Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!!

IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.09.12, 14:52
    Zamierzam kupić meble do kuchni na zamówienie. Meble Firmy RUST kosztować będą ok. 30 tys plus 0o 10 tys blat plus sprzet AGD. Proszę o pomoc, jakiej firmy meble są także dobre ale nie tak drogie :) pozdr
    Obserwuj wątek
      • clas_sic Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 25.09.12, 07:45
        jakiej? mojej :)
        Tak na prawdę to każda solidna mniejsza firma wyceni ci meble niżej, a wykona w tej samej jeśli nie lepszej jakości. Jeśli rust ma do utrzymania sieć salonów i obsługi, to ktoś musi za ich utrzymanie zapłacić. W kosztach mebli od pewnego pułapu zaczyna się już tylko czysty zarobek firmy. Systemy i akcesoria jakie mogą ci zamontować (blum, peka i in.) są dziś dostępne dla każdego. A czasem im mniej pośredników między klientem i jego kuchnią tym lepiej, bo mniejsze ryzyko błędu.
        Jeśli wiesz ile będą cię kosztować meble w rust to z tą wyceną idź do 2-3 innych firm (albo zapytaj wśród znajomych, czy nie mogą ci polecić kogoś, kto robił np. meble dla nich i są z niego zadowoleni) - będziesz miała porównanie.
        • Gość: angi Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.12, 18:48
          Zgadza się, mniejsze firmy najprawdopodobniej wycenią niższy koszt. Jednak weź też pod uwagę materiały jakie zostają zastosowane. Ja na Twoim miejscu odwiedziłabym jeszcze kilka mniejszych i większych salonów i poprosiła o wycenę. Sprawdzałeś np. jak wycenią to projektanci z Komandora?
        • jo-an-na-29 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 08.12.12, 20:21
          Ikea ma bardzo fajne meble kuchenne, duży wybór i fajne połączenia modułowe. JAk będę zmieniać meble, na pewno tam kupię.
      • tercet-meble Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 25.09.12, 14:42
        Witam,
        zapraszam na naszą stronę
        www.eurokuchnie.eu
        znajdzie tam Pani/Pan wiele realizacji projektów, różne zestawienia kolorystyczne i materiałowe.
        Ceny są różne i zależne od materiałów wykorzystanych na fronty a także systemów w szafkach i szufladach.
        Zapraszam do współpracy
        Pozdrawiam
        Daria W.
      • Gość: ki Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.12, 07:14
        Na rezygnacji z warszawskich studiów kuchennych zaoszczędziłam ponad 40% kwoty, na jaką wyceniali. Zaangażowałam stolarza spoza W-wy. Miałam pełną swobodę wyboru materiałów, bo teraz wszystko można kupić i stolarz zamawiał to, co chciałam. Nie ma sensu przepłacać w
        eleganckich salonach. Moja kuchnia niczym się nie różni od tych studyjnych.
        • Gość: gość Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.home.aster.pl 30.09.12, 08:39
          Dokładnie, również zrezygnowałam z Warszwki bo cholernie się ceni, Kuchnie miałam zaprojektowaną przez niezależnego projektanta, ponieważ projektował mi cale mieszkanie, w studiach na Bartyckiej najtaniej wyceniono mi meble za 29tyś bez blatu, pojechałam do Mińska Maz znalazłam świetnego stolarza, i za tą samą kuchnię z porządnych materiałów z blatem zapłaciłam 21 tyś
        • Gość: tysiamama21 i to jest super pomysł.. IP: *.play-internet.pl 14.10.13, 09:07
          Ja zrezygnowałam z zakupu mebli kuchennych w Poznaniu, wycenianych w mało znanych salonach na 21-22 tys. (w dużych, sieciowych nawet nie pytałam) - zależnie czy z lacobelem czy bez. Na szczęście miałam namiar do stolarza specjalizyującego się w kuchniach. Ma też duży salon mebli kuchennych i mało nie zemdlałam z wrażenia, jak za identyczną kuchnię (okucia, zawiasy, szuflady-blum, blaty te same, korpusy te same, uchwyty te same, fronty lakierowane itd itp) usłyszałam niecałe 12 tys. (bez lacobel). A najlepsze, że widziałam kuchnię wykonaną przez tego faceta, a w rodzinie tych u których widziałam zrobił jeszcze dwie. Wszyscy BARDZO zadowolenie.
          To jest szok jak w dużych miastach się zdziera i przepłaca.
          Podobnie było z parapetami. 1 km od mojej budowy dwie wyceny: 1900 zł i 2100 zł (i jeszcze transport chcieli doliczać..). Koniec końców zamówiłam parapety w Czarnkowie i zapłaciłam 1280 brutto (transport gratis). Ten sam kamień, te same wymiary, to samo wykończenie.

Przynajmniej wiem, gdzie zamawiać szafy wnękowe, meble łazienkowe oraz obudowę kominka :)
      • Gość: ANTO Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.centertel.pl 04.10.12, 18:20
        Szanowny Kliencie, zapraszamy po prawdziwe włoskie kuchnie Cucine LUBE. To marka z 45-letnią tradycją. Szczegóły oferty na www.anto.com.pl. Ponieważ nasza firma ma siedzibę w Płocku więc możemy zaproponować najwyższą jakość w naprawdę konkurencyjnej cenie. Jeżeli chcą Państwo poznać szacunkową wycenę proszę o e-mail ze szczegółami typu wymiary, materiał, potrzeby. Kolejny plus naszej oferty to rozliczenie w/g obowiązującego kursu euro a ten w chwili obecnej jest naprawdę korzystny! Oczywiście realizacja w Warszawie nie stanowi dla nas żadnego problemu.
        Z poważaniem Ania i Tomek ANTO
      • twoj_kwadrat Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 27.10.12, 19:00
        witam,
        po wielu latach bojów i współpracy ze stolarzami bądź firmami specjalizującymi się wykonaniem kuchni na zamówienie w końcu trafiłam na 2 stolarzy, z którymi prowadzę stałą współpracę. Cena 30 tysięcy za samą zabudowę stolarską bez blatów jest naprawdę wysoka (chyba, że kuchnia ma 30m3 i zawiera drogie rozwiązania) w co wątpię. Jeżeli jest Pani zainteresowana proszę o kontakt. Podam namiary.

pozdrawiam

Karolina Kobosko
        www.twojkwadrat.eu
        • ismenos Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 27.10.12, 19:50
          My też mieliśmy "akcję" z kuchnią. Co stolarz to inna wycena. Były one paradoksalnie różne, zaczęliśmy drążyć temat i zastanawiać się, na co tak naprawdę w tych wycenach należy zwracać uwagę. W końcu znaleźliśmy firmę z W- wy O-W, która zrobiła nam kuchnię, z wszelkimi nowoczesnymi systemami, z 7 letnią gwarancją na fronty, i do tego w bardzo rozsądnej cenie. Może dlatego, że są oni producentem frontów i korpusów. Plusem było to, że poszczególne elementy składające się na wycenę kuchni były bardzo precyzyjnie opisane i wycenione, czego nie było w wielu przypadkach. Ponadto w przypadku innych firm, które zaprosiłam do przygotowania wyceny wielokrotnie odniosłam wrażenie, że meble miały być wykonywane i lakierowane w garażowych warunkach, a to tego ceny były kosmiczne - przygotowywane na zasadzie na ile stać zamawiającego, a nie jaki realny byłby koszt wykonania usługi.
          Pozdrawiam
      • laura988 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 09.12.12, 11:45
        10 tys. zapłacić za blat? to trzeba być chyba chorym na głowę...
      • kiliusz Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 09.12.12, 14:46
        Może warto popytać znajomych i sąsiadów, czy mogą polecić jakiegoś stolarza,z którego są zadowoleni. Taka poczta pantoflowa często jest dobra. Zresztą sami możemy wtedy popatrzyć u znajomych wykonanie i ocenić czy polecany gość jest dobry.
      • veroniqa88 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 10.12.12, 22:41
        Ikea-dobra, ładna.
      • Gość: Ako Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: 89.171.136.* 12.12.12, 00:01
        Zapytaj o meble w sklepie Seart.pl. Mają bardzo dobre meble drewniane. Ja kupiłam tam kredens.
      • agunia367 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 12.12.12, 11:44
        Spróbuj poszukać czegoś w tym sklepie - www.twojemeble.pl/kuchnia,pokoj7.html
        Mają tam fajny kreator i możesz sobie samemu dostosować zestaw. Gwarantuję Ci, że wyjdzie o wiele taniej niż to, co przytoczyłeś. Sama kupowałam tam jakiś czas temu szafę i jestem zadowolona z trwałości materiału, więc spokojnie mogę polecić i Tobie.
      • masqara Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 14.12.12, 13:44
        też polecam
        • Gość: gość Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.cable.smsnet.pl 14.12.12, 22:00
          Moje meble są z firmy Mkuchnie /Rybnik,Katowice te miejsca znam/,robione w Niemczech. Robią z klientem projekt, bardzo fachowo przygotowują kuchnię pod montaż mebli,ekipa montuje w 1 dzień.Ładne,solidne, po 2 latach użytkowania bez zarzutu. Cena nie z kosmosu.
          • Gość: oszukani Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.037.c67.petrotel.pl 17.04.13, 20:02
            Nie polecam firmy decor meble A&A kiedys z Torunia teraz z Płocka. Gosc ostro kombinuje. Kase bierze a mebli nie ma. Uwazajcie.
            • Gość: Monika Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.play-internet.pl 06.05.13, 22:25
              Jestem zaskoczona tą opinią, gdyż jestem szczęśliwą właścicielką nowej kuchni wykonanej właśnie przez firmę Decor Meble A&A z Płocka. Pan Adam jest profesjonalistą w 100% jeszcze nie spotkałam tak kompetentnej osoby , pomógł wybrać odpowiednie sprzęty , również przy remoncie i wyborze płytek służył pomocą. Najpierw miałam zrobioną komputerową wizualizację , którą już byłam zachwycona, lecz efekt końcowy sprawił , że nie chce mi się z niej wychodzić. Jakość mebli perfekcyjna ,wszystko idealnie dopasowane i gwarancję na meble mam 5 lat!!! Meble również miałam w terminie.
            • Gość: Uwaga !!! Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.play-internet.pl 06.07.13, 00:36
              Również mam problem z Meble Decor A&A mebli nie ma, kasy też nie ma ...
              • Gość: Thomas Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.play-internet.pl 16.08.13, 12:08
                Jesteście żałośni wypisując te bzdury," mebli nie ma kasy też nie ma... " a najbardziej żałosne jest to , że pisze to jedna ta sama osoba , która dostała zwrot pełnej kwoty którą wpłaciła. Problemy w opóźnieniu wynikały ze zdarzenia losowego na które , firma Decor Meble nie miała wpływu , ale nie ma to jak po czasie oczerniać byle zaspokoić swoje ego. Tym bardziej , że na koniec zamówiło się kuchnię , którą "spartoliła" wybrana firma....prawda??? pani Ewo?...żal takich ludzi... Zamiast wylewać swoje , żale i oczerniać może warto być człowiekiem? i podejść ze zrozumieniem do drugiego człowieka? Nie bronię oszustów , którzy z premedytacją naciągają i oszukują, ale w tym wypadku przecież są sądy , które bez problemu rozstrzygają spór na korzyść klienta, jeśli racja faktycznie jest po jego stronie.
                • Gość: niestety Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.play-internet.pl 07.09.13, 09:20
                  niestety Panie Adamie, nie Pani Ewa, proszę zgadywać dalej z pełnego wachlarza możliwości jak widać:) - jest więcej poszkodowanych
                  pozdrawiam
                • weronek34 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 18.01.15, 00:11
                  Pan Adam Paprzycki to oszust kanciarz.. Oszukał wiele osób pobierając zaliczki na wykonanie mebli ani mebli ani zaliczki,jestem osobą oszukaną minął rok od zamówienia mebli, do tej pory czekam na zwrot zaliczki,ma więcej długów niż włosów na głowie...Jestem cierpliwa, panie Adamie o jakich oddanych pieniądzach pan pisze żal mi pana jest pan zwykłym OSZUSTEM który nie potrafi uczciwie żyć,tak są sądy ma pan nakaz sadowy komorniczy do oddania wierzytelności...Jestem bardzo cierpliwa,ja mam pieniądze a ty nie..teraz spotkamy się w mediach,dobra sprawa dla reportera, jeszcze wpis do K. R. D..a może zgłoszę do prokuratury???Zobaczymy kto ma rację...MAM DUŻO CZASU.. MARIA...
      • maro_2003 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 18.04.13, 16:39
        Najlepiej pod wymiar na zamowienie. Prosze zobaczyc w galerii jak ladnie wygladaja kuchnie zrobione na zamowienie:

www.warsawdesignapartments.com
      • Gość: maga Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.37.179.5.srvlist.ukfast.net 16.08.13, 13:17
        Piękne meble kuchenne do zabudowy ma też ital-pol -> ot na przykład veneta cucine. Drogie, ale piękne! ital-pol.pl/oferta/firmy/veneta-cucine/
      • Gość: cookie Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.stargard.mm.pl 25.08.13, 17:58
        proponuje sprawdzić meble od firmy Wajnert, produkują wiele fajnych zestawów wypoczynkowych.
        • Gość: jendrzej Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.cdma.centertel.pl 04.09.13, 21:47
          sprawdźcie ofertę firmy solpol maja bardzo doży wybór ponadto robią meble kuchenne na zamówienie sa w tym solidni i niedrodzy.
      • Gość: pawelzZachodu Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! IP: *.szczecin.mm.pl 26.08.13, 18:06
        jeśli szukasz krzeseł lub stołu to może te www.anpol-meble.pl/2,zestaw-25-stol160x90do200-6-krzesel,25.html
      • Gość: Danka Re: Nie na wymiar IP: *.cdma.centertel.pl 10.12.13, 06:25
        Meble gotowe i na wymiar są w firmie Solpol, przynajmniej jeżeli chodzi o kuchnie to mają duży wybór i część może być przerabiana tak, żeby pasowały jeżeli wymiary są nietypowe. Mają bardzo ciekawe szafki kuchenne i całe zestawy.
      • ampez Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 15.05.15, 16:07
        Zobacz ofertę FairSquare.com, mają ogromny wybór i niskie ceny, a realizacja jest bardzo szybka, więc będzie mogła bez zbędnego oczekiwania cieszyć się nowym sprzętem :)
        www.fairsquare.com/pl/category/elektronika-i-agd
        www.fairsquare.com/pl/category/dom-i-firma
      • domcyb Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 21.05.15, 13:30
        My mamy takei na wymiar. nie moglismy nigdzie znalezc dokladnie tkaich jak sobie wymarzylam....
      • p0dr0zniq21 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 08.11.17, 00:22
        Ja mam ze Stolkaru www.stolkar.pl i nie narzekam. Nie wiem jakiej długości masz meble, ale moje były zdecydowanie tańsze. Mam meble w lakierze - mat. Mają duży wybór i można ich bez wyrzutów sumienia polecić!
      • skyfall001 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 13.11.17, 08:54
        Na firmach się zbytnio nie znam, najlepiej po prostu poszukać w sieci i się rozeznać, można poszukać opinii, albo zwyczajnie wypytać w firmie
      • patigan Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 28.02.18, 09:30
        Dobre meble to tylko Max Kuchnie. Mają salony w całej Polsce, masę zdjęć aranżacji na stronie i w studiach. Ja przeglądałam cały wieczór i wreszcie trafiłam na wymarzone i od miesiąca cieszę się nowiutką kuchnią, jakość wykonania jest niesamowita, ogromna precyzja i dobre materiały:) Cenowo również bardzo przyzwoicie.
      • patigan Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 28.02.18, 09:30
        Dobre meble to tylko Max Kuchnie. Mają salony w całej Polsce, masę zdjęć aranżacji na stronie i w studiach. Ja przeglądałam cały wieczór i wreszcie trafiłam na wymarzone i od miesiąca cieszę się nowiutką kuchnią, jakość wykonania jest niesamowita, ogromna precyzja i dobre materiały :) Cenowo również bardzo przyzwoicie.
      • soska00 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 25.03.18, 14:32
        Jeżeli chodzi o meble, to ja mogę wypowiedzieć się na temat szaf na wymiar. Sama jestem użytkowniczką 3 takich szaf z firmy Gdańska Fabryka Mebli. Materiały wykończeniowe są najwyżej jakości. Bardzo dużo pomocy przy dokonywaniu wyboru udzielili mi projektanci GFM. Idealnie wpasowali się w moją wizję, wymagania i potrzeby.
      • katarzyna443 Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 26.03.18, 20:52
        ikea najlepiej
        • olisiasia Re: Jakiej firmy meble do kuchni - pomocy !!! 24.10.18, 20:18
          My zamawialiśmy kuchnię marzeń tutaj w Meble Janas www.meblejanas.eu/. Ceny ok, a meble solidne, pięknie wykonane. Rewelacyjną kuchnię mi zrobili- pojemne, funkcjonalne szafki to podstawa , a te meble takie własnie sa. No i wyspę w końcu mam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka