b1964
14.01.15, 20:04
Witam serdecznie.Bardzo się ucieszyłam znajdując to forum.
W kwesti wprowadzenia to mieszkam w Holandi 25 lat.Tutaj NIE ma lekarzy prywatnych.Pacjentow z choroba z Lyme leczy się tak jak wszędzie.30 dni doksycyklina 2x100 i ma się być zdrowym.Jako ze zdrowa nie bylam to punkcja.Wynik ujemny czyli znowu mam być zdrowa.Koszmar.Moze najpierw objawy.Poczatek : koszmarny rozsadzający bol glowy,wysypka rozna tez 1,5 centymetrowe centki ,sciski,kurcze slinianek i szyi.bol potylicy.- leczenie prenidizon i inne leki na alergie.Czasem było calkiem dobrze a czasem myslalam ze umre.Po 4 miesiącach alergia zniknela,sama zrezygnowałam z leczenia prenidizon.Rozne badania na kortyzon,na tarczyce ( guzek - punkcja guzek nie zlosliwy) nowe objawy uczucie ,,odlotu,,- umierania,drgawki ,trzęsienie rak - chwilowe,ucisk na gardlo i klatke piersiowa,omdlenia,krecenie w glowie,brak czucia w klatce piersiowej,dolu brzucha,narzadow rodnych.Czasem znowu swędzenie sromu.Czasem mrowienie,pieczenie,brak czucia twarzy i innych części ciala.Brak czucia jezyka,gardla.Klocie w oku -raz jedntm raz w drugim.Chwilowe zle widzenie,trzeszczenie przy ruchach glowa,Uczucie przeskakiwania iskry w potylicy i skrzypienie potylicy,slinianek,twarzy.Wiem ze brzmi to idiotycznie ale wlasnie tak czuje.Najbardziej dokuczliwe objawy to dotycza glowy i szyi.Przeczulica ciala.Okrycie kocem wywoluje bol.Noszenie spodni delikatnych bawełnianych tez.Obled.Codziennie coraz gorzej.Po 3 tygodniach zazywania doksycykliny 2x100 lekka poprawa.potem sama zamawiałam przez internet bez recepty doksycykline -zazywalam 2x200.Znaczna poprawa.Teraz mam dylemat.Narazie dalej zazywam 2x200 doksycykline ale kupiłam tez klacid.Pisze 2x 500 dziennie.Czy bakterie mogly ,,przyzwyczaić,, się do doksycykliny ? bo tak bardzo powoli się polepsza.Czy zacząć zazywac klacid 14 dni 2x500 a potem znowu wrocic do doksycykliny?
Już trochę lepiej się czuje.natezenie objawow zmalalo ale jeszcze nie mam sily jechać do Polski do prywatnego lekarza.Tutaj nie mam szans na wyleczenie.Bede wdzieczna za kazda porade,
pozdrawiam serdecznie.
Ta choroba daje takie objawy ze sama zastanawiałam się czy to co czuje to czuje naprawdę.