Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację wyników na Boreliozę (WB)

16.04.19, 20:08
Witam.
Dzisiaj odebrałem wyniki w kierunku Boreliozy na podstawie badania Western Blot. Ogólnie wszystkie wyniki ujemne, poza jednym...w klasie IgG dodatni wynik wyszedł mi antygenu p 41 (wartość 49,0). Co mam o tym myśleć ? czy jestem zdrowy od Boreliozy ? W ogólnym podsumowaniu wyniku badań IgG i IgM wyniki testu są opisane jako negatywne...

Poniżej zamieszczam wyniki badania:

zapodaj.net/f04eca8ba9926.jpg.html
zapodaj.net/7f20d41391224.jpg.html
Z góry dziekuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • bartosz33333 Re: Proszę o interpretację wyników na Boreliozę ( 23.04.19, 15:10
      Antygen p41 może wskazywać na jakąś bakterie z wiciami, jest niespecyficzny.
      • lbanez Re: Proszę o interpretację wyników na Boreliozę ( 23.04.19, 17:34
        Rozumiem. Czyli mogę ostatecznie przyjąć, że na Boreliozę chory nie jestem ?
    • wozny1234 Re: Proszę o interpretację wyników na Boreliozę ( 04.12.21, 15:25
      Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na mikroorganizmy i chorób wywołanych przez te patogeny. Zajmują się też borrelią i koinfekcjami odkleszczowymi. Jest też tam zielarz i dietetyk, więc mają podejście profilaktyczne do ludzi, a także mikrobiolog, więc ci wszystko lepiej wytłumaczy. Ja sam tam chodziłem i mi bardzo pomogli. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda.
    • leszekk1234 Re: Proszę o interpretację wyników na Boreliozę ( 12.11.22, 12:51
      raczej masz borelioze borelioza jest rozpoznawana w 15% przypadków ...borelioza jest chorobą wywoływaną przez bakterie wirusy i pierwotniaki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka