Forum Dom okna PCV
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Serwis okien,naprawa,informacje przed zakupem.

26.04.14, 18:07
    Okna plastikowe-podstawowe wiadomości przed zakupem.
    Okna PCV wciąż są popularne ze względu na cenę , a także na łatwość w konserwacji. np. mycie.
    Budowa okien jest wielokomorowa,ze znajdującymi się w środku zbrojeniami metalowymi.
    Obecnym standardem są profile 5-komorowe,produkowane z tzw. twardego PCW.( częściowo jest to surowiec wtórny ).
    Jak sprawdzić ilość komór ? - Liczymy je w poziomie,można to sprawdzić samemu w punkcie sprzedaży na udostępnionych wzornikach.
    Grubość zbrojenia powinna wynosić około 1-1,5 mm. Jest to bardzo ważny element budowy okna .
    Co do pakietów szybowych to powinny one zawierać gaz szlachetny .Współczynnik przenikania ciepła U – im niższy tym lepsza izolacja termiczna szyby.
    Występują również pakiety wyciszające,energooszczędne,antywłamaniowe każdy z nich posiada specyficzne dla siebie właściwości.
    W oknach montowane są uszczelki – przyszybowe i wrębowe. Zapewniają szczelność okna i zapobiegają rdzewieniu okuć Uszczelki wrębowe chronią oczywiście przed wiatrem i zanieczyszczeniami z zewnątrz.
    Następnym ważnym elementem okna są okucia i na tym aspekcie okna powinniśmy skupić się najbardziej,najlepiej wybrać okucia renomowanej firmy. Dobrze działające okno na długie lata -to dobre okucia. W następnych artykułach szczegółowo opiszemy poszczególne elementy budowy okna . www.mdoknofix.pl
    Mam nadzieje że informacje okażą się przydatne.Może ktoś chciałby coś dodać mój email mdws@vp.pl -opublikuje na moim blogu. pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • inwestorka2 Re: Serwis okien,naprawa,informacje przed zakupem 28.07.14, 23:55
        Witam serdecznie
        Informacje są jak najbardziej przydatne. Muszę jednak zwrócić uwagę na producenta okien i montaż. To główne filary naszej inwestycji, to tu nie można popełnić błędu.
        Pochodzę z miasta Łask i to właśnie tu zdecydowałam się wybudować swój wymarzony dom. Kiedy przyszedł czas na okna nie miałam problemów z wyborem i zdecydowałam się na naszego lokalnego producenta . Wyprodukowali i wymieniali okna w bloku, w którym mieszkałam z rodzicami i po ponad 10 latach nadal nie ma z nimi żadnych problemów. To dla mnie najlepsza rekomendacja. Okna przyjechały do nas po trzech tygodniach od podpisania umowy. Musze dodać słowo o montażu - firma i zatrudnia w tym względzie prawdziwego fachowca i tu gorące pozdrowienia dla Pana Włodka, który nadzorował cały montaż i zwracał uwagę na najdrobniejsze szczegóły. Panowie szybko i sprawnie zamontowali okna w całym domu w tym okno HS o wadze 600 kg !A następnie po sobie dokładnie posprzątali :), Wtedy pomyślałam... więcej takich fachowców na mojej budowie!!!. Polecam serdecznie każdemu ich usługi!!!
      • jackowski2000 Re: Serwis okien,naprawa,informacje przed zakupem 08.08.14, 10:13
        Polecam również stronę http://www.jakieokno.pl/ - bardzo dużo ciekawych, przydatnych informacji na temat właściwego doboru i montażu okien :)
        • dobramama1988 Re: Serwis okien,naprawa,informacje przed zakupem 27.09.14, 19:58
          Ja polecam firmę Tommar www.tommar.pl/ Wymieniali u nas okna, które zostały założone bez zarzutu i obyło się bez bałaganu w domu.
      • grzegorz1981-1981 Re: Serwis okien,naprawa,informacje przed zakupem 09.01.16, 12:44
        Twoje okna sa nieszczelne, cieżko sie domykają? Zadzwon do nas my pomożemy Ci usunąć te usterki. Kazde okna PCV da się naprawić. Koszt taki nieporównywalnie jest niższy niż zakup nowego i jego montaż. Zadzwoń my ocenimy stan twoich okien i drzwi, doradzimy czy warto inwestować w naprawe czy lepiej zakupić nowe okna.
        Sprawujemy również na życzenie klienta nadzór nad przebiegiem montażu okien. Prawidlowy montaż to 90% calej inwestycji. Dzieki niemu twoje okna bedą pracowały bardzo dlugo bez problemów. Koszt takiej uslugi to tylko 100 zł.
        Zapraszsmy do wspólpracy.
        Tel. 732851437
      • graszkagaga1 Re: Serwis okien,naprawa,informacje przed zakupem 28.05.16, 10:07
        Ja zamawiałam okna w firmie Oknolux z Gliwic. Przyjechali, pobrali wszelkie wymiary i doradzili. Mam juz okna ponad 4 lata i sprawują się świetnie. Sam montaż też szybko i sprawnie
      • ms27 Re: Serwis okien,naprawa,informacje przed zakupem 30.03.19, 14:44
        Jeśli chodzi o sam zakup okien to polecam twoje-okna.com
      • michal.swida5 Re: Serwis okien,naprawa,informacje przed zakupem 29.03.20, 10:47
        PORÓWNAJ CENY OKIEN u kilku sprzedawców z twojego miasta = [url]http://twoje-okna.com[/url]
      • sagios15 Re: Serwis okien,naprawa,informacje przed zakupem 02.09.21, 17:55
        A jak już zamontowane to po ok roku przyłożyć poziomnicę do każdego boku z każdej strony i sprawdzić czy skrzydła okienne się nie powypaczały. To ryzyko pękania później szyb, jak również problemów z funkcjonowaniem.
        Już nie mówię o oknach PCV które puchną na słońcu tak, że nie mieszczą się w ramę. A gdy słońce zajdzie lub jest chłodniej działają z powrotem bez problemu.
        Takie cuda www.naprawaokien.waw.pl/dlaczego_okno_obciera_na_sloncu.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka