Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy kupić dom od komornika?

04.11.05, 09:38
    Ostatnio znalazłem w Internecie nowy serwis
    www.okazjekomornicze.pl .Znalazłem kilka ciekawych licytacji – wezmę pewnie w
    nich udział.W serwisie www.okazjekomornicze.pl są oferty na mieszkania,
    nieruchomościjak również samochody, RTV, AGD, komputery, które komornicy
    wystawiają na licytacje. Jeżeli może mi ktoś coś poradzic, prosze o
    odpowiedź.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: E. Re: czy kupić dom od komornika? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 11:42
        Podobno w takim domu źle się mieszka...
        • moralez14 Re: czy kupić dom od komornika? 15.11.05, 09:47
          Owszem kupno takiedo domu to jakby żerowanie na cudzym nieszczesciu, ale są
          przypadki że niektórzy niespałacają swych wierzycieli niemal "celowo" aby
          spłacic długi domem czy mieszkaniem które chca się pozbyć a ciezko i je z
          róznych powodów sprzedać tyle że nie zawsze dostaną za nie oczekiwaną kwotę,
          Może sie mylę, jeśli tak proszę o dyskusje na ten temat.
          • uasiczka Re: czy kupić dom od komornika? 16.11.05, 13:54
            co tam źle się mieszka - dom jak dom

no chyba że w Amityville ;))))) wtedy nie kupuj!
      • Gość: ms Re: czy kupić dom od komornika? - nie radzę IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.11.05, 23:57
        trzeba bardzo uważać - najczęściej mieszkania takie są zamieszkane - komornik
        nie ma kluczy do mieszkania - sprzedaje więc właściwie tylko prawo własności - a
        to, że mieszkanie ma lokatorów - to komornika nie obchodzi - przyszły właściciel
        sam musi założyć sprawę sądową o eksmisję, co jest wręcz niewykonalne w naszym
        kraju - raz ze względu na fakt, że trzeba zapewnić takim lokal zastępczy -
        oficjalnie powinna robić to gmina, ale nie wierzcie, że jakaś gmina to zrobi od
        ręki - albo że w ogóle zrobi... to nie takie hop siup...
        także generalnie odradzam - najpierw sprawdź, czy mieszkanie nie jest
        zamieszkane i kto ma do niego klucze - po co ci mieszkanie, do którego nie
        wejdziesz?...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka