Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

warszawa - kafelki z orientalnym motywem

26.05.02, 19:28
    witam,

wlasnie przymierzam sie do remontu generalnego w
    mieszkaniu i "zazyczylo mi sie" nietypowych kafelkow.
    najchetniej z jakims wschodnim motywem - moze pedy
    bambusa czy cos takiego? a moze kanji
    (chinskie/japonskie literki)? na razie sprawdzilam
    bezdotykowo (czyli przez internet) wszelkie ceramiki
    paradyz, opoczna i te inne. chale znalazlam - albo
    kwiatki, albo kury, albo dzbanki... niektore nawet
    przyjemne, ale niekoniecznie musze je miec. zwlaszcza,
    ze polowe juz widzialam u tych czy innych znajomych...

moze ktos zna sklep/hurtownie z nietuzinkowymi
    kafelkami? sama nie podejme sie rysowania:>

dzieki z gory

xx.
    Obserwuj wątek
      • default Re: warszawa - kafelki z orientalnym motywem 27.05.02, 09:54
        Na Bartyckiej w pawilonie nr 34 (Ceramika) mają duży wybór od różnych
        producentów. Z polskich to nie wiem, czy jest coś orientalnego, ale piękne są
        płytki hiszpańskie "Ballesmar". Poza tym w polskiej fabryce "Polcolorit" można
        zamówić płytki z dowolnym wzorem, nawet niespecjalnie drogo. W tym pawilonie
        mają też Polcolorit i tam możesz zamówić dekor, jaki chcesz. Na ich stronce
        www.ceramika.gt.pl jest oferta i linki do stron poszczególnych producentów.
      • Gość: Magda Re: warszawa - kafelki z orientalnym motywem IP: 217.153.46.* 27.05.02, 10:29
        Ja też widzialam takie kafelki na Kłobuckiej. Jakiś czas temu były bardzo modne
        i tam jest troszkę ciekawych wzorów. Nawet takie fajne nietypowe, gdzie nie ma
        dekorów tylko cały rysunek skladający się z kilku / czy kilkunastu kafelków. A
        najładniejsze co widziałam to listwa - jakby z drewna ale napawdę nietypowa.
        Też nawiązywala stylem do orientu. MOżna coś znależć. Nie wiem, czy Kłobucka
        jest duża, ale ja bylam tylko w 3- 4 pierwszych alejkach - licząć od wjazdu (od
        strony Galerii Mokotów.
        Pozdrawiam,
      • Gość: Stynka Re: warszawa - kafelki z orientalnym motywem IP: 3.5.* / *.chello.pl 27.05.02, 11:15
        Witam

Spróbuj odwiedzić firmę Marazzi na ul. Łuckiej 4. Mają w swojej ofercie dużo płytek w różnych stylach, w tym linie wzornicze "Oriental Slate" i "Oriente" - raczej klimaty Bliskiego Wschodu lub Indii (ciepłe kolory, nieco "zużyta" faktura płytek) - i linię "Yin-Yang" - klimaty Dalekiego Wschodu (prosta, "zdyscyplinowana" estetyka graficzna). Tylko niestety te ceny :(

Stynka
        • anexxa Re: warszawa - kafelki z orientalnym motywem 30.05.02, 22:01
          bardzo dziekuje wszystkim za namiary. stestuje na
          pewno, dedlajn mi sie w pracy skonczyl, moze polatac za
          chinszczyzna na kafelkach;)

xx.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka