bozenn1 30.09.04, 13:38 Jak myslicie? jakie spostrzezenia macie. Stoje przed kupnem mieszkania, niezle ale zostalo tylko na pierwszym pietrze bo wyzsze juz sprzedane.... A moze poszukac gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: monia Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? IP: *.u.mcnet.pl 30.09.04, 13:54 a dlaczego? mieszkalam 3/4 zycia na pierwszym pietrze i bylo super Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Romek Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? IP: 195.177.196.* 30.09.04, 16:32 Zalety: - stosunkowo ciepłe, a więc tanie w eksploatacji - nie trzeba męczyć się długim wchodzeniem po schodach - łatwo sprzedać Wady: - najwyższa cena To chyba najważniejsze z tego co przyszło mi do głowy. Też zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na 1 pietrze i jak na razie widze wiecej zalet niz wad. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? 30.09.04, 17:27 Gość portalu: Romek napisał(a): > Zalety: > - stosunkowo ciepłe, a więc tanie w eksploatacji > - nie trzeba męczyć się długim wchodzeniem po schodach > - łatwo sprzedać > > Wady: > - najwyższa cena > > To chyba najważniejsze z tego co przyszło mi do głowy. Też zastanawiam sie nad > kupnem mieszkania na 1 pietrze i jak na razie widze wiecej zalet niz wad. Najwyzsza cene maja mieszkania na ostatnim pietrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? 30.09.04, 17:37 nie wiem skąd masz takie info ale na I piętrze są najdroższe mieszkania. No chyba że na ostatnim jest tzw penthouse ale to już nie mieszkanie. Nie ma w każdym razie droższych mieszkań niż te. no chyba że drałowanie na piechotę na 5 piętro ma jakieś zalety?? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? 30.09.04, 18:01 w blokach powyżej 4 pięter montuje się windy Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? 30.09.04, 18:06 chyba że mieszkanie robi się na poddaszu. A windy montuje się teraz już w bokach powyżej trzech pieter... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? 30.09.04, 18:32 Nie wiem jak jest w Polsce , ale prawie na calym swiecie mieszkania na ostatnim pietrze sa najdrozsze i sprzedaja sie w pierwszej kolejnosci . Dlaczego ? Z bardzo prostego powodu - nie ma sie nikogo nad glowa!!!! Tzn ma sie cisze za , ktora trzeba placic . Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 I ppiętro bezwarunkowo jest najdroższe (zapytaj... 30.09.04, 18:35 RZECZOZNAWCY no to w polsce na 100 % jest inaczej. Ale z moich informacji to nie kwestia sąsiadów a widoku jaki można dzięki temu mieć A nie powiesz mi że w pipidówce Albo w centrum miasta jakieś porażające widoki są z 4 piętra Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: I ppiętro bezwarunkowo jest najdroższe (zapyt 30.09.04, 18:53 morfinka_12 napisał: > RZECZOZNAWCY > > > no to w polsce na 100 % jest inaczej. Ale z moich informacji to nie kwestia > sąsiadów a widoku jaki można dzięki temu mieć A nie powiesz mi że w pipidówce > Albo w centrum miasta jakieś porażające widoki są z 4 piętra Ten co mial nad soba sasiada przemieszczajacego sie jak zolnierz armii radzieckiej ( bez dywanu lub wykladziny na podlodze ) na pewno doceni ostanie pietro !! ;-))) A co do widokow to sprawa jest dyskusyjna , zalezy od polozenia budynku . Byla juz dyskusja na temat mieszkania na ostatnim pietrze , i zakonczyla sie ona konkluzja , ze ma ono wiecej + , niz - . Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 P.S. Kiedyś 30.09.04, 18:36 już ktoś zakwestionował podane przeze mnie informacje dotyczące wysokości pomieszczeń uznawanych za pełne i nie pełne. Mylił się tak jak i ty w tym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pikot2 Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? IP: 80.51.246.* 01.10.04, 12:34 Ja rok temu kupiłem mieskzanie na I piętrze. Zaletą jest to, że nie trzeba się wyżej wspinać. Ale za to mając przed blokiem chodnik, do mojego mieszkania dociera więcej odgłosów, jak np. urywki rozmów osób, które idą chodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
captroy Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? 01.10.04, 22:27 Ja mam mieszkanie na pierwszym pietrze.Na kazdym z pieter jest po dwa mieszkania.Zalety to napewno wysokosc,choc niektorzy moga uznac to za wade.Poprzednie mieszkanie mialem na drugim..Jakos nie odczowam zbytniej roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: milena Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:28 captroy to co napisałeś ma dla mnie mniej więcej taki sens "zaleta mieszkania na I piętrze to na pewno I piętro", czyli żaden ;> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KASIA Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:03 W nowych blokach to właśnie pierwsze piętra sa tańsze od wyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 04.10.04, 09:15 To akurat jest nieprawdą. Najtańsze są partery a najdroższe pierwsze piętra. Niedawno kupowaliśmy mieszkania więc trochę sie orientujemy. W bloku z windą na dwóch ostatnich piętrach słychać mechanizm windy a także wentylatory mocowane w kominach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KASIA Re: mieszkanie Pierwsze piętro: zalety wady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 17:52 Ja też własnie kupuję mieszkanie i w kolejnej ofercie spotkałam się , że pierwsze piętra są tańsze. Zobacz na www.simur.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 jedno pytanie 04.10.04, 18:00 w którym miejscu są tam ceny bo nie mogę ich jakoś namierzyć. Poza tym zobacz na oferty dewelopewrów i zapytaj rzeczoznawców majątkowych. To o czym mówicie ma miejsce wtedy gdy lokalizacja ma wolory widokowe i windę. Ale nie ma takiej możliwości w przypadku gdy jest to normalny zwykły 4 piętrowy blok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ala Re: jedno pytanie IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 04.10.04, 19:03 Zmorą wyższych pięter są gołębie, które obsrywają balkony i parapety. Często też balkony ostatnich pięter nie mają zadaszenia. A jeżeli ktoś twierdzi, że pierwsze piętra są najtańsze to chyba uważa, że parter jest lepszy niż 1-sz piętro. A to totalna bzdura. Osobiście spotkalismy się z ofertami, gdzie najtańsze są partery (100,00 zł na mkw), najdroższe pierwsze piętra (100 zł więcej niż 2gie i wzwyż) lub wszystkie piętra są w tej samej cenie. Nie dotyczy to apartamentowców. Tam im wyżej tym drożej. Odpowiedz Link Zgłoś