Dodaj do ulubionych

Zwolnienie lekarskie a wyplata wynagrodzenia

18.02.16, 12:27
Moja corka od 12.12.2015 do dnia dzisjeszego pozostaje na zwolnienie L4. Przechodzi ciezka depresje. L4 jest ciagle, w terminie dostarczane pracodawcy. Umowe corka posiada na czas okreslony do roku 2019. Corka nie jest zdolna do pracy. Do dnia dzisjeszego natomiast nie zostalo jej wyplacone zadne wynagrodzenie. W roku 2015 przekroczyla ustawowe 33 chorobowego wyplacanego przez pracodawce- operacja, pobyt w szpitalu-nie zwiazane z jej obecnym stanem.
Pytanie: kiedy mozna sie spodziewac wyplaty naleznego wynagrodzenia? I od kogo?
Pracodawca corki unika rozmowy nt.
Obserwuj wątek
    • jaroslawpikut Re: Zwolnienie lekarskie a wyplata wynagrodzenia 23.03.16, 17:11
      może warto poprosić o opinię jakiegoś prawnika, wiem ze mój brat z prawa pracy korzystał z adwokat agnieszki Grzywki z GM Kancelaria Adwokacka z Warszawy, zna się dobrze na prawie pracy
    • lyaszan Re: Zwolnienie lekarskie a wyplata wynagrodzenia 28.03.16, 19:38
      W takiej sytuacji zdecydowanie najlepiej będzie skorzystać z panią Anną Majerek, podsyłam link do jej strony annamajerek.pl/.
    • janek_mazurek Re: Zwolnienie lekarskie a wyplata wynagrodzenia 15.07.18, 15:25
      ja bym koniecznie skonsultował się z jakimś prawnikiem, wynagrodzenie powinno być wypłacane w terminie, a nie po kilku miesiącach! kiedyś korzystałem z usług Tomasza Tomaszczyka, wiem że teraz ma swoją kancelarię na alejach Jerozolimskich w Warszawie, więc może łatwiej się do niego dostać. Polecam bo bardzo dobry specjalista prawa pracy. Nie zwlekaj, bo tracicie tylko czas
    • poloniusz_m Re: Zwolnienie lekarskie a wyplata wynagrodzenia 29.07.18, 23:42
      poszukajcie jakiegoś prawnika, dużo można się dowiedzieć i doradzić w takich kwestiach, ZUS zawsze będzie chciał zaoszczędzić, pracodawca tym bardziej; czasem tylko drogą sądową można wywalczyć sprawiedliwość
    • elizabeth7 Re: Zwolnienie lekarskie a wyplata wynagrodzenia 06.08.18, 16:57
      Sprawa stara i już z pewnością nieaktualna ale możecie wszyscy nie mieć racji. O tym trzeba wiedzieć,
      Płatne zwolnienie lekarskie przysługuje po 30 dniach pracy. Jeśli ktoś przyjął się do pracy to rozchorować może się na następny dzień ale nie przysługuje mu wynagrodzenie chorobowe.
      Może córka tej pani w ogóle nie może pracować ale przyjęła się do pracy i liczyła na płatne L4 a może jej mama na to liczyła. Trzeba wiedzieć, że tak działa system ubezpieczeniowy
    • gosiawojcik79 Re: Zwolnienie lekarskie a wyplata wynagrodzenia 04.02.19, 12:37
      zadzwoń sobie na drogowskaz prawny i dopytaj dokłądnie co i jak, bo takie sprawy są skomplikowne.... ja już też byłam w sądzie pracy i na szczęście wyglałam, ale nie zawsze wszytsko idzie tak łatwo niestety

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka