Gość: wd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 19:07 Witam Będę wdzięczny za opinie na temat tego projektu Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arch ciekawa nazwa dla tego baraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 20:40 Co on ma wspólnego z "historią"? Chyba układ i rozmiary pomieszczeń rodem z blokowisk PRL'u. Klitki 3x3 metry, toaleta 1x1 - Epoka Edwarda Gierka pełną gembą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Projektantka Re: ciekawa nazwa dla tego baraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 10:52 Też nie wiem co ma wspólnego z historią ;) Ma nieciekawą bryłę to raz. Ten pusty spory hol to jakaś pomyłka, marnotractwo przestrzeni, w której nie ma miejsca na szafy czy garderobę. 16 metrów2 na smietnik! Podzielony na małe pokoje, zamknięta przestrzeń, za mały salon, który w żaden sposób nie jest wyróżniony wejściem, kierunkiem, nic, krązy się tu od klitki do klitki pustym holem wielkosci jednego pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina79_pl Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw 21.06.11, 20:37 Witam! Ten projekt As jest podobnie rozplanowany a elewacja wydaje mi się lżejsza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw IP: *.tronic.pl 26.12.11, 08:16 mi sie ten domek podoba. tylko zobaczcie C258a - wersja z garazem jest duzo rozsądniejszy. prosze o opinie na temat c258a :) ( i chyba zaczne go budowac ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch gratulacje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 17:59 Polska zyska kolejnego potworka zaśmiecającego przestrzeń publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: gratulacje... IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 22.04.12, 07:30 Potworka? Potworkami to były domy z PRL, jednolite klocki z płaskimi dachami. Projekt jest ok. Komunikacja za szeroka? Dla niektórych to zaleta, no ale większośc tych niezadowolonych przyzwyczajona jest że hole muszą być wąskie jak w blokach. Plus to kotłownia (8m2) na paliwa stałe w bryle budynku. Dom prosty w budowie, z niezłym układem pomieszczeń. Małą łazienkę mozna poszerzyc tak o 30 cm, zlikwidować wewnętrzne drzwi do kotłowni w wiatrołapie, trochę okna pozmieniac i domek jest w porządku. Elewację tez można wykończyć zgodnie z własnym gustem. Odpowiedz Link Zgłoś
buderus-serwis Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw 27.12.11, 09:10 Doprawdy dziwny ten dom "historia"... O wiele lepiej moim zdaniem prezentuje się podobnego typu, ale dodatkowo z użytkowym poddaszem projekt Rusałka Dominanty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 13:36 Witam. Wlaśnie rozpoczeliśmy budowę tego domu zapraszam na bloga, gdzie prezentuje zdjęcia z etepow budowy.moje4.blogspot.com/ zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
zlydom Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw 04.01.12, 18:53 Wg mnie to kiepski projekt. Nawet nie ma jeszcze do niego elewacji, więc wątpię żeby miał jakąkolwiek historię. Odpowiedz Link Zgłoś
tokota Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw 24.04.12, 10:02 Same opinie domorosłych architektów, którzy bardzo by chcieli zaprojektować indywidualny więc uprawiają krytykę gotowców :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tokota Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw 24.04.12, 10:20 NIe wiem jakie masz priorytety - czy jesteś emerytem i sypialnie są tylk używane gościnne, czy masz rodzine i uczące się dzieci ( wówczas trochę ciężko będzie ustawić meble, w pokoju ) czy masz przewidziane system igrzewania, jakie masz kierunki świata na działce ( czy wogóle masz już działkę ) Na pierwszy rzut oka nie pasuje mi stół w kuchni który stoi na komunikacji kuchnia- jadalnia, mało miejsca na szfy, garderoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan kowalski Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 12:25 witam, jak dla mnie szukajacego ekonomicznego i praktycznego domu prawie idealny. mozna sie zastanowic czy rzeczywiscie hol miedzy pokojami jest strata przestrzeni. jednak mozna troche ruszyc glowa i ciekawie to zagospodarowac. nie rozumiem ludzi ktorzy uwazaja ze 12 metrow na sypialnie to za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tysiamama21 Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.12, 13:54 Jak na ten metraż i funkcje dom jest sensownie zaplanowany. Ma 3 dostatecznie duże sypialnie, spory salon i kuchnię. Mi się tam podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Projekt "Dom z historią" za i przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 09:47 Witam, w poście powyżej jest nie aktualny adres mojego bloga. Dlatego zamieszczam tu aktualny adres i zapraszam do zaglądania i obserwowania postępów z budowy moje4sciany.blogspot.com/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś