Forum Dom okna PCV
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ?

05.01.16, 09:23
    Witam serdecznie,
    Jestem na etapie budowy domu jednorodzinnego i zaczęłam poszukiwania producenta stolarki okiennej który sprostał by moim wymaganiom.
    W gronie mojego zainteresowania zostały wytypowane trzy firmy produkujące okna PCV na profilach firmy Veka z pakietami trzy szybowymi. Mój projekt domu jest dość wymagający ze względu na duże gabaryty okien. Jednym z moich wyborów była firma Oknoplast Kraków jako chyba najbardziej znany polski producent stolarki PCV. Podczas mojej wyprawy po salonach innych producentów konkurencyjnych kilkukrotnie przewijała się informacja odnośnie tego, że firma Oknoplast została wystawiona na sprzedaż. Słyszeliśmy to w różnych salonach różnych producentów
    Czy ktoś się już z takimi opiniami spotkał? Czy to jest prawda?W Internecie nic na ten temat nie można znaleźć a pytając bezpośrednio w salonie Oknoplastu nikt tego nie potwierdził ale pewnie sama bym nie potwierdzała takich informacji żeby nie straszyć klientów.
    Obserwuj wątek
      • biuro_prasowe_2015 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 07.01.16, 15:54
        Pani Natalio,

Dementujemy pogłoski o planach sprzedaży OKNOPLAST. Firma należy do rodziny Adama i Mikołaja Placków - założył ją w 1994 roku Adam Placek, a obecnie zarządza nią jego syn - Mikołaj Placek. Jesteśmy firmą z ugruntowaną pozycją na rynku i jednym z wiodących producentów okien i drzwi PVC w Europie. W 2016 roku będziemy kontynuować nową, odświeżoną strategię rozwoju produktowego i terytorialnego brandów: Oknoplast, WnD oraz Aluhaus.

Pozdrawiamy serdecznie,
        Biuro Prasowe OKNOPLAST
      • markott Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 08.01.16, 10:05
        nie wierze ze ktoś jest tak głupi ze nie wpadł na pomysł by skontaktować się z przedstawicielem firmy tylko akie cos wypisuje na forach
      • shopkinz Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 08.01.16, 10:23
        widzę ze konkurencja nie spi i próbuje się pozycjonować pod konkretne frazy:P żałosne:P ale plusy dla biura prasowego które szybko zdementowało plotki jakiegoś nędznego trolla
      • jogowiciel Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 08.01.16, 11:26
        Pani Natalio Firma działa i ma się świetnie, wystarczy zajrzeć na strone by dowiedzieć się ze wypuścili dopiero co na rynek nową linię okien oraz ze aktualnie prowadzą promocję. Jeśli faktycznie szukasz okien do domu, to sugeruje skontaktować się z przedstawicielem firmy bezzwłocznie, bo promocje to mają do 11 stycznia:D
      • mlodixo Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 08.01.16, 13:13
        Spam i do usunięcia, a konto natalci zbanować
      • dawid_86 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 08.01.16, 14:06
        no widac na kilometr ze opłacony wpis, fajnie ze ludzie z oknoplastu tak szybko zareagowali
      • grzegorz1981-1981 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 09.01.16, 12:45
        Twoje okna sa nieszczelne, cieżko sie domykają? Zadzwon do nas my pomożemy Ci usunąć te usterki. Kazde okna PCV da się naprawić. Koszt taki nieporównywalnie jest niższy niż zakup nowego i jego montaż. Zadzwoń my ocenimy stan twoich okien i drzwi, doradzimy czy warto inwestować w naprawe czy lepiej zakupić nowe okna.
        Sprawujemy również na życzenie klienta nadzór nad przebiegiem montażu okien. Prawidlowy montaż to 90% calej inwestycji. Dzieki niemu twoje okna bedą pracowały bardzo dlugo bez problemów. Koszt takiej uslugi to tylko 100 zł.
        Zapraszsmy do wspólpracy.
        Tel. 732851437
      • janik56 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 20.01.16, 14:10
        Mieszkam w odległości kilku kilometrów od firmy Oknoplast. Sporo znajomych tam pracuję na różnych stanowiskach. Firma cały czas dobrze prosperuje. Zamówień mają od groma. Raczej nie możliwe jest to żeby chcieli w takim czasie sprzedawać to firmę.
        Oddziałem w Ochmanowie zarządza syna założyciela, ale nie jest On raczej tak niepoważny aby sprzedawać firmę. Jeżeli w biurach pośredniczących mówią Ci takie rzeczy to odwiedź bezpośrednio strone OKNOPLAST i tam skontaktuj się z działem sprzedaży ;)
      • cezzzo Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 01.04.16, 14:56
        Dopytaj się jeszcze w firmie Ekoplast. Jest to mniejsza firma ale ofertę mają bardzo przyzwoita. Wstawiali swego czasu okna do mieszkania mojemu bratu. Ten był zadowolony z ich pracy tak wiec sam postanowiłem u nich właśnie zamówić okna. Również nie mogę im niczego zarzucić. Okna z dobrych materiałów, wykonane są w technologii energooszczędnej.
        Nie czekaliśmy na nie dług, sam montaż to już jeden dzień.
      • barodotex Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 19.04.16, 14:05
        Hej chciałbym wszystkich gorąco poinformować, że Oknoplast funkcjonuje doskonale. Ba jako jedna z nielicznych firm prowadzi akurat aktywną promocję na okna bez Vat. oknoplast.com.pl/promocja/
        • niesamowicie10cicho Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 20.04.16, 12:21
          no prosze, to chyba jedyna firma w polsce która co dwa miesiace wypuscza nowe promo dla siebie. szkoda ze inne firmy tez tego nie robią.
          • baranzwasem Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 21.04.16, 13:46
            Nie widze za bardzo sposobu zeby firmy nawet duze ale tanie wprowadzały tak daleko idące promocje, głównie dlatego, że sami zaczeli by dokładać do interesu skoro oszczędzają na materiale. Oknoplast jako jeden z nielicznych celuje w klasę premium jesli chodzi o stolarkę otworową. Chociaż w brew pozorom kupujac w salonie nie odczuje sie zbyt dużej różnicy jesli chodzi o cene to na czym zyskują to na pewno jakość wykonania.
            • das_port Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 27.04.16, 14:39
              hej czy ktos z was wie kiedy bedzie dostepne okno pixel w sprzedazy? Dzisiaj jest premiera oknoplast.com.pl/pixel-show/
        • dam-czadu Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 26.04.16, 15:37
          hej czy ktos z was wie kiedy bedzie dostepne okno pixel w sprzedazy? Dzisiaj jest premiera oknoplast.com.pl/pixel-show/
          • kivvik Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 28.04.16, 14:17
            wiesz co na razie jeszcze nie ogłosili ale moze jak zagadasz do konkretnego salonu to beda mieli juz jakies informacje
            • tomb201 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 13.05.16, 14:26
              hej zróbcie proszę zestawienie jakichś głównych cech tego okna pixel bo nie bardzo wiem jak go odniesc do proluxa, nie dotarły do mnie jeszcze zadne materiały prasowe. Potrzebowałbym tez kilku informacji na temat tego obniżonego progu - czy to wymaga powiększenia otworu pod okno?
              • seturina Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 20.07.16, 11:57
                okno pixel z oknoplastu ma Uw na poziomie 0,8 a dodatkowo dostajesz kilka dodatków w wersji standardowej : Dwa zaczepy antywłamaniowe na skrzydle, Blokada obrotu klamkiMakrowentylacja ?FOUR Seasons?,Blokada antyzatrzaskowa ( antyprzeciągowa ), Ośmiokątne grzybki, System stabilizujący skrzydło ?SAFE Location?.
                • henio9000 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 21.07.16, 11:32
                  Trzeba przyznac ze z oknem prolux to oknoplast poszedł na całość i zrobił wielką furorę
                • cy.rrus Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 29.09.16, 11:10
                  No i dosyć grube zbrojenie, bo to prawie 2mm. W sumie ludzie rzadko zwracają na to uwagę, ale czasem i pół milimetra robi różnicę.
                  • vivien1237 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 03.10.16, 10:14
                    tu akurat jest dokładnie 1,75mm dla okna pixel. w połączeniu z wszystkimi pozostałymi elementami to naprawdę spoko opcja. chociaż musiałbym to jeszcze porównać z innymi producentami. Nie wiecie jak to jest gdzie indziej?
                    • roman.krudowski Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 20.10.16, 11:24
                      wystarczy zajrzeć na strony internetowe, a już najlepiej do salonów producentów. to naprawdę nie jest filozofia. znajdź sobie w okolicy salon albo kilka różnych, gdzie mają różne okna. musisz pomęczyć ich trochę ale jak dasz do zrozumienia, że masz konkretną potrzebę wymiany okien to będą na rzęsach stawać żebyś u nich kupił :P
                      • ziub-erek Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 25.10.16, 13:22
                        a jak znaleźć stronę z dystrybutorami na przykład? szukałem w książce telefonicznej ale to chyba nie jest jakoś specjalnie aktualizowane. w panoramie firm też są braki. jestem z Częstochowy, poradzicie?
                        • majdanowsky Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 25.10.16, 15:03
                          Każdy producent powinien mieć zakładkę z dystrybutorami, w końcu zależy im na sprzedaży. Oknoplast ma zakładkę "gdzie kupić", Dako "sieć sprzedaży" itp. itd. poradzisz sobie
        • tor_fan45 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 10.01.17, 15:33
          Teraz też jest jakaś promocja zimowa nie? Zdaje sie że jeszcze można zamawiać. Ktoś ma więcej info na ten temat? Bo ja tylko słyszałem że jest, ale jakie zniżki i przy jakich oknach to już nie wiem :/
          • bumsio213 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 27.01.17, 10:51
            Promocja już się skończyła ponad tydzień temu niestety. Ale może będzie coś na wiosnę jeśli ci sie nie spieszy za bardzo :D
            • tor_fan45 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 27.01.17, 12:55
              Spoko, nie czekałem na odpowiedź tak długo :P tylko wpadłem do salonu popytać w zeszłym tygodniu jeszcze. Ale i tak nie zdążyłem się zdecydować niestety. Problem w tym że jeszcze nie byłem zdecydowany na to które okna chce wziąc a nie chciałem podejmować decyzji na szybko i potem żałować
              • wielkishum Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 24.02.17, 14:30
                Zaraz będzie rok od poprzedniej promocji na okna bez VAT, są jakieś plany co do uruchomienia jeszcze raz tej oferty? Nie ukrywam że przydałoby się mieć taką możliwość na wiosnę
                • frusaka Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 27.02.17, 11:26
                  Z tego, co słyszałem to ma się coś pojawić, ale nie wiem nic o terminie. W każdym razie można spokojnie czekać na ogłoszenie. Oknoplast ma tą promocję tak jak i zimową raczej często, więc pewnie i tobie sie uda załapać. W zeszłym roku byładopiero z końcem marca oknotest.pl/artykuly-i-wiadomosci-branzowe/oknoplast/okna-bez-vat
      • paw-loo Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 23.03.17, 12:37
        Nie ma sie co nad tym zastanawiać. A propos pixeli to iwadomo coś o nowej premierze jakiegoś okna? Ostatnio jakaś cisza zapanowała.
      • imstrolator Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 27.04.17, 10:01
        Czy da się dostać gdzieś jeszcze okna koncept? Wiem, że nie są za ciepłe, ale te są do domku letniskowego, więc nie mam takich dużych wymagań, a na pewno będa tańsze niż najnowsze propozycje oknoplastu. Znacie jakiś salon który ma je normalnie dostępne gdzieś na Śląsku?
        • ms27 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 30.03.19, 14:34
          Sprawdź twoje-okna.com
      • asubak Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 26.05.17, 12:27
        Bo to pewnie nie był salon partnerski. Akurat na Śląsku jest dość sporo salonów. oknoplast.com.pl/znajdz-salon/
        • imstrolator Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 31.05.17, 11:06
          No i wszystko jasne. A nie pytałem sprzedawcy czy mi wskaże salon Oknoplastu, bo pewnie i tak nie ma w tym żadnego interesu. Zresztą jak tylko wspomniałem, jakich szukam okien, to zaraz zaczął zachwalać inne marki, inne modele żebym sobie sprawdził i zamówił u niego. Jeszcze się nie zdecydowałem, ale niektóre opcje też były ciekawe.
          • moriarti38 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 12.06.17, 09:28
            Warto rozważyć różne okna, nie bierz w ciemno na podstawie renomy. Za dużo jest czynników wpływających na jakość okna, żeby skupiać się na jednym.
            • imstrolator Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 28.06.17, 10:47
              Dla mnie najważniejsza jest izolacja cieplna i niestety akustyczna. Mieszkam w pobliżu drogi (niezbyt ruchliwej) ale niedaleko jest też stadion, na którym niemal w każdy weekend są jakieś mecze i jest dość głośno. To są dwa główne parametry które mnie interesują więc będę wdzięczny za sugestie
              • sejk4 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 29.06.17, 15:17
                Nie powiedziałeś jeszcze czy to mieszkanie czy dom. Dobry parametr Rw mają okna winergetic premium (Rw=33) albo ich wersja pasywna (Rw=36) ale do bloku czy kamienicy to raczej nie ma sensu.
                • imstrolator Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 30.06.17, 15:22
                  Dom oczywiście. Zastanawiałem się własnei nad oknami pasywnymi głównie z tego względu że faktycznie mają wyższe to Rw. Ciekaw jestem czy to faktycznie da się tak mocno odczuc.
                  • gawlik_rzeszow Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 25.07.17, 14:34
                    Ja też mieszkam przy ruchliwej ulicy i przy nieszczelnych oknach to jest duży problem. Rano nie da się spać, a i w ciągu dnia bywa to męczące. Mieszkam tu od niedawna i sąsiedzi mówią, że się przyzwyczają, ale mimo to szukam okien któe mają naprawdę dobrą izolację akustyczną. Mozna to nawet uznać za nadrzędne kryterium. Macie jakieś rady?
          • ms27 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 30.03.19, 14:38
            Jeśli szukasz czegoś sprawdzonego polecam sprawdzić stronkę twoje-okna.com
      • imstrolator Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 31.07.17, 12:23
        Ja szukałem razej kompromisu pomiędzy izolacją cieplną a akustyczną i wybrałem winergetic premium passive. W tym przypadku lepsze Uw pociągnęło za sobą Lepsze Rw (36). To dobry wynik ale nie wiem jak przedstawiają się konkurencyjne rozwiązania
        • teranius92 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 16.08.17, 14:33
          Rw=36 to już jest wystarczająco nawet jak mieszka się przy ruchliwej ulicy. Jak dla mnie dobry wybór. Miałem to nieszczęście mieszkać przy dość mocno uczęszczanym rondzie - właściwie bez różnicy czy dzień czy noc - jeździli non stop. Mieliśmy tam okna z Rw=33 i było naprawdę dobrze. 36 wobec tego będzie jeszcze cichsze.
          • a82ber Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 22.08.17, 19:27
            Czyli w głośnej okolicy warto zainwestować w te 3 db różnicy? Wydaje mi się, że to raczej kosmetyczna zmiana...
            • helipoter934 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 25.08.17, 11:01
              Półserio, zobacz sobie ten filmik :) www.youtube.com/watch?v=VDTM-30dbpw A poważnie różnicę 3db mozna odczuć. Nie będzie to zmiana diametralna, ale w głośnej okolicy może warto, ja bym się na pewno zastanowił na Twoim miejscu.
              • byle.do.piatku Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 18.09.17, 12:19
                Myślę że sporo tu zależy od różnicy cenowej i od tego jak bardzo Ci zależy na tym wytłumieniu. Jeśli faktycznie nie możesz spać w nocy przez na przykład drogę przebiegającą w pobliżu, to lepiej dołóż. Ale jeśli przeszkadzają Ci okazjonalne krzyki na osiedlu... no nie wiem, sam musisz ocenić, jak bardzo Ci na tym zależy.
                • tysiac821 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 22.09.17, 14:16
                  Im wyższa izolacja akustyczna tym lepiej. Nawet jak to więcej kosztuje to warto, docenisz jak się będą pod oknami jacyś ludzie drzeć a ty zamkniesz okno i będziesz miał cicho w domu :P
                  • avanaha Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 17.10.17, 15:33
                    tysiac, a izolacja rzędu 36 jak w tych oknach: oknoplast.com.pl/okna/winergetic-premium jest okej? Wydaje mi się że to dużo, ale jestem nowy w tym temacie.
      • mmaja1983 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 27.01.18, 00:15
        nic mi nie wiadomo na ten temat. A w Internecie coś wiadomo na ten temat?
      • zychupe Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 31.10.18, 12:24
        Oknoplast oknoplastowi nierówny. Korzystałem z oferty oddziału w Piasecznie gdzie miałem również zapewnioną opiekę posprzedażową na wypadek uszkodzonych okien i wcale nie wyglądali jakby mieli się zamykać.
      • sierza1nt Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 26.11.18, 15:36
        Co do salonu Oknoplastu w Piasecznie, to przecież on cały czas działa, więc nie wiem skąd wzięły się te plotki. A co do samych okien, to jest kilka rzeczy na które należy zwracać uwagę przy wymianie. Przede wszystkim, bardzo istotne są parametry okna, czyli to czy jest ciepłe. Ogólny przyjęty standard współczynnika przenikalności cieplnej wynosi obecnie 1.1. W tym przypadku im niższy tym lepsze, czyli im mniejszy współczynnik, tym mniejsze utraty ciepła.
      • lessowiec Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 27.11.18, 16:16
        z tego co się orientuje, to Pixel ma całkiem niezłe parametry. Tam Uw jest na poziomie 0,8 co oznacza, że te okna znajdują się w segmencie okien energooszczędnych. Do tego że nieźle się prezentują i wpuszczają do pomieszczenia o 22% więcej światła.
      • pietrucha20 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 31.12.18, 10:34
        Jeśli chodzi o Pixele, to nie można im nic zarzucić. Prezentują się świetnie i jak wspomniał lessowiec mają też całkiem niezłe parametry. Ostatnio ze znajomym szukaliśmy dla niego okien, to na Tomickiego znaleźliśmy salon z oknami Oknoplastu. Przy okazji dowiedzieliśmy się, że Oknoplast ma teraz zimową promocję do 46%.
        • zychupe Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 28.02.19, 13:48
          To w Piasecznie też braliście? No ja na te Pixele dostałem 7 lat gwarancji więc miło zaskoczyli :)
      • ms27 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 30.03.19, 14:33
        Ja polecam CI sprawdzić stronę twoje-okna.com . Tutaj znajdziesz zapewne coś dla siebie
      • michal.swida5 Re: OKNOPLAST KRAKÓW NA SPRZEDAŻ? 29.03.20, 10:48
        PORÓWNAJ CENY OKIEN u kilku sprzedawców z twojego miasta = [url]http://twoje-okna.com[/url]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka