Gość: pablo IP: *.softlab.com.pl 03.09.01, 18:19 prosze o opinie na temat takich domow - szczegolnie o godne polecenia firmy ktore sie zajmuja budowa domow z drewna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jola Re: Domy z bali drewnianych IP: 158.66.11.* 04.09.01, 16:59 Cześć Pablo, Swojego czasu interesowałam się domami z bali, marzył nam się taki przytulny, ciepły domek z kominkiem. Szczególnie na długie zimne wieczory. Otrzymałam wiele ofert z różnych firm z całej Polski. Zauroczył nas Misoni VI. Życie pokazało, że nie wolno się spieszyć i czasami dobrze nie mieć pieniędzy. Trzeba sprawdzać wiarygodność firmy i rzetelność usług. Pokazowy dom Misoni''ego zrobiony jest z belek, które po 4 latach mają szczeliny na wciśnięcie dłoni oraz udzielają pokrętnych informacji. Inf.z ostatniej chwili: stosują chytre kruczki w umowach. Widziałam domy firmy TAIGA DOM w Koninie na trasie do Poznania. Domy z okrągłych, grubych bali (prawdziwych, nieodżywiczonych), dopasowują je na placu przy trasie E-2 Warszawa-Poznań, można zobaczyć. Niestety miały jedną wadę, cena 1 m kw. wynosiła 1.500 zł. Jeżeli to Cię nie przeraża mogę podać nr telefonu +063.241.592, ale sprawdzę jeszcze czy dobrze zapisałam, bo spisywałam przejeżdżając samochodem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Domy z bali drewnianych IP: *.softlab.com.pl 08.09.01, 14:26 Dziekuje za informacje. Czy masz jakies blizsze informacje o domach Taigadom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Domy z bali drewnianych IP: 158.66.11.* 10.09.01, 20:54 Niestety nie. Tak jak już pisałam, te domy były zbyt drogie dla mnie. Poza tym dowiadywałam się jak wygląda sprawa ubezpieczenia po wybudowaniu. Niestety, firmy ubezpieczeniowe nie są zainteresowane, zbyt duże ryzyko - wyjaśniali, a te które zdecydowałyby się ubezpieczyć, życzą sobie trzykrotność normalnego ubezpieczenia. Nie oglądałam wewnątrz, ale z zewnątrz domy robią wspaniałe wrażenie. Dach koniecznie musi być kryty słomą lub trzciną. Ogrodzenie - sztachety ew. konary przybite poziomo do palików drewnianych. A w domu... w domu w taki paskudny dzień jak dzisiejszy, w kominku palą się polana brzozowe. Ciepło i zapach roznoszą się po całym domu. To jest prawdziwy dom rodzinny, ciepły i bezpieczny. Przepraszam, to nie jest reklama, to moje marzenia. Marzenia, które mam nadzieję spełnią się, chociaż nie w takim wymiarze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś