Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wybór projektu-podpowiedź

IP: *.berner-group.com 20.02.12, 13:44
    Witam Wszystkich,
    poszukuję fajnego projektu domu parterowego z garażem jednostanowiskowym. Podoba mi się Ankara. Czy ktoś buduje podobny dom? Powierzchnia max 100 m kw, prosty, z trzema pokojami. Dach najlepiej dwuspadowy. Jakie liczyć koszty budowy? Jak widać jestem początkująca i chętnie przyjmę wszystkie porady. Pozdr.
    Obserwuj wątek
      • kasiak37 Re: wybór projektu-podpowiedź 20.02.12, 15:18
        napisz cos wiecej kto ma tam mieszkac,ile osob.
        • Gość: annapa Re: wybór projektu-podpowiedź IP: 77.65.135.* 20.02.12, 19:28
          Mają mieszkać 3 osoby-2 dorosłe i małe dziecko. To na razie ;). Dom prosty, z garażem, z kotłownią obok garażu. Kuchnia otwarta. Działka 8 a kwadratowa. To ma być mały, prosty domek. Przeglądam i przeglądam te projekty i widzę, że popularny tez jest bursztyn, gienia. Pomogłam? Ania
          • adam_f2 Re: wybór projektu-podpowiedź 22.06.12, 14:28
            może francik z mg projekt-tyle, że ten jest bez garażu ale zaawsze chyba mozna dobudować lub D03 z garażem (troche wiekszy ma 3 sypialnie) no nie wiem mam pod ręką katalog tej pracowni i to co udało mi się znaleść.
            • anetkawawer Re: wybór projektu-podpowiedź 05.07.12, 15:17
              Francik bardzo fajny mały i funkcjonalny a garazu nie trzeba dobudowywac wystarczy altanke
          • tobiaszo Re: wybór projektu-podpowiedź 11.07.12, 13:46
            ja polecam www.mgprojekt.com.pl/promyk www.mgprojekt.com.pl/jak-marzenie-z-garazem lub www.mgprojekt.com.pl/czarus
            • rege2 Re: wybór projektu-podpowiedź 14.07.12, 20:33
              w tych projektach brakuje pralni!!!
              w naszym klimacie to konieczność
              • Gość: Ewa Re: wybór projektu-podpowiedź IP: *.toya.net.pl 17.07.12, 17:28
                Nie zgadzam się ,że pralnia to konieczność.W domu na ogół są dwie łazienki , więc w jednej spokojnie może stać pralka.I nie uznaję argumentów,że pralka szpeci łazenkę,bo obecne pralki są ładne, a poza tym można pralkę wkomponować w zabudowę.Nie chciałam pralni,nie mam i nie jest mi do niczego potrzebna.
      • Gość: goldenfish Re: wybór projektu-podpowiedź IP: *.play-internet.pl 15.07.12, 17:44
        wiesz jeśli się jeszcze nie zdecydowałeś do końca to może nie ma co podejmować zbyt pochopnych decyzji, no i fajnie sobie sprawdzić i porównać, co, gdzie, jak i za ile. A jak szukasz projektów to zajrzyj sobie na dom.eu tam znajdziesz sporo propozycji.
      • plus-ultra Re: wybór projektu-podpowiedź 18.07.12, 00:34
        Dom z poddaszem użytkowym będzie tańszy, gdyż będzie miał mniejszą powierzchnię zabudowy, a co za tym idzie mniej pow. dachu i mniejsze fundamenty i strop, choć strop w parterówce jest akurat tani.
        Widzę, że zwracasz uwagę na koszty inwestycji już na etapie projektu (popieram)
        Najlepiej zwróć się do architekta ze zleceniem wykonania projektu indywidualnego, pozwoli Ci to wybudować solidny dom bez przeinwestowania.

My też chcemy zbudować mały tani dom, możesz zajrzeć na blog:
        www.domtaniwbudowieiutrzymaniu.blogspot.com
      • mniejwiecej Re: wybór projektu-podpowiedź 05.08.12, 22:54
        Nie polecam oszczędzać na architekcie. Projekt jest najważniejszym elementem
        inwestycji. Bez przemyślanego, dopasowanego projektu nawet najdroższe
        technologie nie zapewnią dobrej jakości domu. Zamiast płacić za budowę źle rozplanowanych metrów z katalogowego można taniej wykonać projektu na indywidualne potrzeby.

Zachęcam do lektury na temat kosztów inwestycji: projekty-indywidualne.pl/

Polecam swoje usługi projektowe. Jestem architektem z wieloletnią praktyką
        zdobytą w renomowanych biurach w Polsce i na świecie. Obecnie rozpoczynam
        pracę na własny rachunek. Dysponuję doświadczonym zespołem oraz uprawnieniami
        które pozwalają na prowadzenie inwestycji budowlanych w każdym zakresie. Z chęcią prześlę swoje portfolio na email.

Pozdrawiam,
        nimi@architekci.pl
        889457554
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka