Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kupiłam mieszkanie z długami!

27.08.04, 11:42
    kupiłam mieszkanie z długiem - tzn dostałam natychmiastowe wezwanie do
    zapłaty za kablówkę za trzy miesiące. Oczywiscie na nazwisko byłych
    właścicieli, ale już w naszej skrzynce! Uiszczać tej kwoty nie mam zamiaru.
    Co mnie czeka ze strony prawnej? W wezwaniu straszą mnie KRUKIEM. TZN nie
    mnie tylko byłych właścicieli do których nie znam teraźniejszego adresu.
    Dodam że przy zakupie kablówka była odłaczona (o przyczynach dowiedzielismy
    sie teraz!). Jak bedzie wygladało ściagniecie długu? Mają prawo od nas żądać
    kasy? Przecież to śmieszne! Pewnie do domu bedą przyłazić - jak się przed
    nimi bronić? Czekam na odpowiedz. dzieki i pozdrawiam serdecznie!
    Obserwuj wątek
      • Gość: mm Re: kupiłam mieszkanie z długami! IP: *.polityka.com.pl 27.08.04, 11:47
        Skoro list żądaniem zwrotu długu nie jest do Ciebie zaadresowany, to nie ma o
        czym mówić. TY staraj się podpisac z operatorem własna umowe juz na swoje
        nazwisko. Kruk może ci skoczyć.
        • asia115 Re: kupiłam mieszkanie z długami! 27.08.04, 12:54
          Jak dla mnie, to kablówka jest długiem osobistym czyli ciążącym na poprzednich
          właścicielach. Nie jest, jak dla mnie, dług obciążający nieruchomość. Napisz do
          kablówki list, że mimo twoich usilnych starań, zabiegów itd. nie udało ci się
          ustalić msc. zamieszkania tych państwa. Jak dla mnie to mogą ci, jak napisał
          mm, skoczyć. A nową umowę i tak muszą z toba zawrzeć. Jeżeli cię będą
          szantazowali, że podpiszą jak spłacisz zadłużenie, to protestuj..
          pozdrawiam
          • martaross Re: kupiłam mieszkanie z długami! 27.08.04, 15:53
            na szczęście mam wybór i wcale z tą konkretną kablówką podpisywać umowy nie
            muszę. Postanawiam zostawić to na pastwę losu. Pewnie niedługo kruk w drzwi
            zastuka...
            • Gość: Kelly Re: kupiłam mieszkanie z długami! IP: *.xs4all.nl 27.08.04, 19:46
              A dlaczego otwierasz czyjas korespondencje? jezeli list jest adresowany do
              bylych wlascicieli,to wpisz na kopercie "adresat zmienil adres zamieszkania" i
              wrzuc do skrzynki jako zwrot poczty.A ty sama udaj sie do uslugodawcy,zeby
              zalozyli ci kablowke na twoje nazwisko,przeciez nawet nie powinnas wiedziec o
              dlugu poprzednich wlascicieli,to nie twoja sprawa i nie twoja korespondencja.
              • merusia Re: kupiłam mieszkanie z długami! 29.08.04, 10:20
                bylam w identycznej sytuacji - nie placona kablowka przez pol roku i straszenie
                krukiem - zadzwonilam , wyjasnilam sprawe mowiac,ze p. XX sprzedala to
                mieszkanie i juz tu nie mieszka! wiecej monity nie przychodzily! dodam tylko,ze
                tych dlugow bylo sporo wiecej- nie placenie za gaz, prad, ale tojuz moj wina,ze
                nie sprawdzilam!
      • sylwia32 Re: kupiłam mieszkanie z długami! 30.08.04, 20:25
        Cześć
        Ja miałam podobną sytuację , ale z zakładem energetycznym , tyle że dostałam
        wezwanie od KRUKA do zapłaty.Wkurzyłam się , szczególnie , że miaszkam w obecnym
        mieszkaniu już kilka lat .Zadzwoniłam do KRUKA i poprosiłam ich , aby mi takich
        listów więcej nie przesyłali , bo to nie moje długi .
        pozdrawiam
        sylwia
      • Gość: hall Re: kupiłam mieszkanie z długami - relax.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:40
        ... nie mogą Cię obciążyć tym długiem , bo po prostu to nie Ty podpisywałaś
        umowy z operatorem kablówki, to samo jeśli chodzi o energię elektryczną ...
        itp. z wyjątkiem samego mieszkania ,które kupiłaś - może mieć ktoś inny do
        niego prawo...zastaw bankowy itp, jeśli ma księgę wieczystą możesz to
        sprawdzić.
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka