Dodaj do ulubionych

Kredyt gotówkowy na dowód osobisty

19.07.14, 19:17
[img]https://www.withmoney.pl/img/kredyt_gotowkowy.jpg[/img]
Pilnie poszukiwany kredyt gotówkowy na dowód osobisty. Zaznaczam, że chodzi o produkt bankowy. Pozabankowe pożyczki znam wszystkie z faraon24 ale mnie interesuje większa kwota powyżej 20.000 zł. Do dyspozycji jest tylko dowód osobisty. Który bank coś takiego mi zaoferuje?

Oczywiście znam: Całą listę Faraon24: faraon24.pl/pozyczki

i teraz tak: mBank mi odmówił bez podawania powodu, mam tam konto i dostałem „oferta dla Ciebie” a Getin Bank ma tyle złych opinii, że aż strach kontaktować się :(
Jeszcze co do mBanku to czytałem, że oni wyliczają automatycznie zdolność kredytową na podstawie historii rachunku bankowego i właśnie mi tak wyliczyli, że dostanę nawet więcej niż 20k. Po 15 minutach od wypełnienia wniosku dostałem wiadomość odmowną i status wniosku został oznaczony jako zamknięty. Getin Noble Bank oferuje niby bez zaświadczeń ale na tej samej stronie na której to piszą na dole małym druczkiem jest napisane, że kredyt dostanę po udokumentowaniu dochodów – o co kaman?! Chyba chodzi im o założenie konta i oddanie Czarneckiemu swoich własnych pieniędzy z depozytu. Depozyt dla banku oznacza to co mamy na koncie.
Mogę spłacać 1.000 miesięcznie przez max 2 lata.

Jeszcze co do Faraon'a to jest tam opisany sposób na łączenie nieoprocentowanych pożyczek w jedną całość i jest to na 30 dni co dla mnie zupełnie odpada. Skorzystać chce z tego jak będę spłacał w banku żeby szybciej spłacić i nie ponieść dodatkowych kosztów.
Obserwuj wątek
    • norbert-piasecki Re: Kredyt gotówkowy na dowód osobisty 20.07.14, 05:57
      [img]https://transoptymista.pl/wp-content/uploads/2013/10/dowod-osobisty.jpg[/img]
      Jest kilka banków wartych polecenia ale wymagane jest pewne wyjaśnienie. Przy 20tys. Rata 1tys/msc to marzenie. Wystarczy policzyć 24*1000 wynosi 24tys czyli tylko 4tys zarobku banku. Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie sądzi, że jakiś bank zadowoli się marnymi czterema patolami. Takie rzeczy to tylko przy dopłatach unijnych. Jak już jesteśmy przy dopłatach to jest pożyczka na 1proc. i nazywa się „wsparcie w starcie”. Jeśli ta suma potrzebna jest na rozpoczęcie działalności gospodarczej to warto się nad tym zastanowić. Jest to pomoc typu de minimis a ten 1 proc. to po to aby Urząd Skarbowy nie naliczył podatku w wysokości standardowego średniego oprocentowania występującego w danym czasie na rynku.
      Jeśli już jest potrzebny to warto zastanowić się nad tym:
      [url=http://sp.faraon24.pl/e/lead/431/label=dowod][u]do 140.000 bez zabezpieczeń[/u][/url]
      [url=http://sp.faraon24.pl/e/lead/759/label=dowod][u]17 zł za każdy 1.000[/u][/url]
      [url=http://sp.faraon24.pl/e/lead/536/label=dowod][u]do 20.000 bez zaświadczeń[/u][/url]
      bo to jedyny sposób aby było tanio i może da się zmieścić w założeniach
      Już widzę te emocje i mimikę oburzenia dlaczego bankowi nie wystarczą 4tys zarobku przez 2 lata. Kalkulatory pokażą wprawdzie, że zarobek ten może być mniejszy nawet niż 4k a rata wynosić <1tys/msc ale te kalkulatory zapominają chyba o kosztach dodatkowych. Według moich rachowań minimalna rata za taką kwotę będzie wynosić >1100PLN. Można sprawdzić samemu, liczydła pokazują oprocentowanie już od 9,27PROC do 23,21PROC ale różnica w comiesięcznej racie między najtańszym a najdroższym (biorąc pod uwagę procenty) to < 100PLN co nie może wynikać z ponad dwukrotnej różnicy między widełkami procentowymi bo mamy tu do czynienia z okresem dwu letnim i wchodzi już do gry procent składany.
    • hub-lewandowski Re: Kredyt gotówkowy na dowód osobisty 20.07.14, 07:11
      [img]https://mybankier.com/wp-content/uploads/2011/05/dow%C3%B3d-osobisty.jpg[/img]
      Zestawienie od Faraon jest dobre. Wczoraj jeszcze widziałem nieaktualne dane ale teraz już jest wszystko na bieżąco. Prawdopodobnie za sprawą sprzyjającej pogody do niepracowania. A jak już przy niepracowaniu jesteśmy to wczoraj miałem sytuację z dowodem. Sytuację polegającej na chęci zatrzymania mojego dokumentu w wypożyczalni sprzętu wodnego jako zastaw za owy sprzęt. Nie zgodziłem się i poinformowałem, że taki czyn jest zabroniony i karalny. Zgłosiłem na *111 sytuację ale nikt nie przyjechał przepytać owego dżentelmena ile to dowodów już w ten sposób miał w rękach. Może bym się wcale nie zaniepokoił ale na wyposażeniu miał kserokopiarkę czyli mógł sobie wszystko kopiować a potem sprzedawać te dane na nigeryjskich stronach co specjalizują się w wyciąganiu kredytów na czyjeś dane.
    • potwierdzony Re: Kredyt gotówkowy na dowód osobisty 12.08.14, 06:14
      @piotr-brzeski, z listy Faraona to Aasa i ProfiCredit jest na tak długi okres, który został wskazany. 24 miesiące to długo jak na szybkie pożyczki!

Niemniej jednak ani Aasa ani ProfiCredit nie gwarantuje pozytywnej decyzji. Na pewno sprawdzą Biuro Informacji Kredytowej S.A. BIK i rejestry Biuro Informacji Gospodarczej BIG jakimi są Krajowy Rejestr Długów S.A. KRD, Infomonitor S.A., Rejestr dłużników ERIF.

mBank na dowód udzielania wirtualnych promes opisuje automatyczny system wydawania decyzji na swojej stronie www. Fakty są takie, że sam dostałem taką ofertę i system automatycznie mnie odrzucił. Po tym 20 minut, które miałem online poświęcić, zamieniło się w 9 dni telefonów od doradcy mBank.
    • stafansiolowski Re: Kredyt gotówkowy na dowód osobisty 04.09.14, 07:04
      Nie da się ukryć, że powoli zbliża się wrzesień. Dla dużej części rodziców jest to okres zmożonych wydatków związanych z powrotem ich pociech do szkoły, dla innych jest to czas pierwszych podsumowań budżetu po okresie urlopowym.
      Jeśli chcesz szybko podreperować domowy budżet po wakacjach to mam dla Ciebie specjalną propozycję. Nie trać czasu na szukanie banku, który da Ci pożyczkę z najniższą ratą. Skorzystaj z bezpłatnego kalkulatora kredytowego.

Propozycja 1. Bezpłatny kalkulator kredytowy!*
      Znajdź najkorzystniejszy kredyt

bezpłatne porównanie kredytów
      wiele banków w jednym miejscu

Dowiedz się, gdzie zapłacisz najniższą ratę »

Propozycja 2. Nawet do 200 000 zł kredytu gotówkowego
      Ciągle odkładasz marzenia na potem?

bez zaświadczeń o zatrudnieniu i dochodach
      porównanie propozycji różnych banków w jednym miejscu
      możliwość konsolidacji Twoich kredytów

Sprawdź, ile gotówki możesz dostać »

Propozycja 3. Kredyt bez zaświadczeń o zarobkach
      Pieniądze nawet w jeden dzień

wystarczy Twój wyciąg z konta
      kwota kredytu nawet do 100 000 zł

Wypełnij dane i sprawdź, ile możesz dostać »

Propozycja 4. Ekspresowy kredyt dla firm, nawet w 24 godziny
      Idealny, jeśli potrzebujesz niewielkich kwot w jak najszybszym czasie

do 60 000 zł
      bez zabezpieczeń majątkiem własnym i bez poręczycieli
      wystarczy sam PIT

Wypełnij formularz kontaktowy i dowiedz się więcej »
      Propozycja 5. Najbardziej mobilne konto osobiste z wysokim oprocentowaniem
      Dostępne przez telefon, tablet, komputer

0 zł prowadzenie rachunku i bezpłatna karta
      oprocentowanie rachunku 4%
      intuicyjne i ekspresowe przelewy przez Internet

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka