Dodaj do ulubionych

okulary zamawiane przez internet

08.11.14, 12:35
Czy okulary można zamówić przez internet? Co będzie, jak oprawka będzie niedopasowana? Ceny w internecie są kuszące, ale czy to dobre rozwiązanie?
Obserwuj wątek
    • vo.optyk Re: okulary zamawiane przez internet 10.11.14, 10:58
      Droga Karolino, po części sama sobie odpowiedziałaś na własne pytanie :)
      W salonach stacjonarnych zawsze przed dokonaniem zamówienia przymierza się nawet nie jedną tylko kilka (czasem kilkadziesiąt) opraw, by sprawdzić która będzie najodpowiedniejsza. Nie zawsze jest tak, że oprawa, która się podoba na wieszaku pasuje, by uniknąć możliwego dyskomfortu noszenia, lub nawet zaszufladkowania okularów polecam przymiarki oprawek i dyskusję z optykiem na temat szkieł okularowych, bowiem nie tylko oprawa jest ważna w okularach.
      • gladiator48 Re: okulary zamawiane przez internet 17.11.14, 11:11
        Ja zamówiłem kiedyś sobie okulary przez internet, na podstawie recepty. Niestety, nie wiem co było z nimi nie tak, ale do tej pory leżą na dnie szuflady i nie dało się z nich korzystać.
    • moli.eoli Re: okulary zamawiane przez internet 20.01.15, 15:07
      Ja zamawiałam z kosinski.tarnobrzeg.pl/ i nie narzekam, sprawdzony salon (moja przyjaciółka wcześniej tam zamawiała) i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
      • vo.optyk Re: okulary zamawiane przez internet 21.01.15, 11:24
        Ciekawe czy Karolina zaryzykowała na kupno na odległość czy też wybrała opcję oko w oko w celu uzgodnienia zamówienia
    • janzpisza Re: okulary zamawiane przez internet 17.03.15, 16:46
      Wszystko ok, tylko jak trzeba będzie dopasować oprawkę, bo będzie spadać lub cisnąć to co wtedy? Trzeba liczyć na łaskę miejscowego optyka? A on może powiedzieć żeby iśc z problemem tam, gdzie się zapłaciło pieniądze za okulary.
      • 7groszek Re: okulary zamawiane przez internet 19.03.15, 10:04
        Wcale był się nie dziwiła.Tam gdzie kupujesz to naprawiaj.
    • janzpisza Re: okulary zamawiane przez internet 11.04.15, 10:45
      Nigdy nie kupuję przez internet rzeczy które kupuje się "na wymiar".
      • 14celina Re: okulary zamawiane przez internet 13.04.15, 14:14
        Ja róenież ani okularów ani butów nie zamawiam przez internet
        • kaioppe Re: okulary zamawiane przez internet 19.04.15, 15:48
          Buty zamawiałam i to nie raz. Nie żałuję ;)
          Nad okularami właśnie się zastanawiam. Zawsze kupowałam u optyka. Teraz chciałabym zmienić oprawki na nowe. Tu: kodano.pl/ znalazłam fajną promocję, że dopłacając tylko 1 zł mogę mieć dwie pary oprawek. No i tak się zastanawiam, co z tym zrobić. Trochę się boję, ale cena kusi.
          • karolcia2263 Re: okulary zamawiane przez internet 20.04.15, 14:28
            ryzyk fizyk

poczytaj posty na górze i sama zdecyduj :)
    • wyborcapiski Re: okulary zamawiane przez internet 08.05.15, 13:13
      Zwykle te drugie "za 1zł" lub "gratis" są wliczone w cenę pierwszych. Cudów nie ma, w tych czasach nikt nie daje nic za darmo. Jeżeli cena tych "pierwszych" jest dość niska to wiedz że jakość nie będzie najlepsza i możesz mieć dwie pary bubli zamiast jednych porządnych.
    • skiper31 Re: okulary zamawiane przez internet 17.06.15, 12:38
      Ja już tak raz kupiłem okulary w "super promocji" drugie, trzecie i dziesiąte gratis to się nieźle naciąłem bo z tymi gratisowymi nie jest sytuacja tak oczywista jakby się wydawało. Kupiłem więc jedne, a że było to 100km od miejsca mojego zamieszkania to się potem bujałem po lokalnych optykach którzy tylko z dobrej woli reperowali mi te okulary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka