Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szkło jako materiał na zadaszenie tarasu

26.05.20, 15:26
    Witajcie
    Zdecydowaliśmy się na zadaszenie tarasu: materiał:szkło...zastanawiamy się tylko czy jest sens brać szkło przyciemniane skoro i tak trzeba przecież będzie zamontować rolety rzymskie żeby od słońca się troszkę odgrodzić. Ma może ktoś szkło przyciemniane lub zadaszenie szklane przezroczyste? Jakie est Wasze zdane? Help:)
    Obserwuj wątek
      • donvito52 Re: szkło jako materiał na zadaszenie tarasu 27.05.20, 20:55
        Zrobiłem dach z przezroczystego poliwęglanu warstwowego ( czy jakoś tak ).
        Działa jakby co.
        Czyli na głowę nie leci i jest światłość ;)
      • macidula Re: szkło jako materiał na zadaszenie tarasu 26.07.20, 07:39
        Szkło to bardzo ciężki materiał, cała konstrukcja przez to musi być kilka razy bardziej wytrzymała niż przy typowym zadaszeniu z poliwęglanu jakie najczęściej stosuje się przy budowie tarasu drewnianego, bo poliwęglan ma gęstość (czyli ile waży) 1,20 g/cm³ a szkło to 2,5 do 3 nawet, generalnie odradzam, chyba że względy estetyczne grają rolę, konstrukcja np. i tak stalowa, to może...
      • zadaszeniatarasowe Re: szkło jako materiał na zadaszenie tarasu 09.04.23, 10:19
        Zajmujemy się produkcją zadaszeń tarasowych ze szkłem. Od wielu lat Zadaszenia Tarasowe Adriana Malinowska jest liderem branży. Szkło to materiał szlachetny, ale zamiast przezroczystego, przy ekspozycji południowej polecamy szkło mleczne. Takie zadaszenia można zobaczyć u nas na stronie <a href="http//www.nowoczesnapergola.pl/strefa-portfolio">Strefa Portfolio Zadaszenia Tarasowe</a>
      • zadaszeniatarasowe Re: szkło jako materiał na zadaszenie tarasu 09.04.23, 10:20
        Zajmujemy się produkcją zadaszeń tarasowych ze szkłem. Od wielu lat Zadaszenia Tarasowe Adriana Malinowska jest liderem branży. Szkło to materiał szlachetny, ale zamiast przezroczystego, przy ekspozycji południowej polecamy szkło mleczne. Takie zadaszenia można zobaczyć u nas na stronie <a href="http//www.nowoczesnapergola.pl">Strefa Portfolio Zadaszenia Tarasowe</a>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka