Gość: ML IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 10:54 Pod tym tematem umieszczamy wszelkie informacje dotyczące inwestycji przy Lasku Bródnowskim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dota_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 15.10.01, 13:55 Na pewno ktoś był wczoraj na spotkaniu o 16:00(mi niestety nie udało się dotrzeć na czas) czy możecie mi powiedzieć czy coś ustaliliście lub też macie jakieś news'y. Co robimy czekamy na propozycje naszego Guru czy wypowiadamy umowy? No i jak się mają do ewentualnego wypowiedzenia paragrafy mówiące o potrąceniu 10% i czekaniu na kosmitę, który będzie chciał kupić nasze wirtualne mieszkanko? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika_talaga Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 16.10.01, 09:03 dota_t napisał(a): > Na pewno ktoś był wczoraj na spotkaniu o 16:00(mi niestety nie udało się > dotrzeć na czas) czy możecie mi powiedzieć czy coś ustaliliście lub też macie > jakieś news'y. Co robimy czekamy na propozycje naszego Guru czy wypowiadamy > umowy? Ustaliliśmy, że 21.10 (niedziela) spotykamy się ponownie, ale tym razem pod szyldem ( z naszym osiedlem) przy Lasku Bródnowskim (czyli na terenie wirtualnego osiedla). W tym tygodniu kilka osób idzie do prawnika, aby dowiedzieć się, jakie mamy szanse i co możemy ewentualnie osiagnąć. Wyudaje mi się, że indywidualne wypowiadanie umów niewiele wniesie, a sensowniej jest działać razem, bo, wszyscy wiemy, że prawnicy sporo kosztują, a działając wspólnie możemy podzielić się kosztami. No i jak się mają do ewentualnego wypowiedzenia paragrafy mówiące o > potrąceniu 10% i czekaniu na kosmitę, który będzie chciał kupić nasze wirtualne > > mieszkanko? Pozdrawiam. Nie wyobrażam sobie stada 300 kosmitów, którzy zechcą kupić nasze mieszkania;-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adasha Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 30.01.06, 10:01 Mili Państwo, sądzę,że pewniejszym interesem jest budowa własnego taniego domku poza W-wą , Zapraszamy na wieczory inwestorskie w Wwie, ww.bbnieruchomosci.pl , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.98.28.* 16.10.01, 10:03 No właśnie czy może macie już jakieś informację na temat spotkania z prawnikiem, o ile oczywiście już sie odbyło ? Jeżeli tak to prosze o informację - w.malgorzata@wp.pl. Dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.98.28.* 16.10.01, 15:56 Zastanawia mnie ta cisza na forum. Pocieszające jest że Gazeta o nas pamięta i emituje artykuły o War Inwest. Wydaje mi się że im o tym głośniej tym lepiej ! Ci złodzieje tak naprawdę nigdy nie chcieli wybudować tego osiedla tylko wyciągnąć od nas kasę, utwierdziła mnie w tym dzisiejsza informacja w artykule - o tym że nigdy nie wystąpili o pozwolenie na budowę ! pozzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwat Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 23:34 No właśnie, mamy już na stronie Gazety nowy artykuł Gazety Wyborczej na jutro. Cieszę się,żę właśnie na mój tekst Gazeta powołuje się pisząc o "medialnym ataku terrostycznymm" przypisując mi szefostwo WAR INWEST - schlebia mi to - ale pudło - to nie Zarząd WAR INWEST (naprawdę!). Informatorzy Pani Klukowskiej po raz kolejny wpisują w Grupę Kapitałową WAR INWESTU Kancelarię Inwestycyjną INTERARTI Sp.z o.o. Znów kłamstwo - bo f-ma nie należy do tej grupy. Prezesem ani członkiem Zarządu nie jest adw. Ewa Radziszewska (pseudo GW: MAMUŚKA). - nowe kłamstwo medialne !!! kiepscy informatorzy - HAŃBA !!!!. Wygląda na to, że Pani Klukowskiej, na zlecenie, zależy na upadłości f-my. Nawet skłonna jest użyć sformułowania,żę "młoda Pani asesor uznała swój błąd i zmieniła zdanie" - To co, to już w III-ciej Rzeczpospolitej Polskiej wydaje orzeczenia tylko "młoda Pani asesor", która przyznaje się do błędu???? i tak likwidyje się ostatniego polskiego (młodego) dewelopera w Warszawie ? a do zabicia rodziny podjudza się moderuje) wszelkie siły?? Gratulacje dla Sądu, który w kilkanaście minut po orzeczeniu jest w stanie przysłać do f-my syndyka wraz z doradcami i podtrzymać jego działanmia przez ponad tydzień mimo ewidentnego "błędu" jak zeznaje dla GW młoda Pani asesor. Panie Burmistrzu Kamiński, czy rzeczywiście MOSTOSTAL sprzedał WAR IWESTOWI 7 ha gruntu za ponad 9 mln dol na którym można wyłącznie wybudować "ładne" osiedle nie wyższe niż 2-3 konfdygnacje, 60 proc pow. zielonej ????? i to właśnie taką decyzję o warunkach zabudowy wydał jednak Pana URZĄD dla WAR INWEST,a może jednak prawomocną decyzję na kilkanaście kodygnacji itd.?? Cel uświęca środki ??? a może cel to przekręt - czy rzeczywiście GW musi tak kłamać aby poprawić swoje notowania na giełdzie, najniższe od kilku lat???a możę chodzi o bardziehj partykularny interes? Pozdrowienia znad polskiego morza dla bardzo zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 17.10.01, 10:19 Hmm...same ciekawe wieści prorok jaki czy co? To może by Pan Obserwat wyjął szklaną kulę i powiedział co będzie dalej? Swoją drogą ciekawe ile War zarobił odsetek na naszych pieniądzach? Ale pomijając złośliwości to skoro Obserwat jest tak dobrze zorientowany to może by powiedział coś konkretnego na temat dalszych losów naszej inwestycji. A może ten cały Obserwat to tylko podpucha, żeby zaintrygować naciągniętych i wkurzonych ludzi? Jasne jak komuś przepadły oszczędności to nie trudno go podpuścić, żeby wylał swoją złość na forum Gazety. Obserwacie! Jeżeli masz coś konkretnego do powiedzenia i ogłoszenia to napisz! W przeciwnym wypadku może lepiej sobie tylko poczytaj. Pozdrowienia niestety z Warszawy.Wakacje będą jak War Inwest odda kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwat Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 23:37 No właśnie, mamy już na stronie Gazety nowy artykuł Gazety Wyborczej na jutro. Cieszę się,żę właśnie na mój tekst Gazeta powołuje się pisząc o "medialnym ataku terrostycznymm" przypisując mi szefostwo WAR INWEST - schlebia mi to - ale pudło - to nie Zarząd WAR INWEST (naprawdę!). Informatorzy Pani Klukowskiej po raz kolejny wpisują w Grupę Kapitałową WAR INWESTU Kancelarię Inwestycyjną INTERARTI Sp.z o.o. Znów kłamstwo - bo f-ma nie należy do tej grupy. Prezesem ani członkiem Zarządu nie jest adw. Ewa Radziszewska (pseudo GW: MAMUŚKA). - nowe kłamstwo medialne !!! kiepscy informatorzy - HAŃBA !!!!. Wygląda na to, że Pani Klukowskiej, na zlecenie, zależy na upadłości f-my. Nawet skłonna jest użyć sformułowania,żę "młoda Pani asesor uznała swój błąd i zmieniła zdanie" - To co, to już w III-ciej Rzeczpospolitej Polskiej wydaje orzeczenia tylko "młoda Pani asesor", która przyznaje się do błędu???? i tak likwidyje się ostatniego polskiego (młodego) dewelopera w Warszawie ? a do zabicia rodziny podjudza się moderuje) wszelkie siły?? Gratulacje dla Sądu, który w kilkanaście minut po orzeczeniu jest w stanie przysłać do f-my syndyka wraz z doradcami i podtrzymać jego działanmia przez ponad tydzień mimo ewidentnego "błędu" jak zeznaje dla GW młoda Pani asesor. Panie Burmistrzu Kamiński, czy rzeczywiście MOSTOSTAL sprzedał WAR IWESTOWI 7 ha gruntu za ponad 9 mln dol na którym można wyłącznie wybudować "ładne" osiedle nie wyższe niż 2-3 konfdygnacje, 60 proc pow. zielonej ????? i to właśnie taką decyzję o warunkach zabudowy wydał jednak Pana URZĄD dla WAR INWEST,a może jednak prawomocną decyzję na kilkanaście kodygnacji itd.?? Cel uświęca środki ??? a może cel to przekręt - czy rzeczywiście GW musi tak kłamać aby poprawić swoje notowania na giełdzie, najniższe od kilku lat???a możę chodzi o bardziehj partykularny interes? Pozdrowienia znad polskiego morza dla bardzo zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.212.51.* 17.10.01, 08:16 Panie Obserwant. Siedzi Pan w Warszawie i wysła listy (ppp.tp.warszawa) "z nad polskiego morza" ładnie to tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwat Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 09:19 Nie Panie Adamie, pozdrowienia znad morza wysyłam prowodyrowi całego zamieszania - ON wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.212.51.* 17.10.01, 10:45 Gość portalu: Obserwat napisał(a): > Nie Panie Adamie, pozdrowienia znad morza wysyłam prowodyrowi całego > zamieszania - ON wie Moze jakas podpowiedz Panie Obserwat, plz pozdrowie go osobiscie od Pana moze nie czyta listy! Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: lasek 13.03.07, 15:29 Gość portalu: Adam napisał: > Gość portalu: Obserwat napisał(a): > > > Nie Panie Adamie, pozdrowienia znad morza wysyłam prowodyrowi całego > > zamieszania - ON wie > > Moze jakas podpowiedz Panie Obserwat, plz > pozdrowie go osobiscie od Pana moze nie czyta listy! piekna okolica Pompy ciepła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Pięknie, pięknie IP: *.man.polbox.pl 17.10.01, 09:32 Ludzie, to jakaś paranoja!! Zdaniem tego Pana (Obserwat.) winę za to, że jesteśmy bez mieszkań i pieniędzy ponosimy sami krytykując Warinwest i prezesów, oraz Wyborcza, że nasz problem zauważyła. Chłopie Ciebie o myślenie nawet nie ma co prosić - próżny trud. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pięknie, pięknie IP: 10.10.1.* / *.saint-gobain.com 17.10.01, 09:57 Skoro jest Pan Panie Obserwat taki uczciwy i w dobrej wierze osadza Pan Mostostal ze Pana chce zniszczyc to dlaczego nie odda Pan pieniazkow klientom (ktore sa ich wlasnoscia a nie PAna) ? Mysle ze nie bedzie wtedy atakow terrorystycznych na PAna i PAna rodzine i zapanuje spokuj. A PAn bedzie sobiel dalej prowadzil ten super business i bedzie Pan najmlodszym developperem w W- wie. JA osobiscie mysle ze Pan nie mial od poczatku kasy i oszukal ok 300 osob z lasku Brodnowskiego bo dlaczego ich pieniadze nie poszly na zakup dzialki od Mostostalu ? Od poczatku to bylo oszustwo. I mysle ze wszyscy Pana niewinnego zostawia w spokoju jak sie PAn rozliczy z cudzych pieniedzy bo chyba nie jest PAn ZLODZIEJEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamA Do Adama IP: 195.212.51.* 17.10.01, 10:43 Witaj Adam Tu Adam. Widze ze siedzisz we Francji, ja w Belgii. Czyz to z oddali nie wyglada jeszcze gorzej? Pytalem swoich kolegow z pracy. Tutaj takie przekrety sie nie zdarzaja od lat. Byc moze dlatego ze wszyscy kupuja po wybudowaniu. Cale ryzyko zwiazane z budowa przejmnuje developer na swoja glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Do Adama IP: 10.10.1.* / *.saint-gobain.com 17.10.01, 16:03 Siedze w Polsce ale pracuje we Francuskiej firmie dlatego pewnie ta zmylka. Mysle ze w Unii faktycznie developper ma na sobie cale ryzyku ( i on sie dogaduje z bankiem) u nas na razie jest tylko taki projekt ale biedne firmy developperskie boja sie ze nie dadza rady. Wogole Polska to dziwny prawnie kraj. Okradaja Ci jawnie i Ci sie smieja w Twarz a jak sie chcesz sadzic to termin pierwszej rozprawy np za 7 m-cy ?!! A Pan ZLODZIEJ czuje sie bezkarnie. W USA to po miesiacu by siedzial i nieomoglyby zadne przepisywania majatku itp.. Skoro jestes w Belgii to nie mozesz przychodzic na spotkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamA Re: Do Adama IP: 195.212.51.* 17.10.01, 16:12 Moge przychodzic na spotkania. Zwykle pracuje 2 tygodnie w miesiacu w Belgii a potem w Warszawie. Generalnie w piątek powinienem być o ile Sabena *Such As Bad Expirence Never Again* mnie zabierze (ostatnio pilot sie rozmyslij tuz przed startem i wyslal wszystkich od obsługi klienta (do wszystkich diabłów). Komuna. Nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 10:02 To już paranoja,masz racje Marek. Ten caly obserwator powinien sie leczyc na glowe i to nie u specjalistow z War Inwestu.Celem dziennikarzy jest przekazywanie informacji i cale szczescie ze tak sie dzieje.Co by bylo gdyby nikt nie wiedzial o sytuacji finansowej War Inwestu. Pytam ilu jeszcze zlapaliby naiwnych klientow.Dzieki Gazeto!!! Panie Obserwatorze jak sie nie ma pieniedzy na wybudowanie czegokolwiek to chyba nie kupuje sie samochodow Mercedesow za 700 000 pln?Nie prowadzi sie nie wiadomo jakiego zycia, nie mieszka sie Bog wie jak? Panie idz Pan do lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwat Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 11:05 Drodzy „ moderatorzy” ! Rzeczywiście jestem dość dobrze zorientowanym obserwatorem rynku i deweloperów, a nie jak sugerujecie członkiem zarządu WAR INWESTU. Jakoś to dziwne, że na te setki oszukanych podmiotów gospodarczych o jakich pisze GW syndykowi nie udało się zebrać lawiny roszczeń, jedynie spanikowani i podjudzeni przez GW są klienci . Większość klientów zachowuje się bardzo rozsądnie, reprezentowna jest przez prawników, prowadzi konstruktywne rozmowy z kancelarią obsługującą Prezesów WI. O solidności dziennikarskiej pewnie będzie jeszcze głośno, bo temat jest bezprecedensowy i mimo że GW nie wychodzi brailem to nawet ślepcy widzą o co chodzi. Z tego co wiem , rzeczywiście „meroli” za 700 tyś się nie kupuje. A gdyby tak napisać, że miesięczny koszt dzierżawy tych aut nie był większy niż obiegowa stawka za dwuletni leasing DAEWOO NUBIRY – przecież nie wywołało by to przewidzianego skutku propagandowego – tylko solidność informacyjną . Przypuszczam, że WAR Inwest wkrótce przedstawi na forum publicznym propozycje wyjścia z kryzysu dla poszczególnych inwestycji – klientów należy namawiać do cierpliwości a nie do zabicia Rodziny. Piszcie sobie co chcecie, idę się leczyć na głowę jak sugerujecie. A POLSKA TO JEST DZIWNA KRAJ jak kiedyś mówił Ross – ten od syczenia. A pozdrowienia znad morza nie były z wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cru Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 11:20 lecz sie nogi, bo na głowę to juz za pozno, Panie Znawco Rynku i Dzierzawy Mercedesów! Nie zdziwiłbym sie jakby ten " obserwat" miał nazwisko na "R", proponuję ignorować "wypowiedzi" tego goscia na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.98.28.* 17.10.01, 12:01 Ludzie olejmy tego tam Obserwat i zajmijmy sie ważniejszymi sprawami czyli naszą forsą. Czy ktoś ma może jakieś nowe informacje na temat W I ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 17.10.01, 12:06 UUUU....ale fajnie no dobra nie doszukując się żadnych powiązań z naszą ulubioną firmą - małe pytanko skąd tyle dobrej wiary w poprawę jej działań. Nie dlatego żebym nie chciała żeby im wyszło ale tak ot tak czy to wrodzony optymizm czy też wieści z podziemia? Czyżby Obserwat to nasz obiecany "Inwestor Strategiczny"? A jeszcze pytanko nr 2 czy ewentualnie mógłbyś podać jakiś nr telefonu do War Inwest - przydałby się taki co jest podłączony bo od dwóch dni nie odbierają. Wiem, że większość pracowników się zwolniła albo jest na wypowiedzeniu (ciekawe czemu?)ale ktoś tam chyba jeszcze urzęduje albo pilnuje dobytku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.mofnet.gov.pl 17.10.01, 13:45 Rano, ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu, dodzwoniłam się do WarInwestu (tel. 8253713). Pani tłumaczyła, że jest 5 telefonów a pracowników 2. Jedyne czego się dowiedziałam to to, że w następnym tygodniu mają przyjmować adwokaci - pełnomocnicy szanownego PREZESA-Duża Rączka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 16:13 Ja akurat nie dziwię się że panienki z War Inwestu albo się same zwolniły albo są na wypowiedzeniu umowy. Czy Ty byłaś w pełni zadowolona z obsługi świadczonej przez te panie?. Nie widzę w tym niczego złego , że się zwalniają bo tak aroganckich i nadętych a przy tym super niesympatycznych idiotek to jeszcze w życiu nie spotkałam. I żeby tak chociaż którakolwiek cokolwiek wiedziała na temat tego czym się zajmuje a co powinna wiedzieć!!! Zgroza jedna głupsza od drugiej a w bezczelności to się prześćigały. P. Radziszewskiemu w tej kwestii gratuluję dobrego posunięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.212.51.* 17.10.01, 16:58 sadzac po wygladzie niektorych tych Pan mialy za zadanie "obsugiwac" zupelnie kogo innego niz klientow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł W Re: Do Obserwatorka-Ufoludka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 14:28 Obserwatorku, Obserwatorku może i jesteś dobrze poinformowany ale zapewne nie utopiłeś w WAR kasy. Niebroń prezesa i reszty tej zgrai. Odnośnie Nubiry i Mercedesa w leasingu toś ty chyba z marsa przyleciał. Ja jak mam pomyśleć o leasingu Mercedesa to mnie ciarki przechodżą. Ale swoją drogą jak jesteś tak dobrze poinformowany' to było o tym co się dzieje poinformować media jakiś czas temu. Może by się złapało troszkę mniej ludzi na wirtualne działki, wirtualne mieszkanka, a ufoludki by nie przylatywały z odległych galaktyk, ani znad morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.136.252.* 17.10.01, 13:55 A tak na marginesie kiedy jest planowane spotkanie w wiadomej sprawie bo już słyszałem/czytałem o dwóch ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.98.28.* 17.10.01, 14:01 Tak dwa juz sie odbyły a trzecie będzie 21.10.2001 o 16.00 pod "naszą tablicą" przy lasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 09:27 Gość portalu: ML napisał(a): > Pod tym tematem umieszczamy wszelkie informacje dotyczące inwestycji przy Lasku > > Bródnowskim. Uwaga!!! Spotkanie wszystkich niedoszłych mieszkańców Lasku o godz.16 w najbliższą niedzielę na naszej niedoszłej działce. Proszę o zabranie dowodów osobistych. Dobrze było by, gdyby było nas dużo. Ponadto chciałam poinformować, że istnieje konto e-mailowe, na które możecie przesyłać wszystkie swoje uwagi: lasekbrodnowski@poczta.onet.pl. Nie chciałabym o wszystkim informować na ogólnym forum. Pozdrawiam, Marzena L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 18:19 pamiętajcie o przyniesieniu kartek ze wszystkimi danymi - myślę że to ułatwi zrobienie list. Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.waw.pl 18.10.01, 18:49 Proszę o kontakt osobę, która wypowiedziała umowę z "War Inwest" S.A. a do chwili obecnej nie otrzymała zwrotu żadnych pieniędzy. tel. 675-78-45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 172.30.2.* / *.imgw.pl 19.10.01, 09:13 Dziesiaj tj.19 października jest zebranie na ul. Wołoskiej 141 o godz.18 poszkodowanych przez warinwest. Myśle że warto tam pójść żeby być zorientowanym co już zostało załatwione.Koszty został podane pod tematem WARINWEST WL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I -spotkanie 19.10 IP: 217.98.28.* 19.10.01, 09:00 Chyba dobrze było by żebyśmy wszyscy uczestniczyli w spotkaniu organizowanym przez grupę z Rembielińskiej, jeśli nawet na razie walczą tylko o swoją sprawę ! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I -spotkanie 21.10.01. 16.00!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 12:45 Pamiętajcie!!! W niedzielę 21.10.01. godzina 16.00 przy Lasku Bródnowskim. Weżcie dowody osobiste. Musimy koniecznie zrobić listę!!! i uzgodnić co nieco. Pozdrawiam, marzena Odpowiedz Link Zgłoś
czs Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 21.10.01, 18:29 Spotkanie 21.10.01 odbyło się, wybrano 10-osobową grupę osób które będą reprezętowac obecne osoby,następne spotkanie "inwestorów" :( 28.10.01 o godzinie 15.00 przy lasku bródnowski. Będą informacje co udało się dowiedzieć w naszej sprawie tygodniu 22.10-27.10.01r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 23.10.01, 17:51 Podobno prokurator opieczęstował Mokotowską 5. Czy ktoś coś wie na ten temat wl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 19:57 Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat "rzekomego" opieczętowania przez prokuraturę biur WARINVESTU ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.01, 09:51 Witam. Skopiowałam tekst z GAZETY WYBORCZEJ, gdyby jeszcze ktoś nie czytał. Nie wiem, czy to co się stało jest dla nas najlepsze... Ale cóż, przeczytajcie. Pozdrawiam, Marzena Prezesa firmy War-Inwest zatrzymała we wtorek policja. Prokuratura zamierza oskarżyć Dariusza R. o oszustwo kilkuset osób, którym War- Inwest miał wybudować mieszkania. Dariusz R. jest prezesem War-Inwestu SA, Przedsiębiorstwa Inwestycyjno- Budowlanego War-Inwest oraz wiceprezesem Bud-Inwestu SA. Firmy należą do Grupy Kapitałowej War-Inwest reklamującej się jako największy developer Targówka, który w najbliższych latach wybuduje 10 tys. mieszkań. Na razie firmy Grupy zbudowały ich zaledwie 70 - trzy budynki na Bródnie i jeden na Bemowie. Kolejne budowy albo stanęły rozgrzebane, albo w ogóle nie ruszyły. Nabici w War-Inwest Najwięcej chętnych - ok. 500 osób - kupiło mieszkania w Pasażu Bródnowskim. Niemal wszyscy wpłacili po 100 proc. ceny. Pierwsi lokatorzy mieli się wprowadzić na początku tego roku. Tymczasem tylko jeden budynek (z siedmiu, które miały być gotowe do końca 2001 r.) jest w stanie surowym. Pozostałe mają tylko fundamenty albo w ogóle nie wyszły z ziemi. Robotnicy zaś zeszli z placu budowy, bo inwestor im nie płacił. Hipoteka nieruchomości (1,9 ha) jest potężnie obciążona - "wisi" na niej blisko 30 mln zł długu. Osiedle Pod Laskiem Bródnowskim - to dziewięć hektarów szczerego pola. Do dziś War-Inwest nie wystąpił do gminy z wnioskiem o pozwolenie na budowę, choć sprzedał 300 z 1,8 tys. mieszkań. Nie ma nawet promesy pozwolenia, czyli decyzji o warunkach zabudowy! Do tego o pieniądze upomina się poprzedni właściciel ziemi - Mostostal Gdańsk - któremu War-Inwest od czerwca zalega z zapłatą 6,5 mln dolarów. Nie lepiej jest na Ursynowie, u zbiegu ulicy Beli Bartoka i alei KEN. Choć blisko połowa ze 120 mieszkań w wieżowcu-widmo została sprzedana, War-Inwest nadal nie ma pozwolenia na jego budowę. W ostatnich dniach hipoteka działki została obciążona na rzecz jednego z wierzycieli. Według naszych pobieżnych szacunków klienci War-Inwestu wpłacili spółce ponad 100 mln zł. Gdzie są te pieniądze - nie wiadomo. Konta bankowe Grupy świecą pustkami. Przekonali się o tym komornicy, którzy na zlecenie licznych wierzycieli War-Inwestu próbowali odzyskać choć część długów. Upadł, ale się podniósł Ponad 900 rodzin, które wpłaciły pieniądze na mieszkania, powoli traci nadzieję, że kiedykolwiek w nich zamieszka. Na dodatek na niedawnej rozprawie o ogłoszenie upadłości War-Inwestu wyszło na jaw, że firma zalega z płatnościami wykonawcom, projektantom, dostawcom stali i betonu, bankom, ZUS-owi, fiskusowi, właścicielowi jednej z działek oraz pracownikom. Wniosek o upadłość złożył pod koniec sierpnia Technoinstal, firma z Piastowa, która nie mogła doczekać się od War-Inwestu 700 tys. zł za roboty instalacyjno- montażowe. Przesłuchiwany na rozprawie prezes Dariusz R. zaskoczył sąd, gdy przyznał, że długi jego firmy sięgają 52 mln zł. Jeszcze kilka dni przed rozprawą prezes przekonywał "Gazetę", że jego firma jest w świetnej kondycji i zapewniał, że wybuduje mieszkania, a winą za opóźnienia obarczył urzędy, które zwlekają z zezwoleniami na budowę. Dwa tygodnie temu sąd gospodarczy ogłosił upadłość War-Inwestu, by niespełna tydzień później niespodziewanie zmienić tę decyzję "ze względów proceduralnych". Okazało się, że Technoinstal wycofał swój wniosek, bo dostał "wiarygodne zabezpieczenie". Jak się okazało, tym zabezpieczeniem jest hipoteka na ursynowskiej działce, na której War-Inwest miał wybudować 15- piętrowy wieżowiec. Niepewny los lokatorów Gdy długi firmy wyszły na jaw, oczekujący na mieszkania zaczęli podejrzewać, że padli ofiarą oszustwa. Część z nich złożyła do prokuratury doniesienie o przestępstwie. Inni utworzyli Stowarzyszenie na rzecz Ochrony Praw Klientów - szukają pomocy w kancelariach adwokackich, organizacjach zrzeszających developerów, wypowiadają umowy i żądają zwrotu pieniędzy. Na razie jednak nikt nie jest w stanie odpowiedzieć im, na co mogą liczyć i co mają robić dalej. We wtorek biuro War-Inwestu przeszukała i zabezpieczyła policja. Prowadzący sprawę prokurator Filip Dopierała chce dziś złożyć wniosek do sądu o tymczasowe aresztowanie prezesa Dariusza R. Katarzyna Klukowska (24-10-01 00:55) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 21:28 Czy w obecnej sytuacji termin i miejsce spotkania niedzielnego tj.28.10. g.15.00 jest aktualne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 18:25 Czy wszyscy zauwazyli, ze tzw. obserwat zamilkl ??????? Czyzby prokurator go zatrzymal we wtorek ? hehe na trzy miesiace ? Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 26.10.01, 20:51 radni UW żądają, by burmistrz Targówka przeprosił wszystkich oszukanych przez War-Inwest za to, że na Jesienny Salon Architektury Przesłał (finansując ekspozycje prywatnej firmy z budżetu gminy) projekt osiedla przy Lasku Bródnowskim, w którym klienci oszukańczej firmy nigdy nie zamieszkają. Takie postępowanie burmistrza ocenione zostało jako jawna kpina z wszystkich tych ludzi, którzy ponieśli ogromne, niepowetowane straty finansowe i moralne. Burmistrz Marek Kamiński nie ustosunkował sie do wniosku. (za klub radnych UW Agnieszka Kuncewicz, kunce@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 20:58 Sądzę, że burmistrz powinien wyjaśnić dlaczego stwierdził na łamach GW,iż firma WAR INVEST nigdy nie otrzymała nawet decyzji o warunkach zabudowy ! Jestem w posiadaniu kopii takiej decyzji ! Czyżby burmistrz był nie doinformowany przez własnych pracowników ? A może decyzja jest sfałszowana ? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna100 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 31.10.01, 09:54 Gość portalu: MS napisał(a): > Sądzę, że burmistrz powinien wyjaśnić dlaczego stwierdził na łamach GW,iż firma > > WAR INVEST nigdy nie otrzymała nawet decyzji o warunkach zabudowy ! > Jestem w posiadaniu kopii takiej decyzji ! > Czyżby burmistrz był nie doinformowany przez własnych pracowników ? > A może decyzja jest sfałszowana ? Zastanawia mnie fakt rozbieżności zdań wypowiadanych przez Burmisdtrza Gminy Warszawa Targówek (na łamach Gazety Wyborczej)oraz jego pracowników (telefonicznie) co do warunków zabudowy terenu pod laskiem Pierwotnie (telefonicznie) mówiono, że War Inwest ma decyzję o warunkach zabudowy (promesa pozwolenia), teraz pan burmistrz mówi co innego. Sam War Inwest w ogłoszenich prasowych potwierdzał posiadanie decyzji o warunkach zabudowy. To wszystko jest zastanawiające. Piszesz o posiadaniu kopii tej decyzji. Mam ogromną prośbę, czy mozesz mi przesłać kopię np faxem? Mam ochotę na prywatne śledztwo. Byłabym bardzo wdzięczna. czarna100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.136.21.* 05.11.01, 12:58 Mam prośbę czy możesz przesłać faxem kopię decyzji o zagospodarowaniu terenu wydaną dla WAR-INWESTU? pozdrawiam EWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukama Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 26.10.01, 21:08 Przycylam się do opinii, że burmistrz powinien ponieść konsekwencje popularyzacji "Osiedla pod laskiem bródnowski". Na festynie 14.10 rozdawano w stoisku informator, gdzie ta złodziejska firma WARINWEST oraz mamuśki INTERATI reklamowała to przedsięwzięcie. To jest skandal. Ile jeszcze nabiorą ludzi i wyłudzą od nich pieniądze. oszukana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 18:34 Czy odbylo sie spotkanie w niedziele o 15 przy Lasku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.10.01, 19:57 Spotkanie odbyło się. Ustalono, że odbędzie się spotkanie z prokuratorem i ewentualnie z prawnikami WI. Zostały do tego wyznaczone osoby. Ustalenia i wiadomości mają być przedstawione na forum.jacekm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ineresan Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 10.128.136.* 01.11.01, 23:59 Hej, uwazajcie na oszukana, ona kreci tylko atmosfere aby macic a sama nie ma zadnych madrych rad co zrobic z tym smrodem, widac sama bierze kase od GW i "pani redaktor" a sami wiemy, ze to nic nam nie pomaga a tylko wk....takie macenie, wiec nie dajmy sie podpuszczac,przeczytajcie jej gadanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.mofnet.gov.pl 29.10.01, 15:07 Czy ktoś z Was wie coś na temat kolejnej upadłości WI. Doszły mnie słuchy, że miała być dzisiaj ogłoszona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.10.01, 19:38 Prawnicy WI w piątek wyrazili się, że jeśli dojdzie do upadłości to decyzja o niej ma być najwcześniej za 2-3 tygodni (podobnież są 2 wnioski), a oni zrobią wszystko, żeby do tego nie dopuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 19:41 Z mojej wiedzy wynika ze w sadzie gospodarczym czekaja kolejne wnioski wierzycieli o ogloszenie upadlosci. Wnioski sa obecnie uzupelnianie, bo zawieraja jakies braki. Prawdopodobnie sparawa moze odbyc sie w przyszlym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.10.01, 22:33 Czy ktoś wie coś na temat dzisiejszego spotkania, któr miało odbyć się z prawnikami WI i ludźmi z Rembielińskiej? Miał tam też uczestniczyć ktoś od nas. Co robić!!!!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 22:51 Informacje na ten temat beda prawdopodobnie na nastepnym spotkaniu, w niedziele ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML SPOTKANIE!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 10:26 Spotkanie odbędzie sie 4.11.01 o godz.16.00 w szkole przy ul.Balkonowej 2/4. Marzena L. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna100 Re: SPOTKANIE!!! 31.10.01, 12:14 Czy ktoś wie coś więcej na temat War Inwestu poza tym, że prezes siedzi? Kolejne pytanie, czy ktoś ma kopię decyzji o zagospodarowaniu terenu wydaną dla War Inwestu? Z tego co słyszałam decyzja taka istnieje (pisał/a o tym "MS" na forum), wbrew wypowiedziom burmistrza Targówka, na którą powoływała się Gazeta Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SPOTKANIE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 21:31 mysle z e nie ma co co sie dnerwowac na spotkaniu wszystko sieę wyjasni. 1 z 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: SPOTKANIE!!! IP: 194.181.108.* 05.11.01, 12:28 Chcę się dowiedzieć jakie ustalenia zapadły na ostatnim zebraniu. marbel@hoga.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SPOTKANIE!!! IP: *.daewoo.com.pl 05.11.01, 15:46 Jak uzyskać aktualne informacje o losie niedoszłych mieszkańców. W GW podano że jest strona internetowa Chciałbym ew. aktywnie właczyć się , ale nie wiem jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SPOTKANIE!!! IP: *.daewoo.com.pl 05.11.01, 16:27 Podaję adres mailowy : aczajka@ddc.daewoo.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SPOTKANIE!!! IP: *.daewoo.com.pl 05.11.01, 16:42 Czy mogę dostać informację o ustaleniach na spotkaniu w dniu 4.11. Mój adres mailowy : aczajka@ddc.daewoo.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuz Spotkania IP: 193.178.164.* 06.11.01, 09:07 Czy nie uważacie, że może lepiej byłoby spotykać się w dzień powszedni, nie w niedzielę? Mnie to trochę nie odpowiada, nie mogę być w każdą niedzielę w Warszawie, ale oczywiście wola większości jest najważniejsza. Może jednak warto to przedyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Spotkania IP: 10.10.1.* 06.11.01, 09:31 Moze przedyskutuj to najpierw w swojej rodzinie i z sasiadami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Spotkania IP: *.unregistered.formus.pl 06.11.01, 13:35 Czy ktos moglby mnie poinformowac co mieszkaniami przy Lasku Brodnowskim ? Jestem poszkodowana,a dowiedzalam sie o calej aferze kilka dni temu.Kiedy w policja kazala natychmiast stawic sie w prokuraturze...Na temat spotkan tez chcialabym wiedzic...Prosze o jakas wiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Spotkania IP: 217.98.28.* 06.11.01, 14:33 Dlaczego policja kazała Ci się stawić w prokuraturze ???? Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: Spotkania 13.03.07, 15:29 Gość portalu: mm napisał: > Dlaczego policja kazała Ci się stawić w prokuraturze ???? taka policja Pompy ciepła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.94.206.* 06.11.01, 15:39 Proszę o informacje dotyczące spotkania z pełnomocnikami firmy. Ciekaw jestem co nam klientom mogą w obecnej sytuacji zaproponować? Chyba nikt nie liczy, że negocjacje które odbywają sie pomiędzy War Inwestem a Mostostalem Gdańsk są w naszym interesie. Jeśli poczekamy dłużej to Syndyk nie ogłosi upadłości firmy bo nie będzie już co dzielić. Mój mały apel to wnioski do prokuratury. Niech oszuści odpowiedzą za to co zdrobili. Bo chyba nikt nie liczy że Pan Radziszewski i spółka martwi się naszym losem. Nie obudźmy sie z dwoma rękami w nocniku (jak pan prokurator go wypuści). Ps. Mniemam, że forum jest wnikliwie czytane przez wielu pełnomocników. Jeżeli boją się osobiście informować o tej sprawie to może zaproponują nam coś na forum. Dzisiaj jest wtorek daję im czas do piątku. A w piątek wysyłam swój wniosek i kilku przyjaciół do prokuratury. Mam nadzieję że za moim przykładem pójdą inni. Oszuści już raz nas oszukali, jeśli będziemy siedzieć cicho to bardzo możemy się zdziwić finałem tej sprawy (Złodziej bo nazywam sprawę po imieniu Radziszewski wynajął najlepszych adwokatów, chyba mama Interarti mu ich polecila). Ludzie nie dajcie do końca się wyrolować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.waw.pl 06.11.01, 15:43 Panie życzliwy, Informuję Pana że jest już złożone kilkadziesiąt wniosków do prokuratury. Chyba że chce Pan wysłać do wszystkich prokuratorów w Polsce. A to co innego. Na pewno sie pełnomocnicy przestraszą... Pozostaje jeszcze UOP i Pan Prezedent. Pierwsza możliwość wydaje mi sie mieć jakieś logiczne wytłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.94.206.* 06.11.01, 16:34 Nie wiem czy byłeś na ostatnim zebraniu, więc informuje Cię że pełnomocnik w rozmowie telefonicznej apelował i starszył o nie wysyłanie kolejnych wniosków do prokuratury do 16 bm. Postraszyć to my go możemy a nie on Nas. A ja pana pełnomocnika mam w głębokim poważaniu i mam nadzieję że pojawi się ich 10 razy więcej. Ciekawe dlaczego boi się kolejnych wniosków. Ja czekam tylko do piątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.waw.pl 06.11.01, 16:54 a to co innego... zatem zgodnie z logika nalezy wysylac kolejne wnioski jestem jak najbardziej za, a propos zamierzam 'zorganizowac' jeszcze telewizornę publiczną niech narod wie jak sie buduje w stolicy, a co! jakis ekspresik dla reportera lub cos w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.11.01, 22:01 Pozdrawiam! Do prokuratury wpłynęło 80 doniesień o popełnieniu przestępstwa( przed aresztowaniem).Jest to ok. 150 osób. Nie wiem czy coś to da, że złożymy następnych 200 czy 300. Jak napisała MS mamy czas do stycznia, więc odrobina cierpliwości w sytuacji dla nas krytycznej nie jest czymś złym. Mi osobiście w pierwszej kolejności zależy na pieniądzach, a dopiero później na ewentualnej satysfakcji z odpowiedzialności karnej prezesów. Na spotkaniu 18.11 spodziewamy się konkretów - może nie będzie tak źle. Nawiązując do Mostostalu, to za błędne decyzje zarządu odpowiadają jego członkowie, a uważam, że zrobią wszystko, żeby nie stracić swoich rewelacyjnie opłacanych stanowisk. Moim zdaniem nastąpi to wtedy, gdy syndyk przejmie majątek WI, a w tym i ich część, dlatego do tego nie dopuszczą. To byłoby dla nas najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 10.10.1.* 06.11.01, 18:07 Podpisuje sie pod tym. ylko chce dodac ze to byla Pani i podaje sie jeszcze jako zyczliwy ? Idac za jej tokiem rozumowania : to my mamy stawiac warunki Radziszewskiemu bo jak nas nie poslucha to wysle list do prokuratury i wtedy na pewno poslucha. Taka to argumentacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 18:42 Jestem poszkodowana osoba przez WARINVEST. Chcialam jednak zauwazyc, ze i tak wszystko rozegra sie poza nami. To czy zlodziej porozumie sie z Mostostalem tez nie od nas zalezy. To czy sad oglosi upadlosc tez nie od nas zalezy. Wysylanie zawiadomien do prokuratury - na pewno trzeba bedzie to zrobic. Na to jest jeszcze czas. 3 miesiace tymczasowego aresztowania mijaja w styczniu. Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych ! Odpowiedz Link Zgłoś
dota_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 06.11.01, 19:21 Tak sobie myślę, czy rzeczywiście nie powinniśmy rozdmuchać tej sprawy, w końcu są takie programy jak "Sprawa dla reportera", czy nawet "Pod napięciem" co prawda pod napięciem to my już od dawna jesteśmy ale tak sobie myślę co wy na to? Im więcej szumu tym lepiej, czy to może jeszcze pogorszyć naszą sytuację? Skoro i tak czekamy zawieszeni... to może warto by było... Umieśćcie swoje opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwat Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 01:43 No cóż, chyba powinienem się odezwać: 1. wsadziliście „prezesika” za kraty – każecie „schylać się po mydełka”:– fajne igrzyska – bezmyślny lud chce igrzysk – myślący się zastanowią – kto straci , kto zyska – KTO PROWOKUJE !. 2. nie wyszła szybka plajta – no to presja „społeczna” na prokuraturę - NIE ZASTANOWIŁ się Pan prokurator = WSADZIŁ! ,„WSPÓŁPRACUJE !” zamknął biura, uniedostępnił dokumenty (chyba pierwszy raz w Europie), Przecfież biura i dokumenty dewelopera to wytwórnia amfetaminy, albo hurtownia narkotyków – broni ?, a co ze stosunkami pracy pracowników? a czy stać PROKURATURĘ na dalsze w czasie odszkodowania za uniemożliwienie pracy formalnym podmiotom gospodarczym ? –CZY NOWE WŁADZE JUŻ SIĘ ZASTANAWIAJĄ, CZY JESZCZE SIĘ... ORGANIZUJĄ ?– jakoś przypadkowy okres?, to znów, wsadzimy PREZESIKA I MOŹE MAMUŚKE a potem coś przecież znajdziemy, jak pogrzebiemy -----„ ludzie zgłaszajcie się do prokuratury!” jak cokolwiek i kiedykolwiek łączyło WAS ze złodziejami z rodziny .....– teraz ciąg dalszy, trzeba zamknąć „mamuśkę”, jak przetrzymamy , to będziemy mieli grunty i inwestycje za bezcen (ok.20%) od syndyka RESZTA przecież i tak zabije tych złodziei ..... – jakoś mało wniosków formalnych o UPADŁOŚĆ jak na wydźwięk socjotechniczny od kilku tygodni , ale za to zaczynają się pojawiać „przedstawiciele- pełnomocnicy” dziwnych firm – podobno egzekutorskich długów – nic nie wezmą, ale może zabiją/porwą, może ktoś zrobi program TV i weźmie kasę ???. Jak to jest : „poszkodowana””klient”,”oszukania „, „marek” i inni – może zanim sprowokują morderstwo, to się skonsultują z „większymi”- zalecam konsultację. Poza tym, czy jesteście też w stanie WYPŁACIĆ SIĘ ,(jak już Was się zidentyfikuje) – na razie PRZEBIEGLI obiecali wam – po skutecznym zakończeniu tematu coś tam – przecież już NIKT nie ma wątpliwości, że nie jesteście żadnymi KLIENTAMI dbającymi o jeszcze nie stracone pieniądze. ZAPRASZAM prawdziwych klientów do wypożyczalni kaset i pilne oglądanie PRETTY WOOMEN - jak już oderwiecie się od July Roberts w wannie to zobaczycie, co robi facet – a co robi, to samo co się dzieje z Waszymi udziałami w przedsięwzięciu inwestycyjnym, którego się pojęliście razem z deweloperem.!!!! – różnica ? A no właśnie !. Tam to robią zapłaceni ludzie ze struktury biznesu, a w naszym TALIBANIE oficjalne (poza dziennikarzami – bo Ci od dawna „dużo mogą” – podobno bezkarna trzecia władza) czynniki (przedstawiciele władzy – płaceni z naszych oficjalnym podatków-chyba, że biorą bonnusy) mające na celu „strzeżęnie praworządności” – śmieszne już w założeniu !!! - Kto rozróżnia umowę deweloperską od umowy o roboty budowlane – na pewno nie prokuratura, a SĄD ? zobaczymy???? Podsumowując: Prokuratura na podstawie „czynnika społecznego- czytaj Gazety Wyborczej + KATARZYNA KLUKOWSKKA”” + internetowe media GAZETY, (pomijam groźby karalne podtrzymywane na portalu” później Życia Warszawy – (te same tezy), zatrzymuje Prezesa poważnej firmy deweloperskiej - jednocześnie przeszukuje : mieszkanie „prezesika, samochód „prezesika” w leasingu , Biura WAR INWEST, PIB WAR INWEST, oraz Kancelarii Inwestycyjnej Interarti Sp. z o.o. _+ „mamuśka do końca nie wyjąśniona” , jednocześnie plombuje biura P.I.B. WAR INWEST WAR INWEST S.A, BUD INWEST S.A. AKCENT-projektanci co to podobno nie dostali kasy i są pokrzywdzeni a nic nie załatwiali w kategoriach proceduralnych itd. – PANIE PROKURATORZE i jego szefie !, zamknął Pan i uniemożliwił działania na szkodę ok.. 900 rodzin WARSZAWSKICH związanych z umowami inwestorskimi (podmiotom gospodarczym prawa handlowego w Centrum Stolicy) , wykorzystując podpuchę medialną i „dziurę” w systemie prawnym 40-mln Państwa związaną ze zmianami politycznymi , rządowymi i parlamentarnymi „ewentualnymi nadzorami” sądowymi. Może przejdzie Pan do historii- ŻYCZĘ ! To, że kończy się kapitał i działania polskie w sektorze budownictwa, to już jasne, ale dlaczego w tym spisku uczestniczą struktury i przedstawiciele Państwa – PASKUDNE!!! - , trzeba to było zostawić PRETTY WOOMEN!!! i strukturom czystego biznesu . Ostatnie zdanie dla PRAWDZIWYCH KLIENTÓW WAR INWEST: - nigdy nie byliście oszukiwani, bilans wszystkich inwestycji WAR INWEST był pozytywny, i jeszcze jest przy „mądrym postępowaniu” - kryzys na rynku budowlanym, jest powszechny, prawdopodobnie na rynku zostaną wkrótce same firmy zachodnie, bo ten proces już trwa, jeśli myślicie, że z satysfakcji udupienia „MEROLA 600 „ i „rodzinki” coś wam przyjdzie to się mylicie, ALE macie jeszcze szanse”!!!! Jeszcze wciąż macie szanse mieszkać w wybranych obiektach pod warunkiem: - niedopuszczenia do sądowej upadłośści WAR INWEST i sprzedaży Waszych „umów” w ramach upadłości – wtedy nic nie macie !!! żadni „kwadratowi” egzekutorzy po prostu nic nie uzyskają poza „pokaleczeniem” sćiganym latami przez „normalne” prawo UE. - udrożnienia systemu decyzyjnego WAR INWEST, czyli wspieraniem działań zmierzających do uwolnienia Prezesa. Na razie nawet widzenia oficjalnych obrońców i członków rodziny są ograniczane. - Organizujcie się i nie wyśmiewajcie działań Waszych przedstawicieli prawnych w poszczególnych inwestycjach)(na razie jest to już liczący się ruch) zmierzający do ciągłości inwestycyjnej – wciąż możliwe !!!!. Starajcie się nie poddawać Waszych mądrych ustaleń „moderatorom FORUM” bo Wam zamącą podszywając się pod NIBYKLIETÓW- to czysty ORWELL 1984 kupcie książkę – to już idzie !!!! macie już „minutę nienawiści” - Sami szukajcie resztek „nie zrzeszonych” z Waszych inwestycji, bo jak „moderatorzy FORUM GAZETY ich dopadną/sprowokują pierwsi, to przegracie nawet jak ZABIJECIE CAŁĄ „rodzinkę”, do czego prowokują Was PRZEBIEGLI !! - „życzliwy” 06-11-2001 12:39 martwi się , że spotkania z Most-WAR mogą pokrzyżowac Syndyka !!!!! i postuluje o wnioski do prokuratury ???!!!- dalej dwa nocniki !!! a dalej, „ktoś” pyta jak wniosek powinien wyglądać !!!!! Przecież po uzgodnieniach z Mostostalem cały temat LASKU się odblokowowuje, a jak się nie dogadają, to Mostostal „wylatuje z giełdy !!!” - Czy nie przypomina Wam to sytuacji, gdy „moderator GW” prowokował podpisanie kilkudziesięciu osób do prokuratora (81 osób zamknęło Prezesa) o „wyjaśnienie opóźnień itd. w imieniu Waszych wrogów”. Prezes/decydent i nikt nie może podejmować rozsądnych decyzji – oczekiwanie na bankructwo – korzyść dla innych !!!! - Nie wyszło prowokowanie o: - ludzie !!!! dalsze wnioski o upadłość !!!! - Nie wyjdzie ; Może GO jednak wypuszczą ? :LUDZIE !!! dalsze wnioski do prokuratury !!! – przynajmniej się zastanówcie !!!! (gdzie są sprawy cywilne, a gdzie karne – tu nie ma kariery dziennikarskiej , tu grają pieniądze !!!! ) Tu trzeba cos ROZUMIEĆ !!! IDENTYFIKUJEMY WROGÓW: Kancelaria prawników (najlepszych wg „życzliwy”)- „mamuśka” poleciła tez „innych” adresy później – na razie : 827-34-12, 827-91-12 , 827-32-71 To już nie jest tak, że NIKT się tym nie interesuje , różni ludzie/grupy interesów różnie komentują sytuację, to nie koniec dla niektórych to początek zabawy.. Ci, co znają „mamuśkę” i „prezesika” w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoja Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.97.133.* 07.11.01, 12:19 drogi obserwatorze przeczytalam twój dłuuuugi list dwukrotnie ale tak naprawde nie doszukalam sie w nim za wiele treści i logiki. Dziwi mnie też skąd sie bierze w Tobie tyle optymizmu co do możliwości kontynuowania inwestycji przez War-Inwest. Każdy, nawet średnio zainteresowany tematem człowiek zauważy, że od ponad roku sprawa inwestycji pod Laskiem nie ruszyła sie nawet o krok i trudno było dostrzec jakieś starania Warinwestu by cokolwiek zaczęło się dziać. Ja też uważam, że zamieszczane na forum pogróżki w stosunku do prezesa jak i jego rodziny nie świadczą zbyt dobrze o ich nadawcach, ale musisz zrozumieć że w sytacji gdy ludzie mają perspektywę utraty wszystkich swoich oszczędności kierują się w pierwszej kolejności emocjami. Uważam że w obecnej sytuacji najlepszym dla nas "inwestorow" rozwiązaniem byłoby przejęcie tematu przez Mostostal, ale niestety nie mamy wpływu na przebieg rozmów. Chyba powinniśmy zdobyć się na jeszcze odrobinę cierpliwości i poczekać do 16 listopada. Mam nadzieję, że wtedy pełnomocnicy prezesa będą na tyle uprzejmi ze nas poinformują o wynikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.11.01, 19:56 Do obserwata Jestem jednym z inwestorów, również niepewnym następstw, ale całkowicie przeciwnym pogróżkom - efekt cywilizacji niestety nie dotyczy wszystkich. Jest jednak jeden niezaprzeczalny wniosek, co do którego musisz przyznać rację. Gdyby nie aresztowanie D.R. nikt do tej pory nie rozmawiałby z nami. Jesteśmy ludźmi dorosłymi i rozumiemy różne trudności, również rynkowe. Należało zrobić tylko jedno, informować, wysłać pisma do inwestorów wyjaśniające problemy, rozmawiać. Sam powiedziałeś/-aś, że to my budujemy razem z deweloperem więc są to również nasze problemy. Uniknęlibyśmy i jątrzenia i domysłów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.99.12.* 08.11.01, 23:09 Podpisuję się po tym obiema rękoma. Ja też nie mogę ukryć swojego zdziwienia faktem, iż obywatel obserwat jest zaskoczony i zdziwiony reakcjami ludzi z którymi nikt nie chciał wcześniej rozmawiać. Z wypowiedzi obserwata wnioskuję, iż to właśnie my jesteśmy winni sytuacji w jakiej znalazł się prezes DR. Jakim prawem mamy śmiałość wogóle dopominać się o swoje !! Tak rozumiem wypowiedzi obserwata. Mam nadzieję że wreszcie obserwat zrozumie niepodważalny fakt : to prezes DR i jego firmy nie dotrzymały warunków umowy ! Tak oczywista i zwykła prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.*.*.* 07.11.01, 08:34 Witam. Napewno nie nalezy teraz tego tak rozglaszac. I tak jest glosno. Prezesik jak slusznie wszyscy zauwazaja nie wyjdzie (prawdopodobnie) do stycznia, wiec nie ucieknie. A do 16-tego mozna poczekac. Przy ostatniej upadlosci mozna bylo sie wogule pozagnac z kasa. A teraz... zobaczymy co bedzie. My narazie nie mamy wplywu. A te wnioski do prokuratora tylko szkodza tym ewentualnym rozmowom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.94.206.* 07.11.01, 12:24 W piątek na forum możecie spodziewać się "poradnika do prokuratury - jak wypełnić kolejne doniesienie". Ps. Nie wiem czego tu się obawiać skoro już 80 wniosków leży w prokuraturze i więkasza ich ilość "podobno" nie zmieni tej sprawy. Cisza w tej sprawie na pewno pomaga. A składane wnioski tak stresują OBSERWATA i OBSERWUJĄCYCH. Musimy się o nich zatroszczyć przecież tak się starają. Może dajmy im odpocząć tak się wszyscy męczą, spotykają tarcą swój cenny czas, żeby zadbać o nasz interes. Jestem pełen podziwu. Na "pewno" będziemy im dziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 07.11.01, 12:33 Prosze o wyjasnienie! Niektórzy chcą czekać ze złożeniem wniosku do prokuratury do PIĄTKU (dlaczego ten dzień),inni przytaczają date 16 b.m.(wtedy mają oodezwać się pełnomocnicy WI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 213.241.35.* 07.11.01, 13:44 Do zyczliwego Kim ty złamasie jestes i czego k. chcesz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.94.206.* 07.11.01, 14:31 Do Pablo. Jestem wrzodem na dupach wielu sk.synów. Jeśli chodzi o wygląd to podawanie swoich wymiarów chyba nie ma sensu. Jeśli nie przeczytałeś dokładnie to: CHODZI MI O WIĘCEJ WNIOSKÓW DO PROKURATURY. Chyba nie można wyrażać się prościej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 07.11.01, 14:38 Jeśli możesz to wytłumacz co da składanie kolejnych wniosków i co stracimy jeśli powstrzymamy się do powiedzmy 16 b.m. ps. wytlumacz czemu pjątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWONA Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.136.21.* 07.11.01, 14:38 Zastanawia mnie pewność niektórych osób, że D.R wcześniej niż w styczniu nie wyjdzie. Może właśnie czas, o który proszą pełnomocnicy WI to czas potrzebny na załatwienie wcześniejszego "wyjścia" prezesa. A temu mogłyby zapobiec kolejne zgłoszenia do prokuratury, których jak widać rzeczywiście się obawiają. Jeśli wcześniej wyjdzie to może nie zobaczymy więcej ani jego a tym bardziej naszych pieniędzy????? Pozdrawiam wszystkich jak ja poszkodowanych Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cru Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 15:17 wiecej wnioskow by nie wpłyneło na to czy wyjdzie wczesniej czy nie, bo wszystkie dotycza tej samej osoby i tych samych zarzutów. jak go maja wykrecic z paki to wykreca, niezaleznie od ilosci wniosków. a tak na marginesie, to te forum zamienia sie powoli w pyskówke i wzajemne obrzucanie sie błotem, nie sadze, zeby to było nam wszystkim potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 07.11.01, 15:21 w takim razie co na daje zlozenie wniosku (poza tym ze robimy co kolwiek ps. tez uwazam iz wszelkie nie konstruktywne i agresywne wypowiedzi działają przeciw nam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 192.168.0.* 07.11.01, 18:57 Nie wiem czy uwaznie sledzicie dyskusje na forum ale z dostepnych tu informacji wycedzic mozna iz: "rembielinska" ma swoje pelnoprawne stowarzyszenie i prawnikow "baroka" rowniez ma prawnikow a my "lasek" skapimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWONA Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.136.21.* 08.11.01, 09:59 Zastanawia mnie fakt, że OBSERWATOR odzywa się tylko wtedy ,gdy na forum zaczyna robić się gorąco. Kolejne wnioski do prokuratury, jak niektórzy piszą nie mają żadnego znaczenia bo złożonych jest już ich wiele. Dlaczego wobec tego obserwator zniechęca nas do tych działań gorączkowo, widać przy tym, że jest zestresowany, bo swoje eseje wysyła o godz. 2 w nocy (chyba z obawy przed kolejnymi wnioskami do prokuratury spać nie może). Wydaje mi się, że jeśli nie jest to osoba bezpośrednio związana z WI, to może jeden z założycieli stowarzyszenia REMBIELIŃSKA, którego budynek jako jedyny stoi w stanie surowym. Jak sam pisze zna dobrze prezesa. A jeśli jest to właśnie osoba, o której myślę to rzeczywiście wielokrotnie z D.R negocjowała i na pewno ma na celu jedynie dobro własne - REMBIELIŃSKIEJ, na pewno nie będzie miał sentymentów ani bronił interesów LASKU BRÓDNOWSKIEGO. Może więc obserwator będzie tak uprzejmy i jednoznacznie określi NASZE korzyści z tytułu porozumienia Mostostalu i WI. Skąd mamy wiedzieć, czy Mostostal po przejęciu terenu nie wybuduje tam supermarketu, nie bądźmy naiwni, że wybuduje nam mieszkania. Prosilibyśmy o jakieś logiczne uzasadnienie, a nie totalny haos myślowy, który prezentuje OBSERWATOR. To nie my (poszkodowani z Lasku Bródnowskiego)zmierzamy do "roku 1984" - książki ulubionego prze OBSERWATORA autora, na którą się powołuje. To chyba sam OBSERWATOR chce doprowadzić do "Folwarku zwierzęcego" - książki tegoż samego ulubionego autora. Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych IWONA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 18:51 Czy spotykamy sie w najblizsza niedziele ? 11.11.2001 r ? czy dopiero 18.11.2001 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 20:33 18-11-2001 szkoła na Balkonowej 16.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWONA Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.136.21.* 14.11.01, 16:15 Czy ktoś ma jakieś nowe wieści na temat naszych wirtualnych mieszkań pod laskiem? IWONA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WI Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I -UPADŁOŚĆ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.11.01, 08:59 No to mamy kolejny pasztet, ale prędzej czy póżniej można było się tego spodziewać, widzę że na nic się nasze zdało czekanie do 16.11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Am Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I -UPADŁOŚĆ IP: *.unregistered.formus.pl 16.11.01, 09:39 Wlasnie dowiedzialam sie o ogloszeniu upadlosci .Czy to dla nas dobrze,czy wprost przciwnie.Czy mamy jakies szanse na odzyskanie naszych pieniedzy? Ja niestety zupelnie nie znam sie na tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WI Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I -UPADŁOŚĆ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.11.01, 10:14 Dużo, dużo gorzej. O ile w ogóle coś dostaniemy to będą to jakieś marne grosze. Jedyną szansą było to że nas ktoś przejmie(inny developer itp.)a teraz przy upadłości nie ma na to szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Am Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.unregistered.formus.pl 16.11.01, 10:15 Dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WI Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.11.01, 10:27 niestety niezbyt pocieszające POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.daewoo.com.pl 16.11.01, 11:11 Czy spotykamy sie 18. listopada na Budowlanej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 157.25.92.* 17.11.01, 01:28 Balkonowa 2/4, 18.11, godz.16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarDab Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.siemens.pl 29.11.01, 09:03 Kiedy jest następne spotkanie w sprawie Lasku Bródnowskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 29.11.01, 11:28 2 grudnia tam gdzie wczwśniej i o tej samej porze dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: SPOTKANIE 2 GRUDNIA IP: 157.25.92.* 30.11.01, 02:09 Przynosimy wszystkie dokumenty. Będą potrzebne. Również dowody wpłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: SPOTKANIE 2 GRUDNIA IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.11.01, 21:29 Małe pytanko, czy chodzi o dokumenty już potwierdzone notarialnie? czy tylko oryginały. Poza tym jak już dało się zauważyć na spotkaniach nie każdy ma dostęp do Internetu i pewnie połowa nie będzie wiedziała że cokolwiek miała przynieść. I jeszcze jedno, może wiesz co w sprawie upadłości czy wpłynęły jakieś odwołania czy też mamy marne szanse na odwołanie tej decyzji. Pozdrawiam i do zobaczenia w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm1 Re: SPOTKANIE 2 GRUDNIA 01.12.01, 06:20 Przynosimy oryginały (a w zasadzie interesują nas tylko dane). Potrzebne będą do statystyk dla dalszych negocjacji. Wiadomo, że nie wszyscy korzystają z sieci /forum/, dlatego podamy na spotkaniu inne środki łączności. Dalsze informacje na spotkaniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML SPOTKANIE 9.12.01. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 09:57 Przypominam wszystkim z LB o spotkaniu o godz. 16-tej 9 grudnia (miejsce jak tydzień temu. Proszę przygotować dane. W przypadku pytań proszę dzwonić na nr /600/ 437-369. Pozdrawiam Marzena L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula S Re: SPOTKANIE 9.12.01. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 22:38 Pani Marzenko, Czy wiadomo czy komus udalo sie poswiadczyc kopie kwitow przelewow? Ja mialam problem. ew. prosze o telefon do pracy wg listy. Urszula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: SPOTKANIE 9.12.01. IP: 193.178.164.* 11.12.01, 08:57 Czy możecie podać namiary na notariusza, który poświadczy polecenia przelewu? Wiem że niektórym się udało. bede wdzieczna za email: justynka@cofund.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 11:14 Spotkanie Inwestorów osiedla przy LB 23.12.01.godz.16-ta ul.Balkonowa Czekamy przede wszystkim na wszystkich tych, którzy do dnia dzisiejszego nie byli na żadnym naszym spotkaniu oraz tych, którzy nie potrafią wypełnić wniosku zgłoszenia wirzytelności. Pozdrawiam Marzena L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W, Baran Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 11.12.01, 12:31 Dowody wplat poswiadcza notariusz p. Elżbieta Piotrowska ul. Piękna 66 a. Pozdrawiam towarzyszy niedoli W. Baran Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Baran Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 11.12.01, 12:33 Czy jest spotkanie w dniu 16.12.2001 r. na Balkonowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 12:40 Spotkanie jest 16-ego grudnia, a nie 23-ego. Przepraszam za podanie złej daty. Marzena L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 148.81.233.* 13.12.01, 13:26 po co te spotkania. zajebać tego huja radziszewskiego i tą szmatę jego matkę. i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Do WŚCIEKŁEGO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 11:58 Jeśli nie masz ochoty na uczestnictwo w spotkaniach, to nie musisz brac w nich udziału. Możesz to powiedzieć równiez na spotkaniu. Dlaczego tak anonomiwo??? Spotkania nie są obowiązkiem, nikt nikogo nie zmusza. Jesli Twoje spojrzenie na całą sprawę jest inne, to możesz to powiedzieć. Każdy z nas jest inny. Mi osobiście bardzo zalezy na dalszej inwestycji i dlatego robie wszystko to, co być może korzystnie wpłynie na zaistniałą sytuacje. "Rzucanie mięsem" nie jest chyba najlepszym sposobem. Publicze forum nie jest ku temu przeznaczone. Jesli w dalszym ciągu masz potrzebe publicznego "rzucania mięsem", możesz zrobic to w najbliższa niedzielę. Pozdrawiam, Marzena L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 14.12.01, 12:38 Czy już coś wiadomo odnoście odwołania się prawników R od upadłości. Czy nadal jest upadłość? wl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 13:16 Sprawa WI 12 grudnia wpłynęła do Sądu Okręgowego. Czekamy na rezultat. Pozdrawiam, Marzena L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katy K. Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!PYTANIE !! IP: *.acn.waw.pl 17.12.01, 23:22 Proszę o nowości w sprawie WAR I , nie moglam byc na spotkaniu 16.12.01 Uprzejmie dziękuję z góry za ewentualna odpowiedź. Czlonkini klubu nabitych w butelkę przez w/w inwestora. klaniam się Sz.P. Katy K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!PYTANIE !! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.12.01, 22:58 Nie wykonalne na forum, wiadomo chyba dlaczego. Mail do komunikacji został podany. Podaję drugi tel. 0-606603137. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML ----------------06.01.2002 SPOTKANIE ------------- IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 12:32 Balkonowa 2/4 16.00 - 6 stycznia 2002 roku. W przypadku uzyskania blizszych informacji proszę pisać: lasekbrodnowski@poczta.onet.pl Pozdrawiam, Marzena L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarDab Re: ----------------06.01.2002 SPOTKANIE ------------- IP: *.siemens.pl 03.01.02, 16:40 "Aktualizacja zapisu w celu uzyskania lepszej daty ": Spotakanie Balkonowa 2/4 16.00 - 6 stycznia 2002 roku. W przypadku uzyskania blizszych informacji proszę pisać: lasekbrodnowski@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Upadłość PiB WAR INWEST IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 12:05 Dla zainteresowanych: sprawa o upadłość PiB War Inwest odroczona. Pozdrawiam, Marzena L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Upadłość PiB WAR INWEST IP: *.natned.com.pl 15.01.02, 11:33 wiadomo do kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Upadłość PiB WAR INWEST IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 10:22 Niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Spotkanie 20.01.2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 10:25 20.01.2002 ul.Balkonowa 2/4 godz.16-ta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML 3 luty 2002 spotkanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 14:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML zgłaszanie wierzytelności IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 14:50 Pragne poinformowac, że nie udzielam informacji odnośnie wypełniania wniosków. Osoby, które uczestnicza w spotkaniach wiedza jak to zrobić. Pozostali niech szukaja pomocy u syndyka. Bardzo mi przykro, ale ja tez pracuje i mam zycie prywatne. Nie moge siedziec cały dzien i odpisywac na e-maile. Brak uczestnictwa w spotkaniach = brak składek = brak informacji. Pozdrawiam, Marzena L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cru Re: zgłaszanie wierzytelności IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 09:03 brak składek= brak informacji... podoba mi sie takie podejscie, hehehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Re: zgłaszanie wierzytelności IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 18:48 cru coś pominąłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cru Re: zgłaszanie wierzytelności IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 11:04 Gość portalu: PR napisał(a): > cru coś pominąłeś ke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 157.25.92.* 28.01.02, 09:47 Wprowadzono upadłość BUD INWEST S.A. Co Wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tree Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 12:17 No i ciekawe co teraz z wierzytelnościami, przecież ustalone było że wpłaty na konto Bud invest zaliczane będą do wierzytelności WI a teraz BI upada ??? CO z tym zrobić ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia2 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 04.02.02, 16:44 Czy odbyło się spotkanie 3.02.2002r. ? Jeśli tak, to czy mogę prosić o jakieś szczegóły. ZZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cru Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 09:14 nie chodzisz na zebrania= nie płacisz składek= nie dowiadujesz sie, ze sie nic nie zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia2 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 09:12 Uprzejmie ci kolego dziękuję za bardzo sympatyczną odpowiedź. Ps. na zebrania chodzę, składki płacę, a tym razem wyjątkowo przyjść nie mogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Baran Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 11.02.02, 09:55 Czy ktos dostał SMS-a o terminie następnego zebrania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 11.02.02, 14:09 No właśnie, to chyba nasz decydujący tydzień. Ale miała być dodatkowo informacja o zebraniu na forum więc czekaaaaajmy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czs Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 11.02.02, 19:13 Poczekajmy spokojnie 1z 10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pl 12.02.02, 22:56 Mam pytanie! POnieważ chciałbym sie rozliczyćz Urzędem Skarbowym a nie jest jeszcze wyjaśniona kwestia upadłości War -Inwestu .Czy w obecnym sanie rzeczy moge sobie odliczyćwpłaty dokonane na mieszkanie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.02.02, 10:44 Podpisuje się pod powyższym pytaniem. Ja uzyskałam w US odpowiedz że nie mogę dalej rozliczać wpłaconej kwoty, ktoś na spotkaniu mówił że podobno można (także inf. z US), a jeszcze inni (np. ekspert od nieruchomości na tym forum) że trzeba wszystko zwracać. I cały czas czekam z rozliczeniem bo nie wiem co robić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka25 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 13.02.02, 12:43 Chcialabym sie dowiedziec, czy planowane jest kolejne spotkanie. A jesli tak to kiedy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 14.02.02, 10:13 Z tego co udało mi się dowiedzieć w US to jeżeli Developer zwróci (wiadomo że nie zwróci) pieniądze a w ciągu roku podpiszemy nową umowę to nie musimy nic zwracać do US. Od zaprzyjaźnionej pani w US otrzymałam odpowiedź, że można dokonać jeszcze odliczenia. I raczej zaryzykuję, no chyba, że ktoś kompetentny odpowie jak to naprawdę powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.02.02, 11:00 No właśnie są już trzy różne możliwości i nadal nie wiemy która jest właściwa. W naszym przypadku wiadome jest developer kasy nie odda czyli i my nie oddajemy tego co odliczyliśmy w zeszłym roku, nie sądzę żeby wiele osób było w stanie teraz podpisać umowę z innym developerem (brak gotówki). I cały czas pozostaje pytanie czy rozliczać to co wpłaciliśmy w zeszłym roku ??? W moim US twierdzą że jeżeli będziemy dalej to odliczać to działamy świadomie na szkodę skarbu państwa, bo wiemy że developer upadł i mieszkań nie będzie, chociaż z drugiej strony wpłacając pieniądze developerowi działaliśmy w dobrej wierze, bo skąd mieliśmy wiedziec że developer upadnie, no i koło sie zamyka ! Odpowiedz Link Zgłoś