Dodaj do ulubionych

Gdzie wziąć kredyt bez krd??

19.06.14, 13:20
Witam, bardzo chciałbym wziąć gdzieś kredyt bez [url=http://www2.krd.pl/]K.R.D.[/url], po to aby spłacić może aktualne zadłużenie. Niestety sprawa skomplikowała się w momencie, w którym straciłem pracę. Nie mam żadnego zaświadczenia o zarobkach. Pracuje trochę na czarno u znajomego ale on jakby miałby mi podatki opłacać typu zus i inne to bym dostawał może 700 zł miesięcznie. W krd jestem za rachunki za prąd i spółdzielnie. Proszę o poradę gdzie taki kredyt mogę skutecznie wziąć?

Znam całą listę pożyczek faraon24.pl/pozyczki ale nie jest tam wyszczególnione, która pozycja jest de facto bez sprawdzania krd!
Obserwuj wątek
    • zweryfikowano Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 19.06.14, 15:41
      Bardzo dobrze, że znasz już tą listę.

Odpowiadam
      Niektóre firmy sprawdzają Krajowy Rejestr Długów a inne nie. To zależy już od danej firmy. Miej jednak na uwadze, że część chwilówek z listy Faraona jest udzielana w sposób zautomatyzowany i nie ma fizycznej możliwości sprawdzania każdego rejestru typu BIG.

BIG to Biuro Informacji Kredytowej i jest to nazwa wywodząca się z ustawy o BIG www.big.pl/ustawa-o-big
      DO BIG-ów zalicza się właśnie KRD oraz ponadto takie rejestry jak Infomonitor czy ERIF.

[i]Norbert Piasecki[/i]
      • w0jt Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 19.06.14, 17:32
        Na podstawie tego co Pan pisze panie Norbercie to mam propozycję, która pojawiła się już chyba na waszej własnej stronie www, mianowicie chodzi o dodanie dodatkowej rubryki z wyszczególnieniem co jest "BEZ" a co jest "Z".

I mam jeszcze jedną propozycję. Z racji tego, że proponujecie "MULTIPOŻYCZKI" (spłacanie poprzedniej następną) to można by wpisać w Wasze listy nazwę firmy, która daną chwilówkę obsługuje. Domyślam się (nie wiem czy słusznie), że dwie pierwsze pożyczki za darmo w tej samej firmie nie przejdą... Nie wiem czy tak faktycznie jest. Czy możecie to sprawdzić i podać takie informacje w swoich zestawieniach?
        • zweryfikowano Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 20.06.14, 07:05
          Właśnie dokładnie nad tym pracujemy :)

Pogoda niestety przeszkadza w przyspieszeniu prac. Zbyt dużo słońca aktualnie mamy w porównaniu do tego ile mieliśmy złej pogody ;) Nikomu nie chce się w biurze siedzieć. Nie korzystamy też z MAC'ów jak Pan Latkowski to bateria starcza na max 2 godziny siedzenia na dworze bez prądu. Zmierzam do tego, że prawdopodobnie dopiero w poniedziałek ruszymy pełną parą z nowymi zmianami w Faraon24 :)

Dla bardziej zaawansowanych internautów mam pewien dobry sposób:
          w google wpisujecie dyrektywę "site:" po niej adres strony np "vivus.pl" a po tem wpisujecie słowa, których szukacie. Dzięki takiemu zapisowi "site:vivus.pl krd" w google odnajdziecie podstrony, które informują o danym rejestrze. Trzeba wpisywać zarówno skróty jak i pełne rozwinięcie tak jak to "site:vivus.pl krajowy rejestr długów". Każdy ma inny sposób zapisywania informacji i jest co sprawa zupełnie indywidualna.

Jest jeszcze jeden "przeszkadzacz", który spowalnia nasze prace na listą kredytów, chodzi oczywiście o "taśmy Wprost" :) Z uwagi na wysokie zaangażowanie politycznie niektórych osób z Faraon24 dochodzi dodatkowe spowolnienie.

Do zobaczenia w poniedziałek rano przy półce z gazetami!
          • w0jt Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 26.06.14, 09:58
            Gazet w kioskach nie było. Przynajmniej w tych koło mnie w samo południe... tak na marginesie.

Wybrałem z listy Pana Michaela Straus'a Vanquis Bank i mam już pieniądze pod ręką :) Polecam wszystkim. Wiem, że dostał bym też w innych miejscach.

Polecam Vanqius: faraon24.pl/pozyczki-internetowe/vanquis
            a dla dużej kwoty Zaimo: faraon24.pl/pozyczki-internetowe/zaimo

[i]W0JT[/i]
        • mariusz182 Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 05.02.17, 01:38
          Sprawdź ranking na ecasa.pl tam aktualizują to na bieżąco
          • mariusz182 Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 05.02.17, 01:39
            Tu masz pełny link ecasa.pl/ranking-pozyczek-pozabankowych-az-20-pozyczek-za-darmo.html/
    • slawekpiechur Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 21.06.14, 10:42

Spróbuj w tych miejscach (również na faraonie)

faraon24.pl/pozyczki-internetowe/ekspreskasa - na 100% jest bez BIK do 500 zł. O KRD też nie musisz się martwić

druga pozycja, którą proponują dla większej kwoty to coś zupełnie nowego:

faraon24.pl/pozyczki-internetowe/zaimo - przeszukałem kompletnie całą stronę ZAIMO i ani jednej wzmianki o rejestrach KRD :) Jeśli o tym nie informują to oznacza, że nie sprawdzają (inaczej było by to po prostu głupie i narobiło by im pracownikom zbędnej roboty)

W pozabankowych pożyczkach chodzi głównie o to, że amją tam kierować swoje kroki osoby, które nie mają szansy uzyskać kredytu w banku.

To co mnie np. zaskakuje to taki parabank jak AASA KREDYTY (czasem sami piszą przez jedno "A" ASA KREDYTY). Rządają udokumentowanych dochodów, brak zadłużenia w BIK I BIG-ach (KRD jak ERIF jest BIG-iem) a oprocentowanie podają na poziomie 9% a RRSO już szaleje wielokrotnie wyżej :(

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xc/od/oler/aK9u2QrUsDjRzSE2CX.jpg[/img]
      Zobaczcie sami jak AASA zarabia :) 390 zł za samo przygotowanie !!!
      • w0jt Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 24.06.14, 05:54
        Zgadza się z AASA! Pożyczasz 100 zł już na wstępie jesteś winien 490 zł plus 9proc.

Parabank parabankowi nie równy, niektórzy dają za darmo niektórzy każą sobie słono płacić, zupełnie jak... heh... szkoda kończyć ;) bo ktoś wytknie to co się teraz politykom wytyka, że mają kompleksy na temat własnych organów ;)

Abstrahując... gdzie jest ten obiecany podział na BEZ BIK i Z BIK?
        • zweryfikowano Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 01.07.14, 06:53
          Nie robiliśmy dodatkowej rubryki bez krd. Tak postanowiliśmy. Naszym zdaniem sprawnie funkcjonuje rozszerzenie wartości już istniejących komórek o dane o sprawdzaniu rejestrów.

Odpowiadam też na pytanie z PW:
          Konto wspólne może być źródłem przelewu weryfikacyjnego. Ważne aby dyspozycje składała osoba, która pożycza ponieważ muszą dane z dowodem osobistym się zgadzać.

Nie wszyscy wybierają wspólne konto ale jest sporo zalet jak np. takie, że wspólne konto wzbudza zainteresowanie ze względu na niskie koszty prowadzenia, ponieważ mamy otwarty jeden rachunek ,Do takiego konta można założyć kilka kart płatniczych, tak więc płatności może dokonywać niezależnie kilka osób.Najlepiej do takiego konta jest ustalenie pełnomocników w razie np . wypadku losowego. Niektóre z banków wprowadziły dla takich kont zwolnienie z opłat za wykonywanie operacji.To konto ma jednak również swoje minusy tzn. nie jesteśmy w stanie kontrolować , aż tak swoich wydatków.W niektórych przypadkach , jeśli nie jesteśmy świadomi o wydatkach swojego małżonka możemy uruchomić debet , od którego są naliczane niemałe odsetki.W tego typu kontach oboje z małżonków odpowiadają za wydatki partnera przed innymi podmiotami . Więc konto to ma swoje plusy i minusy.
      • zweryfikowano Analiza24 Gdzie kredyt bez BIK 02.07.14, 11:56
        Każdy potrzebuje pieniędzy, niektórzy potrafią zarobić tyle żeby wystarczyło na utrzymanie całej rodziny a inni nie mają nawet takiej szansy. Z pomocą przychodzą kredyty ale jeśli bank odmawia z powodu już istniejącego zadłużenia to pozostaje kredyt bez BIK.

Analiza24: [url=http://faraon24.pl/pozyczki][u]faraon24.pl/pozyczki[/u][/url] – przez Internet dla zadłużonych

Najwięcej ofert jest oczywiście w zestawieniu Faraon24. Jest to zestawienie chwilówek rekomendowane przez specjalistów z branży. Są tam nie tylko kredyty online z gotowym wnioskiem ale również kredyty w 15 minut.

BIK – Biuro Informacji Kredytowej S.A. - gromadzi i przetwarza wszystkie dane o istniejących i przeterminowanych kredytach. Bez sprawdzania historii w tym rejestrze uzyskanie kredytu bankowego jest niemożliwe. To możliwe jest tylko w Faraon24.
    • zweryfikowano Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 02.07.14, 06:39
      plan64 napisał:
      > Czy patrzyłeś na www.autotokasa.pl - ciekawe rozwiązanie finansowe.

Tak, sprawdzaliśmy to, lepiej trzymać się z daleka od tego typu pomysłów. Liczby ze strony nie zachęcają, bo tak np.
      auto warte 10.000 zł sprzedajemy za tej firmie za 10.000 i płacimy co miesiąc 774 zł za jego wynajem przy opcji 12 msc czyli w ciągu roku zapłacimy 9.288 zł za wynajem auta, które sprzedaliśmy za 10.000 a po roku możemy (jak rozumiem) dalej wynajmować albo zrezygnować zostając bez auta i bez gotówki. To pomysł dla desperatów jak ktoś potrzebuje pieniędzy na operację dla dziecka i tego typu przykre sprawy bez wyjścia.
      • w0jt Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 21.07.14, 08:07
        Już w sieci znalazłem 3 opisy jak wrabiali ludzi w podobne pomysły. Zawsze kończyło się ogromnym długiem i brakiem przedmiotu zastawu.
    • aktywowana Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 27.01.17, 05:45
      Kredyt bez KRD można wziąć chyba tylko w paru firmach, z tego co jest na FARAON24 można wyszczególnić takie pożyczki: FENIKO, CASHSPORT, PROFICREDIT, MILDUM, WOWCREDIT, ORZEŁ, KORONA i było by na tyle.

Większość firm sprawdza KRD bo to jest podstawowa baza dłużników. Wszystkie niespłacone małe kwoty i duże kwoty tam są, włącznie z chyba kredytami bankowymi po 90 dniach od zaprzestania spłacania.

Sprawdzanie w KRD jest raczej najtańszym sposobem na ocenę wiarygodności finansowej. Fakt deklarowania nie sprawdzania KRD nie znaczy też wcale, że z innych źródeł nie można ocenić zdolności do spłaty pożyczki.
    • alexx92 Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 31.01.17, 23:52
      zaciaganie zadluzen na splate poprzednich dlugow nie jest za dobrym rozwiazaniem. przedtem musisz dokladnie przeanalizowac swoja sytuacje. ja biore pozyczki w kasomacie. maja kase zawsze wtedy, kiedy potrzebuje i dokladnie tyle ile chce. polecam!
    • kolika22 Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 25.06.17, 22:22
      Chwilówki www.netpozyczka24.pl/chwilowki/ pożyczki krótkoterminowe z oferty pozabankowej udzielane przez internet na uproszczonych zasadach. Pożyczki bez zaświadczeń i poręczeń dostępne na konto w gotówce lub czeku.
      • swiatnelewek Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 26.06.17, 14:49
        Polecam faraon24
        ma najwięcej chwilówek
    • pawelsienko312 Re: Gdzie wziąć kredyt bez krd?? 10.07.17, 19:08
      javascript:bankier.openProductForm('1274','?source=spd')

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka