Dodaj do ulubionych

Ile wziąć EURO na tygodniowy wyjazd?

14.05.10, 12:26
Mam problem i pytanie do Was. Wyjezdzamy z mezem na tydzien do
Islandii w celach zarowno turystycznych jak i odwiedzic rodzine. Nie
wiem ile Euro wziac a tak niezrecznie pytac rodzine - bo pewnie
odpowiedza ze nic;)
Czy ktos sie orientuje?? Prosze o pomoc i dziekuje.
Obserwuj wątek
    • madziula201 Re: Ile wziąć EURO na tygodniowy wyjazd? 15.05.10, 21:55
      Zalezy co chcecie zwiedzic ,jak daleko od waszego miejsca zamieszkania do celu
      wycieczek{ np jesli chcecie daleko jechac to wlicza sie nocleg itditd}.Zalezy
      tez, czy bedziecie po Islandii poruszac sie autobusem czy tez samochodem.Czy
      chcecie jakies wypady zorganizowane {np.www.adventures.is/} czy tez
      pojezdzic prywatnie samemu.Trudno okreslic ile kasy , jedynie co moge powiedziec
      to Islandia tania nie jest.Pozdrawiam
      • set_ka1 Re: Ile wziąć EURO na tygodniowy wyjazd? 20.05.10, 14:00
        No mamy zamiar troche pozwiedzac ale mamy zagwarantowany nocleg w
        przyczepach camp. i jedziemy prywatnie samochodem. Jednak chcialoby
        sie coz zobaczyc, zjesc jakies regionalne potrawy. W koncu taka
        podroz nie zdarza sie za czesto.
        Czy np. 300 euro starczy??
        • madziula201 Re: Ile wziąć EURO na tygodniowy wyjazd? 21.05.10, 12:25
          Na scisk starczy.Czy macie samochod z napedem na 4 kola?Jeli nie, zostaja wam
          drogi lokalne i glowna, ale tez mozna duzo zwiedzic. Wezcie z pl jedzonko no i
          dobre buty i cieple ciuchy.Zycze udanego zwiedzania pieknej Islandii pozdrawiam
          • set_ka1 Re: Ile wziąć EURO na tygodniowy wyjazd? 21.05.10, 13:06
            A powiedz co ty bys chetnie zjadla z Polski? Moze zrobie im jakas
            kulinarna niespodzianke:)
            • madziula201 Re: Ile wziąć EURO na tygodniowy wyjazd? 22.05.10, 14:07
              Hahaha mnie brakuje tu normalnego polskiego chleba ,pachnacej kielbasy
              normalnego jedzenia itd,ale mozna sie przyzwyczaic.Zalezy czy chcesz gotowac dla
              swoich ,czy tubylcow zaprosic.Jesli tubylcow to ostrzegam, ale oni jedzniem
              typowo polskim nie sa zachwyceni hahaha.Zupa np gzrybowa ledwo im przez gardlo
              pzrechodzi hahaha.Mimo ze grzybow tu bardzo duzoooo,ale nikt nie zbiera .Jedza
              tylko pieczarki.Barszcz czerwony tez im nie przechodzi gladko ,wiec nie wiem z
              czym bym zaryzykowala hm .Gdziekolwiek jestem to furore zawsze robia piersi z
              kurczaka[panierka jedynie z polskiej jarzynki, troche soli i pieprzu} a takze
              placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym,ale moze natrafilam na takie
              egzemplarze co sie tym zachwycaja .Nie wiem
              • sk2003 Madziulo, wysłałam do Ciebie maila :) nt 01.06.10, 17:05

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka