GoĹÄ: cien IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 21:11 Bede sie staral o pozwolenie na budowe w gminie Prazmow, pozwolenie mam uzyskac w starostwie w Piasecznie. Czy ktos wie jakie moga na mnie czychac zasadzki i jak przyspieszyc cala procedure? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Bułeczka Re: Prażmów i Piaseczno pozwolenie na budowe IP: 192.127.216.* 03.10.01, 07:05 Witam, Ja też bedę zdobywać pozwolenie w Piasecznie, ale to graniczy z cudem. Próbowałam juz raz to wykonać i zajeło mi to ok PÓŁ ROKU, ponieważ za każdym razem kiedy starałam się dowiedzieć czego mi brakuje, pani lub pan z "okienka" wymieniali "coś". I tak od tygodnia do tygodnia... Musisz wiedzieć, że to co w innych urzędach złatwisz od ręki w Piasecznie na pewno zajmnie Ci minimum tydzień życzę wytrwałości i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zahart Re: Prażmów i Piaseczno pozwolenie na budowe IP: *.ibles.waw.pl 24.01.02, 11:00 Nie wiem jak jest w Prażmowie, ale załatwiałem zezwolenie na budowe (a dokładnie na rozbudowę istniejącego domu, więc sprawa wydawałaby się prostsza)) na terenie gminy Lesznowola. Szarpanina z urzędasami trwała ponad rok !!! (a nie jestem pieniaczem czy półgłówkiem). Urzędasy albo nie mają czasu, albo ciągle czegoś się czepiają. Radzę szczegółowo, konkretnie wypytywać o poszczególne punkty załatwianej sprawy, żeby potem nie odpisywali że załatwili odmownie, bo czegos tam brakuje. I jeszcze jedna rada czy raczej informacja - urzędasy przychylniej rozpatruja sprawy, jeśli np. architekta czy nadzór budowlany bierze się spośród urzędników gminy (wiadomo kasa). W przypadku powazniejszych spraw należy interweniowac u instancji wyższych. I nie załatwiac nic na gebę - smarować pisma, zatrzymywać kopie z potwierdzeniem wpłynięcia. Nalezy pamiętać, że urzędnik to specyficzny podgatunek - utrzymuje się z naszych pieniędzy ale petenta traktuje jak zło konieczne. W większości podwarszawskich (czyli bogatszych) gminach jest podobnie . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MARKO Re: Prażmów i Piaseczno pozwolenie na budowe IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 12:31 Kiedyś traktowałem urzędników tak jak wy ,lecz zmieniłem zdanie wtedy gdy załatwiałem pozwolenie na budowę.Pozwolenie załatwiałem w starostwie Gorzowskiim zostło załatwione w przeciągu jednego tygodnia ,obsługa super ,i co zaznaczam bez żadnych prezentów.Myślę że moja zmiana zdania na temat urzędników zostanie na stałe. pozdrawiam i życzę optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malec a moi znajomi czekali od kwietnia IP: *.sap-ag.de 24.01.02, 13:10 tak od kwietnia dobrze czytacie \ ciagle ci ludzie okazywali sie niekompetentnymi debilami miejmy nadzieje, ze plan Belki pozwoli ludziom z budzetowki i rozengo rodzaju urzedow zrozumiec gdzie ich miejsce ja bym wypieprzyl wszystkich i od nowa przyjal tylko nadajacych sie Gość portalu: cien napisał(a): > Bede sie staral o pozwolenie na budowe w gminie Prazmow, pozwolenie mam uzyskac > > w starostwie w Piasecznie. Czy ktos wie jakie moga na mnie czychac zasadzki i > jak przyspieszyc cala procedure? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: woytek Re: Prażmów i Piaseczno pozwolenie na budowe IP: *.wwpwp.it.pl 25.02.02, 13:24 Gość portalu: cien napisał(a): > Bede sie staral o pozwolenie na budowe w gminie Prazmow, pozwolenie mam uzyskac > > w starostwie w Piasecznie. Czy ktos wie jakie moga na mnie czychac zasadzki i > jak przyspieszyc cala procedure? W Starostwie w Piasecznie zajeło nam to około 4 miesięcy ( musiałbym dokładniej sprzwdzić). Zaczeliśmy się spieszyć na miesiąc przed końcem roku - polegało to na cotygodniowych wizytach w urzędzie i dopominaniu się o pozwolenie, nie było żadnych łapówek. Mieszkamy i pracujemy w Warszawie, więc do Piaseczna często jeździć i pilnować sprawy nie mogliśmy. pozdrawiam woytek Odpowiedz Link Zgłoś
zuza7 Re: Prażmów i Piaseczno pozwolenie na budowe 25.02.02, 14:30 Chyba bede jedyna osoba dobrze nastawiona do Piaseczna. Mialam pokompletowane dokumenty i pozwolenie uzyskalam szybko po 1,5 m-ca. Mysle, ze jest to kwestia dobrego architekta, ktory zadba o to, wszystkie dokumenty znalazly sie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś