Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zryczałtowany podatek od sprzedazy mieszkania

IP: *.macrosoft.pl 27.09.01, 08:48
    pewnie jak wiecie jesli sprzedajecie mieszkanie a pozniej kupujecie nastepnie
    to nie placi sie podatku. Czasami trudno jest najpierw sprzedac pozniej kupic,
    gdzies trzeba mieszkac. KOlega znalazl kiedy w gazecie prawo i gospodarka
    interpretacje MInistra Finansow ze mozna zuzyc pieniadze ze sprzedazy starego
    miekszania na splate kredytu co jest bardziej do przyjecia. Niestety nie moge
    znalezc teraz tego artykulu.Blagam jesli ktos wie cos o tej sprawie niech da
    znac!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: zizi placi sie, jezeli... IP: *.sap-ag.de 27.09.01, 09:08
        Gość portalu: ania napisał(a):

> pewnie jak wiecie jesli sprzedajecie mieszkanie a pozniej kupujecie nastepnie
        > to nie placi sie podatku. Czasami trudno jest najpierw sprzedac pozniej kupic,
        > gdzies trzeba mieszkac. KOlega znalazl kiedy w gazecie prawo i gospodarka
        > interpretacje MInistra Finansow ze mozna zuzyc pieniadze ze sprzedazy starego
        > miekszania na splate kredytu co jest bardziej do przyjecia. Niestety nie moge
        > znalezc teraz tego artykulu.Blagam jesli ktos wie cos o tej sprawie niech da
        > znac!!!

Aniu,

placi sie 10 procent jezeli sprzedajesz mieszkanie, przy ktorego zakupie
        wykorzystalas ulge budowlana i ponownie zakupujesz mieszkanie na rynku pierwotnym
        Wtedy, jesli nie wykorzystalas ulgi budowlanej, niewykorzystana czesc ulgi
        pomniejszasz o 10% podatek liczony od kwoty sprzedazy mieszkania.
        Ja jestem w takiej sytuacji i plakac sie chce. Niby boys do not cry, ale jednak...

• Gość: JarekM Re: placi sie, jezeli... IP: *.unregistered.formus.pl 28.09.01, 13:11
          Gość portalu: zizi napisał(a):

> placi sie 10 procent jezeli sprzedajesz mieszkanie, przy ktorego zakupie
          > wykorzystalas ulge budowlana i ponownie zakupujesz mieszkanie na rynku pierwotn
          > ym

wykorzystanie ulgi nic nie ma do rzeczy a jedynie okres od nabycia mieszkania.
          Po chyba 5 latach podatku nie ma.

> Ja jestem w takiej sytuacji i plakac sie chce. Niby boys do not cry, ale jednak
          > ...
          >
          Nie płacz, budżet państawa trzeba czymś napełnić.
          Gdyby wszyscy skutecznie unikali płacenia podatków to
          dziura byłaby jeswzcze większa czyli trzeba byłoby podnieśc podatki i tak w
          kółko.
          pzdr wszystkich podatników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka