Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wiercenie sąsiada

IP: 109.95.31.* 10.11.12, 14:15
    Wczoraj po godz 20 mój sąsiad tak wiercił w ścianie która nas dzieli, że mi pospadały w łazience kosmetyki stojące na półce. Sąsiada pokój graniczy z moją kuchnią i łazienką (dzieli nas ściana).
    Czy takie mocne wiercenie jest prawidłowe czy sąsiad robił to nieumiejętnie?
    Przecież nie może tak byc, że jak sąsiad wierci w ścianie to w mojej łazience spadają przedmioty ustawione na tej ścianie. Pospadały mi do umywalki m.in. kremy do twarzy w szklanych słoikach stojące na półce nad umywalką. Dobrze, że się słoiki nie potrzaskały i nie pękła mi umywalka.
    Chcę dzisiaj zwrócic sąsiadowi uwagę, że tak nie może byc, ale nie wiem czy mam rację?
    Może to normalne wiercenie w blokach?
    Obserwuj wątek
      • logiteczix67 Re: Wiercenie sąsiada 11.11.12, 11:22
        OCZYWIŚCIE wiercił nieumiejętnie, jak to możliwe że spadają przedmioty u Ciebie, powiedz mu o tym..
        • nawalonych7krasnali Re: Wiercenie sąsiada 11.11.12, 12:27
          Moim zdaniem włożył odwrotnie wtyczke i udar przenosił się na ściany, a nie na wiertło...
          • Gość: pyta Re: Wiercenie sąsiada IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 11:11
            może pomylił "+" z "-"???
        • andrzej.sawa Re: Wiercenie sąsiada 13.11.12, 09:54
          Przy wierceniu udarowym normalne jest,że trzęsie się ściana.Idź do niego i powiedz,żeby Cię uprzedził kiedy będzie wiercił,bo Ci spada z półek.
      • potwor_z_piccadilly Re: Wiercenie sąsiada 12.11.12, 22:53
        Gość portalu: aassaa napisał(a):

> Chcę dzisiaj zwrócic sąsiadowi uwagę, że tak nie może byc, ale nie wiem czy mam
        > rację?

Ale co ci to da ?
        1 - Kulturalny człowiek powie, przepraszam, ale do 22, wolnoć tomku w swoim domku.
        2 - Dowcipas zaproponuje ci przeprowadzkę do willi na półhektarowej działce.
        2 - Cham, powie sp......aj, i masz sąsiedzki konflikt.

• Gość: Dżibril Re: Wiercenie sąsiada IP: *.cheeloo.net 29.11.12, 11:39
          Też mam taki problem i nie wiem jak go rozwiązać...

clean-service.net.pl/
          • micpin Re: Wiercenie sąsiada 03.12.12, 13:36
            Witaj,
            Przepisy są takie (wg. mojej wiedzy), że można w swoim domu robić wszystko o ile nie narusza się struktury sąsiada i ciszy nocnej. O ile przedmioty spadają, nic się nie dzieje dopóki coś się nie stłucze, spadający przedmiot stłucze umywalkę, spadnie lustro itp.
            Najlepiej jednak pójść do niego i poprosić by uprzedził o takim remoncie - tego wymagają dobrosąsiedzkie stosunki i nie wchodzić na drogę prawną - to zatruje życie tobie, twojej rodzinie i sąsiedzi mogą wytykać palcami.

Pozdrawiam,

Udar był dobrze założony, taka jego rola,
            • Gość: aassaa Re: Wiercenie sąsiada IP: 109.95.31.* 03.12.12, 21:30
              Rozmawiałam kilka dni temu z sąsiadem, bardzo grzecznie poprosiłam aby w przyszłości mnie uprzedzał o takim wierceniu, na co sąsiad odpowiedział, że na tej ścianie już nie będzie wiercił.
              Rozmowa zakończyła się śmiechem i zgodą.
      • marecki_1 Re: Wiercenie sąsiada 04.12.12, 23:09
        Uroki mieszkania w bloku :-)
      • Gość: zuz_anna Re: Wiercenie sąsiada IP: *.play-internet.pl 05.12.12, 12:34
        no niestety tak bywa, ale zawsze są jakieś niedogodności, zarówno z domem, jak i z blokiem. tak samo jak by się mogło wydawać, że mieszkanie na zamkniętym osiedlu jest fajną opcją, ale z drugiej strony się izolujesz od całego świata, ja bym nie chciała czegoś takiego. zgadzam się z artykułem, który czytałam ostatnio, ja już wolę mieszkać z otwartą przestrzenią, żeby moje dzieci nie czuły się jak w jak w ekskluzywnej klatce
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka