Dodaj do ulubionych

Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna

24.03.14, 12:09
Czytalem ostatnio fajny artykul o zaletach zdrowotnych oleju lnianego który zawiera najwięcej spośrod olejów kwasów Omega-3 oraz kapsaicyny ktora z jednej strony odchudza ale tezwg. nowych badan chroni przed nowotworami.
magazyndietetyka.pl/zywnosc-bogata-w-kwasy-omega-3
magazyndietetyka.pl/dwie-twarze-kapsaicyny
Obserwuj wątek
    • moniczka12343 Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 27.03.14, 10:22
      Bo tak jest, w sumie to chyba mało się o tym mówi, ale rzeczywiście najwięcej omega3 jest w oleju, a nie w rybach. Ktoś kiedyś przeliczył nawet, że w jednej łyżce oleju jest tyle omega 3 co w ponad 10 kapsułkach z omega3. Pewnie dlatego też się nie mówi o tym - bo byłoby to ze szkodą dla koncernów robiących kapsułki. Żal.pl
    • jolanta.wyrwidab Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 27.03.14, 14:26
      rzeczywiście jest coś takiego - sprawdziłam w sieci. Osobiście za olejem lnianym nigdy nie przepadałam, bo smak jest dla mnie bleeeeeeeee, ale taki z kapsaicyną chętnie bym spróbowała :) przypuszczam, że może to być przyprawa sama w sobie. Ktoś wie czy w stacjonarnych sklepach można taki olej kupić?
    • karolinka.11 Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 27.03.14, 14:43
      W sumie to do tej pory myślałam, ze najwiecej omega 3 jest w rybach,, a szczerze za nimi nie przepadam;/ wiem, ze te kwasy sa potrzebne dla organizmu, czasami dolewałam oleju lnianego do potraw, ale szczerze go nie lubiłam, własnie brakowało mi w nim "pazura"
      Ktoś ? coś ? o nowym lnianym z kapsaicyna 3d chili ? ale tak z praktyki, bo oczytana jestem na fest ze strony olejlniany.3dchili.pl/ :)
      • jolanta.wyrwidab Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 27.03.14, 15:01
        karolinka.11 napisał(a):

> W sumie to do tej pory myślałam, ze najwiecej omega 3 jest w rybach,, a szczerz
        > e za nimi nie przepadam;/ wiem, ze te kwasy sa potrzebne dla organizmu, czasami
        > dolewałam oleju lnianego do potraw, ale szczerze go nie lubiłam, własnie brako
        > wało mi w nim "pazura"
        > Ktoś ? coś ? o nowym lnianym z kapsaicyna 3d chili ? ale tak z praktyki, bo oczytana jestem na fest ze strony olejlniany.3dchili.pl/ :)

Też właśnie o tym mówiłam, o pazurze :) a ten olej można kupić w sklepie? czy tylko przez neta?
        • karolinka.11 Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 27.03.14, 16:32
          Z tego co się doczytałam, to tylko w necie , z ich strony olejlniany.3dchili.pl/#pobierz
          jeszcze poki co jest jakas promocja, trzeba zatem korzystać:)
          ps. widze, ze mamy podobny gust smakowy :)
    • moniczka12343 Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 27.03.14, 16:18
      a jaką chemię Twoim zdaniem zawiera olej lniany?????
      • karolinka.11 Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 27.03.14, 16:33
        chemię ?
        jeśli kwsay omega3,6 i 9 albo ekstrakt z suszzonej papryczki to chemia, to rzeczywiscie te oleje lniane mają pełno chemii :))
        • lucink_a Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 14.05.14, 20:59
          Słuszna uwaga, bo wychodzi na to, że sami sobie szkodzimy, bo też nasz organizm składa się z chemii :D
    • monika1523 Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 21.06.14, 19:25
      Byłam pewna że najwięcej kwasów omeg 3 jest w oleju rzepakowym. Nasz polski olej jest zdrowy . Oleju używam do sałatek i smażenia ,duszenia oraz marynat. Uwielbiam marynowana fetę w oleju z dodatkiem czosnku i bazylii , do tego slim coffee odchudzającą i pełnia szczęścia .
      Muszę spróbować oleju lnianego jeśli jest bogatszy w Omega 3.
      • klucz13 Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 23.06.14, 22:28
        Witam. Warto pić olej lniany choć jest diabelnie niesmaczny. Piję go już od miesiąca (po łyżce rano i wieczorem) i czuję nadal specyficzny posmak. Nie widzę jeszcze porażających efektów ale myślę że wymaga to dłuższego czasu. Wiele o nim czytałem i faktycznie ma bardzo korzystny wpływ na organizm. Jedna podstawowa sprawa to taka że musi być świeży i trzymany w lodówce bo w przeciwnym wypadku bardzo szybko traci kwasy omega - 3.
      • elkakrolak Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 27.06.14, 15:15
        Najwięcej NNKT jest właśnie w oleju lnianym. Tylko nie możesz go używać do smażenia bo jest on bardzo delikatny przy wyższej temperaturze, lub gdy dostanie za dużo światła traci powoli swoje wartości. Dlatego np. olej lniany 3d chili jest pakowany w próżniowe saszetki (ja akurat tego właśnie używam, pycha do sałatek :D)

monika1523 napisał(a):

> Byłam pewna że najwięcej kwasów omeg 3 jest w oleju rzepakowym. Nasz polski ole
        > j jest zdrowy . Oleju używam do sałatek i smażenia ,duszenia oraz marynat. Uwi
        > elbiam marynowana fetę w oleju z dodatkiem czosnku i bazylii , do tego slim cof
        > fee odchudzającą i pełnia szczęścia .
        > Muszę spróbować oleju lnianego jeśli jest bogatszy w Omega 3.
    • caesarek Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 29.01.15, 02:19
      moze ten? 3dchili.pl/
    • caesarek Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 29.01.15, 02:19
      ja stosuje olej lniany z kapsaicyna od 3dchili.pl/
    • dieta-4u Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 08.03.16, 13:08
      Należy dodać do wątku, że olej lniany powinien być tłoczony na zimno, przechowywany w ciemnych butelkach i w chłodnym miejscu. W innym przypadku jego wartości ubożeją.
    • olgaola563 Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 24.08.16, 21:15
      Można uzyskać kapsaicynę samemu ale moim zdaniem to dosyć ryzykowne, olej lniany można po prostu kupić w dobrych sklepach i używać w codziennej diecie. Nie nadaje się do smażenia ale jest dobrym dodatkiem do sosów, sałatek itd., w internecie można znaleźć całą masę przepisów z olejem lnianym. Dlatego ja stosuje na co dzień olej lniany a zażywam kapsaicynę z pierzgą pszczelą (zwaną eliksirem młodości). Kupiłam u Bonifratów w Krakowie Habaicynę (ale przez net na pewno też można) i polecam :-)
    • pawel_en Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 28.09.16, 14:05
      A można też szybciej i na skróty;) zbijamywage.pl/preparaty-wspomagajace-odchudzanie/najlepsze-preparaty-wspomagajace-odchudzanie-top-3
    • gazela8989 Re: Dieta a Olej Lniany z kapsaicyna 25.04.17, 11:31
      Ja stosuję olej lniany z kapsaicyną z laboratorium biooil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka