Gość: MariuszF IP: *.welnowiec.net 24.05.11, 20:34 Witam Szukam za pośrednictwem HB mieszkania czy miał ktoś korzystał z ich usług? interesują mnie opinie . Czytałem dużo o Gdańsku, Warszawie i opinie na ich temat w tych miastach nie są za dobre... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaj85 Re: Homebroker Katowice pytania 24.05.11, 23:13 Cześć, ja korzystałam z ich usług we Wrocławiu. Po pierwsze są bardzo napastliwi, właściwie gdzie mogą to pytają o wszelkie możliwe dane, a potem Cie bombardują (ale oczywiscie niby podanie danych jest dobrowolne), do tego nie są tani... ale... ale mają duży wybór mieszkań. Więc jeśli widzisz,że dany lokal jest też u innego pośrednika to idź do niego. Jeśli Ci zależy to tak jak ja płać, płacz i ciesz sie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zazakretemstali Re: Homebroker Katowice pytania 09.09.11, 15:33 > ja korzystałam z ich usług we Wrocławiu. Po pierwsze są bardzo napastliwi (...) Akurat jestem w trakcie sprzedaży mieszkania właśnie we Wrocku m.in. za pośrednictwem HB i powiem tak: jak pan ładny spotkał się ze mną w kwietniu, tak zaginął bez śladu na trzy miesiące, by znienacka zadzwonić, ale jak się okazało przez pomyłkę. I to by było na tyle. Całe pośrednictwo to spisanie umowy i wklepanie danych do bazy. -- Przyszedłem, zobaczyłem, się zdziwiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Homebroker Katowice pytania IP: *.238.64.29.ip.abpl.pl 05.09.11, 09:24 To banda oszustów, złodziei i kłamców . Zaproponowali mi dom na pierwszy rzut oka ładny domek, wszystkie media też podobno były, kilka lat po remoncie. Kiedy tam zamieszkaliśmy, okazało się że nie ma prądu, kiedy chcieliśmy się umyć okazało się że nie ma wody, musieliśmy pobierać ją ze studni w ogóle jedyne co tam było to wilgoć i grzyb na ścianach . W dodatku kiedy tam przyjechaliśmy, okazało się że mieszka tam facet który miał jeszcze czas na przeprowadzkę, nam powiedzieli że nikt tam nie mieszka już 2 lata, mało tego był to alkoholik który nam zakłócał spokój,po za tym była tam zameldowana jeszcze jedna osoba o której istnieniu nic nam biuro homebroker w Katowicach nie wspomniało . Teraz kiedy żądamy pieniędzy które im wypłaciliśmy ich prawnik przyznał nam zwrot w 100% po czym biuro homebroker nie wyraziło zgody na pełny zwrot i zaproponowali nam połowę sumy jaką pobrali od nas . Po jakimś czasie odpisali, że nie należy nam się nic mimo że miałyśmy zwrot zapewniony na piśmie, pozostała tylko droga sądowa. Także ostrzegam wszystkich tych którzy zamierzają kupić za ich pośrednictwem jakąś nieruchomość DOKŁADNIE WSZYSTKO SPRAWDZAJCIE bo im nie zależy na kliencie, im zależy wyłącznie na pieniądzach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panh Re: Homebroker Katowice pytania IP: *.pocztowy.pl 09.09.11, 13:43 sory ale nie sprawdziłaś czy jest woda i prąd w domu?:) hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajatysia Re: Homebroker Katowice pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 11:13 No to dodam z Poznania niezbyt pochlebne. Co prawda byłam z drugiej strony - chciałam sprzedać mieszkanie. Pani agentka kręciła a potem i kłamała odnośnie prowizji, marnując mój czas. Gdyby od razu mi powiedziała, ze nie ma możliwości, żeby pośredniczyli za tyle pieniędzy, za ile oferuję to w ogóle bym się z nią nie spotkała. A tak spędziłam z nią łącznie kilka godzin, bez efektów na koniec. Agenci popadają w desperację, która jest niestety łatwo wyczuwalna (muszą podpisać ileś tam umów miesięcznie, żeby ich nie wykopano). To była jedna historia. Druga dotyczy mojej koleżanki, która tam pracowała (jako agentka właśnie) i wyjaśniła mi kwestię minimalnej liczby umów. Dodatkowo mają tak, że kierownicy przed końcem miesiąca na ostatnią chwilę obwieszczają im, że któraś ich umowa nie zostanie przez nich zaakceptowana (więc się nie liczy). W ten sposób nie płaca prowizji, a pracownik żyje w ciągłym strachu, że go zwolnią. Od świtu do nocy. Ja już po pierwszej z opisanych historii stwierdziłam, że będę się trzymać z daleka od Homebrokera. Ogólnie doświadczenie z kupowaniem i sprzedawaniem mieszkań (a było tego kilka) spowodowało, że najbardziej kompetentne i dbające o interes klienta są te najmniejsze agencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell To nie forum developerskie poszukaj innego IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.11, 11:29 To nie forum developreskie, proszę tutaj tak nie pisać wogóle koniec pisania bzdur na forach budowlanych. wyrzućmy dyletantów - pseudofachowców od budownictwa i remontów z sieci - koniec pisania bzdur, tylko prawdziwi fachowcy mogą zabierać głos na forach publicznych, pytanie potrzebujacego owszem- oni mogą pytać- ale potem odpowiadają tylko specjaliści tacy jak jak np ja . Kto nie ma pojecia siedzi cicho, zapraszam wszytskich, którzy znajdą bzdurne porady budowlane w sieci do wpisów na mojej tablicy na Facebooku: fachowiec cromwell lub na blogu: www.cromwell.blog.pl/ . Koniec bzdur w sieci pseudofachowcom dziękujemy !!osobiście służę fachowymi poradami!!!!! -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simson Re: Homebroker Katowice pytania IP: *.ssnet.pl 30.10.11, 10:24 Witam, Miałem ostatnio do czynienia z firma Home Broker, są beznadziejni, oszukują ludzi na każdym kroku. Chciałem obniżyć koszty mieszkania które mnie u nich zainteresowało- to był cel mojego spotkania z nimi. Na podstawie tego że miałam na oku inne mieszkanie znacznie tańsze -bez pośrednika . Jak się okazało 2 dni później ktoś z przedstawicieli ich firmy wybrał się do właściciela mieszkania, które miałem na oku i sprzątnęli mi to mieszkanie z przed nosa. A jak wiadomo zawsze drożej jest kupić mieszkanie od pośrednika niż właściciela. Na dodatek nic kompletnie nie wiedzieli na temat mieszkania które mnie u nich zainteresowało np. o formie ogrzewania o tym czy jest gaz w budynku, ja świetnie wiedziałem że go tam nie ma bo nie został pociągnięty do budynku tylko był na butle. Teraz kiedy znalazłem w ich ogłoszeniach mieszkanie które sobie wcześniej upatrzyłem to zauważyłem że nawet w opisie tego mieszkania są strasznie nieścisłości- dla nich stan łazienki :określają jako dobry, dla nie był beznadziejny nic tam nie ma prócz wc i pomieszczenie jest 2na 2. Na temat ogrzewania i innych szczegółów nawet nie ma wzmianki. Ogólnie są OSZUSTAMI !!!!!! Najlepiej nie zadawać sie z ich firmą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-Homebroker Re: Homebroker Katowice pytania IP: *.INTELINK.pl 24.11.11, 11:44 Tragedia z tą firmą Home Broker. Naciągają ludzi na każdym kroku. Tylko czekają, żeby wepchnąć mieszkanie, które akurat mają dostępne, nie słuchając potrzeb potencjalnego klienta. I jeszcze ten ich niedouczony doradca finsnsowy - wciska Ci kredyt z Getin Banku - jeden z NAJDROŻSZYCH na rynku. Ale "doradca" ma za każdego klienta NAJWIĘKSZĄ PROWIZJĘ (w końcu Getin to tak jak Home Broker właśność jednego człowieka). A więc oprócz braku zbadania Twoich potrzeb spróbują Ci wcisnąć kredyt z Getin Banku, który ma DROGĄ prowizję za jego udzielenie, DROGIE dodatkowe ubezpieczenia (, które w innych bankach nie są wymagane), jedną z NAJDROŻSZYCH marży na rynku. TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEJ FIRMY !! Nawet przeglądając ogłoszenia od tego pośrednika można wysłać na spotkanie w sprawie sprzedaży mieszkania np. kolegę i potem zdobyć dane sprzedawcy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HB Re: Homebroker Katowice pytania IP: *.mtvk.pl 14.05.12, 19:22 Oby jak najmniej klientów cwaniaków-to przecież czyjaś praca , kto chciałby być oszukany -wszystko zależy od człowieka prowadzącego czyli doradcy-jak nie pasuje jeden trzeba poprosic o zmiane i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HB Re: Homebroker Katowice pytania IP: *.mtvk.pl 14.05.12, 19:28 Nie ma sensu czytać tych opinii. Przychodzi klient który chce kupić konkretne mieszkanie-JEDNO-w HB ofert jest tysiące, jak można sobie to wyobrazić nie jest możliwym spamiętać wszystkie a niejednokrotnie pokazuje sie mieszkanie po innym doradcy-mieszkania to zna sie tylko z oferty. A standard mieszkania? kochani dla każdego to co innego. Czasami piszemy ,że do remontu-a klient na to ,że do odświeżenia! Pojęcie to jest względne. A że mieszkanie sie sprzedało? cóż , to oznacza ,że jesteśmy szybcy i staramy się dla klienta o najlepsza ofertę. Gdybyś nie kombinował, na pewno byś kupił. Szczerość to podstawa proszę Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś