pomieszczeniem...ale to tylko w wyjątkowych sytuacjach.... Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 22:23 Dla mnie koszmar. Od zawsze mieszkam w mieszkaniach, gdzie łazienka jest osobna z toaletą. Nawet malenkie 2 pokojowe mieszkanko w wielkiej płycie miało osobno. Duzym szokiem było jak zobaczyłam, ze większosc ludzi robi wspólne pomieszczenie toaleto/pryznicowo/wannowe. Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 22:25 i to się nazywa saloon łazienkowy Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 23:54 No ja mam wspólne, w dodatku patologicznie małe (kuweta się nie zmieściła). Ale na nowym będzie osobno, uff. Dwóch umywalek nie rób, zainstaluj lepiej ze 4 bidety - na babską imprezę jak znalazł. Odpowiedz Link
dlania Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 22:34 Ja, jakbym miała 2 umywalki, tobym zawsze pluła do tej drugiej. Moja bylaby czyściutka Odpowiedz Link
amoreska Re: 2 umywalki w łazience 20.04.15, 22:54 gorzej, jakby to drugie postanowiło pluć do twojej . Żadna nie byłaby czyściutka Odpowiedz Link
aqua48 Dwa razy więcej sprzątania.. 21.04.15, 10:20 Z jedną mam wystarczająco dużo roboty... Odpowiedz Link
ciri_77 Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 11:54 Mam dwie córki i jedną łazienkę - rano, przed wyjściem do szkoły/pracy - marze o drugiej umywalce Odpowiedz Link
valla-maldoran Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 11:55 Raczej nie jest fajne. Mnie nie przeszkadza wspólne korzystanie z łazienki, ale lubię jak wc i reszta jest oddzielnie i tak do niedawna miałam. Teraz mam kombajn - wc, umywalka i prysznic są razem, ale za to mam dwie łazienki Odpowiedz Link
royals0 Re: 2 umywalki w łazience 23.07.15, 19:07 czesc jesli szukacie umywalek lub inspiracji dotyczacych umywalek to mam bardzo ciekawy link ktory z reszta polecila mi siostra ktora remontowala swoja lazienke jesli ktos szuka ciekaowych rozwiazan to polecam gnsbud.pl/inspiracje/inspiracje-lazienkowe/9-inspiracja-hansgrohe-puravida Odpowiedz Link
turzyca Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 14:54 Ja nie, ja wczesniej zdecydowanie zamontowalabym bidet i pisuar. A jakbym miala tyle miejsca, zeby miec umywalke, wanne, prysznic, bidet, pisuar i jeszcze miejsce na druga umywalke, to raczej zrobilabym dwa oddzielne miejsca do mycia. Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 20:24 My planujemy troche otwartą, a trochę zamknięta przestrzen. Kompromis pomiędzy typową łazienką z toaleta, wanną i prysznicem w jednym pomieszczeniu, ale jednak ta toaleta jest jakos wyodrebniona. Z bidetem ofkors Co sobie bede załowac Odpowiedz Link
redlinka Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 20:36 Bidet rozwiazuje problem, jedno pluje do umywalki, drugie do bidetu... Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 20:50 Naucze koty pic z bidetu Ostatnio mi wyzerały wode do prasowania, swinie jedne. Odpowiedz Link
kolibeer2 Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 20:53 to przestaniesz w końcu być patologią a dwie umywalki to jakoś mi się nie widzą , fanaberia taka i dodatkowy klamot do sprzatania Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 20:54 bidet będziesz mieć? i może całkiem na ematkę się przeniesiesz? Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 20:57 Nieee, no cos ty Dorcia Kolibeer z taką iloscią kotów i pudlem ja ZAWSZE bede patologią Odpowiedz Link
toffix Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 22:45 Wanna i prysznic - to jest ważne! Ja lezę w wannie, M. bierze prysznic. Niestety, u mnie miejsca na bidet nie starczyło. Odpowiedz Link
jowita771 Re: 2 umywalki w łazience 01.05.15, 10:28 Wannę i prysznic tez mam, bidetu nie mam, bo mi akurat niepotrzebny, siadam na wannie w tym celu.. Odpowiedz Link
kanna Re: 2 umywalki w łazience 21.04.15, 23:56 Dla mnie też bzdura. Jak rozumiem, chodzi o to, żeby osoby mogły na raz (symultanicznie) dokonywać ablucji. Ale te osoby musiałby chyba na raz wychodzić, to raz, dwa: musiałoby nie byc innych łazieniek. No wiec nasz architekt od domu był bardzo zadziwiony, ze nie chcemy dwóch umywalek w łazience. (o kota proszę się nie martwic, jego ulubionym meblem łazienkowym jest bidet ;P ) Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 22.04.15, 07:53 Kanna my w ogole łamiemy konwencje Bez balkonów, bez garazy przy domu, bez wyspy kuchennej, bez 2 umywalek, z jednym parapetem w całym domu Odpowiedz Link
kanna Re: 2 umywalki w łazience 29.04.15, 23:26 matko, zgromadziłaś i upubliczniłaś tyle tajnych i poufnych informacji na mój temat! Stracę anonimowość. Paranoja każde mi się schować i szybko dobudować wyspę albo balkon Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 30.04.15, 08:05 Haha myslisz, ze tylko ja tak mam? To ci zdradze, ze nie bedziemy miec tez podwieszanego sufitu ( zgryzota naszego elektryka, przy KAZDEJ wizycie pyta- to moze zrobicie ten podwieszany sufit? ) Ostatnio zapowiedziałam, mu ze za słowa "podwieszany sufit" bede w niego chlapac "karną żabką" ( sikawka na wode), na zwierzęta działa Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: 2 umywalki w łazience 30.04.15, 09:18 Olinka- jeden parapet dla tylu kotów? serca nie masz czy co? W kwestii żabki- obawiam się , że zwierzeta są mądrzejsze od pana elektryka Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 30.04.15, 09:48 Hmmm na upartego to jest ich wiecej W kuchni jeden, w łazience na dole jeden i w łązience i toalecie na górze w sumie 2. I tyle. Mało? A nasz pan elektryk mądry jest, tylko uparty jak osioł NAjbardziej mi sie podobał pomysł podswietlanych schodów na ruch Wyobraziłam sobie te swiatełka pomiedzy połnocą a 2 w nocy Odpowiedz Link
solejrolia Re: 2 umywalki w łazience 22.04.15, 07:16 a ja marzę o tym rozwiązaniu! bo często jest tak, ze sie całą rodziną szykujemy do pracy/szkoły. a tu nie ma nawet jak stanąć i umyć szybko rąk, bo córka stoi, i stoi, i stoi przed tą umywalką. mycie zębów z mężem, czy z córką też nie brzydzi mnie, nic a nic. czasem i tak jesteśmy pochyleni w dwójkę ...albo w trójkę... nad jedną umywalką. bo jak sie człowiek spieszy, to nei zwraca uwagi na pierdoły. obrzydzenie? a nie...bez przesady, zeby do umycia rąk czy zębów potzreba było az takiej intymności. Odpowiedz Link
margotka28 Re: 2 umywalki w łazience 22.04.15, 08:53 podpiszę się. Gdybym raz jeszcze projektowała łazienkę to bym zamontowała dwie umywalki. Aktualnie codziennie rano plujemy w tym samym czasie do jednej. We trójkę. I to jest dopiero patologia Odpowiedz Link
hanti Re: 2 umywalki w łazience 30.04.15, 07:09 teraz zamontowałabym dwie. Możecie się domyślać co w łazience dzieci dzieje się rano Dwie umywalki maja sens, kiedy z jednej łazienki korzysta więcej osób, w naszej sypialnianej nie widzę potrzeby, wręcz byłoby to bez sensu, u dzieci marzą mi się dwie. Odpowiedz Link
exotique Re: 2 umywalki w łazience 30.04.15, 19:26 zamiast dwoch umywalek u mnie sa dlugie(120cm) ale z jednym odplywem. nie ma klopotu z myciem zebow we dwojke czy trojke jednoczesnie. natomiast Olina- po jakiego Ci bidet? miejsce to zawala, kolejna rzecz do szorowania. mi tu dziewczeta kilka lat temu podsunely cudne rozwiazanie- bidetka czyli taki prysznic z ciepla-zimna woda przylaczony obok toalety. zamiast siedziec na bidecie- wszystko zalatwiasz na kibelku. a teraz to nawet masz kible dupomyjace i suszace... imo szkoda miejsca na odrebny bidet Odpowiedz Link
one-smutasek Re: 2 umywalki w łazience 30.04.15, 20:26 To wszystko zależy.... Ja nie wyobrażam sobie jednej umywalki w łazience z tego względu że nasza rodzina to takie typowe "zwierze stadne" sama nie wiem jak to się dzieje ale to coś na zasadzie : odgłos mycia zębów i już cała reszta zlatuje się do szorowania nawet nie pomyślałam że to może wydawać się obrzydliwe Ja zawsze maluję się w łazience, na ścianie mamy duże lustro, blat i właśnie dwie umywalki na ogół jak się szykujemy ja upiększam się przed jedną umywalką a mąż goli się przed drugą a gdzieś między nami pałętają się dzieciaki ale my to chyba patologia Odpowiedz Link
jowita771 Re: 2 umywalki w łazience 01.05.15, 10:17 Dla mnie niefajne, więc Cie nie przekonam. Jak wymyślałam swoja łazienkę, to od razu ten pomysł odrzuciłam. Znam dwie osoby, które tak mają, żadna nie korzysta z obu umywalek, nawet nie to, że jednocześnie, ale w ogóle, każdy korzysta osobno i z jednej, a druga jest i się kurzy. Mojej kuzynce w tej używanej umywalce zepsuła się niedawno bateria, to zamienili i zepsutą wstawili do tej nieużywanej, bo i tak nikt nie odkręca. A ja bym nie chciała myć zębów z drugą osobą jednocześnie i druga umywalka nic tu nie zmienia. Odpowiedz Link
nowi-jka Re: 2 umywalki w łazience 04.05.15, 11:50 a próbowałas kiedys np w 4 osoby czyli rodzice i dwójka dzieci wyjsc na jedna godzine? bo jesli tak to chyba niczego tłumaczyc nie trzeba Odpowiedz Link
olinka20 Re: 2 umywalki w łazience 04.05.15, 12:13 Bez obaw, na parterze jest druga umywalka Na upartego do zlewu tez mozna pluc pastą. Odpowiedz Link
nowi-jka Re: 2 umywalki w łazience 04.05.15, 12:38 no skoro masz wiecej łazienek w domu to sensu nei widze Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: 2 umywalki w łazience 13.05.15, 22:57 fajna sprawa o ile nie pracujesz na housekeepingu w hotelu i nie musisz ich codziennie pucowac Odpowiedz Link
hamerykanka Re: 2 umywalki w łazience 24.07.15, 01:18 Ja mam dwie w lazience przysypialnej. Uzywam jednej, druga stoi i kurzem zarasta. Jak bede przerabiac te lazienke z pruciem scian wlacznie, bo izolacja scian jest dodupna i w zimie odmrazam sobie tylek, to zrobie jedna ale porzadna, mini prysznic 1m2 wypieprzez i wsadze tam kibelek, a tu gdzie jest kibelek, druga umywalka i szafla niw piec ni w dziesiec , walne dwuosobowa kabine prysznicowa, zebysmy mogli sobie z mezem od czasu do czasu plecy umyc. O Odpowiedz Link
hamerykanka Re: 2 umywalki w łazience 24.07.15, 01:21 BTW lazienki w domu sa dwie, jedna kolo livingrumu. Z niej korzysta dziecko i maz. POtem odziedziczy je dziecko, jak juz przerobie te duza kolosypialna. Na razie maz ma zakaz korzystania z mojej w nocy, bo jak ma gazy to czlowiek od razu staje na bacznosc. A ja mam problemy z zasypianiem Odpowiedz Link