Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 19:08 Jakoś wyborczej nie zależy na odbudowie domów w krajach arabskich. to jest powod żeby nagłaśniać i kompromitować firmy. tego typu prblemy istnieją w setkach firm, ale się o tym nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AQWER Istotnie, Agora ścina Irackie kontrakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 19:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Agora ścina Irackie kontrakty. Chyba nie tym razem IP: *.core.lanet.net.pl 13.03.04, 01:11 Wrocławska Jedynka ma problemy bez względu na irackie kontrakty. Zarobki tam nie są rewalacyjnie wysokie, to też zapowiedź 20% obniżki płac spowodowała, że ludzie zastrajkowali (ostrzegawczo). Czy słusznie, czy nie, oceniać nie zamierzam. Nie mniej za kilku- godzinny strajk połowa pracowników dostała dyscyplinarki. Teraz związ- ki okupują siedzibę (podobno*), a Jedynka m.in. w Wyborczej zamieszcza ogłoszenia rekrutacyjne. Związki chcą "prokuratora w firmie", bo uważa- ją, że zostało złamane prawo (zwolnienia), Jedynka chce prokuratora, bo strajk i okupację uważa za nielegalne. Związki walczą o pracowników (mam nadzieję, że nie chodziło bynajmniej o jakąś większą politykę), Jedynka o kondycję firmy i redukowanie kosztów. W powyższym artykule nie doszukiwałbym się podkładania kłód pod nogi budowniczych domów dla Arabów. *) nie jestem pewien, czy ma miejsce okupacja, wiem, że protestujący uniemożliwiali rekrutację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.k.my życie a film IP: *.wschowa.master.pl 12.03.04, 19:18 w klasycznych filmach amerykańskich dotyczących okresu międzywojennego gdy mafia zamierzała przejąć kontrolę nad prosperującym przedsiębiorstwem miejscowe związki zawodowe rozpoczynały spór zbiorowy w obronie niedowartościowanych pracowników. Skruszony wyzyskiwacz dawał podwyżkę po dolarze na głowę + po 2000 na działacza a w radzie nadzorczej zasiadał współpracownik miejscowego "ojca chrzestnego". Myślę, że brak jest zależności między kontraktem irackim a erupcją aktywności związkowców z Wrocławia a także podobieństwo do fabuły filmowej jest również przypadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Prokuratura zajmie się Jedynką Wrocławską IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.04, 19:33 Jedynka jest winna spółce, w której jestem udziałowcem, kilkadziesiąt tysięcy zł! Od kilku dni nie odpowiadają telefony w Spółce! Nikt z pracowników biurowych nie pracuje! Jesli w poniedziałek nie dostanę pieniędzy to składam wniosek o upadłość Jedynki. Chcę aby polskie firmy zarabiały w Iraku, ale od finansowania ich są banki, a nie konrahenci. Szkoda, ale zamiast budowy w Iraku będzie upadłość w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deks Re: Prokuratura zajmie się Jedynką Wrocławską IP: 213.17.236.* 12.03.04, 20:41 tak jest towarzyszu macie racje!!!! warchołom mówimy nieeeee!!! komu zależy na tym aby tak wspaniałą firmę kompromitować, firma dba o swych pracowników, wszelkie oszczerstwaq służą chyba tylko syjonistycznym wywrotowcą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator czy ty ''Gosciu" jestes przy zdrowych myslach? ty IP: 5.5D* / *.wp.shawcable.net 12.03.04, 23:17 obserwator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Prokuratura zajmie się Jedynką Wrocławską IP: *.ztpnet.pl 13.03.04, 18:24 Jakie to swojskie. Kto się wychyli w łeb go. Ostrowski, firmy budowlane z Poznania i Wrocławia. Zupełnie przypadkiem po wygraniu kontraktów, "ktoś" stara się, aby wyeliminować je z gry. Inni czekają, nie ma problemu. Tylko jaki w tym, my mamy ineres? Odpowiedz Link Zgłoś