Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wartość domu

IP: *.mcz.pl / *.lubin.dialog.net.pl 29.05.06, 07:24
    Zastanawiam się nad zakupem domu w stanie surowym otwartym. Dom leży na
    działce o pow.2,6 ara (własnościowa), metraż domu to : parter przeznaczony na
    działalnosc gospodarczą - ok.230 m., oraz powierzchnia mieszkalna również ok.
    230 m. Dom leży w woj.dolnośląskim. Właściciel wystawił cenę 300 tys.do
    negocjacji, prawdopodobnie za 260 tys.sprzeda.
    Mam pytanie: czy ta cena (260 tys.zł) to nie przesada?
    Pozdrawiam
    Myszowata
    Obserwuj wątek
      • andrzej.sawa Re: wartość domu 29.05.06, 09:45
        Oj,2,6 ara,chyba myszku pomyliłaś się.Napisz w m2.
        Cena nie jest szokująca /problem powierzchni działki/,ale zależy gdzie to jest -
        okolica i usytuowanie.
      • Gość: myszowata73 Re: wartość domu IP: *.mcz.pl / *.lubin.dialog.net.pl 29.05.06, 09:58
        Nie pomyliłam się, działka ma ok 260 m. A dom znajduje się na dużym osiedlu
        mieszkaniowym w woj.dolnośląskim
        • andrzej.sawa Re: wartość domu 29.05.06, 10:40
          Niewiele ponad 500 zł za m2 - jeżeli dobra lokalizacja,to nie jest źle.Ale jest
          problem ile adaptacji,no bo to może nabić koszty.Oczywiście istotne jest jak to
          zbudowane,no ale nie widząc można tylko gdybać.
      • Gość: myszowata73 Re: wartość domu IP: *.mcz.pl / *.lubin.dialog.net.pl 29.05.06, 10:47
        Będę drążyć temat. Dom leży na całej powierzchni działki. Jeżeli zdecydje się
        na zakup to będę starała się o wydzierżawienie dodatkowej części działki od
        miasta (przed pom.na działalność) - nie wiem ile to kosztuje.
        Sam dom jest dosyć duży. Dach pokryty dachówkami ceramicznymi, bez okien, są
        media , wewnątrz domu stan surowy. Jak pisałam wcześniej prter na działalność,
        I piętro mieszkalne i poddasze również mieszkalne. W sumie dom ma ok 460 m...
        • andrzej.sawa Re: wartość domu 29.05.06, 11:11
          Co miasto to cena.
          Na odległośc bez obejrzenia nie da rady chyba więcej powiedzieć.Może kto inny
          dałby radę.Ew.pisz na priv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka