piszanin2 08.08.14, 11:42 Czy toś spotkał się z tym, że po usunięciu zaćmy trzeba na dwór wychodzić tylko w okularach przeciwsłonecznych? Mój znajomy miał zabieg w innym miejscu niż ja i on nic takiego nie słyszał. A mnie wydano takie zalecenie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ejolka90 Re: Po zabiegu na zaćmę 26.06.16, 21:37 Podobno tylko w okularach i to dobre kilka tygodni. Moja matka bedzie miała operację w Lexum w Ostrawie, tak podczas kwalifikacji mówili, a że początek lata, to trzeba uwazać Odpowiedz Link
oftex-opole Re: Po zabiegu na zaćmę 07.03.17, 10:33 W pierwszych dniach po zabiegu usunięcia zaćmy możecie być Państwo bardziej wrażliwi na światło. Zaleca się unikanie nadmiernego wysiłku fizycznego (nieuprawianie sportu, niewykonywanie wymagającej fizycznie pracy). Należy unikać przebywania w środowisku zapylonym, zapobiegać możliwości uszkodzenia operowanego oka oraz stosować przepisane krople do oczu. www.oftex-opole.pl Odpowiedz Link
olimpia2018 Re: Po zabiegu na zaćmę 17.11.17, 17:09 też słyszałam o takich zaleceniach , ale najważniejsze żeby nie podejmować w tym czasie żadnego wysiłku i to nawet podnoszenie siatki czy konewki może być problemem dla oka, brzmi śmiesznie ale to prawda Odpowiedz Link