Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić?

IP: *.avamex.krakow.pl 22.06.03, 17:36
    Chcę kupić materac na łóżko . Bardzo dobrej jakości,zrobiony z materiałów
    niealergizujących (ważne,bo choruję na astmę),trwały i wygodny.Czy macie
    jakieś informacje na ten temat? Czy moglibyście polecic jakąś firmę (może
    IKEA)? Co sądzicie o materacach z włóknem kokosowym? Bardzo prosze o radę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: JK Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? IP: *.acn.pl 23.06.03, 23:31
        Ja mam z Ikei właśnie. Ma już prawie 7 lat, używany oczywiście codziennie i
        cały czas jest taki jak był. Kupowałam 160 cm, chyba najtwardszy jaki wtedy był
        i jestem bardzo zadowolona. Na tyle, ze zabieram go na nowe mieszkanie.
      • mooj Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 24.06.03, 09:23
        moim zdaniem materace oferowane przez Ikeę (obecnie! może 5 lat temu było
        inaczej) są niedobre
        - miękkie (oferowane sa nakładki utwardzające ale...)
        - w bardzo małym wyborze (praktycznie jeden model z wymiaru)
        - nie we wszystkich wymiarach (na łóżko o szerokości 180cm nota bene bardzo ok
        oferują 2 (sic!) materace 90cm!)
        znam oferty tylko warszawskie (np www.merita.pl/materace-spr-kokos.html)
        ale wszystkiego trzeba dotknąć
        no i dobry materac kosztuje i to niemało
        my się "zasadzaliśmy " na bardzo dobry materac do bardzo dużego łóżka ale m.in
        z uwagi na finanse znacznie się ograniczyliśmy :( więc poszukiwania ugrzęzły na
        wstępnej ocenie ofert. wydaje mi się że poniżej 1400 zł bardzo dobrego
        (160x200) materaca nie kupisz
        Co sądze o kokosowym? Na taki zdecydowaliśmy się jak corka na świat
        przychodziła -po konsultacjach z lekarzami oraz innymi rodzicami, a jak
        siędomyślasz dla dziecka każdy chce jak najlepiej:) więc-polecam
        "przejściowo" kupilismy przedwoczoraj materac w JYSK-u (przyzwoity około 600 zł
        za 160 cm szerokości) ale bardzo dobry to on nie jest
        pozdrawiam

• Gość: zz_nowy Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? IP: 193.178.143.* 24.06.03, 10:18
          A co to ten JYSK..?
          Ja też kupuję materac na podest do sypialni i nie mam pojęcia co i gdzie w
          wawie. Na śląsku znalazłem 180x200 sprężyny z kokosem, dwustronny za 780 zł

Jeżeli tu nie znajdę za tą cenę to kupuję tam...
          • mooj Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 24.06.03, 10:25
            taki sklep na Kijowskiej www.jysk.com/jysk/po/page-here-amt?id=31
            produkt nie jest rewelacyjny ale całkiem przyzwoity -w naszym pzrypadku plusem
            były godziny otwarcia (niedziela do 16:00)
          • ada1 Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 24.06.03, 10:27
            Materac z Ikei mam już 6 lat, sprawuje się bez zarzutu, żadnych odkształceń,
            ciągle jest twardy, sprężysty i cierpię katusze gdy wyjedżam na urlop i muszę
            spać w obcych łóżkach, wtedy strrrasznie tesknię do mego materacyka...
          • Gość: a JYSK na Slasku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 12:20
            1.Ruda Śląska -Plaza? Ale nie dam głowy. Na pewno w Rudzie Śląskiej jest
            2.Bytom- CH Plejada
            3.Bielsko- Biala (CH Sfera)
            Pewnie w Katowicach tez sie znajdzie, ale nie wiem na pewno

Warto tez poszukac w sklepach meblowych, w wiekszosci maja materace (wazne: czy
            daja transport i wniesienie do domu?): przewoz takiego kolosa 160na 200cm i
            wnoszenie go do domu jest - oglednie mowiac - uciazliwe...
            • Gość: OrL Materace w Warszawie IP: 62.29.137.* 24.06.03, 15:49
              Ogolnie do najlepszych zalicza sie materace oczywiscie lateksowe, ale maja tez
              odpowiednia cene, troche tansze a majace jakosc lateksowych sa z bulteksu.

Materace RELAKS
              Selene, ul. Jana Pawła II 52-54, tel. 636 55 88: www.selene.pl
              Selene, ul. Puławska 81, tel. 845 49 03
              Selene, ul. Grochowska 249/251, tel. 870 04 76
              Waterspring, ul. W±wozowa 33, tel. 649 33 76
              EMPOL, ul. Płocka 21, tel. 632 18 73
              EMES s.c., ul. Płowiecka 25, tel. 815 35 98: www.meblesosnowe.pl
              WIK, Al. Jerozolimskie 262 c, tel. 723 90 33: www.cmwik.com.pl
              Salon Meblowy, ul. Modlińska 164, tel. 814 21 51
              Sklep Meblowy, ul. Przeskok 2, tel. 827 02 80
              Atta, ul. Towarowa 22, tel. 620 15 96
              Atta, ul. Grójecka 45, tel. 822 10 04

------------------------------------------------------------------------
              Sembella

1. LILAM, Przeskok 2, Walbrzyska 11
              2. STOLMAR, Wroclawska 8a
              3. WIK, Al.Jerozolimskie 262c
              4. SUNTAI, Pulawska 366
              5. COALA, Prymasa 1000-lecia 38
              6. BARTICO, Kleszczowa 18
              7. sklepy SWARZEDZ Market (np. Promenada, Galeria Mokotów)

--------------------------------------------------------------------------
              Janpol

DOMO FABER ul. Modlinska 154a,
              DOMO FABER ul. Towarowa 22,
              SALON MEBLOWY FORTE ul. Radzyminska 338, Zabki,
              SALON MEBLOWY FORTE ul. Surowieckiego 3, Warszawa,
      • Gość: mario Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? IP: 195.136.95.* 25.06.03, 11:29
        Polecam Walther Meble i materace niemeckie (nie pomne nazwy) ... np medica
        standard 160x200 719 PLN - sprezyny kieszonkowe, strony lato -zima - srednio
        twardy.
      • Gość: agnieszka Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 11:37
        Ikea hmm... kupilam duzy materac Sultan i zwrocilam bo po roku wyzly sprezyny
        dostalam od nich nowy a jak za jakis czas cos nowego wyjdzie to kazali dzwonic
        materace w Ikea maja 10lat gwarancji
        • patrycja.wfm Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 04.07.18, 10:48
          Witam - wiem , że temat już pewnie nieaktualny ale jakby ktoś był zainteresowany zakupem materaca od polskiego producenta bez pośredników w rozsądnych pieniądzach to zapraszam do kontaktu wfmpatrycjakopulinska@gmail.com
      • kasiczek811 Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 14.07.18, 11:56
        Ja kupiłam materac włoskiego producenta i jest doskonały! Cena nie była wygórowana, bo jeżeli dobrze pamiętam, to zapłaciłam jakieś 1700 zł za ortopedyczny materac piankowy z gwarancją na 10 lat. To był dokładnie ten model: centrummateracy.com/produkt/visco-easy/ . Polecam z czystym sumieniem!
      • beatrisss Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 27.12.19, 22:17
        Ja właśnie stoję przed dylematem jakim jest zakup nowego materaca do sypialni. Przestudiowałąm już wiele różnych ofert i muszę przyznać, że bardzo fajne, wysokiej jakości antyalergiczne materace produkuje firma sembella. Chyba się zdecyduję na zakup materaca Geltex Quantum Sun. Od grudnia na ten materac jest dobra promocja i w rozmiarze 180X200 mogę go kupić ze zniżką prawie 700zł.
        • pawel.walczag Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 26.01.20, 02:03
          My w zeszłym roku kupowalismy materac lateksowy z sembelli. Materac jest przyzwoicie uszyty z przepuszczalnych materiałów, a do tego wygodny. Znajomi mają spręzynowy tej samej firmy, ale mam wrażenie, ze nasz jest wygodniejszy.
      • daszynskaw Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 25.02.20, 10:11
        jeśli masz problem z doborem materaca to polecam ciekawy wpis na blogu, który pomoże w idealnym doborze:)
        blog.mirjan24.pl/idealny-materac-do-spania
      • panipianka Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 08.07.20, 08:45
        Polecam www.studiomaterace.pl doradzą świetnie. Sama jestem alergikiem i mam materace lateksowy-taki polecił lekarz, Pani w sklepie też od razu jak tylko usłyszała alergia to wiedziała czego potrzebuje :) Miałam materac z Ikei nie wytrzymał ani 2lat, a w Jysku nie są lepsze ...
        • beatrisss Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 29.07.20, 01:33
          My swoj materac kupowaliśmy w necie ze sklepu sembella. Ogólnie to jesteśmy zadowoleni i przymierzamy się teraz do zakupu drugiego materaca
          • fellix456 Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 27.08.20, 14:02
            Ja mam z netu materac amber dream. Jest bardzo wygodny i długo na niego nie czekałem od momentu zamówienia go w sklepie intrrnetowym
      • marcin81lodz Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 11.09.20, 08:00
        Kokos sprawia, że materac jest twardszy, mam model samba - sprężyny, pianka, kokos - sprawdza się.
      • sasanka778 Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 17.04.21, 20:49
        Osobiście polecam materac hybrydowy Comfeel. Kupowałam go w sklepie stacjonarnym w Krakowie, ale z tego co widziałam to przez neta też można go było zamówić z dostawą do domu.
        • dora1971 Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 24.09.21, 14:10
          na stronie materacyk.pl mają duzy wybór kupowałam dla syna bardzo solidne
      • nataliaaa_1 Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 05.04.24, 09:41
        Ja kupowałam z firmy Materace z Gór i mam go już kilka lat i bardzo polecam. W szczególności materac z lateksem, bo jest hipoalergiczny.
      • bob7171 Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 30.06.24, 13:05
        Myśle ,że warto poszukać takich okazji:
        www.olx.pl/d/oferta/materac-curem-exe-piankowy-rozmiar-180-x-200-cm-CID628-IDZFPep.html
      • peter_parker777 Re: Materac b.dobrej jakości.Gdzie kupić? 04.07.24, 11:51
        Można zamówić na pewno pod każdy materac drewniane łóżko na wymiar tutaj meble-na-wymiar.blogi.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka