Gość: lusiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:13 Ja mam kredyt w PKO BP i oprocz ciagnacych sie w nieskonczonosc procedur i biurokracji jest OK. Nawet w necie moge sledzic swoje konto kredytowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mirek Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:14 Zapomnieli dodać o największych prowizjach z tytułu zawarcia umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finansista Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: 194.246.124.* 19.01.05, 13:22 Bardzo dziwne ale Expander jest chyba powiazany z GE Money/Capital. Ilekroc ja albo ktos z moich znajomych prosi o doradztwo to dostaje oferte wlasnie tego banku. Tu tez sa prawie w kazdej kategorii. A wziac u nich kredyt to jak popelnic harrakiri!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.crowley.pl 19.01.05, 15:15 a Open Finance związany jest zMillenium. Swoją drogą mają dobrą ofertę w CHF Odpowiedz Link Zgłoś
openfinance.pl Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 27.01.05, 16:41 Witam, Open Finance jest niezależną firmą doradztwa finansowego. Nie jesteśmy w żaden sposób spokrewnieni z grupą kapitałową Banku Millennium. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tommyss Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 30.01.07, 10:58 Fakt, Open Finance nie jest powiązane z Millenium. Z tą niezależnością to bym tak jednak nie szarżował bo przecież Open Finance należy do Getin Holding (bezpośrednim właścicielem jest Noble Bank). www.getin.pl/spolki_08.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kainkas milleniu-open finance IP: 212.160.172.* 01.10.07, 14:38 jestem zaintereowana kredytem mieszkaniowym w millenium. chcemy z mezem wziasc kredyt na 100 %( 170 tys. około) weartosci mieszkania i koszty zwiazane z zakupem, na 30 lat. wiem ze trzeba pracowac przez 3 miesiace i na pól roku umowe, no i łączny staz pracy 6 miesiecy. I w zwiazku ztym mam pytanie. to 6 miesciecy- tzn ja pracuje od 1.06.2007 czyli do grudnia?? zaznacze ze od 01.08. pracuje w 2 firmach jednoczesnie czyli 1.11.2007 bede miała przepracowane 5 miesiacy w 1 firmie i 3 w drugiej ale czasowo to jednak tylko 5 m-cy: (((??? a dodam ze zalezy nam na czaie:)) prosze o odp jakiegos experta:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.eranet.pl 06.01.09, 16:26 Open Finance jest własnością Czarneckiego - założyciela Noble Bank, Getin Bank itp Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 24.06.10, 16:08 a teraz to nie są z tym bankiem powiązani Gość portalu: kris napisał(a): > a Open Finance związany jest zMillenium. Swoją drogą mają dobrą ofertę w CHF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.icpnet.pl 21.01.05, 14:19 To ciekawe, nie wiedziałem o tym. Nie skorzystałem co prawda z usług GE Capital tylko z planu Multibanku ale oceniłem wczesniej GE nieźle. Może to wynika z faktu, że skorzystałem z bankiera, a nie expandera - polecili mi własnie Multibank ale GE tez wypadł nieźle. Jak ktoś jest zainteresowany to polecam: www.bankier.pl/centrum/sp/produkty/polkon/form.html?user=grasshopper5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 14.01.07, 12:24 Tak! Cos w tym musi byc! Mnie tez polecono GE Money! Zaluje ze korzystalam z uslug Exp., bo malo nie przyplacilam zawalem tej przygody, gdy na tydzien przed podpisaniem umowy na zakup mieszkania, okazalo sie ze GE Money moze mi dac tylko 100tys zamiast 150 jak chcialam. O maly wlos nie stracilam 50 tys wplaconego zadatku. Na szczescie uratowal mnie BGZ gdzie kredyt zalatwilam w tydzien- troche po znajomosci, ale tonacy brzytwy sie chwyta! GE Money- NIE POLECAM jak najserdeczniej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.mi.gov.pl 19.01.05, 13:27 Zasługa tego że mBank jest tak wysoko w tym rankingu to "sprawka" świetnych ludzi jacy pracuja w odziale w Warszawie przy ulicy Senatorskiej 18 i ich zaangażowania. Pozdrawiam BT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowiec Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 00:14 Jeśli po kredyt mieszkaniowy to tylko w Fortis Bank Polska S.A. W oddziale na Postępu 15 są rewelacyjni, szybko, łatwo i przyjemnie. Najbardziej zorientowana jest Pani Ania Fogtman Pytajcie o nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Ale kto wygrał? IP: *.crowley.pl 19.01.05, 13:30 Ale kto wygrał? gdzie klasyfikacja ogólna? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i'm lovin' it! Expander i Deutshe Bank IP: 217.153.94.* 19.01.05, 13:43 właśnie Ekspadner pomagał w przyznaniu kredytu z Deutsche Bank (w rankingu najlepszy dla Polaków żyjących za granicą) mojej siostrze (mieszkającej za granicą) .. nie dość, że Expander nie wziął pod uwagę faktu, że ona wydaje pieniądze za granicą a nie w Pl (brak odpowiedniej tabelki i błędnie oszacowane możliwości finansowe..) to DB wydawał opinię przeszło tydzień, i wydał pozytywną, ale przez to, że siostra mieszka za granicą.. na kosmicznych warunkach (inne proponuje, ktorych w tym momencie siostra nie spełni - a więc mieszkanie przepada (dzięki Bogu nie było umowy przedwstępnej!, tylko dobra wola czekającego cierpliwie sprzedawcy) oto polska rzeczywistość. lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Expander i Deutshe Bank IP: *.chello.pl 22.03.09, 21:10 nie Expander wzia, nie expander wydał tylko Bank. Nastepny naiwny wierzacy w legalne mozliwosci "posrednikow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: 213.17.177.* 19.01.05, 14:02 W Umowie kredytowej z GE Bank mam, że zwraca mi koszty sądowe za wpis do hipoteki - jak zapłaciłem tyle, co mi wyliczył sąd to powiedzieli, że zwracają tylko tyle, ile sami sobie wyliczyli - wyszło mniej niż 50% kosztów sądowych!!! taka falandyzacja - zwracają ale tyle co sami wyliczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:41 bo GE nie zwaraca calości kosztów sądowych tylko za jeden z wpisów. tez sie dowiedzialam o tym troszke po czasie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnal ... kolejny bezsensowny ranking ... IP: *.if.uj.edu.pl 19.01.05, 14:18 Mi Expander polecil albo GE Bank albo Kredyt Bank... ale dziwie sie ze nie ma najwazniejszej kategorii ile kosztuje kredyt przeciez mozna te banki porownac zakladajc "anonimowego" Jana K. ktory kupuje 50m2 mieszkanie za 150tys i ma 25% wkladu wlasnego, a zarabia 2000 zl netto i teraz wystarczy porownac ile po 10 latach bedzie go ten kredyt kosztowal w kazdym z bankow sumujac odsetki i wszelkie prowizje i ubezpieczenia ... po co mi informacja ze Expandrowi najlepiej sie wspolpracuje z mBankiem jak najtaniszy kredyt dostane w PKO BP mimo ze bede przez 3 tygodnie kompletowal potrzebne dokumenty ... bezsensowny ranking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: ... kolejny bezsensowny ranking ... IP: *.crowley.pl 19.01.05, 16:38 A gdzie kategoria "najnizsza marża od WIBORU/LIBORU" i "najnizsza prowizja przygotowawcza". To są podstawowe kryteria kredytu. Spłaca się go przez 25 lat i kogo obchodzi jak byla wspolpraca z doradca? Beznadziejny Ranking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.crowley.pl 19.01.05, 14:45 Są to tylko banki, z którymi współpracuje Expander, gdyby ten ranking układał inny doradca albo gdyby to był ranking niezależny, to wyglądałoby to zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: 83.238.7.* 19.01.05, 14:54 beznadziejny ranking - reklama Expandera i kilku bankow, z ktorymi pracuje, zadnej innej wartosci to zestawienie ni przedstawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamotka Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: 62.111.171.* 09.02.05, 14:27 Sama mam kredyt w Millenium i choc pracowników maja do d... to z samego kredytu jestem zadowolona i polecam. Odradzam zas GE, kosmos jakie klopoty mozna miec biorac u nich kredyt nawet przy stałych pewnych dochodach. W ciągu roku w imieniu mojej rodziny napisałam i wyslałam kilkadziesiat skarg i odwołan w sprawie przyznanego juz kredytu, pracownicy stawiali jakies idiotyczne warunki wypłaty kolejnych transz. Przez niekompetentnych i ociagajacych sie w decyzjach pracownikow GE budowa domu trwała o pol roku dłuzej. A najwiekszy absurd jaki pamietam to wstrzymania wypłaty transzy z powodu nie podłaczenia fundamentów domu do kanalizacji. Pracownicy banku nie potrafili zrozumiec ze na tym etapie budowy to niemozliwe, i ze w ogole to niemozliwe bo w tej czesci miasta nie ma jeszcze kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dori Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:47 ja sie staram o kredyt w GE:)Przyszedl pan,zrobil zdjęcia,na podstawie ktorych w warszawie mieli wycenic mieszkanie..okazalo sie ze trzeba zatrudnic rzeczoznawcę(na nasz koszt:P)poniewaz w warszawie nie mieli dotad do czynienia z takim mieszkaniem i nie moga go wycenic:, nie maja go z czym porownac:)) tzn.moga,ale na znacznie mniejsza kwote:)natomiast zupelnie nowe.łyse mieskanie wycenia nawet za 3000pln/m2,a tego naszego-zrobionego jak z bajki-nie:) adrenaliny mi juz wystarczy-dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
kazjerzy Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 17.01.06, 13:25 To o czym pisze Gargamotka o GE w moim przypadku odnosi się dokładnie do Millenium a dodatkowo, po 1 transzy Bank zmienia warunki umowy(dlatego w umowach Millennium nie ma klauzuli o warunkach zmiany umowy)no i pracownicy tego banku są nie tylko do tego o czym pisze Ga..ka ale jeszcze aroganccy i bezczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca finansowy doradcy finansowi - oferta IP: *.chello.pl 24.06.10, 09:11 Gdyby ktoś chciał skorzystać z usług doradców finansowych Open Finance, Expander czy Domu Kredytowego NOTUS. Warto spotkać się z doradcą finansowym jednej i drugiej firmy choćby po to by sprawdzić czy w Twoim przypadku oferują to samo rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
grasshopper Bezpłatne doradztwo kredytowe 19.01.05, 15:11 Witam serdecznie, Może warto skorzystać z bezpłatnego doradcy? Wiem, że robi to expander i bankier. Osobiście rozmawiam w tej chwili z bankierem, sa konkretni i faktycznie pomagają: Polecam: www.bankier.pl/centrum/sp/produ kty/polkon/form.html?user=grass hopper5 Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
grasshopper Re: Bezpłatne doradztwo kredytowe 19.01.05, 15:13 Chyba nie weszło dobrze, przesyłam raz jeszcze link. Pozdrawiam www.bankier.pl/centrum/sp/produkty/polkon/form.html?user=grasshopper5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 19.01.05, 15:17 Odniosłam wrażenie, że Expander poleca banki o najwyższej prowizji za udzielenie kredytu. Podejrzewam, że własnie z tych opłat dostają swoją działkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.crowley.pl 19.01.05, 15:28 ale prowizję można ostro zbic. Ja praktycznie jej uniknąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:11 doradca poleci wam bank od którego dostanie większą prowizje, ludzie nie bądzcie naiwni. niestety dziś sprzedaje sie to na czm można najlepiej zarobić a nie to co jest dobre!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nordea Tylko NORDEA IP: 149.250.252.* 19.01.05, 15:24 Hej, a ja mam kredyt w Nordea i w zadnym banku nie sptokalem sie z takim pojsciem na reke jak w Nordea. Nawet w Multibanku czy mbanku tak wiec wszystkim polecam. Moze i procedura byla dluzsza ale wszystko szlo sprawnie i nie moge narzekac. Oprocentowanie bardzo korzystne, oplaty bardzo niskie, mozliwosc wczesniejszej splaty itd. No i do tego ludzie w tym banku byli bardzo mili. Kolejny kredyt mieszkaniowy tez tam wezme :) Odradzam BPH (formalisci), Multibank (sciemniali z orpocentowaniem) i PKO BP (chociaz mam tam ROR od 10 lat to nie bylo zadnej taryfy ulgowej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Tylko NORDEA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 11:28 Absolutnie nie brać kredytu w Banku Nordea, ja mam i jest beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.kasia7 Re: Tylko NORDEA 09.01.06, 23:33 Witam, mozesz mi napisac w skrócie czemu odradzasz kredytu w NORDEA? Bo biorę go poważnie pod uwagę a nie chce wtopić:) Z gory dziekuje i pozdrawiam, Kacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RS Re: Tylko NORDEA IP: *.stk.vectranet.pl 18.12.07, 20:17 Nordea to ściemniacze, naciągacze i mógłbym tak wymieniać w nieskończoność. Taki bank powinien wogóle nigdy nie powstać. Odradzam wszystkim korzystanie z tego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casablanca Re: Tylko NORDEA IP: *.ingram.com.pl 29.05.09, 09:02 Ja natomiast będę mówił wszystkim ,żeby omijali ten bank szerokim łukiem.Niekompetencja,opieszałość i biurokracja do granic absurdu.To co podają w reklamie to wielka ściema.Trzy razy dowoziłem dokumenty ,które pani obsługująca po prostu zawieruszyła,jeden raz musiałem dowieźć kolejny dokument,choć pani na miejscu twierdziła ,że mam wszystko.Mam do banku 50 kilometrów więc nie był to spacer.czekałem 2,5 miesiąca z hakiem na decyzję,sam nie mogłem się do nich dodzwonić,była negatywna choć razem z żona mamy razem około 5 tys na miesiąc.Wkład własny ponad 50%.To jest skandal,że nie zostałem nawet powiadomiony o decyzji nie wspominając o tym ,że nie wyjaśnili powodów.Socjalizm w wydaniu upiększonym(czy napiją się państwo kawy?-sranie w banie mające dać dać klientowi poczucie docenienia lub namiastki Zachodu a raczej podejścia do klienta).Skandal!Pytam-kto dziś dostaje kredyty hipoteczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc28 Re: Tylko NORDEA IP: *.cable.ubr02.wake.blueyonder.co.uk 24.08.09, 19:36 ODRADZAM NORDE!!!!!moze i warunki dobre ale musicie mieć anielska cierpliwość i w zanadrzu jakies 3 miesiace czasu Ja własnie jestem na etapie ubiegania sie o kredyt w tym banku(oddział we Wrocławiu) podejście pracowników jest wręcz nie doopisania, obiecywanie jak to oni sprawnie działają,jak dbaja o klienta!!!! a w rezultacie brak kompetencji,opieszałość i biurokracja, wieczne odraczanie terminów na za dwa dni i brak jakielkowiek checi na kontakt z klientem, a proba dodzwonienia sie do oddziału graniczy z cudem! ja nie wiem za co Ci ludzie tam biorą kase Dla usciślenia wysokość zamierzonego kredytu wynosi 50 tyś Śmieszne !!!!!!mieszkam w Anglii i bardzo chciałam wrócic do Polski ale niestety coraz bardziej sie zniechęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przychylny Grupa GE jest właścicielem Expandera IP: *.poligrafia.pl 19.01.05, 15:37 Dlatego nie wiem, czy ranking jest uczciwy... w prawie każdym zestawieniu GE jest w pierwszej piątce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Expander nie jest zbyt obiektywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:44 wiadomo, ze maja rozne prowizje od roznych banku i to jest wazny czynnik wyboru oferty dla klienta. Dlatego wartosc ich "rekomendacji" oceniam jako niska. Wyborcza powinna wiedziec o tym mechanizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Expander nie jest zbyt obiektywny IP: 83.16.144.* 19.01.05, 17:03 poza tym nie współpracują ze wszystkimi bankami - nie ma u nich oferty DomBanku i PTF Banku, a są to oferty bardzo ciekawe dla osób z małymi dochodami i trudną przeszłością kredytową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pankracy Re: Expander nie jest zbyt obiektywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 14:36 ale obiektywnosci nigdy nie bedzie w expanderz,e nie sa niezalezni, chcesz niezaleznosci idz do zlotego jajka, oni pracuja tylko dla siebie i klienta, wiec kolejka, tych, ktorzy maja interes jest krotsza. proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozwścieczony Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:16 Ważne jest żeby korzystać z doradców zewnętrznych a nie bankowych!! Takim bardziej zależy na powodzeniu całości bo od tego zależy ich zarobek. Doradcy bankowi nie mają najczęściej prowizji tylko stałą pensję więc im nie zależy. Polecam szczególnie Dom Kredytowy NOTUS Wwa, Al. Solidarności. Ciągnący się od dwóch miesięcy wniosek załatwili w kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:18 tylko istnieje jeszcze coś takiego jak bony podarunkowe, premie poza umowami itp. rankingi ??? jakie rankingi przypuszczam że potrafiłbym wynaleźć takie dane że dany nawet najgorszy bank byłby najlepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚKA Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.skybone.pl 19.01.05, 17:51 DORADCY ESPANDERA WYPOWIADAJĄ SIĘ JEDNOSTRONNIE PODKREŚLAJĄC WSPANIAŁE WARUNKI ,SZYBKĄ DECYZJĘ G.E MONEY BANK ,A JAK MAJĄ SIĘ WYPOWIADAĆ SKORO UDZIAŁOWCEM EKSPANDERA JEST TEN WŁAŚNIE BANK. MOIM ZDANIEM JEST ANKIETA NIE RZETELNA. DORADCA FINASOWY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENT Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.skybone.pl 19.01.05, 18:02 A MNIE W EKSPANDERZE NIZYT DOBRZE DORADZONO. oD RAZU ZAPROPONOWANO MI G.E MONEY BANK , A OKAZAŁO SIĘ ŻE O WIELE LEPSZE WARUNKI MA BPH. Skorzystałem z doradztwa firmy MANUS-eksperci od kredytów na ul. AL.Jerozolimskie 44. Nie uczciewe jest to że Gazeta ciagle powołuje się na Ekspandera jak jest wokoło wielu innych pośredników kredytowych ,których wiedza i umiejętności analityczne są na bardzo wysokim pozimie. Polecam tego pośrednika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel GE jest włascicielem więc wypada dobrze IP: 62.80.65.* 19.01.05, 18:37 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: GE jest włascicielem więc wypada dobrze IP: *.icpnet.pl 21.01.05, 14:15 Więc może sprawdź innych - jest jeszcze Xelion (nowa firma) no i działający od dawna bankier. Z Xeliona nie korzystałem ale bankier zrobil na mnie dobre wrażenie: www.bankier.pl/centrum/sp/produkty/polkon/form.html?user=grasshopper5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przekręcony klien do czytelników Bankowy przekęt stulecia IP: *.chello.pl 31.01.05, 10:29 Cześć Postanowiłem udać się w kierunku zachodnim ( Unia )zwróciłem się do czołowego Banku spółki giełdowej o zwrot moich 10-letnich oszczędności mmieszkaniowych zgromadzonych na celowym rachunku mieszkaniowym napiałem do dyrektora oddziału Banku który rachunek prowadzi odpowiedź wryła mnie w ziemię . Ciekaw jestem waszych opinii list do banku cytuję . : Do dyrektora IX oddz. PKO bp w Warszawie . Na koncie celowego rachunku mieszkaniowego w oddziale IX PKO BP nr.......... ( numeru nie podaję celowo ) zgromadzono oszczędności w wysokości 315 000 zł. ( dowód książeczka mieszkaniowa PKO w wykazem wpłat miesięcznych ) W związku z wycofaniem się PKO BP z finansowania spółdzielczego budownictwa mieszkaniowego ( dowód list w/w sprawie od dyrektora centrali PKO BP ) żądam zwrotu pełnej realnej wartści oszczędności w wysokości jak na koncie . Zaznaczam , że rachunek oszczędności posiada gwarancje Narodowego Banku Polski . cytuję . Par 19 umowy o celowe oszczędzanie na mieszkanie. : ,, Wkłady oszczędności mieszkaniowych objęte są gwarancją realnej wartości 70 m2 budynku jednorodzinnego lub realnej wartości 55 m2 mieszkania spółdzielczego Oświadczam że należne mi oszczędności mieszkaniowe zamierzam przeznaczyć na cel mieszkaniowy realizowany z pomocą innego banku bądź instytucji finasujących budowę mieszkań W waszej instytucji PKO BP odmówiono mi kredytu na zakup mieszkania do czego Bank wasz był zobligowany umową o celowe oszczędzanie na mieszkanie w związku z powyższym uważam że umowa z PKO BP zostaje rozwiązana i winy braku dobrej woli Banku PKO bp . podpis datę nazwisko nur . rachunku nie podaję za radą prawników. teraz odpowiedź dyrektora IX oddz. PKO BP sa Szanowni klienci : Złożyli państwo deklarację wpłat w kwotach miesięcznych 500 zł , 1000 zł , 2500 zł , 5000 zł .Minął 5-cio lub 10-cio letni okres systematycznego oszczędzania w chwili obecnej są to kwoty odpowiednio 5 groszy , 10 groszy , 25 groszy , 50 groszy Informujemy że istnieje możliwość uzupełnienia wkładu oszcędności w dowolnych kwotach jednak nie mniejszych niż 20 zł miesięcznie podpisał dyrektor IX oddz. PKO BP sa w Warszawie . Szanowni czyelnicy póki takie działania banku są sankcjonowane prawem Przekręt spółki PKO BP sa przekroczył 85 miliardów zł wobec 1,7 miliona klientów jedynego masowego systemu oszczędzania na mieszkanie a spółka weszła na giełdę sprzedaje swoje akcje , a wielu analityków uważa że to jedna z najlepszych spółek giełdowych . Zawiedzionych oszukanych klientów PKO BP sa proszę o komentarz ,lub kontakt na adres dobrydom1@wp.pl lub na stronach forum Pozdrwaiwm i zachęcam piętnujmy oszustów ( prezesi banku za ttak bezczelny przekęt zostali nagrodzeni akcjami po 150 000 zł każdy ) Pikanterii sprawie dodaje fakt że jeszcze w 2000 r budżet państwa musuał wyłożyć 573 miliony dotacji w formie akcji aby ratować PKO BP przed bankructwem gdyż wypłacalność PKO na koniec 1999 r. była poniżej wymaganej przez prawo watości 8 % jak zwykle bywało najgorsi menadżerowie , ale z poarciem tzw. plecy przyjacł politycznych nie muszą liczyć i prawami ekonomi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekręcony klient : do czytelników Bankowy przekęt stulecia IP: *.chello.pl 31.01.05, 10:43 Przepraszam do wcześniejszej korespondencji wkradły się błędy ortograficzne ( brak niektórych liter powtarzam tekst Cześć Postanowiłem udać się w kierunku zachodnim ( Unia )zwróciłem się do czołowego Banku spółki giełdowej o zwrot moich 10-letnich oszczędności mieszkaniowych zgromadzonych na celowym rachunku mieszkaniowym napisałem do dyrektora oddziału Banku który rachunek prowadzi odpowiedź wryła mnie w ziemię . Ciekaw jestem waszych opinii list do banku cytuję . : Do dyrektora IX oddz. PKO bp w Warszawie . Na koncie celowego rachunku mieszkaniowego w oddziale IX PKO BP nr.......... ( numeru nie podaję celowo ) zgromadzono oszczędności w wysokości 315 000 zł. ( dowód książeczka mieszkaniowa PKO w wykazem wpłat miesięcznych ) W związku z wycofaniem się PKO BP z finansowania spółdzielczego budownictwa mieszkaniowego ( dowód list w/w sprawie od dyrektora centrali PKO BP ) żądam zwrotu pełnej realnej wartości oszczędności w wysokości jak na koncie . Zaznaczam , że rachunek oszczędności posiada gwarancje Narodowego Banku Polski . cytuję . Par 19 umowy o celowe oszczędzanie na mieszkanie. : ,, Wkłady oszczędności mieszkaniowych objęte są gwarancją realnej wartości 70 m2 budynku jednorodzinnego lub realnej wartości 55 m2 mieszkania spółdzielczego Oświadczam że należne mi oszczędności mieszkaniowe zamierzam przeznaczyć na cel mieszkaniowy realizowany z pomocą innego banku bądź instytucji finasujących budowę mieszkań W waszej instytucji PKO BP odmówiono mi kredytu na zakup mieszkania do czego Bank wasz był zobligowany umową o celowe oszczędzanie na mieszkanie w związku z powyższym uważam że umowa z PKO BP zostaje rozwiązana i winy braku dobrej woli Banku PKO bp . podpis datę nazwisko nur . rachunku nie podaję za radą prawników. teraz odpowiedź dyrektora IX oddz. PKO BP sa Szanowni klienci : Złożyli państwo deklarację wpłat w kwotach miesięcznych 500 zł , 1000 zł , 2500 zł , 5000 zł .Minął 5-cio lub 10-cio letni okres systematycznego oszczędzania w chwili obecnej są to kwoty odpowiednio 5 groszy , 10 groszy , 25 groszy , 50 groszy Informujemy że istnieje możliwość uzupełnienia wkładu oszczędności w dowolnych kwotach jednak nie mniejszych niż 20 zł miesięcznie podpisał dyrektor IX oddz. PKO BP sa w Warszawie . Szanowni czytelnicy póki takie działania banku są sankcjonowane prawem .( Przekręt spółki PKO BP sa przekroczył 85 miliardów zł wobec 1,7 miliona klientów jedynego masowego systemu oszczędzania na mieszkanie) a spółka weszła na giełdę sprzedaje swoje akcje i wielu analityków uważa że to jedna z najlepszych spółek giełdowych . Zawiedzionych oszukanych klientów PKO BP sa proszę o komentarz ,lub kontakt na adres dobrydom1@wp.pl lub na stronach forum Pozdrawiam i zachęcam piętnujmy oszustów ( prezesi banku za tak bezczelny przekręt zostali nagrodzeni akcjami po 150 000 zł każdy ) Pikanterii sprawie dodaje fakt że jeszcze w 2000 r budżet państwa musiał wyłożyć 573 miliony dotacji w formie akcji aby ratować PKO BP przed bankructwem gdyż wypłacalność PKO na koniec 1999 r. była poniżej wymaganej przez prawo wartości 8 % jak Najgorsi menadżerowie , w historii bankowości polskiej z poparciem tzw. przyjaciół politycznych nie muszą liczyć i prawami ekonomi .zostali sowicie nagrodzeni teraz pora na klientów czy stać Nas na taki gest głupoty Ministra Skarbu nadal prawnego właściciela większości akcji spółki giełdowej PKO BP sa możesz jeszcze odzyskać swoje oszczędnośći mieszkaniowe jeśli oczywiście zechcesz napisz dobrydom1@wp.pl odpowiem na każdy rzeczowy list Odpowiedz Link Zgłoś
rp78 Po co wam tacy doradcy jak Expander 19.01.05, 18:47 Drodzy internauci? Po co wam Ci wszysty "fachowi" doradcy? Przeciez macie kozystacie z WWW, latwo mozecie w ten sposob znalezc wszelkie mozliwe oferty kredytowe (w przypadku niejasnosci odnosnie wysokosci dodatkowych kosztow... np. czasowe zabezpieczenia czy ubezpieczenia mozna zadzwonic i sie dopytac). A potem wszystko samemu wszystko policzyc. W ten sposob chyba najlatwiej znalezc najbardziej dogodna dla siebie oferte. Ja w ten sposob zrobilem i uwazam, ze wybralem bardzo dobra oferte i jestem zadowolony. Jesli w trakcie pierwszej rozmowy bankowy doradca kredytowy zrobi nienajlepsze wrazenie i sam z siebie nie wylozy szczegolow "kawe na lawe", a wszystkie szczegoly trzeba od niego wyciagac.... to mozna go przeciez zwyczajnie zlac. To bankom zalezy na klientach. Kredyt zalatwilem szybko i sprawnie, a przede wszystkim mam mala marze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interkacpi Re: Po co wam tacy doradcy jak Expander IP: *.aster.pl 05.02.05, 18:50 rp78: a tak z ciekawosci: ktory bank wybrales? :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doriska Re: Po co wam tacy doradcy jak Expander IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:41 a więc co to za bank??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleg Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 19:46 Można sobie sprawdzić wszystko samemu, korzystając ze stron tych doradców ;). Np. na stronie www.open.pl w zakładce "kalkulatory" można obliczyć w jakiej walucie opłaca się brac kredyt. Ja osobiście byłem w biurze Open Finance, dużo się dowiedziałem a za doradctwo nie trzeba płacic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goferek Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: 62.233.191.* 20.01.05, 10:51 A ja proponuję DK NOTUS, Al. Solidarności 117 lok. 610, szybko, solidnie, fachowo, bez żadnych opłat, miła obsługa, naprawdę robią wrażenie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
grasshopper Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 01.02.05, 10:24 Oczywiście, że można sobie poradzić samemu, ale czy na pewno sobie poradzisz? .... skoro doradca nie pobiera pieniędzy za doradztwo (pobiera od banku) to w czym problem. Poza tym jest wielu doradców ..... ja byłem w Expanderze (faktycznie nie sa obiektywni), prezeglądałem Xeliona, ale ostatecznie skorzystałem z bankiera .... i jest ok: www.bankier.pl/centrum/sp/produkty/polkon/form.html?user=grasshopper5 Oczywiście jak ktoś czuję sie na siłach i ma czas na unikninięcie doradcy to nie widzę problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sha Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:34 dużo zarobiłeś prowizji za nasłanych tym linkiem klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDRZEJ Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.net / *.net 28.01.05, 10:17 eXPANDER JEST NIE WIARYGODNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Najlepiej zalatwic we wlasnym banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 01:51 To sie tak mowi, ze doradca jest za darmo, ale dostaje pieniadze od banku i z reguly to jest ukryte w wyzszej prowizji za przyznanie kredytu, z reguly tez namawia do oferty banku, ktory da mu najwyzsza prowizje. Ja poszedlem do dwoch doradcow i oboje mi sciemniali - chcieli namowic do oferty banku, ktory im daje najwieksza prowizje. Mam troche nieetypowa sytuacje, bo zarabiam pieniadze za granica i najbardziej mnie rozbroilo, jak jeden z nich mnie namawial do oferty PKO BP, tlumacza, ze najmniej biurokracji i maja specjalne uklady, po czym poprosil o tlumaczenie przez tlumacza przysieglego mojej umowy o prace na 12 stron. W koncu poszedlem do swojego banku, ktory bez zbednej biurokracji przyznal mi kredyt i po negocjacjach scial prowizje, oprocentowanie i oplaty do takiego poziomu, ze trudno mi bylo znalezc podobne w zestawieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha NIEnajlepiej zalatwic we wlasnym banku 03.02.05, 02:15 Twoje twierdzenie nie jest prawdziwe. Być może w Twoim przypadku tak było, ale to nie reguła. Ja przymierzam się do kredytu i dowiadywanie zaczęłam od swojego banku - Lukasa. Mimo preferencji dla klientów banku, oferty niektórych innych banków są dla mnie korzystniejsze, zarówno jeśli chodzi o oprocentowanie i prowizje, jak i rozmaite dodatkowe warunki. Niestety trzeba pytać, szukać, sprawdzać. Pod kątem swoich potrzeb (jeden ma problem ze zdolnością kredytową, drugi z niskim wkładem własnym itd). Np. zdolność kredytową mój główny bank wycenił mi na x zł, a inny bank - na podstawie identycznych i prawdziwych danych - na ponad 2,6x (sic!). Żeby zaoszczędzić czas, warto przejrzeć oferty na stronach www. Ponieważ zwykle są pewne widełki (np. prowizja od-do) i możliwość indywidualizacji oferty, można też nie ruszając (***) z domu napisać do doradców od kredytów mieszkaniowych z wielu banków (są takie linki na stronach www), opisać dokładnie swoje parametry i zażyczyć sobie symulacji rat i podania różnych informacji. Bezpośrednia rozmowa z niegłupim i doświadczonym doradcą od kredytów mieszkaniowych może jednak także wiele nauczyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doriska Re: Najlepiej zalatwic we wlasnym banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:46 Jeśli najeżdżacie na jakiś bank to nie zapominacie podac nazwy, ale chwaląc pozostawiaci ją w tajemnicy, a przeciez możecie szanowni pomóc komuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Expander TO PORAŻKA IP: *.crowley.pl 05.03.05, 20:46 Moi znajomi właśnie w tym tygodniu podpisali umowę kredytową za pośrednictwem Ex.. Reklama w telewizji to kredyt po 10 dniach a oni otrzymali go po 77. Pozostawiam to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca kredytowy Re: Expander to porażka IP: *.krrit.gov.pl / 194.181.253.* 29.03.06, 15:51 Exspander czy Open Finanse to firmy, ktróre proponują powiedzmy standard najlepszy na rynku, biorą wysoką prowizję i mają świetne wyniki finansowe. Ale są standardy rynkowe i standardy negocjowane. Ja negocjuję kredyty indywidualnie i mam świetną ofertę jezeli chodzi o franki (2,45%) i niższą prowizję za udzielenie kredytu... Ty mówisz mi jaki chcesz kredyt, a ja znajuję Ci go i indywidualnie negocjuję... Jak chcesz wiedzieć więcej pisz na: twojdoradcakredytowy@gmail.com pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino Re: Expander to porażka IP: *.echostar.pl 02.04.10, 12:39 straszny balagan jest na tym forum rowniez nieprawdziwe informacje pojawiaja sie na nim expander czy open czy jakas inna firma posredniczaca wiekszosc dziala na podobonej zasadzie; a ilu ludzi tyle opinii; sa ludzie i... wszytsko tak naprawde zalezy na jakiego doradce sie trafi a o dobrego ciezko; wiekszosc niestety przyzwyczaja sie do jedego banku i promuje ich oferte nie dlatego ze dostaja wiecej kasy tylko dlatego ze po prostu im wygodnie (bo sprawnie bo dobrze sie wspolpacuja z p. 'Zosia' itd.) minusem wszystkich duzych firm doradztwa finansowego jest to ze kazdemu klientowi probuje sie sprzedaz plany oszczedzania a tu naprawde bazuje sie na naiwnosci, produkty te sa naprawde kiepski bo bardzo drogie (sa to produkty towarzystw ubezpieczeniowych a nie czyste fundusze - a te same w sobie jak najbardziej warte sa uwagi)nie twierdze ze nei mozna na nich zarobic ale na pewno duzo mniej - te jednak produkty sa promowane bo inaczej firmy doradcze nie bylyby w stanie sie utrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Expander to porazka IP: *.icm.edu.pl 11.09.07, 11:30 wiesz, no...chodzi o to, ile czasu zejdzie im na negocjacje, jesli nie ma problemow to pewnie sa w stanie zrobic to i w 10 dni. mi sie w expanderze jednak nie podoba to, ze to nie jest firma niezalezna, przez co zamiast dbac o interes klienta tak jak to robi na prawde niezalezny goldenegg, musza jeszcze zarabiac na tych, z ktorymi sa powiazani, a to juz tworzy konflikt, bo klient moze miec poczucie, ze nie jest najwazniejszy, a to chodzi o jego pieniadze w koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Expander to porazka IP: *.derbynet.pl 13.09.07, 02:11 Ja osobiście korzystałam z usług i Expandera i Goldenegg i zdecydowanie polecam Goldenegg - właśnie ze względu na brak opłat i niezależność jeśli chodzi o powiazania. Nie zamierzam na razie zmieniac kredytu,ani brac nowego,jeśli jednak zajdzie taka potrzeba raczej wybiorę sie do Goldenegg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Expander to porazka IP: *.internet.piotrkow.pl 02.09.08, 11:06 ja zamiast kredytu, ktory "zalatwial" mi exp... dostalem dwa lata w zawieszeniu. Mozna by rzec ze to nie wina expandera tylko jego doradcy, ale to przeciez oni go tworza i pracuja na jego opinie. Nie wchodzac doglebnie w szczegoły zdaniem doradcy (tu trzeba zauwazyc, przezazajace jej kompetencje)dokumenty mozna troche przerobic, cos dopisac, cos przeprawic, gdyz ona zlozy dokumenty w moim imieniu do banku tylko tak orientacyjnie, jedynie by zobaczyc czy ten bank udzieli kredytu hipotecznego.Po 7 dniach dniach dostalem odmowe, a po poł roku wezwania, kolejno policja i prokuratura. Dzis jestem juz "szczesliwym" posiadaczem wyroku w zawieszeniu. Zatem jezeli komus nie robi roznicy czy otrzyma kredyt i zawiasy, to polecam tego niezaleznego doradce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słupszczanka Re: Expande rto porażka IP: *.rene.com.pl 29.06.10, 17:59 ja chyba byłam a właściwie jestem w gorszej sytuacji zaczęłam z załatwianie kredytu w marcu bo potrzebowałam na czerwiec a do tej pory jeszcze oczekuje na decyzję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.crowley.pl 17.03.05, 13:43 ja planuje brac kredyt w mBanku albo POKBP... czytam i sie jeszcze zastanawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikkoman Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 10:27 Wlasnie otrzymalam odmowę z GE Money banku, poniewaz jestem osobą -zdaniem tego banku - wysokiego ryzyka. Czy jestem bezrobotna? Nie. Czy może jestem emerytką? Tez nie. Moze więc aferzystką? Skądże! Jestem profesorem najlepszej i najwiekszej w Polsce uczelni... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.jantz Aferzyści! 25.04.05, 12:59 A i owszem! Scoringi, czyli systemy oceny klientów przez banki przyprawiają mnie (że tak to dyplomatycznie ujmę) o mdłości. Nie chodzi, co prawda, o kredyt mieszkaniowy, ale o zwykły kredyt konsumpcyjny. Miałem ROR w ING Banku Śląskim przez ponad siedem lat. Po zamknięciu tegoż ROR-u i przejściu do banku zdecydowanie bardziej elastycznego i nowoczesnego pozwoliłem sobie złożyć wniosek o kredyt w świeżo opuszczonym ING Banku Śląskim. Dotychczas miałem w nim kilka kredytów, które spłacałem nawet przed terminem (kolega stwiedził, że pewnie dlatego nie przyznali mi kredytu, bo nie mogli na mnie zarobić, hehe). Myślałem więc, że zapewne to wystarczy, żeby potraktowali mnie wiarygodnie. Gucio prawda! Nie mam wyższego wykształcenia, nie mam swojego lokum, ba!, jestem (jeszcze) kawalerem, więc, kurza melodia, jestem niewiarygodny! Mimo tego, że miałem wcześniej kredyty, ANI RAZU nie było ze mną problemów, jeżeli chodzi chociażby o niedozwolone przekroczenie salda na ROR-ze. Niestety! SCORING jest najważniejszy, SCORING jest nieomylny. Dlatego też, Droga Pani Profesor Najlepszej i Największej w Polsce Uczelni, sam fakt bycia właśnie Panią Profesor NiNwPU nic dla banku (dla bezdusznego scoringu) nie znaczy!!! Liczy się wynik testu, a ten jest negatywny! Sorry! :-( Wszelkie odpowiedzi na niniejszy post proszę kierować na mój adres e-mailowy (konrad.jantz@gazeta.pl) wraz z zacytowaniem postu, a to wszystko dlatego, że rzaaaaaaaaaaadko zaglądam na forum. Pozdrawiam! Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
mojave GE 31.05.05, 12:28 a ja mam kredyt w GE i jestem zadowolona. I zwrocili mi cale koszty wpisu do hipoteki. Odpowiedz Link Zgłoś