Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odpływ z pralki

08.03.02, 10:36
    Fachowiec podłączył mi rurę odpływową z pralki do syfonu pod kratką ściekową.
    Ponieważ miałam wątpliwości czy taki syfon wyrobi z wodą odpompowywaną z pralki
    pytałam go o to parę razy. Twierdził, że będzie OK. Teraz hydraulik ze
    spółdzielni gdy to zobaczył stwierdził, że to nie jest dobrze. Czy ktoś z Was
    ma takie rozwiązanie i czy zdaje egzamin? Czy zostaje mi przełożenie węża przez
    brzeg wanny? Boję się, że zaleję sąsiadów.
    Obserwuj wątek
      • jarek.p Re: odpływ z pralki 08.03.02, 11:07
        Proponuje wymienic syfon pod umywalka/wanna na taki z wejsciem do pralki, w
        przypadku umywalki nawet niekoniecznie caly syfon, a sama rurke miedzy syfonem
        a zlewem - kosztuje grosze.
        • kathy38 Re: odpływ z pralki 08.03.02, 11:12
          Możesz mi napisać trochę jaśniej (wiesz, jestem kobietą, remont łazienki robię
          pierwszy raz w życiu i jeszcze nie wszystko wiem) i napisz co to da.
          • Gość: Jarek Re: odpływ z pralki IP: *.siemens.pl 08.03.02, 12:07
            Chodzi mi o to, zeby waz spustowy od pralki dolaczyc do syfonu pod umywalka.
            Mozna w tym celu zmienic caly syfon na specjalny (w sklepie na haslo "syfon do
            umywalki z wejsciem do pralki" na pewno beda wiedzieli o co chodzi).
            O ile twoj obecny syfon jest typowy, mozna probowac wymienic tylko plastikowa
            rurke znajdujaca sie miedzy sama umywalka a syfonem na taka z koncowka do
            podlaczenia weza od pralki. Jak stwierdzic, czy u ciebie sie tak da? Troche
            trudno wytlumaczyc, ale o ile nie masz jakiejs zaprzyjaznionej zlotej raczki,
            musisz poprostu uwaznie obejrzec jak to jest przykrecone z jednej i drugiej
            strony u ciebie a potem obejrzec taka rurke w sklepie i zastanowic sie, czy
            bedzie pasowac.
            • kathy38 Re: odpływ z pralki 08.03.02, 16:53
              Wydaje mi się, że rozumiem ideę - chodzi o to by ominąć syfon w podłodze.
              Niestety u mnie się nie da tego zrobić aż z dwóch powodów.
              W każdym razie dziękuję za chęć pomocy.

Pozdrawiam, Kasia.
              • Gość: TOYA Re: odpływ z pralki IP: 192.168.6.* 08.03.02, 21:33
                Napisałaś: fachowiec itd. itp. To nie fachowiec tylko zwykła partaczyna bez
                wyobraźni który spieprzył robotę i nie bardzo wiedział co dalej.Czym prędzej
                wywal to i jakiemuś normalnemu człowiekowi zleć zrobienie prostego odpływu. Nie
                ma rzeczy niemożliwych ale warunek - to musi robić osobnik z głową a nie
                pseudofachowiec do wszystkiego. A swoją drogą zachodzę w głowę jak coś takiego
                można było wykombinować ? to cholera jakiś idiota hydrauliczny. Współczuję. Pzdr.
                • kathy38 Re: odpływ z pralki 08.03.02, 22:13
                  No właśnie, czułam, że powinnam tego fachowca ująć w cudzysłów ale nie byłam
                  pewna.
                  Wydawało mi się, że jeśli przychodzi człowiek z polecenia, rozchwytywany przez
                  ZADOWOLONYCH klientów, to można mu zaufać. No niestety jeszcze raz się okazało,
                  że najlepiej być samosiem: obłożyć się książkami, poczytać, pooglądać, popytać
                  i zabrać się do roboty samemu. Albo uzbrojona w wiedzę dokładnie
                  przeegzaminować fachowca.
          • Gość: Old Re: odpływ z pralki IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 22:10
            kathy38 napisał(a):

> Możesz mi napisać trochę jaśniej (wiesz, jestem kobietą, remont łazienki robię
            > pierwszy raz w życiu i jeszcze nie wszystko wiem) i napisz co to da.

A dlaczego Ci trzeba wyjaśniać jaśniej ,przecież wszystkie uważacie się za
            mądrzejsze od mężczyzn.Może zawołaj starego do komputera a Ty do garków.
            • kathy38 Re: odpływ z pralki 08.03.02, 22:20
              Gość portalu: Old napisał(a):

>
              > A dlaczego Ci trzeba wyjaśniać jaśniej ,przecież wszystkie uważacie się za
              > mądrzejsze od mężczyzn.Może zawołaj starego do komputera a Ty do garków.

Wiesz, czasami musimy być mądrzejsze. I wolałabym pójść "do garnków" zamiast
              martwić się czy pralka będzie mi zalewać łazienkę. Wolałabym, żeby ktoś inny się
              pomartwił i pozastanawiał co trzeba zrobić.
            • Gość: agu Re: odpływ z pralki IP: 195.116.221.* 11.03.02, 16:01
              sam pewnie nic nie umiesz...
              • Gość: Jarek Re: odpływ z pralki IP: *.siemens.pl 11.03.02, 16:38
                Daj spokoj, gosc sfrustrowany dniem kobiet, moze zazdrosny o te wszystkie
                gozdziki i rajstopy ktorych nie dostal.... ;-)

J.
                • Gość: agu Re: odpływ z pralki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 23:15
                  Dzieki Jarku, zawsze wiezylam w mezczyzn!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka