Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy jest wart tej ceny ??

07.11.12, 19:59
    witam,
    Mam duży problem z oszacowaniem wartości tego domu :
    Tekst linka
    rozmawiałem z właścicielem i dogadaliśmy cenę na 650tyś zł. czy jest to kwota w miarę rozsądna by wydać ją na ten dom i działkę ?
    jak widać trzeba by było pokryć dom tynkiem szlachetnym,pokryć schody zewnętrzne,wyrównać działkę,położyć kostkę przed wjazdem garażowym oraz wejściem,frontowe ogrodzenie jest bardzo tanie siatka i brama wjazdowa z furtką,jest przygotowana klatka do schodów na poddasze ale bez schodów,na poddaszu doprowadzona instalacja grzewcza,prąd itp. reszta ok.
    czy jednak myśleć o budowie nowego?
    działki w tym rejonie są już do dostania w granicach ok.200-250zł. ale idzie też dostać troszkę dalej za ok. 140-160zł. m2
    bardzo proszę o waszą opinie

pozdrawiam serdecznie

Obserwuj wątek
      • timi1975 Re: Czy jest wart tej ceny ?? 07.11.12, 20:06
        zapomniałem dodać że garaż ma 40m2
        czyli razem 140 parter +40 garaż +70 poddasze już z odjętymi skosami.

pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Monika Re: Czy jest wart tej ceny ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 19:37
          W dzisiejszych czasach, gdy ceny nieruchomości lecą gwałtownie w dół, zrobiłabyś błąd kupując taki dom w tej cenie. Sama jestem świeżo po zakupie domu i na oko, cena jest tutaj zawyżona. Uważam, że za ten dom można dać około 500 tys zł, ale to Twoja decyzja. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka