murasz16 09.08.14, 22:43 Co o tym sądzicie? Sama nowoczesna muzyka, pop, ale bez typowych wiejskich przytupanek. Czy starsze pokolenie się będzie dobrze bawiło? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aszuelka Re: Wesele totalnie bez disco polo 10.08.14, 15:10 A od kiedy to starsze pokolenie jest fanem discopolo? My się wychowaliśmy na Beatelsach, Bobie Dylanie czy Pink Floyd, a nie jakieś majteczki w kropeczki od których uszy puchną! Odpowiedz Link
sandriks Re: Wesele totalnie bez disco polo 10.08.14, 15:26 aszuelka napisała: > A od kiedy to starsze pokolenie jest fanem discopolo? My się wychowaliśmy na Be > atelsach, Bobie Dylanie czy Pink Floyd, a nie jakieś majteczki w kropeczki od k > tórych uszy puchną! jasne... na naszym weselu wujki ze wsi chodziły tylko i się pytały czemu nie graja do tańca tylko jakieś smęty... a był dobry zespół, grał świetną muzykę nie taką jak na wiejskich potupajkach, bo tego bym nie zniosła! Odpowiedz Link
picassomgi Re: Wesele totalnie bez disco polo 11.08.14, 08:39 Bo trzeba wiedzieć kogo się będzie miało na weselu a gusta muzyczne i temperament do zabawy najmniej zależą od wieku. Jak już się taką diagnozę poczyni wtedy należy dobrać zespół :) Odpowiedz Link
jurek_band Re: Wesele totalnie bez disco polo 11.08.14, 10:37 Aszuelka bardzo dobrze napisała, starsze pokolenie to lata 70', 80' czyli najlepsze lata taneczne i mało tego pokolenie, które potrafi bawić się przy każdej DOBREJ muzyce, z całą pewnością nie jest to DP z takim badziewiem jak "Weź go do buzi" czy "Jesteś Zaje**sta" grupy, której nazwy nawet nie ma co wypisywać. Z doświadczenia to starsi wytrzymują do końca, a młodzi wymiękają :) Odpowiedz Link
nova-q Re: Wesele totalnie bez disco polo 11.08.14, 12:31 Jestem DJ-em. 90% imprez które prowadzę to wesela w stylu "urban wedding" - bez disco polo i biesiady. Naprawdę pokolenie 45-60 latków doskonale się bawi przy nowoczesnej muzyce. Częściej zdarzało się, że to młodzi ludzie 16-25 lat podchodzili i prosili o coś "picipolowego". Ba ostatnio na weselu ojciec Pana Młodego zamówił Happy i Blurred Lines (które i tak miałem zagrać). Jest tyle doskonałej muzyki w tanecznych rytmach, że spokojnie te dwa podgatunki można sobie odpuścić....i przynajmniej wesele będzie na poziomie. Powodzenia Odpowiedz Link
jurek_band Re: Wesele totalnie bez disco polo 11.08.14, 12:54 Zgadzam się z moim poprzednikiem, ponieważ zawsze byłem antypolowy to i wiem, że można spokojnie zastąpić to zjawisko czymś z pewnością lepszym i nietandetnym ... chociaż osobiście uważam, że nasza rodzima biesiada w stylu Sokoły czy Wiła wianki jest jak najbardziej na miejscu i jest dużo ambitniejsze niż DP. Odpowiedz Link
bazyli001 Re: Wesele totalnie bez disco polo 12.08.14, 22:30 Niestety, mam wrażenie, że hej sokoły dla dzisiejszej młodzieży przed 25r.ż, to jednak disco-polo ;) Dla nas klasyk, dla nich wiocha, pilnowałem przez przypadek na studniówce w szkole siostry i wierzcie mi, ale dla nich "Małgośka" Rodowicz to też dicho ;) Odpowiedz Link
rosemary84 Re: Wesele totalnie bez disco polo 11.08.14, 13:18 Moje wesele ma być w założeniu bez disco-polo i myslę, że wszyscy będa się dobrze bawili. Zarówno starsi jak i młodsi. Za to biesiada tradycyjna będzie- z doświadczenia wiem, że ludzie dobrze się przy tym bawią i rozluźnia to atmosferę nie mniej niż trunki na stołach ;) Odpowiedz Link
nigolla Re: Wesele totalnie bez disco polo 17.08.14, 18:45 rosemary84 napisała: > Moje wesele ma być w założeniu bez disco-polo i myslę, że wszyscy będa się dobr > ze bawili. Zarówno starsi jak i młodsi. Za to biesiada tradycyjna będzie- z doś > wiadczenia wiem, że ludzie dobrze się przy tym bawią i rozluźnia to atmosferę n > ie mniej niż trunki na stołach ;) Co oznacza biesiada tradycyjna? Odpowiedz Link
jurek_band Re: Wesele totalnie bez disco polo 18.08.14, 09:14 Choćby polki typu Miała Baba Koguta, Wiła Wianki czy Chachary zagrane w rytmie Polki tak jak zostało skomponowane, a nie przerobione na chamskie UMCY, UMCY z bitem Disco w Pole. Biesiada to taki gatunek gdzie ludzie również siedząc przy stole śpiewają nasze polskie ludowe piosenki. To jest Tradycyjna biesiada. Odpowiedz Link
rosemary84 Re: Wesele totalnie bez disco polo 18.08.14, 14:26 Tzn ja miałam na myśli dokładnie bawienie za stołami czyli szła dzieweczka i takie tam :) Odpowiedz Link
nadzieya81 Re: Wesele totalnie bez disco polo 19.08.14, 13:41 zapraszamy na www.kapella.com.pl super klimat, ambitny, zywiołowy i ciekawy repertuar, mocny vocal i aranżacje. Muzycy wykształceni i z doświadczeniem zdobytym w Hiszpani, Anglii i Portugalii. Lider zespołu jest absolwentem akademii muzycznej Gramy muzykę ABBY, Bonay M, i wiele innych zamiast Disco polo tel 88 33 27 096 Odpowiedz Link
przemosax Re: Wesele totalnie bez disco polo 22.11.14, 18:44 witam Gramy tylko tego typu imprezy. To kwestia umiejetnosci i charyzmy bandu. Dobre składy na żywo potrafia zachecić gosci do tanca. zapraszam na stronę www.dream-art.pl Wokale w stylu Joe Cocker, Amy Winehouse, Adele, zespół muzyczny IT's Freak popowo soulowe aranżacje znanych coverów. Dużo nowości w repertuarze. Band całkowicie na żywo. pozdrawiam Odpowiedz Link
djmosquito Re: Wesele totalnie bez disco polo 22.11.14, 18:54 Witam serdecznie, Jeżeli szukacie DJ-a, który ma kilkunastoletnie doświadczenie w prowadzeniu wesel, posiada bogaty repertuar i umie dobrać ten repertuar ?pod? konkretnych gości, jest elastyczny i otwarty na współpracę z Parą Młodą i dysponuje ponad to poczuciem humoru i prezencją to dobrze trafiliście. Kontakt ze mną: - tel: 602-302-301 - formularz kontaktowy na stronie: www.dj-na-wesela.pl - mail: dj@dj-na-wesela.pl Odpowiedz Link
nadzieya81 Re: Wesele totalnie bez disco polo 23.11.14, 12:37 witam i zapraszam www.kapella.com.pl zamist disco polo klasyka złotych przebojów ABBA, Boney M, hity polskie i zagraniczne od lat 60 po współczesność. Vocal damski i męski, lider zespołu jest absolwentem akademii muzycznej zapraszam do kontaktu www.kapella.com.pl 883327096 Odpowiedz Link
mecenasmars Re: Wesele totalnie bez disco polo 21.01.15, 19:34 Wszystko zależy od zespołu, towarzystwa i czy na weselu będzie wódka ;) Oczywiście że się będzie dobrze bawiło jesli tylko lubi się bawić. Odpowiedz Link
zarmii Re: Wesele totalnie bez disco polo 28.01.15, 22:48 www.youtube.com/watch?v=CGUaatR0hfc - Zapraszam do obejrzenia Odpowiedz Link
mecenasmars Re: Wesele totalnie bez disco polo 01.02.15, 00:56 Miało być bez discopolo :D zarmii napisał(a): > www.youtube.com/watch?v=CGUaatR0hfc - Zapraszam do obejrzenia Odpowiedz Link
polinka3 Re: Wesele totalnie bez disco polo 12.02.15, 13:38 Będzie, byłam na takim weselu, fajne, nowe hity ale też starsze utwory (ale bez disco polo). Jedna z lepszych imprez na jakich byłam. Odpowiedz Link
majas358 Re: Wesele totalnie bez disco polo 21.06.20, 20:03 Wesele bez disco polo jak najbardziej, do zrealizowania przy użyciu największych hitów lat 80/90 + muzyka współczesna. Dopełnieniem niech będzie znaleziony artykuł: www.djlama.pl/muzyka-na-wesele/wesele-bez-disco-polo/ Odpowiedz Link
mecenasmars Re: Wesele totalnie bez disco polo 23.06.20, 14:37 Gram w zespole NoNames od kilkunastu lat, diskopolo gramy bardzo sporadycznie - maks 2 "utwory" podczas imprezy i zawsze się udaje :) Odpowiedz Link
majas358 Re: Wesele totalnie bez disco polo 24.06.20, 13:39 Oczywiście że tak, gdyby ktoś nie wiedział jak tego dokonac poczytajcie: www.djlama.pl/muzyka-na-wesele/wesele-bez-disco-polo/ Odpowiedz Link