Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:11
    Na wniosek SLD w 2001 r. Trybunał Konstytucyjny zakwestionował ustawę ,która
    dawała wielu członkom spółdzielni możliwość wykupu mieszkań z prawem odrębnej
    wlasności.Tym samym Trybunał oraz SLD z prezydentem Kwaśniewskim obronili
    skostniały twór PRL-owski jakim sa Spółdzielnie mieszkaniowe a zwłaszcza
    prezesi i zarządy tych spółdzielni oraz pociotkowie ztrudnieni w całej
    spółdzielczej administracji.Dzięki temu zniknęłó realne zagrożenie utraty
    intratych stanowisk
    za których utrzymanie w dalszym ciągu ponoszą koszty spóldzielcy.Przy wyborach
    na pewno nie zapomnimy tej decyzji-próg 5% jest dla was już nieosiągalny.
    Obserwuj wątek
      • Gość: aaa Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 20:11
        Test
        • Gość: aaa Re: Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 20:12
          test
      • Gość: stacho Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 21.04.05, 20:23
        nie ma się co podniecać, to wszystko 'kit" nikt już nie wierzy politykom w
        polsce.
      • Gość: janosik Re: Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.promax.media.pl 21.04.05, 20:41
        bedziemy o tym pamiętać i prztpominać wyborcom co za los zgotował nam sld i
        Kwasniewski z wykupem mieszkan
      • Gość: hotin Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:55
        mam miszkanie lokatorskie na ktore sp. zaciagnela kredyt w latach 80-tych.i
        dzisiaj,dzieki BALCEREWICZOWI mam pomimo tego iz regularnie place czynsz i
        splacam kredyt/zaciagniety przez spoldz./zadluzenia wobec budzetu panstwa
        55.475.84ZL,a wobec PKO 10.826.84zl.wiec ktory z poslow ustawodawcow
        zdecyduje sie na wykup?ja mu rownierz dam za ,ale za darmo takie GOWNO!!!!
      • Gość: Harenda Re: Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.chello.pl 21.04.05, 21:12
        Dokonałam wpłaty wkładu mieszkaniowego, spłaciłam zaciągnięty na budowę kredyt,
        na co otrzymałam zaświadczenie spółdzielni, płaciłam przez 30 lat na remonty,
        których prawie nie było. Dlaczego mam ponownie płacić za mieszkanie już
        spłacone.
      • Gość: AS Re: Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:44
        TO JA CHCĘ ZWROTU OD PAŃSTWA 3/4 WARTOŚCI MOJEGO WŁASNOŚCIOWEGO MIESZKANIA
        • Gość: xx Re: Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 01:02
          No i znowu Towarzysz dr Jajszczyk zwyciężył i ten drugi z KRS-u.
          A Ci to nie bronią swoich stanowisk?
      • Gość: stefaan Re: Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.iscnet.pl 22.04.05, 01:00
        A cała ta zabawa za pieniądze frajerów, co kupili po normalnej cenie.Wstrętny Kraj.
      • Gość: Vlad Komuna IP: 61.78.191.* 22.04.05, 04:02
        Komuna wyłazi z waszych komentarzy, drodzy przyjaciele spółdzielcy. A niby za
        czyje to pieniądze chcecie się tak tanio uwłaszczyć na spółdzielczej własności?
        Kredyty - czy to wzięte bezpośrednio z banku czy za pośrednictwem spółdzielni -
        trzeba spłacać. Dobrze więc, że i SLD i prezydent to tego złodziejstwa nie
        dopuścili. Ja musiałem za swoje mieszkanie zapłacić wszystko i nie widzę w tym
        nic nienormalnego.
        No cóż, wybory coraz bliżej więc politykiery muszą się zacząć troszczyć
        o "elektorat"...
        • Gość: Zbyszek Większość spółdzielców tęskni za komuną, bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 04:27
          od niej mieszkania dostawała. Ja musiałem (za Balcerowicza) je kupić i ciężko
          harować na spłatę kredytu. Oni dostawali jescze od czerwonych tzw. premie
          gwarancyjne, często wystarczające na zakup np. kompletu mebli. I nie dziw sie w
          tej sytuacji, że oni chcą uwłaszczenia za nasze pieniądze. Przyzwyczaili się,
          że coś się dostaje za darmo, czyli samo spada z nieba. Mieszkania za 3% od
          prof. Bieli z Radyja ogłupiły tych ludzi bardziej niż cokolwiek. Leczenie
          głupoty będzie długotrwałe i bolesne. Środki są znane: podatek katastralny,
          egzekucje komornicze z mieszkania już za 1000 zł zadłużenia itd. itp. Tylko, że
          generalnie czas ucieka, cywilizacja białego człowieka też a życia szkoda coraz
          bardziej.
          • Gość: lewa Dziękuję Ci za przedstawienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:00
            programu wyborczego naszej prawicy...

• Gość: max Re: Większość spółdzielców tęskni za komuną, bo IP: *.chello.pl 22.04.05, 10:52
            Mylisz się kolego.Nikt nie dawał mieszkań za darmo.Też musiałem wpłacać wkład
            mieszkaniowy,a w latach 80 tych spłacać kredyt zaciągnięty przez
            spółdzielnie.Dodam jeszcze że mieszkanie nie jest moją własnością tylko
            spółdzielni.
      • Gość: maj Podatek katastralny się zbliża i dlatego cały pisk IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 06:42
        Ludzie biedniejsci nie dajcie się zwieśc bo będziecie spłacać ten podatek do
        końca życia!Samorządzy maja zaciągnięte duże kredyty i jedyną formą ich spłaty
        będzie podwyższanie podatku od wartości posiadanego mienia.!!!!!!
        • al9 czytajcie dokładnie 22.04.05, 13:43
          Ludzie, bardziej merytorycznie!
          Trybunał odrzucił ustawe, poniewaz dyskryminuje te osoby, które przekształcaja
          lokatorskie w pełna własność i poniewaz wprowadza ograniczenia w sprawowaniu
          zarządu. Co tu ma do rzeczy sld?
      • Gość: MAGDA Re: Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.chello.pl 02.05.05, 16:46
        w mojej spółdzielni mozna przekształcic lokatorskie we własnościowe za 5%
        wartośći ok 4000,-pln po zmianie ktora wprowadzil TK bede miala 50 %
        bonifikaty od różnicy pomiędzy wkładem zwaloryzowanym czyli bede mogla wykupic
        za 25% czyli ok 18000,- Dzieki za taka troske
      • Gość: Daro Re: Tańszy wykup mieszkań spółdzielczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:08
        Czy ktoś już coś więcej wie na temat wejścia w życie ustawy?
        I NAJWAŻNIEJSZE !!!!!!!!!!!!
        Mieszkam w Sosnowcu i moja Sosnowiecka S.M. jest całkiem całkiem.Że moloch?
        nieważne, zastanówcie się po wykupie czy nie warto w nich pozostać(w tych
        dobrych oczywiście). Bo administracje wspólnot są niejednokrotnie 60% droższe A
        ciekawe dlaczego? Np. Sokolnia w tym że Sosnowcu
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka