Dodaj do ulubionych

Zabieg na zmarszczki

07.10.16, 16:57
Mam pytanie do osób które korzystały z jakiegoś zabiegu i są zadowolone.
Nie chodzi mi już niestety o kremy na zmarszczki bo tych sprawdziłam masę i nie było efektów a niektóre z nich kosztowały bardzo dużo.
Mam już swoje lata dwoje dzieci jedno już pełnoletnie i czas robi swoje.
Byłam u kilku różnych lekarzy i kosmetyczek i z tego powiedzmy rozeznania wyłoniły mi się trzy rzeczy które mogę dla siebie zrobić. Chodzi o zredukowanie zmarszczek w okolicy oczu oraz na szyi.
Dwóch lekarzy poleciło mi ultraformer , który podobno zredukowałby te zmarszczki przy oczach i na szyi a podobno zadziałaby także na podwójny podbródek. Polecali też plexr a kosmetyczki botox. No i nie mam pojęcia co z tego wybrać raczej nie botox z tego co już ustaliłam w moim przypadku.
Zabiegi nie są tanie ale najbardziej zależy mi żeby czegoś nie popsuć
Bardzo bym prosiła o wypowiedzi tylko osoby które robiły któryś z tych zabiegów (bardziej ultraformer i plexr niż botox).
Jestem z Warszawy i ewentualny zabieg wykonywałabym w Warszawie.
Lekarze mówili mi o zaletach ale o wadach dosyć mało i obawiam się że nie rozmawiałam z tymi z którymi powinnam bo każdy zabieg ma na pewno i wady i zalety.
Jest więc może tutaj ktoś kto przeszedł ten zabieg na oczy i szyję i najlepiej jakby to było już dosyć dawno temu żeby można było ocenić efekty po roku czy więcej
bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • anettekwiat Re: Zabieg na zmarszczki 10.10.16, 16:16
      Nie wiem czy to się Tobie przyda ale ja miałam na szyi taką skórę jakbym miała 80 lat a mam nieco mniej :-) i zrobiłam zabieg ultraformer i to pomogło . Wcześniej porównywałam różne inne zabiegi ale lekarka namówiła mnie na ten ultraformer. Zabieg robiłam rok temu i efekt się utrzymuje. Ale to była tylko szyja , jakby co pisz to odpowiem na pytania (ale ja robiłam tylko szyję)
      • marta.podgr Re: Zabieg na zmarszczki 14.10.16, 17:56
        Czy boli w trakcie i zabiegu i potem ?
        Czy miałaś jakieś powikłania ?
        Jak długo skóra dochodzi do siebie ?
        Czy możesz napisać nazwisko lekarza który robił i w jakiej klinice i na jakiej podstawie go wybrałaś ?
        • anettekwiat Re: Zabieg na zmarszczki 18.10.16, 16:10
          a więc w kolejności:
          1. przy tym zabiegu nie miałam robionego żadnego znieczulenia, jest taki efekt jakby gorąca czy pieczenia ale to juz zależy kto jak co odczuwa , ja u dentysty zawsze biorę znieczulenie tu nic nie brałam oferowano jakiś krem znieczulający
          2. nie nie miałam żadnych powikłań
          3. dochodzi to szybko a efekty to widziałam po jakiś dwóch, no może trzech miesiącach i nadal się utrzymują
          4. Wybrałam zabieg na Puławskiej w Viva Derm jest to chyba jedna z najdłużej mi znanych klinik tego typu w Warszawie, nazwiska lekarki nie pamiętam to było rok temu. Nie wiem czy mają kilka klinik w Warszawie w każdym razie ja byłam na Puławskiej i tam mogę polecić.
      • kroppka39 Re: Zabieg na zmarszczki 19.07.18, 10:24
        Kurcze ja to bym chętnie też sobie zrobiła na szyję bo jednak na taki obszar kremy nie działają
    • slikbela Re: Zabieg na zmarszczki 20.10.16, 19:17
      Korzystałam z zabiegu który nazywał się akurat u mnie w salonie termolifting accent xl . To taki zabieg polecany w przypadku zwiotczenia skory, "chomikow", podwojnego podbrodka, pieknie napina skore, podobny efekt do zabiegow urzadzeniem zaffiro. Nie ma na co czekać, nie ma też czego się obawiać. Ja jestem akurat z Krakowa i mam swój zaufany salon jadoreinstytut.com/ . Może mają w Warszawie jakiś oddział, musisz sprawdzić
    • patkajestok Re: Zabieg na zmarszczki 01.11.16, 20:33
      Ja robiłam sobie botox i miałam przed tym opory. Ale znalazłąm dobrą klinikę i wyszło całkiem fajnie. Z botoxem podobnie jak z innymi metodami jest ryzyko że coś nie wyjdzie ale jak poszuka się profesjonalnego lekarza raczej będziesz zadowolona. Ja na znanym lekarzu znalazłam klinikę z dobrymi ocenami bodycareclinic.pl/ i na ich stronie poczytałam po zabiegu i poszłam na konsultację i dopiero na drugiej wizycie zdecydowałam się na zabieg.
    • marta.podgr Re: Zabieg na zmarszczki 07.11.16, 15:30
      Jestem już po zabiegu ultraformer na powieki w Viva Dermie i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Zmarszczki na oczach tak mocno się skurczyły ze prawie nic już nie ma. Ból zabiegowy całkiem do zniesienia, po weekendzie poszłam normalnie do pracy z makijażem. Nie wiem czy ten efekt się utrzyma na długo jeżeli będę pamiętać to napiszę za jakiś czas w każdym razie jeżeli tak będzie jak teraz to warto było i pójdę tez na szyję ale to za jakiś czas jeżeli to sie utrzyma
    • maminka2016 Re: Zabieg na zmarszczki 12.11.16, 20:25
      ja ze swoim problemem za dużej ilości skóry głównie na szyi trafiłam do dr Charazińskiego w klinice Promedion. Zrobiłam sobie lifting szyi i twarzy i wyglądam o niebo młodziej i czuję się o wiele lepiej w swojej skórze. zabiegu się właściwie nie bałam,ponieważ Pan doktor wszystko mi dokładnie wytłumaczył czego mogę się spodziewać.
    • agawierzba Re: Zabieg na zmarszczki 28.02.17, 10:28
      u mnie sprawdził sie ten zabieg www.fenice.pl/index.php?view=product_entry&id=156 , choć koleżanka też bardzo polecała wypełnienie Regenyalem. Spróbuję pewnie kiedyś - szczególnie ze zmarszczkami na czole bo tam najgorzej to wygląda.
    • ewson2 Re: Zabieg na zmarszczki 13.09.17, 09:49
      Sprawdź sobie zabieg PLASMA IQ, robiłam w Poznaniu w madame art i jestem zadowolona z efektu. Nawet bardzo zadowolona, biorąc pod uwagę to, że był bezbolesny, a Panie w gabinecie przesympatyczne :-)
    • maggy84 Re: Zabieg na zmarszczki 07.01.18, 18:05
      Na zmarszczki polecam tzw. wampirzy lifting czyli zabieg osoczem bogatopłytkowym. Od pół roku korzystam z zabiegów co 3-4 tygodnie i moje skóra zmieniła się nie do poznania! Chodzę na zabiegi do Spire Clinic - podsyłam ich ofertę: spireclinic.pl/oferta/osocze-bogatoplytkowe/
      Dodam tylko, że miałam bardzo zniszczoną skórę, bo jako młoda dziewczyna przesadziłam z solarium.
    • olamormont Re: Zabieg na zmarszczki 06.03.18, 00:42
      Na zmarszczki mogę polecić ciekawy zabieg ultradźwiękami bodycareclinic.pl/oferta/zabiegi/ulthera-lifting-twarzy-bez-skalpela/ polecam go dlatego że jest nieinwazyjny a przynosi efekty podobne do swoich inwazyjnych odpowiedników.
    • bozenka19781 Re: Zabieg na zmarszczki 13.04.18, 09:39
      Ja poddałam się liftingowi twarzy ale metoda ultradźwiekową. Ktoś mi polecił i skorzystałam z zabigu HIFU. Wykonałam go w BODY-LAB. Jestm bardzo zadowolona już po pierwszym róznica znacząca. Tawrz młodsza, rozświetlona i co najważniejsze bez skalpela.
      • spicyspy Re: Zabieg na zmarszczki 19.04.18, 10:28
        Pewnie u Pani Olgi:) Ja też miałam ten zabieg i mogę go polecić. Zmagałam się z cieniami pod oczami - teraz są ledwo widoczne. Pewnie kolejne zabiegi rozwiążą problem na amen, ale muszę uzbierać na to kaskę :)
    • 82agnesb Re: Zabieg na zmarszczki 06.05.18, 22:55
      Zdecydowanie polecam Ultraformer III. W styczniu robiłam zabieg na górną część twarzy w klinice dr Cyrańskiej w Viva Derm i jest bardzo zadowolona z efektu. Skóra naprawdę podnosi się, jest jej jakby mniej, jest znacznie lepiej napięta. Na razie nie widzę żadnych wad tego zabiegu. Planuję też podciągnąć podbródek.
    • czoderka Re: Zabieg na zmarszczki 07.06.18, 12:13
      Ja byłam na HIFU ultraformer i po pierwszym zabiegu efekt był zaskakujący - o wiele mniej zmarszczek na szyi i na twarzy, dodatkowo skóra była bardzo ujędrniona. Mieszkam w Gdańsku więc byłam tutaj w Clinica Cosmetologica i oni kompleksowo zajęli się moją beznadziejną skórą :)
      • elawolanska Re: Zabieg na zmarszczki 28.12.18, 13:45
        O tak, ujędrnienie po ultraformerze to bajka, zresztą widać to na zdjęciach tutaj clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/ Kolejna rzecz na plus to późniejsza pielęgnacja, kosmetyki się dużo lepiej chłoną, to mnie akurat bardzo zaskoczyło.
    • sysano Re: Zabieg na zmarszczki 21.06.18, 11:17
      Hej kobietki, ja się bardzo cieszę, że żyjemy w takich czasami i możemy chodź na trochę zatrzymać upływający czas, w moim przypadku to było wręcz wehikuł czasu. Ostatnio miałam zjazd absolwentów mojej szkoły średniej...2 miesiące wcześniej wykonałam zabieg ultraformer HIFU w Clinica Cosmetologica w Gdańsku. Na spotkaniu z dawnymi znajomymi wszyscy przecierali oczy ze zdumienia, chwalili mnie że czas się dla mnie zatrzymał! Miałam wykonywany zabieg na twarz i NO NAPRAWDĘ - czuję się o co najmniej 10 a nawet 15 lat młodsza! Polecam gorąco takie zabiegi, więcej możecie poczytać tutaj clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/)
    • marillj Re: Zabieg na zmarszczki 21.06.18, 12:30
      Cześć, Marta :) Wiem, co czujesz. Każda kobieta, w każdym wieku chce się czuć pięknie i młodo, to zrozumiałe :) Ja już też do najmłodszych nie należę (mam 38 lat) i rok temu zdecydowałam się na zabieg liftingu twarzy właśnie wspominanym przez sysano Ultraformerem III HIFU. Zabieg przerósł moje oczekiwania - skóra jest gładka, jędrna, jak bym miała znowu 20 lat!
      • ewaq Re: Zabieg na zmarszczki 09.12.18, 11:26
        Marillj, efekt zabiegu utrzymał się przez rok, czy go powtarzałaś w tzw.międzyczasie?
        • heleana Re: Zabieg na zmarszczki 18.01.19, 11:05
          No uśmiałam się bardzo z tego " do najmłodszych nie należę" od 38letniej kobietki. Przecież to młoda babka!
          Sama jestem SPORO po 40, nawet bliżej 50 i wcale się nie czuję jakbym była jakaś stara a może powinnam haha. Oczywiście to wszystko z przymrużeniem oka.

Ja zaglądam regularnie do CC, ale na ultraformerze byłam tylko raz i po 1,5 roku jest dobrze. Chociaż nie powiem, że trochę bardziej zainteresowałam się antyoksydantami w kosmetykach, więc to może być też tego zasługa.
          • edyta.008 Re: Zabieg na zmarszczki 21.01.19, 09:44
            40 to już jak widać wiek starczy . ja jestem 8 miesięcy po zabiegu na szyję i też się wszystko trzyma. jak na razie nie widać żebym coś musiała niedługo powtarzać więc jestem zadowolona :)
    • barbasiazych Re: Zabieg na zmarszczki 25.06.18, 10:59
      Ja niedawno miałam wykonywany zabieg urządzeniem ultraformer HIFU III. Do tej pory ciężko mi uwierzyć, że wystarczy jeden zabieg, żeby zobaczyć spektakularną różnicę, teraz codziennie wstaję i widzę uśmiechniętą Basie :-) To była jedna z lepszych inwestycji na moje 50 urodziny. Polecam każdemu Clinicę Cosmetologice w Gdańsku, zresztą jak chcecie to sprawdźcie clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/
      • jolakowalska0 Re: Zabieg na zmarszczki 27.06.18, 09:48
        O, widzisz Basiu, byłyśmy na tym samym zabiegu i to jeszcze w tej samej klinice. Ale ten świat jest mały. Ja wykonałam zabieg na moje worki pod oczami i wiotką skórę. Sprzęt spisał się jak trzeba a personel kliniki pełen zaangażowania i profesjonalizmu. Jeśli ktoś chce się tam dodzwonić to tutaj macie telefon: 791 604 604 ! Clinica Cosmetologica to moja ulubiona klinika :)
    • renatastar Re: Zabieg na zmarszczki 29.06.18, 10:55
      Czy na każdego ten zabieg działa za pierwszym razem? To jest bardzo przekonujące, że wystarczy jeden zabieg i organizm już reaguje. Mam nadzieje, że to nie są puste słowa. Mam 48 lat i powoli zatracam mój owal twarzy (a to był zawsze mój atut) - chciałabym zatrzymać ten proces... jestem z Gdyni - jaką klinikę polecacie? a ta "Clinica Cosmetologica" ? Możecie coś więcej napisać o tym miejscu? Zależy mi na dobrym podejściu do pacjenta - mam nie miłe doświadczenia z przeszłości dlatego jest to dla mnie bardzo istotne.
      • sarcia_mp Re: Zabieg na zmarszczki 20.12.18, 11:41
        Ja znam Cosmetologikę bardzo dobrze, więc mogę co nieco napisać. W Gdańsku przyjmują na Skłodowskiej-Curie bodajże 3, w Gdyni z tego co się orientuję też mają swój punkt. Podejście do pacjenta w moim odczuciu bez zarzutu - miło, sympatycznie, ale profesjonalnie, można się o wszystko dopytać, dowiedzieć, porównać kilka opcji zabiegu. W środku czyściutko.
        Natomiast jeśli chodzi o to, czy na każdego działa za pierwszym razem to trudno powiedzieć. Osobiście nie spotkałam się z przypadkiem, że na kogoś nie podziałało (u mnie też jeden zabieg na poprawę konturu twarzy był wystarczający), ale z drugiej strony też nie czuję się kompetentna żeby mówić za ogół. Jednak w grę wchodzi też genetyka zdolności regeneracyjne skóry, a to trochę bardziej złożona kwestia.
        • kasi67a Re: Zabieg na zmarszczki 15.01.19, 08:20
          też mi się wydaje że nie ma mowy, żeby na kogoś wcale nie zadziałało :D człowiek sobie myśli różne rzecz jak nie ma igieł i zatrzyków, ale ultraformer jest mocny. to nie żadne masaże :P zresztą tam się chyba reguluje moc? no to dobry prowadzący będzie wiedział na ile sobie może pozwolić
    • gabi_rysia Re: Zabieg na zmarszczki 03.07.18, 10:50
      Witam wszystkie niezdecydowane. Ja wykonałam swój pierwszy poważny zabieg, gdy dopadła mnie menopauza w zeszłym roku. Poczułam silną chęć zmiany, ale zabieg nie był pierwszy. Najpierw zaczęłam szukać nowego hobby - trafiłam na ceramikę, także od tego zaczęła się moja przygoda ze zmianą swojego życia na lepsze. Później zapisałam się na taniec towarzyski razem z mężem :) a potem? Samo poszło. Trafiłam do kliniki Cosmetologica w moim ukochanym Gdańsku i postanowiłam dać Gabrysię do renowacji - mąż mi kibicował, sam poszedł na liposukcję. Ja skorzystałam z urządzenia o tajemniczej nazwie Ultraformer HIFU III. Efekty piorunujące. A co do dalszej historii - w tym roku kupiliśmy campera i jedziemy z mężem podbić Europę. Także jak widać... życie zaczyna się po 50-tce :) Pozdrawiam!
      • domajewska Re: Zabieg na zmarszczki 05.07.18, 10:44
        Dzień dobry, zastanawiam się ostatnio nad jakimś dobrym zabiegiem, ale kompletnie się na tym nie znam. Mieszkam w małej miejscowości koło Wejherowa i nie wiem też do jakiej kliniki się udać. Jakie są koszta tego zabiegu? Szczerze powiedziawszy mało wiem o tym urządzeniu, bo zaledwie wczoraj koleżanka w pracy wspomniała mi że coś takiego istnieje a mi by się przydało, bo moje zmarszczki są wyjątkowo głębokie jak na mój wiek..
    • misia7791 Re: Zabieg na zmarszczki 17.07.18, 21:04
      Gorąco polecam plexr :) Miałam duży problem ze zmarszczkami w okolicy ust (zmarszczki palacza), bo jestem nałogowym palaczem i zabieg pomógł. Klinika dr Kisiel w Słupsku to pełen profesjonalizm. Mimo upływu czasu efekt niezmiennie się utrzymuje.
    • bernadetaa19 Re: Zabieg na zmarszczki 19.07.18, 10:46
      ja szukam zabiegu dla mojej mamy, chcielibyśmy z mężem zrobić jej prezent na 50 urodziny. Wiem, że matuli zależałoby na dobrej atmosferze i profesjonalnym podejściu, a nam na cenie. Jesteśmy z trójmiasta. Widzę, że sporo Pań wypowiada się o klinice Cosmetologica...możecie napisać coś więcej o tej klinice?
      • elamajk Re: Zabieg na zmarszczki 20.07.18, 11:31
        Co tu dużo pisać, miejsce godne polecenia, mało jest takich miejsc które miały by tak dobry poziom. Począwszy od szybkich terminów po opiekę. Ceny są konkurencyjne, można trafić na ciekawe promocje. Tak się składa, że mieszkam niedaleko kliniki dr Michajłowskiego, także na zabiegi chodziłam "w kapciach". Myslę, że taki zabieg w tej klinice będzie idealny.
      • elamajk Re: Zabieg na zmarszczki 23.07.18, 11:12
        bernadetaa19 napisał(a):

> ja szukam zabiegu dla mojej mamy, chcielibyśmy z mężem zrobić jej prezent na 50
        > urodziny. Wiem, że matuli zależałoby na dobrej atmosferze i profesjonalnym pod
        > ejściu, a nam na cenie. Jesteśmy z trójmiasta. Widzę, że sporo Pań wypowiada si
        > ę o klinice Cosmetologica...możecie napisać coś więcej o tej klinice?

Bardzo przyjemna klinika, zadbane miejsce z wykwalifikowanym personelem, myślę że na prezent jak najbardziej. Ja się czułam na zbiegu bardzo komfortowo :)
    • marika-28 Re: Zabieg na zmarszczki 22.07.18, 23:45
      Jak dla mnie najlepsze na zmarszczki jest zastosowanie zbiegu infuzji tlenowej dermaoxy. Zabieg przynosi bardzo szybko i bardzo fajny efekt. Polecam poczytać o nim więcej www.dermaoxy.pl/czym-jest-dermaoxy
    • dingo30 Re: Zabieg na zmarszczki 30.07.18, 10:38
      Ultraformer jest godny polecenia, bo jest bezinwazyjny, nie wymagający cięcia skalpelem i znieczulenia a efekty są na prawdę duże ! W moim przypadku były to głownie okolice oczu, które często wyglądały na zmęczone upływem czasu. Teraz, po 1,5 miesiąca podziwiam pierwsze efekty. Świetna sprawa, polecam bardzo. Zabieg robiłam w Gdańsku na ul. Skłodowskiej-Curie, w klinice dr Michajłowskiego.
    • caseyshepard7 Re: Zabieg na zmarszczki 08.10.18, 00:39
      Nawilżenie i dobry krem, najlepiej Anti Aging albo Happy Per Aqua Floslek.
    • renat76 Re: Zabieg na zmarszczki 19.10.18, 14:07
      Zdarzyło mi się być akurat i robić zabieg na twarz - moje chomiki to już była przesada ;//. Sama wizyta jest super - najpierw bezpłatna konsultacja (wystarczy zadzwonić pod nr 791 604 604 i się umówić). a potem niemal bezbolesny zabieg, który nie trwa zbyt długo. No i przy tym obsługa jest bardzo fajna! :D
      Więcej o tym możesz poczytać tutaj clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/
      • basiekgd Re: Zabieg na zmarszczki 13.12.18, 15:56
        coś mi się obiła o uszy nazwa tej kliniki, jeśli faktycznie jest taka dobra to może warto się zainteresować. dzięki za link. ale powiedz mi jeszcze jak to wygląda z ochroną przed słońcem i terminami? długo się czeka? jak nie zdążę się tam dostać przed końcem zimy to można jeszcze zrobić zabieg w cieplejszych okresach czy to niebezpieczne?
        • angalaya Re: Zabieg na zmarszczki 28.01.19, 08:30
          Z terminami to nie przewidzisz, zależy jak trafisz :-) Na pewno lepiej zatelefonować wcześniej żeby potem nie czekać nie wiadomo ile. Co do zabiegu to możesz robić kiedy chcesz. Słoneczko nie przeszkadza.
    • bernadetta6060 Re: Zabieg na zmarszczki 14.11.18, 09:14
      Botox dla mnie zbyt ekstremalny i nigdy nie robiłam. Ale w związku z 40+ :) próbuję dedykowane kosmetyki antiaging. Jak do tej pory najmocniejsze wrażenie zrobiła na mnie maseczka z jadem pszczelim Bee Pure. Na targach dostałam mały tester żeby sprawdzić czy nie mam uczulenia na jad pszczeli. Po próbie na nadgarstku nic nie było ale po aplikacji na twarz poczułam lekkie mrowienie (po żadnym kremie nigdy nic takiego wcześniej nie czułam). Po zmyciu maseczki skóra była jakby lekko podrażniona ale po chwili to minęło a pozostało uczucie napięcia skóry. Fajny efekt ujędrnienia skóry. Nie wiem jak to porównać do zabiegów chirurgicznych, bo nie robiłam ale jest to najskuteczniejsze z próbowanych kremów.
      • purinka Re: Zabieg na zmarszczki 28.03.20, 20:11
        mi mój lekarz polecił wlaśnie Restylane - fajny wypełniacz, ładnie wypełnia, delikatnie, naturalny efekt i rozświetla twarz. bardzo fajny efekt

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka