Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie wady widzicie Państwo w załączonym projekcie

IP: *.promax.media.pl 27.12.09, 17:11
    Załączam projekt domku, który będziemy budować z niewielkimi zmianami:
    - zmiana okienka w skrytce na kwadratowe
    - kuchnia zamknięta
    - kominek będzie na ścianie dzielącej schody
    - zastanawiamy się czy pozostawić garaż czy budować bez garażu.
    Proszę o podpowiedź, co jeszcze w tym projekcie byłoby do zmiany. Nadmienię,
    że metraż odpowiada nam.
    www.extradom.pl/projekt-domu-GRANAT-ID-3777.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona=
    Obserwuj wątek
      • Gość: Viccy Re: Jakie wady widzicie Państwo w załączonym proj IP: 62.148.80.* 27.12.09, 18:36
        Tak na szybko, bo nie mam czasu się zastanawiać, to spiżarnia z kuchnią to wspaniała rzecz, ale z kominem (ściana kominowa jest zawsze ciepła) to POMYŁKA. Hmmmm.... chyba wolałabym już łazienkę z wejściem od strony salonu (a spiżarnia MUSI być chłodna).
        No i patio, zdaszenie musi być w miarę duuuże, tak na 2-3 stoły z krzesłami na imprezki - bajer.
        Pozdrawim.
        • Gość: caline-czka Re: Jakie wady widzicie Państwo w załączonym proj IP: *.promax.media.pl 27.12.09, 19:10
          Mhm, tak właśnie zapomniałam, że zadaszenie nad tarasem też zwiększamy, będzie
          złamane. Tak jak wspominamy, kominek będzie przeniesiony na ścianę salonu
          dzielącą klatkę schodową.
          • minkapinka Re: Jakie wady widzicie Państwo w załączonym proj 28.12.09, 09:57
            dla mnie podstawową wadą jest brak zaplecza gospodarczego.
            Pomieszczenie na dole 6,1m2 jest zdecydowanie za małe. Gdzie trzymać
            meble ogrodowe? kosiarkę? bombki? sprzęt sportowy? walizki itp.
      • Gość: m Re: Jakie wady widzicie Państwo w załączonym proj IP: *.centertel.pl 04.01.10, 22:15
        nie do końca podoba mi się układ i wielkość pomieszczeń,
        jeśli jeszcze nie kupiliście projektu, może zajrzyj na stronę
        DOMINANTA jest tam kilka nieźle rozwiązanych pod
        względem ergonomicznym domów z dwuspadowym dachem np.KOLARGOL, PTYŚ, PUCHATEK
      • Gość: tojger Re: Jakie wady widzicie Państwo w załączonym proj IP: 62.206.214.* 05.01.10, 14:39
        Nie podoba mi się, że komin jest w koszu (załamanie dachu). Nie dość, że osłabia
        to konstrukcję dachu, to jeszcze będzie się syfić.
      • Gość: kasia Re: Jakie wady widzicie Państwo w załączonym proj IP: *.siedlce.vectranet.pl 05.01.10, 19:22
        Jeśli chcecie mieć kuchnię zamkniętą to chyba pomyliście projekty. Bo w tym
        gdzie zamierzacie umieścić drzwi? - do salonu? - czy też zburzyć spiżarnię i do
        holu?
      • Gość: budowlaniec amator Re: Jakie wady widzicie Państwo w załączonym proj IP: *.centertel.pl 05.01.10, 21:13
        jezeli oddzielicie kuchnie to bedzie bardzo mała,a gdzie drzwi do
        niej? jezeli nie zalezy Ci na pokoju na dole to ja wolalbym
        przenieść kuchnie tam gdzie jest pokoj, powiekszyc salon o czesc po
        kuchni,zrezygnowac z prysznica na dole, bo nie widze w takiej
        sytuacji potrzeby ,zeby tam był, a wc przeniesc pod schody, a
        powierzchnie po lazience na dole wykorzystac na inne cele. Poza tym
        wydaje mi sie,że dobrze byłoby wstawic okno na schodach,ale to chyba
        za bardzo radykalne zmiany,

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka