Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Właściciel zakładnikiem lokatora!

IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 01.02.05, 18:18
    Tego jeszcze nie bylo jak kraj dluuugi i szeeroki. Wynajolbym kilku oprychow i
    wypieprzyliby goscia z lokalu albo w inny sposob uprzykrzylbym mu zycie!!!!
    Obserwuj wątek
      • zerocin Właściciel zakładnikiem lokatora! 01.02.05, 18:25
        Wiedziałem, wiedziałem, że będzie dochodzić do takich sytacji...
        • Gość: Roxie Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.putnamlovellnbf.com 02.02.05, 05:12
          Fajn, Ale dlaczego wlasciciel dal mu to na wynajem na czas nieokreslony?
          Jestem w 100% za wlascicielem, ale nie mozna bawic sie nie wydawszy pieniedzy
          na prawnika PRZED podpisaniem kontraktu, jesli sie nie zdaje sprawy samemu co
          sie podpisuje.
          • Gość: Bee Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:40
            Prawda jest taka, ze nawet umowa "czasowa" nie chroni właściciela. Mimo, że
            minie czas najmu nie musi się lokator wyprowadzać jak nie chce. I to jest
            właśnie polskie prawo.
            • Gość: Enio Takie prawo jak i ci go uchwalają.Banda debili IP: *.toya.net.pl 02.02.05, 11:07
              dostała się do władzy i nie zdając sobie sprawy ze szkodliwości,robią co im się
              podoba.Ale cóż te władze są niestety z naszego wyboru.Nikt trzeźwo myślący nie
              pozwoliłby na takie prawo.
        • Gość: gość_x Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:27
          polecam film na temat p.t.:"Pacific Heights" - podobna historia, wielce
          pouczająca dla właścicieli domów, mieszkań i pokoi do wynajęcia - świetna jest
          również scena z filmu "Poszukiwany, poszukiwana" jak "Marysia" wprowadza się do
          mieszkania z psem a właściciele boją się, że będzie się chciała zameldować -
          wniosek: nie wynajmować !!!
      • Gość: pp i wpie..temu prawnikowi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:32
        • Gość: Zdzichu Re: i wpie..temu prawnikowi! IP: *.chello.pl 01.02.05, 18:39
          jakby 3 dni pod rząd wpie..dostawał, to by się dwa razy zastanowił zanim by
          do mieszkania wrócił, łajza jedna. ma, ku.. sądowa, kasę a na ludziach żeruje.
          w głowie mi się t onie mieści. KTO USTALIŁ TAKIE PRAWO!?!?!
          • Gość: HCl Na Powiślu nie mogą mu zębów wybić? To śmieszne IP: 5.5R* / *.nokia.com 01.02.05, 19:26
            i całkowicie niewiarygodne!
            Ziomy z Powiśla połamią mu nogi za 1500 zł w gotówce.
            Mieszkanie otworzyć i zostawić otwarte na 48 godzin.

Po 2 dobach mieszkanie zająć (jako pustostan he he) i oskarżyć adwokata
            o brak nadzoru i pobicie (nigdy nie zaszkodzi ;-).
            • Gość: pfff Re: Na Powiślu nie mogą mu zębów wybić? To śmiesz IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 20:35
              jesli ten prawnik ma samochod to ja na miejscu wlascicieli spalilbym go.... sa
              znikome szanse, ze zostanie sie na tym zlapanym i ten prawnik przy calej swej
              wiedzy nie zdola nic udowodnic wlascicielom mieszkania.
              • Gość: Student Znalesc chlopakow niech mu wpie.. IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 01.02.05, 22:14
                Policji i tak sie nie bedzie chcialo szukac sprawcow.

Czasy sa trudne. Pewnie nie trudno bedzie znalesc uczciwych mlodych ludzi ktorzy
                podejma sie takiego zadania.
                • Gość: druid skoro to ich mieszkanie - niech sie wprowadza :-) IP: *.cust2.qld.dsl.ozemail.com.au 02.02.05, 03:49
                  to przeciez ich wlasnosc, skoro nie moga sie pozbyc gosca,niech sie wprowadza :-
                  )

moze to bedzie troche upierdliwe, ale zgaduej za pan prawnik nie bedzei
                  pocieszony mieszkajac z dziadkami :
                  • Gość: Włodek z Poznania takich ludzi komuna wychowała-przez chamstwo i... IP: *.238.98.20.adsl.inetia.pl 02.02.05, 15:19
                    bezczelność oraz cynizm innym się zyje tak jak widać po nastrojach. Nie ważne
                    obiektywne wskaźniki, gdy atmosfera jest podła, a GADY tego rodzaju profitują w
                    takim systemie. Przydała by się grupa lewackich terorystów dla mediacji i
                    ewentualnej likwidacji. I to mówię ja - liberał. Koniec świata
            • Gość: matt i jeszcze o pedofilie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:49
              to ostatnio popularne :)
      • Gość: maniek jakiś problem? IP: *.rzeszow.mm.pl 01.02.05, 18:45
        niech właściciel podejdzie sobie do zakładu energetycznego i gazowniczego i
        poprosi o czasowe odłaczenie. prawnikowi raczej znudzi się mieszkanie po ciemku
        i bez gazu.
        • Gość: JANEK Re: jakiś problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 01:19
          To o czym mowisz nazywa sie "utrudnainiem zamieszkania" i jest karalne. Poza tym, takie wylaczenie moze dojsc do skutku (ze wszystkimi tego dla wlasciciela konsekwencjami) tylko jezeli abonament na gaz i energie sa na jego (wlasciciela) nazwisko. Jestem wlascicielem domu w ktorym kilka lat temu zylo 19 takich darmozjadow. Przerabiaklem to wszystko. Niestety, partie lewicowe, w trosce o rzekomo zubozaly segment spoleczenstwa, zamiast budowac dla nich tanie lokale gminne, wola obarczyc prywatnych wlascicieli kosztami tej troski. Jest tych ostanich bowiem znacznie mniej niz glosujacych "lokatorow". Taka jest prawda w naszym kraju. A to ze substancja mieszkaniowa w tym kraju niszczeje, to juz nikogo nie obchodzi. Wlasciciel wylozy. Zreszta zawsze pojawi sie Straz Miejska aby dopilnowac porzadku, przystrzyzenia trawnika, no i aby zadna cegla sie z gzymsu nie oderwala i nie zranila niewinego "lokatora". Prawo takie jest w naszym kraju. Dlatego moj dom, w ktorym moglyby w bardziej sprawiedliwych okolicznosciach zamieszkac 4 rodziny pozostanie puste!!! A panu adwokatowi rzeczywiscie ktos predzej czy pozniej samochod podpali. Jak Panstwo (i ustawodawca) nie jest w stanie zapewnic jakis sprawiedliwy lad spoleczny, to nic dziwnego, ze ludzie, z rozpaczy lub wscieklosci, biora sprawy w swoje rece. I maja racje. Zyje sie raz.
          • Gość: Gieno Kugel Oto bron na bezczelnego Pana Adwokata IP: 195.117.157.* 02.02.05, 15:02
            Art. 5. (4) Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze
            społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia
            społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za
            wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony.
            Kodeks cywilny
      • Gość: Tytus Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.ipt.aol.com 01.02.05, 18:52
        ... a moze tak pogadac z albanczykami czy ukraincami. Oni podobno maja swietny
        dar przekonywania - oczywiscie, ze w granicach prawa.
        • Gość: Maverick Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: 82.139.9.* 02.02.05, 08:00
          Ja bym zaczął od samochodu.Rzeczywiście niewielkie ryzyko , a dla adwokata
          spore utrudnienie.Z tym , że poszedłbym dalej i zadzwonił do jego firmy
          ubezpieczeniowej ( łatwo zweryfikować która to ) i zgłosił anonimowo że takie
          coć gostek planuje.Nie dostałby ewentualnego AC.

Pozatym cała ta sytuacja to czysta definicja bezprawia.Do czego to q...wa
          dochodzi.

• Gość: ? A co z umowami na dost. mediów? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.02.05, 19:05
        czy są na wynajmującego czy na właściciela?
        - czy w związku z tym właściciel nie może się po
        prostu odłączyć od gazu, STOENU, TEPSY i CO?
        A wynajmujący takich umów przecież nie podpisze?
        • Gość: rzodkiewka Re: A co z umowami na dost. mediów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:13
          Jak nie podpisze? Ja wynajmuję i od pierwszego tygodnia najmu wszystkie umowy:
          ze STOENEM, TP SA (numer założony na mnie) itd. mam przepisane na siebie.
      • Gość: Dudek I to by było na tyle, jeśli chodzi o IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 19:07
        "wysoki poziom moralny", jaki według Izby Adwokackiej prezentują przedstawiciele
        tego zawodu...
      • Gość: m. Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:21
        umowy w gazowni i elektrowni, njie mowiac o tepsie sa zazwyczaj podpisywane na lokatora. sama mialam taka sytuacje - dran placil czynsz mnie, ale zadluzyl mi mieszkanie na kilka tysiecy za media (nie dopilnowalam przepisania ich na niego) i tez nie chcial sie wyprowadzic, zmienil zamki, wstawil krate w drzwiach. na szczescie dowiedzialam sie, ze wyjechal, zamowilam robotnikow, wywazyli drzwi, wstawilam nowe i koles po prostu zostal na lodzie - trzymalam jego rzeczy dopoki nie oddal mi pieniedzy. w dodatku mialam wszystkie umowy, znalzlam je w mieszkaniu. okazal sie tchorzliwy i nie poszedl z tym na policje, wiec mam juz go z glowy. mieszkania juz nie wynajme, predzej je sprzedam. to jest szalenstwo, nie moc sie pozbyc lokatora z domu. szczegolnie takiego generujacego dlugi.
      • Gość: wawer Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.wpia.uw.edu.pl 01.02.05, 19:23
        proponuje złożyć skargę do izby adwokackiej o nieetycznym zachowaniu , ajak to
        nie pomoże to mu zrobić "reklame " w prasie to może się zastanowi cwaniaczek
        co mu się bardziej opłaca.
      • Gość: maciek mam pytanie IP: 63.77.49.* 01.02.05, 19:36
        czy to normalnie ze wlasciciel zgodzil sie podpisac umowe na czas
        nieograniczony i jeszcze zameldowal typka w swoim mieszkaniu??? nie moge tego
        zrozumiec. wyglada na to ze sam sie prosil zeby go ktos oszukal??
        a tak pozatym to strach mieszkanie wynajac!
        • Gość: rzodkiewka Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:15
          Nie własciciel go zameldował, tylko facet zameldował się sam na pobyt czasowy,
          bo to jego obowiązek i właściciel guzik ma do tego.
          • Gość: Zenon Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:31
            Bez zgody wlascciciela nikt nie moze sie zameldowac - ani na stale ani tez
            czasowo.
            • Gość: rzodkiewka Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:45
              Pudło. Obowiązek meldunkowy spoczywa wyłacznie na najemcy. Najemca pokazuje
              umowę i melduje sie na czas określony w umowie, bez obecności, zgody czy nawet
              powiadamiania własciciela.
              • dalecooper Re: mam pytanie 01.02.05, 22:49
                Fakt. Morał z tego taki, że w żadnym wypadku nie należy podpisywać umów najmu na
                czas nieokreślony.
            • Gość: Janek Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 01:27
              Bzdura!!!!
            • Gość: hulagula Re: mam pytanie IP: *.res.east.verizon.net 02.02.05, 20:51
              Umowa najmu jest taka zgoda, wiec nie potrzeba sie
              zgadzac dwa razy.
          • Gość: Janel Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 01:26
            Nawet nie czasowy, lecz staly. Z umowa najmu na czas nieoznaczony mozesz zameldowac sie na pobyt staly. I wlscicielowi nic do tego, rzeczywiscie. A to dlatego, ze meldunek nie stanowi juz podstawy do jakichkolwiek praw, i to juz od wielu lat.
          • Gość: ana Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:00
            nie da sie niestety zameldowac nawet na pobyt czasowy bez wyraznego polecenia
            wlasciciela mieszkania. ale niestety wlasciciel musial zameldowac go na pobyt
            czasowy..
            • Gość: tomek Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:05
              przecież to absurd, właściciel nie może nic praktycznie zrobić.
        • Gość: Janek Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 01:25
          Zameldowac sie moze kazdy kto jest w posiadaniu waznej umowy najmu. Wlasciciel nie jest bynajmniej do tego potrzebny.
        • klaryska Re: mam pytanie 02.02.05, 17:17
          Gość portalu: maciek napisał(a):

> czy to normalnie ze wlasciciel zgodzil sie podpisac umowe na czas
          > nieograniczony i jeszcze zameldowal typka w swoim mieszkaniu??? nie moge tego
          > zrozumiec. wyglada na to ze sam sie prosil zeby go ktos oszukal??
          > a tak pozatym to strach mieszkanie wynajac!
          ostatnie przepisy glosily ,ze nie wolno Ci podpisac umowy na czas okreslony nie
          dluzszy niz dwa lata
      • Gość: koko Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:00
        qndel jeden z tego bezprawnika
      • Gość: normalny no to niech mu dopier....lą taki czynsz IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 01.02.05, 20:02
        że się szybko usunie
      • kuubaa To Wyborcza ma problem. Popieram adwokata. 01.02.05, 20:34
        Wyborcza cały czas lansuje wzrost cen mieszkań, jaka to doskonała inwestycja,
        jak szybko mozna ją zamortyzować z wynajmu, 5 lat i mamy mieszkanie darmo itd..
        A tu taki klops! Nikt normalny w obecnym stanie prawnym mieszkania nie wynajmie.
        Więc popieram adwokata, bo pośrednio doprowadzi do spadku cen.
        • Gość: ironlord Re: To Wyborcza ma problem. Popieram adwokata. IP: 172.28.64.* 01.02.05, 20:58
          Przeczytaj stary co to jest podaz i popyt, bo z twojej wypowiedzi wynika ze nie
          masz na ten temat bladego pojecia. Jesli takich sytuacji bedzie wiecej, to
          wystrasza sie wlasciciele mieszkan (maleje podaz) a to prowadzi do wzrostu cen
          (bo towaru jest mniej na rynku)
          • kuubaa Re: To Wyborcza ma problem. Popieram adwokata. 01.02.05, 22:50
            Hm, wydawało mi się że piszę zrozumiale...
            W samej Warszawie jest kilkadziesiąt tysięcy mieszkań wybudowanych i kupionych
            od razu z przeznaczeniem na wynajem (ten trend napędzała dodatkowo szczególnie
            wysoka ulga "na wynajem"). W ostatnich kilku latach, ponieważ podaż rosła a
            popyt malał (choćby wskutek lepszej oferty kredytów hipotecznych), czynsze
            wynajmu spadały. Mimo to właściciele, z konieczności, mieszkania nadal
            wynajmowali, choć opłacalność inwestycji spadała.
            Skoro teraz, nie dość że opłacalność jest mniejsza niż przed laty, pojawiło się
            realne narażenie na wpędzenie w nieprawdopodobne kłopoty (ten adwokat to
            pryszcz, spróbujcie się pozbyć baby w ciąży z niepełnosprawnym dzieckiem :-) co
            zrobią własciciele z niepotrzebnymi lokalami? Będą czekać na lepsze przepisy (a
            LPR z PiS na pewno je uchwali :-) płacąc przez ten czas po 500-1.000 zł czynszu
            miesięcznie za pustostan? Nie, wystawią je do sprzedaży.
            > Przeczytaj stary co to jest podaz i popyt
            Właśnie, stary :-)
        • Gość: gość Re: To Wyborcza ma problem. Popieram adwokata. IP: *.cable.wsm.wielun.pl 02.02.05, 11:06
          Pomyliłeś pojęcia - adwokacina chce zająć bezprawnie mieszkanie - sam fakt
          zameldowania nie czyni najemcę jego właścicielem.Właściciel mieszkania ma prawo
          wejść do mieszkania po uprzednim powiadomieniu lokatora!!!
          To nie Wyborcza lansuje wzrost cen mieszkań!!!To jest efekt, że w Wawie jest
          jeszcze praca.
      • Gość: marek Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.udn.pl 01.02.05, 20:36
        Państwo swoimi zarządzeniami nakłania ludzi do tworzenia szarej strefy i
        oszukiwania.Jak bedziesz uczciwy wynajmiesz na umowe, bedziesz płacił podatki
        to dostaniesz w nagrode lokatora, któremu dasz w prezencie mieszkanie. Będziesz
        płacił za niego czynsz i media. Na koniec zapewnisz mu nowe lokum jak sie
        zgodzi opuścić Twoje. Ja wynajmowałem mieszkanie po koleji trzem różnym
        lokatorom i do każdego musialem dołożyć. Czekam z utęsknieniem chwili kiedy się
        go pozbędę. Nie po to harowałem żeby je kupić by teraz je komuś dać w prezencie.
      • Gość: marzier Właściciel moze wymówic media i po gosciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:49
        Wymawia umowy: telefon, wodę, gaz i po gościu a najemca na własny koszt niemoze
        dokonac żadnych zmian w domu
      • Gość: marzier No i światło oczywiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:50
        • Gość: rzodkiewka Re: No i światło oczywiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:17
          Te umowy są na najemcę lokalu i wlaścicielowi nic do nich.
          • Gość: ? Re: No i światło oczywiscie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.02.05, 08:49
            Twoje tak, ale czy tego gościa?
            A jezeli właściceiel lokalu
            przyjdzie z aktem notarialnym
            do gestora mediów, odłączy się i zastrzeże
            pisemnie że nie życzy sobie podłączenia
            do STOENU bo ma własny generator?
            • Gość: james Re: No i światło oczywiscie IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 02.02.05, 13:57
              Czyli wynajmowac mieszkanie z JUZ podpisanymi na nas (pisze jako wlasciciel
              mieszkania) umowami na prad i gaz. Wtdy wynajmujacy nie bedzie w stanie
              podpisac takich umow na siebie, bo wczesniej prad i gaz musialyby rozwiazac
              umowy z wlascicielem.
      • Gość: realista Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:52
        Żadnego grzecznego podejścia. Bejsbol w łapę i heja.Ja bym bez względu na konsekwencje wpie..lił gościowi i tyle. nich sobie dzwoni po misków. Zanim by przyjechali to gosciu już miałby obrażenia na pół roku leczenia a jakby się jeszcze opierał to mozna przetrącić kręgosłup ( tak by nie zdechł ale by mógł jedynie ruszać głową). Takie dożywocie na wózku daje do myślenia. Następny cwaniak 2 razy pomyśli zanim zakombinuje. A pomyśleć jak pięknie byłoby w tym kraju jak każdy mógłby mieć broń.
        • Gość: KR$ Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 02.02.05, 14:02
          I wtedy bys poszedl na pare ladnych kratek do wiezionka... Na mur beton.
      • Gość: Trol Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:52
        Nieznam przypadku aby najemca się nie wyporowadził po tym jak w domofonie
        usłyszał rosyjskojezyczne słowa
      • Gość: Powislak Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:53
        Na powislu niema najmniejszego problemu z takimi pacjentami jak ten :P wania z
        sasza zalatwiaja to bardzo szybko ;)
      • Gość: gniewek Trzeba bylo dokladnie przeczytac umowe.. IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 20:58
        Zwlaszcza, ze najemca mial byc prawnik. Zastanawialem sie przez chwile, co bym
        zrobil, gdyby to mnie spotkalo i gdybym nie mial gdzie mieszkac. Dlugo nie
        myslalem ;>
      • Gość: naiwny Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.aster.pl 01.02.05, 21:09
        Żenuła!!!! Śmierć adwokatom!!!
      • Gość: lifetime Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: 216.206.75.* 01.02.05, 21:38
        Niech sie umowia ze ten adwokat bedzie wynajmowal wspomniane mieszkanie
        dozywotnio. Ja sie postaram noatomiast zeby ot nie bylo dluzej niz do
        poniedzialku.
      • Gość: czas Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 01.02.05, 21:53
        Papier na torym takie "prawo" jest pisane powiesic na gwozdziu dla wygody.
        Prawnika ktory go dobrze zna,za pierze i na powietrze swierze. Koniec piany.
        • Gość: mak Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:19
          Ja swojego domu wogóle nie remontuję.Najem z ledwością pokrywa koszty bez
          remontów. Na remonty musiłbym wyłożyć z własnej kieszeni.Czyli muszę gdzieś
          zarobić aby dołożyć do lokatorów. Więc zabytkową kamienicę opuścili najpierw
          lokatorzy z drugiego pietra ,którym lało się na głwę. W tym roku kolejni
          lokatorzy z pierwszego piętra.Jeszcze kilka lat i budynek się zawali.W takiej
          sytuacji sa tysiące kamieniczników.Jak pozbędę sie wszystkich lokatorów to
          sprzatnę gruz i sprzedam teren. I to dopiero będzie biznes.A lokatorzy bez
          mieszkań niech zameldują się u pana prezydenta,członków SLD i UP którzy tak
          ochoczo dzielą czyjąś własność.Niech przyjmą tych biednych bezdomnych do siebie.
          • Gość: samolocik Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:29
            Kochany, po prostu nie stać cię na bycie kamienicznikiem. Niepotrzebnie
            marnujesz dobrą działkę i stojący jeszce jako tako, jak rozumiem, dom. Łap sie
            za łopatę, idź do roboty i skończ tę zabawę we własciciela nieruchomości, które
            i tak dostałeś za darmochę, w przeciwieństwie do większości mieszkańców tego
            kraju. Mnie nikt nie uwłaszczył, czytaj nie obdarował kamienicą, więc muszę
            wynajmować mieszkania i ciężko na to zasuwać. Chcesz się zamienić? Jak nie, to
            nie jęcz.
            • Gość: mak Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:48
              wiadomo dlaczego nie chcesz się zamienić.Bo jesteś na wygeanej pozycji. Ja NIE.
              Więc konsekwentnie dopnę swego. Nie dołożę do zabytku ani grosza . Niech się
              zawali. A tacy jak ty PRZYMUSOWI LOKATORZY za grosze czynszu doprowadzaja do
              upadku polskiej kultury. gdyby nie moja alienacja. dalej małbym na karku
              komplet lokatorów. A tak z roku na rok ubywa. może kiedyś moje dzieci za ten
              grunt kupią sobie mieszkanie.
            • Gość: mak Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 23:52
              i jeszcze jedno- na całym świecie kamienicznicy żyją z czynszu i to jest ich
              jedyne zajęcie. U nas z czynszu można zdechnąć.Nie wystarcza na nic. wiem,że
              cienie to nie interesuje czekasz kmiedy zdechnę.Dlatego mnie nie interesuje los
              lokatorów.Mogą pójść na samo dno za mną.
            • Gość: andrzej majewski Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: 62.233.211.* 02.02.05, 00:44
              po spontanicznej dopisce, bez czytania i tak długiej litanii modlitwy
              lokatorsko-właścicielskiej o moje i swoje w tym kontekscie stwierdzam, że nie
              wszyscy jeszcze NAUMIELI SIĘ NA NOWO co to jest własność i jakie sa jej skutki
              i konsekwencje. SZKODA, bo inaczej traktowali by problem, który nie jest ani
              prosty ani łatwy dla stron obu. Bez Strony pierwszej - lokator - nie isntiał
              by - właściciel nazywany kamienicznikiem. Jeden bez drugiego nieistnieją.
              Lokator to ten co chce miec lokum bez ponoszenia kosztów związanych z
              posiedaniem nieruchomości i za to powinien ponosić koszty tej WOLNOŚCI,
              właściciel nieruchomości UNIERUCHOMIONY jak nazwa wskazuje powinien korzyści
              czerpać z tego tytułu, by utrzymać nie tylko ową nieruchmość ale i siebie skoro
              w nią zainwestował. No to co panowie lokatorzy jak się od dziś dzielimy waszymi
              oszczędnościami? Korzystajcie z najmu to trwa od wieków, respektujcie najemcze
              prawo, które też od wieków jest stosowane. Z wyjątkiem tego kraju, gdzie
              wszystko jest politycznie regulowane bez reszty. Ze szkodą nas wszystkich.
      • Gość: kixx To jest Polska wlaśnie IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 22:25
        kraj w ktorym wlasciel ma mniejsze prawa niz wynajmujacy
        napadniety mniejsze niz bandyta
        oszukany mniejsze niz oszust
        glosujcie dalej na komune
      • Gość: Zenon Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:27
        Jest na to dosc prosty sposob: przed podpisaniem umowy najmu wlasciciel stawia
        najmujacemu warunek - podpisanie przez niego nie wypelnionego druku
        wypowiedzenia umowy najmu.Jesli podpisze to najem dochodzi do skutku. Jesli nie
        to won. W przypadku jakiegokolwiek oporu najemcy przy realizacji wypowiedzenia
        druczek sie wypelnia ze stosowna data. I po zabawie. Stosowalem to juz nie raz.
        Dziala wysmienicie.
        • Gość: samolocik Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:31
          To na frajerów trafiałeś. To jest fałszerstwo, za którymś razem trafisz na
          bystrego najemce i zwyczajnie pójdziesz siedzieć.
          • Gość: Zenon Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 06:36
            Bzdury opowiadasz. Wiesz co to jest podpis in blanco? Oczywiscie zlozony przez
            potencjalnego najemce a nie sfalszowany.
            Frajerami sa ci wlasciciele mieszkan, ktorzy nie zabezpieczaja sie przed
            oszustami.Czyzbys nalezal do tych drugich?
            • Gość: gonzo Re: Właściciel zakładnikiem lokatora! IP: *.polkomtel.com.pl 02.02.05, 10:46
              > Frajerami sa ci wlasciciele mieszkan, ktorzy nie zabezpieczaja sie przed
              > oszustami.Czyzbys nalezal do tych drugich?
              chyba tak, koleś samolocik chyba do tych drugich należy. wyciąga łapę nie po
              swoje, byle by na samolota (było kiedyc takie tanie wino, "Okęcie" się
              nzaywało) starczyło.
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka