Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie ubezpieczyć mieszkanie?

IP: *.chello.pl 31.08.04, 14:17
    Czy ktoś ubezpieczał mieszkaniei może polecić dobrego i najtańszego na rynku
    ubezpieczyciela.

Pozdrawiam
    majkel
    Obserwuj wątek
      • Gość: zielony_listek Re: Gdzie ubezpieczyć mieszkanie? IP: 212.160.172.* 31.08.04, 14:38
        > Czy ktoś ubezpieczał mieszkaniei może polecić dobrego i najtańszego na rynku
        > ubezpieczyciela.

A od czego chcesz ubezpieczyc? Pozar, zalanie, kradziez?

Roznice w stawkach nie sa na tyle duze, zeby szukac najtanszego, raczej zwroc
        uwage na solidnosc w przypadku likwidowania szkody, bo to wtedy zaczynaja sie
        schody.

Ja moge polecic CommercialUnion, likwidowalam u nich szkode po wlamaniu.
        Warte uwagi jest opcja ubezpieczenia do nowej wartosci odtworzeniowej, czyli
        jesli ukradziony zostanie trzyletni telewizor, to zwracana jest kwota, za jaka
        taki sam model (lub porownywalny) mozna aktualnie odkupic w sklepie. Poprzednie
        wlamanie mialam likwidowane wedlug wartosci rzeczywistej (np. za 3-letni
        telewizor dostalam 30% jego ceny), to bylo w Winterthurze (teraz chyba nie maja
        ubezpieczenia mieszkan).

pozdrawiam
        zielony_listek
        • asia115 Re: Gdzie ubezpieczyć mieszkanie? 31.08.04, 15:08
          Ja polecam PZU. Wiem, że nikt ich nie lubi i ja z resztą też nie. Ale jak mnie
          okradli, to wypłacili bez mrugnięcia okiem i bez problemów. Może wynika to też
          z tego, że mieszkam pod miastem i pracownicy z pzu są milsi.
          pozdrawiam
          • Gość: zielony_listek Re: Gdzie ubezpieczyć mieszkanie? IP: 212.160.172.* 31.08.04, 15:35
            Tez jakis czas ubezpieczalam w PZU, ale nie mialam szkody.
            A jak Ci policzyli utrate wartosci sprzetu, mialas ubezpieczone do wartosci
            rzeczywistej?
            Jakies mieli konkretne stawki (np. dla telewizora 10% rocznie) czy
            orientacyjnie?

Co do milszych pracownikow, to mialam przypadek, ze po szkodzie bardzo szybko
            przyjechal do mnie agent z ktorym zalatwialam polise (Winthertur). I tak mi nic
            nie mogl pomoc, bo on tylko polisy podpisuje z klientami, a zupelnie kto inny
            likwiduje szkode, ale stwierdzil ze czul sie w obowiazku. Bo jestem jego
            klientka, no i zeby mi doradzic, podtrzymac na duchu. Przyznam, ze to bylo mile.
            Pozdrawiam
            zielony_listek
            • asia115 Re: Gdzie ubezpieczyć mieszkanie? 31.08.04, 16:49
              A jak Ci policzyli utrate wartosci sprzetu, mialas ubezpieczone do wartosci
              > rzeczywistej?
              > Jakies mieli konkretne stawki (np. dla telewizora 10% rocznie) czy
              > orientacyjnie?

Przyznam się szczerze, że to było 4 lata temu i nie pamiętam, bo wszystkim
              zająl się agent, chociaż oczywiście szkodę zgłaszałam w "szkodach". Miałam 3
              letniego kompa ( czyli " staruszek" ), którego mi wynieśli i starczyło mi na
              nowego ( kupował mój kolega, może dlatego starczyło:). I jak coś ukradną to
              jednak rzadko się zdarza, żeby odmawiali wypłaty, bo coś tam. A wiem, że zdarza
              się to przy innych firmach.
              Nie znam się na ubezpieczeniach totalnie, ale mam w PZU "systko" ubezpieczone
              tzn. auta też. I jak ostatno wjechałam w faceta ( no wiadomo kobita ), to mi
              wypłacili w ciągu 14 dni i jeszcze na ciastko mi póżniej zostało. A mojej
              koleżance, która ma w popularnej telewizyjnej firmie autko, nie wypłacili, bo
              coś tam. No ale to akurat komunikacyjne, więc co innego. Ale ja ze " wsi "
              jestem więc u mnie może być inaczej niż w stolica.
              pozdrawiam
              • Gość: zielony_listek Re: Gdzie ubezpieczyć mieszkanie? IP: 212.160.172.* 01.09.04, 09:04
                Dzieki za odpowiedz.
                Pozdrawiam
                zielony_listek
        • Gość: majkel Re: Gdzie ubezpieczyć mieszkanie? IP: *.chello.pl 31.08.04, 15:12
          Dziękuję za odpowiedź. Interesuje mnie ubezpieczenie mieszkania od zdarzeń
          losowych (pożar, upadek statku lotniczego itp..) z cesją na bank (kredyt)

pozdrawiam
          majkel
          • Gość: zielony_listek Re: Gdzie ubezpieczyć mieszkanie? IP: 212.160.172.* 31.08.04, 15:39
            > Interesuje mnie ubezpieczenie mieszkania od zdarzeń
            > losowych (pożar, upadek statku lotniczego itp..) z cesją na bank (kredyt)

Hm, czyli ubezpieczasz z koniecznosci.
            Zastanow sie, czy nie warto jednak pomyslec tez o kradziezowym, tak dla siebie.

Pozdrawiam
            zielony_listek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka