Dodaj do ulubionych

tematyczne ułożenie piosenek na wesele

28.08.14, 18:37
wpadłam na taki pomysł, żeby dj grał na weselu piosenki tematycznie np. między jednym daniem a drugim gra lata 60te, między drugim a trzecim lata 80te itd itp oczywiscie to tak przykładowo podałam, ale wogole co myslice o takim pomysle?
Obserwuj wątek
    • kraaaker Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 28.08.14, 22:29
      jedno pytanie- po co?
      • anikssa Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 29.08.14, 09:56
        no, żeby było tak inaczej, ciekawiej :P ja tam lubie coś zrobić inaczej niż wszyscy :P
    • rosemary84 Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 30.08.14, 20:38
      Dziwny to dla mnie pomysł. A jak ktoś np. nie lubi muzyki lat 60tych to co? Cały "blok" piosenek będzie tańczył na siłę czy czekał przy stole? Jak ktoś nie lubi jakiejś muzyki czy piosenki to po prostu nie tańczy, jeden kawałek nikogo nie zbawi, zawsze można sie przewietrzyć, ale siedzieć przynajmniej godzinę i czekać aż zmieni się muzyka? No ja sobie nie wyobrażam.
    • trusska Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 31.08.14, 00:30
      No nie wiem czy w ogóle ktoś by na taką inność zwrócił uwagę. Ja nie znam się na muzyce i nie mam pojęcia co jest z lat 60tych, a co z 80tych. Po cóż więc kombinować?
    • sandriks Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 01.09.14, 16:49
      hahahaha zabawny pomysł, ale jakos sobie nie wyobrażam tego na weselu ;)
    • dj.jaro Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 02.09.14, 16:43
      Pomysł stary jak świat.
      Znacznie ułatwia zagranie imprezy.
      Nie musze się przejmowac czy Goscie tańczą czy nie, gram to co zaproponowali Młodzi, teraz lata 70-te i koniec.
      Robi to w taki sposób kilka znanych mi zespo9łów. Zakładają czarne garnitury i grają tematy filmowe z filmów gangsterskich, póxniej zdejmują marynarki, rozpinaja koszule, podwijają rękawy i obwieszają się tombakiem, grając ponad 45 min cygańskie melodie. Po czygańskich nutach przychodzi czas na góralskie kapelusze i kwieciste chusty i oczywiście quasi podchalańska nuta, a jak koszule się przepocą to zakładamy takie kolorowe w papugi i palmy i zaczynamy grać Coco Jumbo i inne wakacyjne klimaty. Zespoły układają to sobie przeróżnie, ale schemat jest ten sam. Podeprzeć elementami stroju przygotowana zawczasu paczke piosenek, dorobić do tego ideologie i do przodu.
      Nie trzeba wtedy myśleć na bieżąco co zagrac żeby Goście nie zeszli z parkietu, jak ich tam utrzymać. No bo teraz czas na górlaszczyznę.
      Taki prosty zabieg. Ułatwiający znacznie pracę.
      • sandriks Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 03.09.14, 13:33
        serio? nie słyszłam niiiigdy o czymś takim... te przebieranki zalatują mi kiczem niestety lekko :/
      • anikssa Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 04.09.14, 14:24
        ooooo jak fajnie ♥ podoba mi się taka wizja! i widzę, ze jednak nie jest to całkiem mój wymysł :P
    • zabak4 Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 23.09.14, 12:26
      ja ze swoim zespołem właśnie tak budujemy bloki muzyczne:) Ma to sens!!!
      • mecenasmars Re: tematyczne ułożenie piosenek na wesele 21.01.15, 20:01
        Tak! Do kotleta DJ się nadaje ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka