Dodaj do ulubionych

Opadające powieki

26.09.16, 07:10
Od jakiegoś czasu zauważam u siebie opadające powieki. Nie wygląda to najlepiej. Zastanawiam się co można z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • cormi Re: Opadające powieki 28.09.16, 10:11
      Taka już Twoja uroda. Dwie skuteczne metody to plexr lub zabieg plastyczny. W związku z tym, że zabieg plastyczny to ostateczność (inwazyjne metody trzeba traktować z definicji jak ostateczność), zacznij od plexr. Zważywszy, ze jest ona porównywalna pod względem efektu końcowego z korektą chirurgiczną.
      Na czym polega i z tym to się wiąże dowiesz się wchodząc tutaj na stronę: new-life.com.pl/plexr/
    • wikjank Re: Opadające powieki 21.10.16, 18:16
      Ja miałam to samo tyle, że u mnie nie było lekko opadających powiek, ale po prostu robiły się takie "wałki" że nachodziły mi na oczy nawet otwarte. Byłam u wielu lekarzy i są na razie tylko dwie metody.
      Jedna to operacyjne czyli zabiegowe "wycięcie" nadmiaru skóry tak to można w skrócie podsumować a drugie to właśnie ten plexr. Bardzo długo zastanawiałam się nad operacją ale nie zdecydowałam się na nią bo widziałam jak wyglądają takie opadające powieki po takiej operacji i brrr a to są oczy i gojenie się tego i ogólnie wygląd tego po operacji jest straszny. Zdecydowałam się więc na ten plexr w Warszawie w Viva Derm. Po nim zostały mi takie jakby małe strupy które utrzymały się jakiś tydzień ale przykryłam to makijażem bez problemu. Po jakimś tygodniu te strupki odpadły
      Potem przez około dwa tygodnie było dosyć mocne zaczerwienienie ale znowu makijaż bez problemu to przykrył a nadmiar skóry właściwie zniknął. Owszem jak zamknę oko to widać jeszcze delikatny nadmiar skóry na powiekach ale jest bez porównania kiedy wcześniej tej skóry było tak dużo że przy otwartych oczach się nawarstwiała.
    • maminka2016 Re: Opadające powieki 12.11.16, 20:06
      Najlepiej udać się do specjalisty chirurga medycyny estetycznej.Na pewno powie co z tym zrobić. osobiście mogę polecić klinikę Promedion,mają tam cały zespół super specjalistów. Korzystałam z ich porad już wiele razy.
    • felcydr Re: Opadające powieki 27.01.17, 15:15
      ja zastanawiałam się latami nad zabiegiem plastycznym ale bałam się i zdecydowałam się na plexr właściwie bez żadnych oznak zewnętrznych można nałożyć makijaż i nawet dwa dni po zabiegu nic nie widać ani zaczerwienień ani nic tego typu co po operacji brrr
    • latkamari Re: Opadające powieki 26.05.17, 18:11
      Ja jeśli mogę się wypowiedzieć to zalecałam spokojne konsultacje z lekarzem ale nie koniecznie chirurgiem bo jak mi kiedyś jeden lekarz powiedział że chirurdzy są uczeni do cięcia więc taka ich natura i od razu będą w tym kierunku się wypowiadać. Skontaktuj się najpierw lepiej z doświadczonym lekarzem od estetyki polecam panią doktor Barbarę Walkiewicz Cyrańską z Warszawy. Idź na taką ogólną wizytę gdzie pokażesz powieki a pani doktor powie jakie są możliwości zanim zdecydujesz się na skalpel czy jakiś zabieg. To są okolice oczu , twarzy czyli bardzo widoczne więc trzeba to bardzo przemyśleć zanim coś zrobisz Pani Walkiewicz ma ogromne doświadczeni praktyczne i naukowe i potrafi bardzo dobrze doradzić . Nie spiesz się !

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka