kowcia 23.08.07, 13:42 czy ktos mial jakies doswiadczenioa z tą firmą? wyglądają bardzo dobrze tylko czy to co mówią ma odbicie w rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kkt Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 87.204.16.* 27.08.07, 15:18 Ja ich trochę znam, oferują co popadnie i gdzie uda im się wynegocjować prowizje. Mówią iż ceny będą rosły rosły o kilkadziesiąt procent w ciągu roku:)))) co za bzdura, proponują mieszkania w Warszawie i Wrocławiu w cenie powyżej 10tyś za metr. Nic dziwnego im droższe mieszkanie tym większa prowizja dla nich. Powstali po to by naganiać klientów do Noble Bank. Nie polecam. A tak na prawdę wszystko zależy od oferty, trzeba samemu zawsze dobrze sprawdzić 10 razy zanim się kupi mieszkanie, bo Home broker pięknie umie naciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Pojka Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.net.autocom.pl 05.10.07, 11:57 Co za bzdury ktos wypisuje o Home Brokerze, bylam u nich w celach inestycyjnych i nikt nie wciskal mi ze mieszkania pojda tak bardzo do gory,jesli chodzi o duze miasta,dotyczy to tylko mniejszych miejscowosci...a i faktycznie dostaalm propozycje drogich mieszkan,ale to tylko takich luksusowych bo na tym zawsze bedzie mozna zarobic w nieruchomosci inwestuja od paru lat,ale wczesniej bardziej na swoje wyczuci,a ja na parwde uwazam ze doraca zktorym rozmawiaalm mial pojecie o co chodzi,gdzie warto cos zakupic a co nie. Na razie jestem zadowolona z transakcji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: były pracownik OF Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.acn.waw.pl 22.10.08, 00:22 Pozwolicie, że pozostanę anonimowy. HB to jest kolejne wcielenie Open Finance, Noblebank/Metrobank i całej grupy Czarneckiego, która gdzieś ma was - klientów. Pracowałem tam to wiem jak to wygląda. U nich liczy się produkcja (tak, nie przewidziałeś się, produkcja) i prowizje. Sprzedaż mieszkań powyżej ceny rynkowej, oszukiwanie że ceny będą szły w górę to normalne praktyki w HB. Doradca/Agent/Handlowiec HB dostaje prowizję od sprzedaży mieszkania oraz za kredyt. A na koniec dodam, że w Open Finance jest akcja aby wspierać HB i wiele z pochlebnych wypowiedzi nawet tutaj jest tworzona przez doradców Open Finance (nawet był pomysł kiedyś aby stworzyć sztuczne forum gdzie doradcy pod różnymi nickami zachwalaliby HB ale pomysł upadł bo nie było tam klientów - przeniesiono ich na fora ogólnodostępne takie jak tu). UWAZAJCIE NA TĘ FIRMĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz32 Re: znacie HOME BROKER'a ? 10.10.07, 19:51 > Ja ich trochę znam, oferują co popadnie i gdzie uda im się > wynegocjować prowizje. Mam podobne doświadczenia. Oferowali mi mieszkanie w Łodzi. Pan konsultant przekonywał, że owszem biorą prowizję (to dla mnie jasne, nie są instytucją charytatywną), ale "mają za to niższe ceny, bo kupują od dewelopera hurtowo". Po krótkim researchu w Internecie okazało się, że mieszkanie na tym osiedlu mogę kupić bezpośrednio od dewelopera taniej za metr i bez prowizji dla Home Brokera. Nie lubię, jak ktoś mi wciska ciemnotę... A co do kilkudziesięcioprocentowego wzrostu wartości rocznie, to nie trzeba być znawcą, żeby orientując się trochę co się dzieje na rynku, samemu wiedzieć, że to ściema... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxx Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.subscribers.sferia.net 15.11.07, 20:43 Macie, racje z tym wszystki to wielka ściema. A kobieta, która jest prezesem Homebrokera (wiem, bo widziałem pieczątkę) to masakra. Ona chyba pomyliła branże. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marco Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 20:34 Po pierwsze - to madrze, ze osadzasz ludzi po pieczatce :) po drugie, kazda firma pobiera prowizje, raz mniejsza raz wieksza - home broker pobiera prowzije tylko od kupujacego - 2.5 procent plus vat. To ze ktos mowi, ze ceny beda rosly, to prawda, moze nie o kliklanascie procent, ale beda. Ja jestem zadowolony z mieszkania, ktore kupilem dzieki tej firmie. Mieszkanie w Warszawie kupilem na prawde nie drogo, a wybieralem je sposrod wielu ofert zarowno home brokera, jak i innych firm posredniczacych w sprzedazy (dragowski itp). Nie prawda jest, ze home broker oferuje tylko mieszkania powyzej 10tys, bo ja wybralem z wielu ofert wahajacych sie od 6- 7,5 tysiaca. czuje, ze nie zaplacilem prowizji za frajej, oprocz tego ze umawiaja sie na spotkania i prezentuja szczegolowo sporo baze ofert, to posiadaja nawet wlasnego prawnika,z ktorym mozesz sie skonsultowac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olga Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 23:47 Bzdury gadasz...Home Broker pobiera również prowizję od sprzedajacych. Inaczej... tak zawyża cenę nieruchomości, że ma prowizję z dwóch stron!!! A poziom obsługi? pożal się Boże, w dodatku nie współpracują z innymi biurami. Składając u nich ofertę sprzedaży nie doczekasz się kupca!!! Olga Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 14:33 a to ciekawe, bo ja miałam u nich mieszkanie w ofercie, sprzedało się w ciągu tygodnia gościowi z drugiego końca kraju i nie kisztowało mnie to ani złotówki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anonim Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.chello.pl 30.11.07, 22:51 W kwestii poziomu obsługi. w Home Brokerze traktuje się żle pracowników, nie dotrzymuje się warunków umowy stąd też jakość obsługi. Szkoda bo sama idea istnienia spółki jest całkiem niezła. Aha no i od sprzedającego nie pobierają prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek S Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 77.223.195.* 22.05.08, 08:02 piszesz nieprawdę w tym okresie HB nie pobierało prowizji od sprzdającego i nie zawyżało ceny nieruchomosci o taką prowizję Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: happykerri Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 195.95.144.* 27.11.08, 16:43 droga Olgo. nie wiem skad masz informacje ze nie pracujemy z innymi firmami ale to jest nie prawda! oczywiscie ze wspolpracujemy. nie wiem jak wymagajaca jestes ze nie podobala Ci sie obsluga. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dawny pracownik HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 14:53 "Inaczej... tak zawyża cenę nieruchomości, że ma > prowizję z dwóch stron!!!" Bzduuuura!!! Skąd przepraszam taka pewność ???????? Prowizja od sprzedaży weszła w połowie 2008 roku - co jest naturalne w tej branży. Nieruchomości zawsze były sprzedawane w cenie podanej przez sprzedającego - i nigdy wyższej. Łaztwiej sprzedac mieszkanie w niższej cenie niż wyższej.Słabo mi sie robi jak czytam te wszystki komentarze. Poziom obsługi - hm ciekawe. W chwili kiedy pisałaś ten komentarz nie było zbyt wielu "doradców" a ich poziom obsługi był bardzo wysoki. Pracownicy są tam bardzo starannie dobierani - selekcjonowani. 4 etapowa rekrutacja mówi sama o sobie. Widac z tobą jest coś nie tak skoro zostałaś dziwnie potraktowana. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mateusz Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.chello.pl 04.12.07, 11:57 Bardzo dobra firma polecam ,dzieki niej znalazlem wymorzone mieszkanie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: unknown Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 15:56 Ludzie bądźcie poważni i nie wyciągajcie wniosków z plotek. Home Broker na rynku wtórnym pobiera prowizję tylko od kupującego. Sprzedający nie płaci a więc nie ma zawyżonej ceny. Na rynku pierwotnym generalnie firma otrzymuje wynagrodzenie od developera aby klient który znajdzie ofertę mógł kupić ją po takiej samej cenie - tylko do niego należy wybór czy chce kupować sam czy korzystać z pomocy fachowca - za co nie zapłaci. Generalnie w każdej firmie są gorsze i lepsze osoby ale nie generalizowałbym co do wartości firmy po zachowaniu jednego pracownika. Ogólnie firma godna polecenia. Godne uwagi jest to że oferty prezentowane przez Home Brokera są sprawdzane - wszystkie mają zdjęcia, dużo ofert ma plany. Tak trzymać. Jakość większości innych firm niestety nie da się nawet porównać do pracy doradców z Home Brokera. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asdf Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 08:13 > Na rynku pierwotnym generalnie firma otrzymuje wynagrodzenie > od developera aby klient który znajdzie ofertę mógł kupić ją po > takiej samej cenie - tylko do niego należy wybór czy chce kupować > sam czy korzystać z pomocy fachowca - za co nie zapłaci. Albo jesteś niezorientowany, albo pracujesz dla Home Brokera i celowo ściemniasz. Home Broker zaproponował mi mieszkanie za cenę wyższą niż deweloper (ogólnie dostępna oferta na stronie dewelopera) plus 10 tys. prowizji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znawca Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 16:39 Witam, niestety część osób nie do końca orientuje się w ich polityce. Zatem wyjaśniam. Pobierają prowizję z dwu stron, od sprzedającego i kupującego. Jeżeli sprzedający wystawia do sprzedaży mieszkanie za 400 000 a oni sprzedają za 450 000 bo go oszukali na wycenie to dziwię się sprzedającemu że się cieszy że nie zapłacił prowizji- oni sami sobie wzięli :)). Oferta jest droga bo doliczają swoje prowizje do cen mieszkań. Wszystko zależy jak naiwnego kupującego znajdą. Jeśli się da to wyciągną z niego dodatkowo 100 000; czyli za takie mieszkanie 400 000 zapłaci 500 000 i jeszcze zażądają prowizji. To nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem. To jest oszustwo. Możecie zweryfikować te informacje bezpośrednio u nich :)) Formalnie reklamują się że kupują mieszkania za gotówkę. To się przydaje żeby zablokować ewentualny wzrost ceny gdyby sprzedający dowiedział sie o przekręcie :)) Wtedy sami cenę dają wyższą i konsumują zysk. Jeśli już wpadliście w tarapaty i za późno żeby się wycofać to piszcie na forum - może uda mi się jakoś wam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik firmy Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.net.autocom.pl 14.12.07, 00:20 Wiecie co,głowa mnie boli od tych bzdur co wypisujecie. Widzę, ze konkurencja siedzi i plecie głupoty - to raz. Jak macie do spzredania mieszkanie, to zapraszam do nas, do Krakowa np,tu pracuje...i sprawdzcie za ile wystawiliscie mieszkanie i za ile bedzie sprzedane przy podpisaniu aktu notarialnego. nie pobieramy przy sprzedazy mieszkan ani centa od sprzedajacego, nic tez nie doliczamy. Ponadto, nie slyszalam,zeby ktorykolwiek z naszych doradcow wciskał kit o jakies magicznych wzrostach wartosci nieruchomosci. Fakt, sa rynki wschodzace,gdzie dopiero te ceny beda rosly - ale juz nie wtakim tempie jak w wiekszych miastach w latach 2005 -2007,ale wzrosty beda.(nie bede okreslac procentowo, bo musiłabym omawiac kazde miasto z osobna) Przewidywane sa tez wzrosty w dobrych lokalizacjach,centrach miast - tam juz nie powstanie wiecej kamienic - to zawsze bedzie w cenie, a takze nieruchomosci luksusowe tyo jeszcze u nas produkt niedoszacowany,a wiec warty uwagi przy inwestycjach takich powyzej od 3 do 5 lat. Z naszych analiz wynika,ze wielka plyta oraz mieszkania w słabych lokalizacjach mogą jeszcze spaść na wartosci... i zasada nr jeden naszej firmy...nie wciskamy klientom to co popadnie i to co w bazie mamy,tylko poszukujemy najwlasciwszego dla klienta "produktu" (nie robimy im sztucznego cisnienia,jak to robia agencje nieruchomosci - pt "Panie, na to mieszkanie juz mamy dwoch klientow:)" - tak wiec jak ktos chce kupic mieszkanie z planem sprzedazy go za pare lat, to na pewno odradzimy mu wielka plyte,czy obrzeza wiekszych miast, bo moze na tym stracic - do kupna mieszkania nalezy podejsc jak do inwestycji Doadatkowo nie sprzedajemy nieruchomosci bez sprawdzonego aktualnego stanu prawnego, kompletujemy za klienta dokumentacje do umowy przedwstepnej, aktu notarialnego oraz do umowy kredytowej) Aha i tak dla uscislenia..skoro Tacy jestesmy be...i oszusci,to dlaczego najlepsza w Polsce firma doradztwa finansowego Open Finance nas poleca...hmmm Zanim wiec ktos uwierzy w te bzdurne komentarze,wysuwane przez konkurencje prawdopodobnie(jesli w ogole strandard obslugi agencji nieruchomosci mozna do naszej pracy przyrownac) niech sam umowi sie u nas w oddziale z doradca, apotem wystawi komenatarz jestem ciekawa opinii...zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
hashi-tess Re: znacie HOME BROKER'a ? 14.12.07, 00:32 Gość portalu: pracownik firmy napisał(a): > > Doadatkowo nie sprzedajemy nieruchomosci bez sprawdzonego aktualnego > stanu prawnego, kompletujemy za klienta dokumentacje do umowy > przedwstepnej, aktu notarialnego Czyżbyście dublowali pracę notariusza? Nie rozumiem o czym mówisz. Przecież to on odpowiada za umowę sporządzoną w jego gabinecie. Chyba, że się mylę. Podpisywanie umowy z pośrednikiem czy nie, u notariusza to nie ma różnicy. Jest tylko różnica w kieszeni, która jest płytsza o prowizję pośrednika, od którego nie otrzymałam żadnej oferty kupna. Dlatego już pewnie nigdy nie skorzystam z usług żadnej agencji pośredniczącej w kupnie/sprzedaży nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pośrednik nierucho Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 10:07 ogólnie zasady które opisujesz są OK, te same stosuje częśc dobrych agencji, albo ludzi w branży. Mnir bardziej przeraża to że patrzy się na nas jak na złodzieji. Pisze się ze agencj wystawiła, dała cenę albo przeginają i spekulują. Ludzie nie rozumieją że pośrednik nie wpływa na cenę, nie decyduje o warunkach sprzedaży. O tym decyduje właściciel a pośrednik doradza. > Aha i tak dla uscislenia..skoro Tacy jestesmy be...i oszusci,to > dlaczego najlepsza w Polsce firma doradztwa finansowego Open Finance > nas poleca...hmmm no tu troszkę poleciałaś - łączy was jedna rzecz Leszek Czarnecki - właściciel obu firm! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adam_krk Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 14:08 Gość portalu: pracownik firmy napisał(a): > Aha i tak dla uscislenia..skoro Tacy jestesmy be...i oszusci,to > dlaczego najlepsza w Polsce firma doradztwa finansowego Open Finance > nas poleca...hmmm Najlepsza? A kto jest udziałowcem jednej i drugiej firmy? To tak ja bym Pan Kowalski zalozyl Łopen Fajnans I Łom Broker, jeden drugiego przyklepuje a pracownicy mowia ze sa polecani przez najlepszych. Kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Usługa bez wynagrodzenia ????!!! IP: *.tktelekom.pl 20.05.09, 23:46 Szanowna Pani Pośrednik, proszę przeczytać standardy zawodowe zanim się Pani rozpisze po raz kolejny. . . Nie można wykonywać usługi pośrednictwa bez wynagrodzenia z tzw tytułem darmowym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: doświadczona Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:22 nie jest prawdą, że sprawdzacie stan prawny przed umową przedwstępną, sprzedajecie kota w worku. wasze standardy chronią tylko was, a nie klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.premgroup.com 03.01.08, 14:07 Witam przerazajaca ta panska opinia ale zapewne tak wlasnie wyglada rzeczywistosc co jednak moze zrobic osoba mieszkajaca i pracujaca za granica,ktora chce nabyc mieszkanie w solicy- jak nie skorzystac z 'pomocy' home brokrskiej agencji??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BYŁY PRACOWNIK Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 15:06 Hahahaa noo to sie uśmiałam :D :D a ciekawe skąd ta dedukcja. Mylisz sie drogi kolego/koleżanko. Po pierwsze - HB wtedy nie robiło żadnych wycen nieruchomości - klient podawał cenę - i szukało innego klienta któy byłby zainteresowany. Negocjowało ceny między kupującym a sprzedającym więc wytłumacz mi - gdzie w tym wszystkim prowizja od sprzedającego ? ? Moze ja przedstawie politykę firmy w tamtym roko - w roku w któym powstało HB! HB posiada DORADCÓW - nie agentów - zależy mu na sprzedającym i kupującym - aby był zadowolony! Człowieku znasz różnicę tych dwóch pojęć? To nie jest Agencja! Tam niema agentów.Mam dziwne wrażenie że skoro się "tak orientujesz w polityce firmy" to może poprostu tam pracowałeś i masz chęć im zaszkodzić ALBO jesteś poprostu NIEDOROZWINIĘTY! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyczliwy Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.acn.waw.pl 22.10.08, 00:24 UWAGA NA HB!!! W Open Finance jest akcja aby wspierać HB i wiele z pochlebnych wypowiedzi nawet tutaj jest tworzona przez doradców Open Finance - spółkę z Grupy Noblebank (nawet był pomysł kiedyś aby stworzyć sztuczne forum gdzie doradcy pod różnymi nickami zachwalaliby HB ale pomysł upadł bo nie było tam klientów - przeniesiono ich na fora ogólnodostępne takie jak tu). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sprzedający Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 12:00 Właśnie jestem w trakcie sprzedaży mieszkania. Pani z HB powiedziała mi że prowizja od sprzedającego wynosi 2,9%+VAT. Oczywiście doliczają do mojej ceny. Także kupujący zapłaci dwie prowizję + jeszcze wyższy podatek od sprzedaży nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kisiel K-ce Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 15:22 BuHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktos Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.uml.lodz.pl 08.09.09, 18:07 Spotkaj się z nią pogadaj a odpowiedzi na każde twoje pytanie będą na tyle wyczerpujące że zmienisz o Niej zdanie. Dobra osoba na odpowiednim stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.chello.pl 29.08.09, 21:37 dokładnie ja tak zrobiłem kupiłem od developera na spotkaniu mi wszystko wyjaśniono i bez stresu. Do HB jak poszedłem to szybko, szybko, szybko!!! Po co ten pospiech pytałem to powiedział mi,że mieszkanie zaraz się sprzeda :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oszukana Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 109.95.202.* 07.04.13, 10:28 Nie polecam HB. Pracownicy bez kompetencji, ze znikomą wiedzą na temat finansów. I tak np. Pani J. wyliczyła zdolność kredytową na 250 tys., a w praktyce okazało się że uzyskanie 150tys. było problemem. Ciągle tylko poganianie, decyzja na już. Podczas pierwszej wizyty chcieli od razu 15tys. zadatku, bo przepadnie mieszkanie. Podczas gdy my nawet się w sumie nie zdecydowaliśmy na to konkretne. Zero pomocy, zero wsparcia. Wieczne problemy, bo do nich trzeba było dostosowywać swój czas. Notariusza polecali bo z nim mają umowę i taniej, okazało się że 2razy przepłaciliśmy! A na dodatek jedna z pracownic wzięła z mieszkania meble, które obiecał nam zostawić stary właściciel. Wchodzimy po odbiór, a tu pusto... TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD HOME BROKERA! ZAOSZCZĘDZICIE SOBIE MNÓSTWO NERWÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grabula Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.08, 12:55 Jesteś głupsza niż ustawa przewiduje i jeszcze opisujesz bzdury w internecie ja zostałem bardzo miło obsłużony i zakupiłem mieszkanie we Wrocławiu za 6500 PLN. Zastanów się 10 razy zanim zaczniesz obsmarowywać innych ludzi czy firmy. Nie zgadzam się z Tobą i uważam że powinno się pozamykać takie osoby jak Ty, które plotą co ślina na język przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 81.15.152.* 28.07.09, 13:45 Prawie miesiąc temu byłem z rodziną umówiony na spotkanie z panem Plackiem w Home Broker we Wrocławiu. Doradca ten nie stawił się na spotkaniu, lecz po godzinie bezowocnego oczekiwania zajął się nami pan Gutowski. Kompletna ignorancja w stosunku do klienta. Pan zobowiązał się skontaktowanie z nami i przekazanie nam ofert w ciągu 2-3 dni. Po dwóch tygodniach sam zadzwoniłem do biura, okazało się że pan Gutowski o nas zapomniał, ale znowu obiecał kontakt (następnego dnia). Oczywiście znowu się nie wywiązał. Byliśmy zdecydowani na kupno mieszkania. Od tego okresu (ufając firmie zaniechałem poszukiwań) cena mieszkań znacznie wzrosła, co jest tylko moją stratą. Skontaktowałem się z innym pośrednikiem, któremu chyba trochę bardziej zależy na renomie i kliencie i ufam że te informacje mogą choć trochę przyczynić się do uniknięcia takich sytuacji. Pomijam sytuacje nieaktualnych ogłoszeń itp. Moim zdaniem firma zasługuje na najniższe noty. Brak zainteresowania, niewywiązywanie się z zadań, zła organizacja, niekompetentni pracownicy i drożej niż u innych pośredników. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niezadowolona z HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:09 Może warto byłoby stworzyć listę poszkodowanych przez Home Broker, byłaby bardzo długa. Hasło unikaj jak ognia Home Brokera, winno wisieć w każdym sznującym się domu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ankas41 Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 217.98.99.* 29.10.09, 20:52 witam serdecznie nie wiem jak Home Broker dziala w innych miastach, ale ja mialam przyjemnosc spotkac sie osobiscie będąc obsługiwaną w oddziale w Lesznie kilka dni temu.I powiem ze nie miło to wspominam,Doradca nie przygotowany do spotkania tak jakby wogole nie wiedzial ze bylam na to spotkanie umówiona ,brak profesjonalizmu,ogolnie odbębił swoje i delikatnie mówiąc spławił mnie.Nie tak wyobrażałam sobie ta wielką korporacje, chyba że w mniejszych miastach zasady są inne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.pmrcorporate.com 02.01.08, 13:33 Witam, Ja miałam kontakt z tą firmą i bardzo gorąco ją polecam. Po wspołpracy z wieloma agencjami byłam juz bardzo zrozpaczobna, nikt nie szukał tego czego chciałam tylko wciskali mi jakieś bardzo drogie mieszkania. Home broker w ciągu 2 tygodni wysłała mi oferty spełnijace moje wymagania. Zalatwili notariusza, sąd i inne sprawy. Generalnie bardzo bardzo polecam tą agencje wsyzstko było sprawnie i szybciutko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin GrabowskiHB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 217.67.217.* 03.01.08, 18:14 Witam Jestem pracownikiem Hb, i czytając pewne opinie użytkowników, nie mogłem oprzeć się by nie wypowiedzieć się na tematy tutaj poruszane... Być może nie jesteśmy firmą idealną (bo takiej nie ma) Natomias opinie że Pani Prezes minęła się z powołaniem- osąd na podstawie pieczątki- bardzo inteligentna wypowiedź Rozumiem, że wielkośc wielbłąda zależy od wielkości jego odchodów? Nie prawdą jest iż pobieramy prowizję dwustronną, klienci sprzedający nie płacą nam ani złotówki za nasze usługi a kupujący mają prowizję od wartości tranzakcji tylko i wyłacznie... Każdy klient ma swoje indywidualne oczekiwania, i staramy się im sprostać, a to że czasem nie wychodzi nie jest nowością i dowodem na to iż nie jestesmy profesjonalistami w tym co robimy... Zupełnie inaczej wygląda sprawa klientów inwestycyjnych, a zupełnie inaczej klientów, którzy poszukują mieszkań na cel własny- to apropo mega procentowych wzrostów cen... Jeśli osoby które wypowiedziały się negatywnie na tym forum, maja jakiekowliek dowody na naszą symulację lub kłamstwo to zapraszam na rozmowę w 4 oczy, pisać można wszystko, szkoda tylko ze bardzo czesto są to puste słowa nie poparte zadnymi konkretami Więc małe agencje, i drobni posrednicy dryfujący z ledwościa na morzu dzisiejszych realiów, poprawcie swoją "fachowość i wasz profesjonalizm" i nie traccie czasu na wymyslanie steku bzdur by zatrzymac klientów przy sobie wmawiajac im ze nie macie prowizji od sprzedających podając cene "ofertową" Jeśli nie jestescie w stanie przetrawic, że konkurencja was zostawia w tyle innowacyjnymi pomysłami oraz poziomem obsługi, to postarajcie się zmienic na LEPSZE nie oczekując ze to KTOS będzie zniżał się do WASZEGO POZIOMU... A co do prowizji od sprzedającego? Mieszkanie na Lazurowej 3 pokoje 2 agencje 1- cena 850,000zł 2- 790.000zł Cena właściciela 740.000zł Więc zastanówcie się co robicie na swoim podwórku i nie oceniajcie bezpodstawnie Pozdrawiam M.G (H.B) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 09:57 mam pytam\nie skoro tam pracujesz mogłbys powiedziec jaka macie podstawe poniewaz miałem juz rozmowy ale nie chca na razie nic powiedzieć mozesz przyblizyc jak tam sie pracuje ile zarabia itp, wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pojke Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 193.189.116.* 04.02.08, 23:23 Hmmm moim zdaniem w Home Brokerze są ludzie nieprofesjonalni. Siedzę w nieruchomościach, w wycenie nieruchomości, i jak słysze, że im wyższe piętro w budynku to lepiej. Chciałem kobiete w pysk strzelić za to twierdzenie. Taka sytuacja ma miejsce w kilku budynkach w Polsce. No chyba, że to jest Warszawa, gdzie ludzie w chmury uciekają, chyba, żeby wyrwać się od smogu! Zawsze naj były te na 1 piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mewka Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.autocom.pl 08.02.08, 21:30 Nie polecam ,znam firmę i spotkałam tez wiele nie pochlebnych opinii które musze potwierdzic . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 14:43 Słychajcie jak duza oni maja wiedze skoro szkolenie trwa u nich max 3 tyg , zatrudniami sa ludzie którzy nie maja zielonego pojecia o nieruchomosciach, nie polecam, jedna wielka kupa, wszystko ładnie na zewnatrz skóry plazmy a tak poza tym to sami młodzi ludzie zero wiadomosci, najlepsza jest ich infolinias 2 gosci okolo 20-22 lata, w bluzach z kapturem , to jakas pomylka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.chello.pl 01.03.08, 13:08 To że pracują młodzi ludzie to akurat nie problem, w innych tego typu biurach tez pracują młodzi ludzie (byle by mieli chęci do pracy i byli zaangażowani oraz posiadali doświadczenie). Problem jednak w tym, że tak jak powiedział przedmówca są to ludzie (ci którzy pracują w Homebrokerze) którzy nie mają doświadczenia i wcześniej najczęściej nie pracowali w branży pt nieruchomości. Są szkoleni na sprzedawców a w trakcie rozmowy na temat nieruchomości, jeśli się w nią zagłębić - wymiękają. Smutne to. Dużo fajerwerków a efekt końcowy mizerny Odpowiedz Link Zgłoś
mareksen22 Re: znacie HOME BROKER'a ? 22.05.08, 08:18 Dobrze, a ile trwają szkolenie w agencjach nieruchomosci? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: etam Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:52 Ogolnie z doswiadczenia wiem ze 0 dni....albo caly okres pracy czyli 1 miesiac :) heheh Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karola Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.gprs.plus.pl 01.10.08, 00:50 AKurat jeśli chodzi o infolinię i młodych ludzi w bluzach z kapturem, to szczerze wszędzie na infolinii jest podobnie- sama pracuję w banku na infolinii jkao doradca KLienta,sama akurat mam 27 lat i wyższe wykształcenie w kierunku finansów, ale 70% to młodzi ludzie głównie studenci właśnie w bluzach i dzinsach itp;) ale przez tel tego nie widać wiec nie to najważniejsze tylko profesjonalizm i miły głos;)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eetam Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:50 Noo i to pewnie Żydzi i Czarnuchy, masz racje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wilbład mysliciel Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 20:06 uważaj podlizuchu po pani prezes może nie zrozumieć porównania do wielbłąda i jego kupy i tekst miast pomagać w karyjerze utrąci cie na ulicę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyczliwy Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.acn.waw.pl 22.10.08, 00:35 UWAGA NA REKLAMY w Open Finance jest akcja aby wspierać HB i wiele z pochlebnych wypowiedzi nawet tutaj jest tworzona przez doradców Open Finance (nawet był pomysł kiedyś aby stworzyć sztuczne forum gdzie doradcy pod różnymi nickami zachwalaliby HB ale pomysł upadł bo nie było tam klientów - przeniesiono ich na fora ogólnodostępne takie jak tu). UWAZAJCIE NA TĘ FIRMĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: blekot Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.lanet.net.pl 11.10.09, 22:04 znam, nie są godni polecenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 217.67.217.* 04.03.08, 19:41 Szkoda, że wszystkie opinie które pokazują się na tym forum, są anonimowe? Skoro jesteście na tyle odważni, by kierować pod adresem doradców z HB swoje "zarzuty" to bądźcie też odważni przedstawić się z imienia i nazwiska... Takie zagrywki, stosowałem w przedszkolu, jak chciałem Pannie Krysi zajrzeć za dekolt... Jeśli macie odwagę zapraszam na rozmowę... Pozdrawiam MG (HB) A co do zarzutu o kapturach... jeśli wolicie możemy przerzucić się na kąpielówki... płetwy maskę i rurkę- jeśli to sprawi że będzie się WAM MILEJ ROZMAWIAŁO... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: weriu Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.08, 13:29 I po co tak się identyfikować z firmą. Przecież nie jest ani Twoja, ani Ci za ten post nikt więcej nie zapłaci. Więc po co ludziom bzdury wciskać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: naprawdę chciałem Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 83.16.232.* 11.03.09, 14:40 Chętnie bym się przedstawił, ale nie mam komu. Pracownik HB nie zostawił mi wizytówki. Swoje pretensje skierowałem na ogólny adres HB i też nikt mi nie odpowiedział. Nie dostarczono mi na czas informacji o stanie prawnym nieruchomości i uznano chyba, że lepiej mi powiedzieć że oferta nie jest aktualna niż naciskać właściciela. Oferta nadal figurowała na stronie www HB. Jednym słowem młode pistolety z HB okazali się smarkaczami. Zdecydowanie polecam pracę z małym biurem gdzie praktycznie każdy pracownik ma licencję pośrednika, odpowiednie wykształecenie i praktykę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eetam Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:55 Prosze o przyklad jednego takiego biura w Warszawie?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sadfasd Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.chello.pl 16.03.08, 12:31 sdfasdfasdfasdf Odpowiedz Link Zgłoś
kowcia Re: znacie HOME BROKER'a ? 17.03.08, 08:09 po kilkunastu kontaktach z tą firmą, potwierdzam to co większość pisala - sciema i tyle. zero fajnych ofert, zero atrakcyjnych cen. agentura jak kazda inna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mewka Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:17 mhmhm a teraz podobno doliczaja prowizje z dwóch stron , mysle ze to poprostu agencja jak setki innych ,lepsze biura a tak to standard Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: znacie HOME BROKER'a ? 14.04.08, 23:01 Potwierdzam.Pobierają prowizje i od sprzedajacego i to dwa razy większą niż inne agencje.Agent bez profesjonalnego podejścia i chamski.Znaleźli jednak klienta więc chyba się na nich zdecyduje ale wolałabym komu innemu zapłacić prowizję niż takiej osobie.Mieszkanie oglądano po raz pierwszy z klientami... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: takitam Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.chello.pl 10.05.08, 12:16 Na początku (przez kilka miesięcy) była jakaś promocja i dlatego nie brali prowizji od sprzedających. Teraz jak wszystkie agencje pobierają, ale nie dwa razy większą - tylko normalną. Spróbujcie się potargować to nawet trochę opuszczą... :) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: afdfad Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 09:06 ale ściemniasz - nie ma targowania się Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.aster.pl 14.05.08, 19:21 "promocja"...to tylko chwyt marketingowy ( żeby zgromadzić bazę klientów chcących sprzedać, później - wiadomo- jest już co pokazywać, wiec koniec zabawy w " promocję ". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uwazny Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.acn.waw.pl 22.10.08, 00:27 w Open Finance jest akcja aby wspierać HB i wiele z pochlebnych wypowiedzi nawet tutaj jest tworzona przez doradców Open Finance (nawet był pomysł kiedyś aby stworzyć sztuczne forum gdzie doradcy pod różnymi nickami zachwalaliby HB ale pomysł upadł bo nie było tam klientów - przeniesiono ich na fora ogólnodostępne takie jak tu). UWAZAJCIE NA TĘ FIRMĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mareksen22 Re: znacie HOME BROKER'a ? 22.05.08, 08:14 nie pobieramy prowizji dwa razy większej od sprzedającego. Pobieramy prowizję, która odpowiada ogólnym zasadom panującym na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dizzy Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 20:47 Niczym się nie wyróżniają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nena Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 217.153.19.* 30.05.08, 14:56 ludzie! to normalne że każda agencja pobiera prowizję z dwóch stron! Jak mieli okres promocyjny to chwala im za to! JJeśli nie chcecie korzystać z uslug pośrednika to kto wam broni. Sami sobie sprawdzajcie stan prawny nieruchomości i główcie się, jak poradzić sobie z ew. zadlużeniem, które poźniej sie pojawilo, komornikiem, lataniem do ksiąg, użeraniem sie z "paniami z okienka", wypisy, wyrysy , sporządzeniem jak najbardziej korzystnej(i chroniącej was) umowy sprzedaży i wiele innych. Jak ktoś się trochę orientuje w temacie - to niech sobie sprzedaje i kupuje na własną ręke, ale potem to pretensje i roszczenia ma do siebie ...Tylko nie przychodzcie pozniej do biura (do naszego często przychodzili, bo szef byl znany z rozwiązywania trudnych przypadków), ze deweloper podwyższyl cene, ze dziki lokator a to, a tamto... Pracowalam i w obrocie nieruchomościami i u dewelopera . Moge stwierdzić, ze jest wiele firm rzetelnych i niestety ..."krzaków", które chcą wyciułac jak najwiecej dla siebie, nie dbając o klientów. Znam tez multum przypadków, jak ludzie tylko wyzywać potrafią a sami lekkomyślnie podpisują umowy... Jedyne co mogę doradzić - to jeśli już są Państwo "zmuszeni" korzystać z usług Pośrednika, mogą Panstwo zawsze negocjować prowizję, (chyba ze własciciel to pazerny, zakuty łeb, który by tylko Fa potrafi wystawić). Ale najlepiej wtedy wspólpracować z jednym posrednikiem, bo przynajmniej firma bedzie ostro w reklamę inwestowac i się naprawdę przyłoży; czy znajdzie konkretne mieszkanie (pod warunkiem ze bedzie miedzy wami WSPÓLPRACA!!!). Gdy sie nie sprawdzi po jakimś czasie. Sorry ... Mogą Państwo sprawdzić też fachowośc i kwalifikacje pracowników [poprosić o okazanie licencji, ile np. jest licencjonowanych pracownikow w biurze - bo ja np. pracowalam w biurze, gdzie na 15 os. aż 11 osób przeszło ten trudny egzamin kwalifikacyjny (byl okres gdzie na prawie 1000 os. zdawalo tylko ponad 100 os!!)]i naprawdę ... szef kład nacisk, abysmy znali sie na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.u.itsa.pl 18.06.08, 14:09 a ja powiem wam tylko tyle, że przynajmniej jest to firma która chce coś zminić ma inne podejście. Najlepszym przykładem jest to, że idąc do nich w jednym miejscu załatwią nam kredyt, wybierzemy mieszkanie Z RYNKU PIERWOTNEGO (bo mają prawie każdego developera i nie pobierają przy tym prowizji!) więc zamiast szukać pół rou który kredyt, gdzie jakiś developer buduje, u nich mam wszytsko w ciągu max 2h!! Poza tym najlepszym przyładem na innowacyjność tej firmy jest to, że 21.06 organizują dni otwarte białołęki. będzie burmistrz, developerzy no i co najważniejsze ja też tam będę bo dzięki nim chce kupić mieszkanie na Białołęce w ORCO-Szafirowa Aleja a nie Bemowie i tylko dzięki nim zaoszczędzę ok 30.000zł bo podczas tych dni otwartych wynegocjowali u developera garaż gratis dla swoich klientów. Zresztą mój doradca z HB sam do mnie zadzwonił i powiedział żebyśmy nie podpisywali umowy przedwstępnej jutro, tylko zaczekali do dni otwartych białołęki bo wtedy dostanę garaż za free. SŁABO?? (Już mu kupiłem wielką flachę najdroższego łiskacza jakiego znalazłem, mega ziom, pomocny, ja nic nie płacę więc czemu chociaż nie dać mu się napić :)) Moim zdaniem jedyna i niepowtarzalna okazja i firma Na MEGA POZYTYW. Zresztą najłatwiej siedzieć na dupie i krytykować. Może zamiast psioczyć pójdziesz tam i się przekonasz. Ja oceniam 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sgsgs Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 10:14 a tym człowieku myślisz ze oni pracują za darmo - skoro nie biorą prowizji od ciebie do mają od developera dwa razy wiecej wiec skroili cię dwa razy wiecej. Przy duzej podazy mieszkań oferta garaż gratis czy cena pomniejszona o VAT jest juz w co drugiej ofercie - trzeba tylko szukac a nie akceptowac to co położa na talerzyku przed tobą - bo jest to ładnie zapakowane i nic poza tym. A co do kredytów odpowiedz sobie na pytanie jak pani z Open finance zarabia skoro nie pobiera od ciebie prowizji? Zarabia na prowizji którą otrzymuje od banku i jak myślisz czy oferuje ci najlepszy kredyt czy ofertę z której będzie miała większą prowizję? Czy jest obiektywna. W tym miejscu warto zacytować zdanie które usłyszełm kiedyś w Izraelu - jeden z Żydów powiedział - przyjechałem do was aby zrobić NA WAS interes - nie Z WAMI - ale NA WAS. Tylko osoby niemyślące myślą, że ktos zrobił z nimi dobry interes. Home Broker zrobił na tobie dobry interes a ty sie jeszcze cieszysz... Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: @ sgsgs Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 19:49 do sgsgs: zacytuję Twoje wypociny: " a tym człowieku myślisz ze oni pracują za darmo - skoro nie biorą prowizji od ciebie do mają od developera dwa razy wiecej wiec skroili cię dwa razy wiecej." sorry - ale albo pisałeś/aś to po wypiciu sporej ilości alkoholu, albo jesteś nienormalny/a. Warto przeanalizować to, co się napisało, przed kliknięciem "wyślij". Odpowiedz Link Zgłoś
sebastianwawa Re: znacie HOME BROKER'a ? 29.08.08, 13:05 nie polecam tam pracuja sami mlodziki po podpisaniu umowy cisza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lic. Doradca Finansowy HB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 14:59 Czy osoby związane z HB mogłyby mi napisać czym dokładnie zajmują się Doradcy Finansowi w tej firmie?Czy ich rola sprowadza się tylko do przyznania kredytu hipotecznego i obsługi klienta 'wewnątrz' placówki? Czy raczej musi też jeździć z klientem i oferować różnego rodzaju mieszkania itd?I jak wygląda wynagrodzenie w takiej firmie na takim stanowisku? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik HB Re: Doradca Finansowy HB IP: 195.95.144.* 19.11.08, 12:49 doradcy finansowi powstali w hb calkiem niedawno, i taki doradca siedzi w oddziale Home Broker po to żeby klient ktory przyjdzie do oddzialu mógl od razu zbadac na jaka kwote ma zdolnosc kredytowa,i gdzie moze dostac korzystny dla niego kredyt, zamiast biegac po bankach, a sa to doradcy z Open Finance, wspolpracuja z 25 bankami wiec mozna sie zapoznac z oferta calego rynku. poza tym na spotkaniu doradca przedstawia oferty mieszkan ale nie tylko, takze sytuacje na rynku. a jesli chodzi o mieszkania z rynku pierwotnego, firma ma podpisana umowe z deweloperami i sprzedaje mieszkania po cenie rynkowej, moze takze z deweloperem negocjowac cene. porownajcie sobie uslugi firmy home broker z uslugami jakiejs agencji nieruchomosci. agencja kaze podpisac umowe, najczesciej na wylacznosc, i naprawde potrafi pozniej naciagnac klienta na koszty. ja wiem ze niektorzy doradcy nie sa dobrze wyszkoleni i wyedukowani w sprawach rynku nieruchomosci, ale caly czas nad tym pracujemy. w razie pytan prosze dzwonic na infolinie, chetnie pogadam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik H Re: Doradca Finansowy HB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 21:24 Co to za bzdury piszesz. Wiem że lubisz robić Piar tej firmie bo za to Ci płacą ale firma ta zupełnie nie różni się od innych Agencji Nieruchomości. Co więcej jest droższa aniżeli inne. Choć na początku działania różnili się bardzo znacząco poziomem wiedzy od innych agencji tak teraz po zmianie Zarządu jest poprostu typowa agentura. To co sie tam dzieje napawa pesymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HB Re: Doradca Finansowy HB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 21:43 To jest bagno nie pakuj się w to gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: p Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 195.95.144.* 28.11.08, 16:57 Wiesz, zanim się człowiek wypowie na jakiś temat to powinien się kilka razy zastanowić !!!! Nie piszę się głupot jak się nic na ten temat nie wie. Tak się składa, że pracowałam z Openie i wiem na czym dokładnie polegają prowizje od banków i to co piszesz jest bzdurą!!!! Doradcy zarabiają jedną stawkę - niezależnie od tego w jakim banku zamkną kredyt. Więc wybierają naprawdę najlepszą dla klienta ofertę! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 21:33 z tego co piszesz to nie wiem gdzie w openie pracowałaś, ale napewno nie jako doradca ds. Finansów. Doskonale znam tą firmę i wiem że banki różnie rozliczają prowizje dla Opena. od 0,8 do 1,1 matołku i nie pisz głupot na forum. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patryska Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 195.95.144.* 27.11.08, 16:29 Osobiście uważam że są dobrą firmą! Pani z którą byłam na spotkaniu, bardzo kompetentnie przedstawiła rynek nieruchomości, a mieszkanie które dzięki firmie zakupiłam - po prostu kozak ! Pozdrawiam =) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: p Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 195.95.144.* 27.11.08, 16:46 i jeszcze jedno: ludzie w kapturach na infolinii? skad wiecie ze tam tacy ludzie pracują? umawiacie sie na spotkania na infolinii czy jak? ja tam z obslugi na poziomie romowy w infolinii bylam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zainteresowany Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.ib.tcz.pl 19.12.08, 16:33 Witam. Jestem zainteresowany pracą w HB. W ogłoszeniach można znaleźć oferty pracy w HB jako doradca ds nieruchomości. Interesuje mnie ta praca ponieważ ukończyłem studia związane z inwestowaniem i gospodarką nieruchomości i mogę po odbyciu pół rocznych praktyk starać się o państwową licencję pośrednika lub zarządce nieruchomości. Nie o tym jednak mój post :) Chciałem się dowiedzieć od ludzi pracujących w HB jak wygląda praca? Czy jest bardziej podobna do pracy pośrednika czy może takiego typowego doradcy co siedzie w biurze? W ofertach pracy doradcy podane jest w wymaganiach: gotowość do założenia własnej działalności gospodarczej. Chciałbym się dowiedzieć po co zakładać działalność gospodarczą skoro pracuje się w placówce firmy?? Z góry dziękuje za odpowiedź i oczekuje odpowiedzi od ludzi zajmujących się tym na co dzień a nie od wiecznych malkonentów co to płaczą jak pośrednicy ich okradają itp. ps. (dzieciom neo też proszę o nie wypowiadanie się) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 195.95.144.* 30.12.08, 18:43 doradca musi miec wlasna dzialalnosc bo wtedy sam zarabia na siebie, a jest to dosc młoda jeszcze firma i po prostu jej nie stac na opłacanie 150 doradców, doradca zyje z prowizji, wiec ile mu sie uda pomóc w sprzedazy i kupnie tyle ma kasy, niektórzy bardzo dobrze zarabiają i nawet dostają fiaciki 500 z logo firmy:) praca jest napewno fajna, tez myslalam nad byciem doradcą. jesli to Cie kreci i nie chcesz byc zwykłym agentem to na stówę Cię przyjmą, oni szukają fajnych ludzi których kręcą nieruchomości :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 21:44 Wiem sporo o tej firmie i mówię Ci chłopie daj sobie z tym spokój bo to jest gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 21:46 bo pewnie jesteś kierownikiem Call Center Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 21:29 Jakby Ci napluli w twarz to też byś powiedziała że deszcz pada. Pracownicy tej firmy są niezłymi ściemniaczami. Uważaj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Serdeczny Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:58 Bardziej zakompleksionego prezesa jak Damian nie znam... Gość ma chyba problem ze sobą. Pracownicy tej firmy są ślepo oślepieni przez tania wbite którą od niego dostają i przekazują ją dalej klientom... Uważajcie na Nich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hb - hk. Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 195.95.144.* 17.03.09, 16:18 Home Broker to firma pelna optymistycznych ludzi, wiadomo jak w kazdej branzy - są cwaniaki i sciemniacze... jesli ktos dobrze sobie radzi i sprzedaje - jest dobrym doradcą i działa na plus firmy. W tej firmie jest sympatyczna atmosfera.. ja tam polecam. A wcale duzo nie zarabiam :) co do odopowiedzi na pytanie - dlaczego dzialalnosc gosp. ktos juz udzielil poprawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania32 Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 94.254.247.* 23.03.09, 19:08 Odradzam współpracę z poznańskim Home Brokerem. Do momentu podpisania umowy wszystko idealnie, pośrednicy bardzo uprzejmi, pomocni, mili. Jednak gdy następuje chociażby jednodniowe opóźnienie w płatności, zaczynają być chamscy, niemili i grożą windykacją. Spotkało to nie tylko mnie, dwójka moich znajomych również ostrzegała mnie przed tym biurem, mając takie same doświadczenia. Być może to po prostu pech, ale lepiej uważać, bo inaczej można zostać zmieszanym z błotem i potraktowanym jak ostatni kryminalista i złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.malbork.mm.pl 02.04.09, 21:24 Ja także nie polecam ich usług. Umuwiłem się na spotkanie w Gdańsku. Dwa dni wcześniej dzwonił do mnie facet z Warszawy, nawijał godzinę i wypytywał co mają mi znaleźć. Niby dobrze ale nadszedł czas spotkania w biurze, przyszedł miły, uśmiechnięty pan. Usiedliśmy a on wyjął laptopa i zaczął wypytywać o wszystko od nowa. Wkurzyłem się no ale to jeszcze nic. Facet odpalił swoją "bazę danych" i pokazał mi wszystkie te mieszkania, które za darmo widziałem na stronach typu nieruchomosci.gratka.pl . Następnie zaczął wciskać kit, że ceny cały czas idą w górę i że im szybciej kupię mieszkanie tym lepiej. Następnie dał do zrozumienia, że powinienym podpisać umowę, zamknął komputer i bezczelnie czekał aż powiem, że podpisujemy. Przepraszam bardzo ale 5 000 zł za coś co mając wolne 20 minut mogę zrobić sam to b. duża kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
finansista79 Re: znacie HOME BROKER'a ? 28.09.09, 15:19 Gość portalu: Ania32 napisał(a): > Odradzam współpracę z poznańskim Home Brokerem. Do momentu podpisania umowy > wszystko idealnie, pośrednicy bardzo uprzejmi, pomocni, mili. Jednak gdy > następuje chociażby jednodniowe opóźnienie w płatności, zaczynają być chamscy, > niemili i grożą windykacją. Spotkało to nie tylko mnie, dwójka moich znajomych > również ostrzegała mnie przed tym biurem, mając takie same doświadczenia. Być > może to po prostu pech, ale lepiej uważać, bo inaczej można zostać zmieszanym z > błotem i potraktowanym jak ostatni kryminalista i złodziej. No nie mogę, nie chcesz zapłacić za wykonaną usługę i jeszcze masz pretensje. Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AP Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 213.77.7.* 31.03.09, 10:59 Sprzedałam mieszkanie za ich pośrednictwem (HB Warszawa). Wszystko w porządku, full profi, dobry kontakt z agentem (aż za dobry :-)) - gość słowny i bardzo "troskliwy". Nie przyprowadzali tłumu oglądaczy, tylko ludzi faktycznie zainteresowanych kupnem mieszkania o parametrach podanych w ofercie. Na końcu pomogli przy sporządzeniu umowy, dopilnowali płatności. Nie są najtańsi, ale moje doświadczenia z HB są jak najbardziej pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiarygodność Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.aster.pl 04.05.09, 15:15 myśle, że wszystkie tu wpisy są "zakłamane" nikt tu przecież nie podpisuje się imieniem i nazwiskiem i zdjeciem - bardziej wiarygodne opinie dostałam na Goldenline.pl - tam ludzie piszą o konkretnych przypadkach, wypowiadają się klienci i pracownicy podpisując swoim profilem ze zdjęciem i cv. Ide do nich na rozmowę jutro - a co najśmieszniejsze żadnej z powyższej wypowiedzi nie mogę wziąć powaznie. Zamknijmy temat bo jest żenujący... zapraszam na goldenline - ciekawe czy tam byście to samo powtórzyli - wątpie ;[ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kupujący M2 WAWA Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 22:03 Przeczytałem wszystkie posty,brrrrrrr, a w tym tygodniu jestem umówiony na spotkanie z doradcą HB. Zapewne skorzystam z tego,i napisze co sądze o nich, ale po tej lekturze mam mieszane uczucia. W sumie jakiż to problem samemu podrążyć sprawy papierkowe,akty notarialne ,ksiegi wieczyste , et cetera. A sama prowizja 2.9 % to spora kwota, ale jak się nie sprawdzi samemu co reprezentuje sobą HB to się człek nie dowie. Sprawdze odezwe się , a tak na marginesie jakiego posrednika od nieruchomości na rynku Warszawskim doradzicie ?? . Dzieki z góry Jędrek ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agnieszka Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 13:26 ODRADZAM! ODRADZAM! ODRADZAM! nikt nic nie wie, ciągle ktoś inny do mnie dzwonił i musiałam wszystko przedstawiać kilka razy. Jedna osoba mnie umawiała na spotkanie inna je odwoływała w końcu pan mi powiedział, że nie będzie się mną zajmował bo mu się nie "kalkuluje" - tu cytuję dosłownie!!!!!!TRAGEDIA!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agnieszka Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 13:37 PS. NADAL ODRADZAM! po godzinie od rozmowy z panem, który mi oświadczył, że mu się nie kalkuluje zajmowanie moją sprawą dostałam maila ZAPRASZAJĄCEGO NA SPOTKANIE (!?) o treści m.in."Dziękujemy za wybór naszej firmy. Gwarantujemy szybką i profesjonalną obsługę" śmiechu warte!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misza Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 21:58 Jak wyglądają zarobki osób zatrudnionych. Podkreślam zatrudnionych. Mam licencję i pośredniak i zarządcy. Interesuje mnie u nich praca ale tylko na umowę o pracę. Jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rozowyslon Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 22:28 Z tego co się orientuję nikt nie jest tam zatrudniony na umowę o pracę. Każdemu proponują umowę agencyjną, ze stawkami prowizyjnymi uależnionymi od efektów pracy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zainteresowany Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 10:59 byłem ostatnio w HM we Wrocławiu na rozmowę o pracę. Miałbym otworzyć swoja działalność. Możesz mi napisać coś więcej na temat tej firmy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wierzyciel HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.08.09, 12:49 aktualnie zarobki w HB - zgodnie z kontraktami i aneksami do wczesniejszych kontraktów: Freecash - 40-45% jeśli pozyskasz 8 ofert, bo jak nie to 10% mniej pozostali - 30-35% + podstawa ok 1200 jeśli pozyskasz 8 ofert dla wszystkich 30 zł netto za pozyskanie kazdej oferty co 2 tygodnie uaktualnienie kazdej oferty, ale jeśli choć raz tego nie zrobisz, albo zrobisz w 15 dniu HB ma prawo przy sprzedaży tej nieruchomości zabrać ci 100% naleznego wynagrodzenia nie ma możliwości negocjowania prowizji 2,9% - jeśli bedziesz negocjował w dół firma może obciażyć cię karą Reasumując: NIE POLECAM w małej agencji jest znacznie lepiej i zasady nie zmieniają się co najmniej raz w tygodniu i dostajesz wynagrodzenie gotówką a nie po 1,5 miesiąca i jeszcze z opóźnieniem oczywiście jeśli klient płaci, bo jak nie to jest w windykacji HB, której skuteczność jest beznadziejna i negocjować można i nie traktują cię jak śmiecia i klientowi też jest lepiej, bo dzwoni do agenta który go zna i załatwia jego sprawę, a nie odkłada "na pólkę", bo ma tylu kupujących, że nie daje rady wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mycha [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 23:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lipa Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 11:13 I pomyśleć, że byłem nawet na 2 Rozmowach kwalifikacyjnych, he he. To jest jedna wielka ściema. Tylko po co robią nadzieję? Szkoda czasu i energii. Jak jestes frajerem to jesteś ich. Pozdrawiam wszystkich szukających pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
agazaw88 Re: znacie HOME BROKER'a ? 02.07.13, 13:09 broker ubezpieczeń to ciężki temat na życie... nikt nie lubi ubezpieczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Olgierd Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.159.32.50.static.crowley.pl 30.09.09, 13:09 Uwielbiam takie anonimowe oceny firm i warunków w nich panujących. Nie byłem ich klientem i pewnie nie będę (szkoda kasy :), ale spotkałem się z takimi samymi opiniami na temat mojego obecnego Pracodawcy... Jedną rzecz którą na pewno można im zarzucić to fakt iż mają nieszczelny proces rekrutacji jeżeli taki prostak (ocena po formie i zawartości wypowiedzi) jak ty się tam dostał. A do pozytywnych stron zaliczyłbym weryfikację już w czasie pracy - bo już Cię zwolnili :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marvel79 Re: znacie HOME BROKER'a ? 30.09.09, 18:29 Olgierd, na temat każdej firmy można pisać niestworzone rzeczy. Jedna z ostatnich wypowiedzi (chyba mychy) rzeczywiście była za mocna, ale w części prawdziwa. Zgodzę się, że takie słowa nie powinny paść ze strony b.pracownika, ale padły. Tak ostre stanowisko musiało być podyktowane jakimiś przesłankami. Zauważ, że większość z wpisów forumowiczów negatywnie ocenia firmę. Jaka jest przyczyna? Czy wiesz w jaki sposób firmie traktuje doradców, nie mówiąc już o charakterze rozwiązywania umów o współpracę - tu pożal sie Boże. A reklamy zachęcające do pracy w firmie pięknie brzmią ;)), ale czy prawdziwie ........ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tynka Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 11:33 Witaj, z dniem 31 stycznia przestałam być pracownikiem, a raczej współpracownikiem firmy HB. Cóż mogę powiedzieć... mega korporacja, mega presja, odchodząc zarabiałam ok 8tys, ale to jak się tam traktuje pracownika, nie jest warte żadnych pieniędzy... praca od 9 do 19 w biurze, a jak masz prezentacje nieruchomosci to i o 22 byłam w domu. Szczerze nie polecam, ale zrobisz jak uważasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina999923 Re: znacie HOME BROKER'a ? 22.09.14, 12:03 Ja niestety bardzo zle trafilam i nikomu nie polecam tej firmy. Calkowity brak profesjonalizmu, arogancja, kompletna nieznajomosc prawa, a prowizja 2.9 i dla sprzedajacego i dla kupujacego. Odpowiedz Link Zgłoś
ika702 Re: znacie HOME BROKER'a ? 28.03.15, 20:32 UWAGA na HB Oddział w Krakowie al.Bora-Komorowskiego 25A !!!! Współpraca z doradcą finansowym to żenada, nerwy i niepewność na długo z racji tego,że takie byd-le ma dostęp do calego twojego życia !!! Niesłowność, roztrzepanie, manipulowanie, wmuszanie zakupu ubezpieczenia na życie, wymuszanie przeprowadzenia konsolidacji kredytu gotówkowego (który miałam) na warunkach o niebo gorszych od posiadanego, łącznie z fałszowaniem !! wniosku kredytowego, klikanie doradcy na laptopie w celu rzekomego pokazania klientowi hitów i żądanie podjęcia decyzji bez możliwości spokojnego zapoznania sie z ofertą, działanie doradcy wbrew woli klienta, zakłamanie - to cechy starszego doradcy finansowego firmy HB. I traktowanie klienta jak idioty, który sam niczego nie policzy...a jednak policzy starszy doradco oszuście .... Nigdy przenigdy nie polecam oszusta z tego oddziału !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marvel79 Re: znacie HOME BROKER'a ? 30.09.09, 18:45 zapomniałeś dodać, ze firma za pozyskanie klienta pobiera od doradcy 0,25% od wartości transakcji - koszty marketingu:)) Przykład: pozyskujesz sam mieszkanie za 1mln (jeśli sam pozyskałeś klienta i wprowadziłeś ofertę). Umowa pośrednictwa jest na 2% (20.000 netto)a jesteś na stawce prowizji 30% i 35%. W ofercie sprzedaży nieruchomości (portale branżowe) nie ma do doradcy bezpośredniego numeru telefonu, więc każdy zainteresowany klient trafia do call center. Czyli jest to klient z marketingu. Obliczenie 20.000-2.500 =17.500 i dopiero od tej kwoty masz 30% lub 35%. Odpowiedz Link Zgłoś
laura988 Re: znacie HOME BROKER'a ? 30.09.09, 21:28 powariowali !!!!! prowizja 20 000 zl! za co? wszystko rozumiem, ze pośrednik też pracuje i wiem, na czym ta praca polega, ale takie kwoty to chyba lekkie przegięcie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wierzyciel HB Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.173.20.19.tesatnet.pl 01.10.09, 08:32 faktycznie :) gdzieś mi to umknęło... dzięki za uzupełnienie i pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sebastian Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 188.33.95.* 18.10.09, 16:38 Witam , Odczucia bardzo pozytywne! Chce kupić mieszkanie do 420,000 pln w Warszawie... HB przygotował około 20 ofert, bardzo profesjonalnie...zdjęcia plany, mapy okolicy....profeska. Konsultacje z doradcą finansowym...pozytywnie...nie mam czasu chodzić gdzieś tam więc fajnie że sa na miejscu.... Mieszkania sprawdzone w 100% pełen legal. A prowizje...hmm..tak jak wszędzie...a tu mam PEŁNĄ obsługę...czyli tak jak powinno być wszędzie. Latanie od agencji do banku, z banku do notariusza i tak po 100 razy...sorry nie dla mnie...więć jak ktoś ceni czas i nie lubi się bawić z chałupniczymi agencjami...polecam HB. Jak już kupię napiszę, jak sprawuje się agencja przy wszystkich formalnościach. ps. nie rozumiem tych wszystkic narzekających że mieszkanie tylko za 10 tys + .....bzdura...ja znalazłem za 7000,00 a proponowali mi nawet za 6000,00... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hb poznan Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.gl.digi.pl 20.10.09, 17:24 powyzszy tekst jest jednym z wielu propagandowych tekstow, jakie monika ko... pisze pod czujnym okiem prezesa damiana mili... argumenty o doradcy finansowym, okreslenia typu "profeska, pelna obsluge, tak powinno byc wszedzie, latanie od agencji do banku, chalupnicze agencje itp" to lipa ktora serwuje wam HB. Prawda jest taka, ze to nic innego jak zwykla agencja nieruchomosci - tylko wieksza i majaca za soba wsparcie open finance i noble bank. Dobra rada dla zastanawiajacych sie z jakiej agencji nieruchomosci skorzystac: JAK JUZ CHECIE PLACIC (z roznych wzgledow) TO SZUKAJCIE POSREDNIKA Z LICENCJA KTORY OD WIELU LAT DZIALA NA LOKALNYM RYNKU - wie o wiele wiecej niz napalone mlodziki z HB i zrobi o wiele lepsza robote (no i unikajcie takze innych sieciowek). podsumowujac: Tylko lokalna agencja Tylko posrednik z licencja (spytajcie na poczatku osobe, ktora bedzie waszym "opiekunem" dlaczego nie ma licencji i wyjasnien :) udanego polowania Odpowiedz Link Zgłoś
airjanek82 Re: znacie HOME BROKER'a ? 30.10.09, 14:44 Co człowiek to inna opinia, ale akurat ja mam pozytywne doświadczenia związane z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klient Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.res.pl 12.10.13, 19:00 Nie polecam.Korzystałem z ich usług.UWAGA na Pana Marcina który jest czarodziejem z pięknym uśmiechem na twarzy.Ściemniacz i bajkopisarz.Radzę omijać tą firmę z daleka,a w szczególności Pana Marcina.Zostałem przez nich nieżle nabity w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutkamala Re: znacie HOME BROKER'a ? 12.10.13, 19:48 Tak,podpisaliśmy z nimi umowę ale koniec konce sami znależlismy mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tysiamama21 Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.play-internet.pl 14.10.13, 09:23 Miałam z nimi do czynienia, gdy chciałam sprzedać mieszkanie. Zaczęło się od olewactwa i krętactwa, skończyło na kłamaniu w żywe oczy i machlojkach. Firma zrobiła na mnie jak najgorsze wrażenie. Babka, z którą współpracowałam pracowała od rana do wieczora, świątek-piątek - to bardzo źle świadczy o firmie, ja nie lubię generować zysków dla bandy wyzyskiwaczy niewolników. Druga rzecz - kobieta strasznie kombinowała, na końcu oszukała, tak była zdesperowana, żeby podpisac umowę o współpracy. Gdy koleżanka się u nich zatrudniła wyszło, że to dlatego że muszą podpisać pzynajmniej ileś w miesiącu, żeby dostać prowizję za to co wypracują przy realnych transakcjach. W związku z czym, latają za Tobą (i marnują Twój czas!) do podpisania umowy, nawet jak kompletnie nie mają wizji sprzedaży Twojej nieruchomości i nie zamierzają się tym zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adam Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: 31.130.99.* 10.12.13, 11:14 żenada, umawiam się z nimi na spotkanie, dzień wcześniej o 19-tej rozmawiam o ofercie, wszystko ok, po czym gdy zjawiam się tam o 10tej, przyjeżdzam specjalnie z innej miejscowości, okazuje sie ,że oferta jest nieaktualna!!!! oszusci , chcą tylko ściągnąc klienta do biura i oferuja inne oferty zupełnie niezgodne z oczekiwaniami klienta. Nigdy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
wawag Re: znacie HOME BROKER'a ? 07.02.14, 13:48 Oj, znacie, znacie. Odradzam, nie polecam - proponuje trzymać się od nich z daleka... Obiecują, kręcą, mydlą oczy, a skuteczność mają zerową. Czwarty miesiąc maja na wyłączność moja nieruchomość (idiotka, dałam się namówić!) i nic. Po interwencji, kiedy pośrednik zapadł się pod ziemię, zmieniono mi agenta, ale to i tak nic nie zmieniło. Nie raportują o wynikach, o poczynionych działaniach itp. Głównie zarabiają na sprzedaży tanich, zrujnowanych nieruchomości - takie szybkie pieniądze. Może jeszcze interesujący są dla nich klienci na nieruchomości o wartości rzędu kilku milionów - reszta nie liczy się. Uciekać i skreślić z pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: azael Re: znacie HOME BROKER'a ? IP: *.183.141.20.dsl.dynamic.t-mobile.pl 07.03.14, 22:08 Najlepsze oczywiście jet w tym wszystkim że wszyscy wiedzą że to pospolici oszuści,a naiwnych nie brakuje.Głupców nie sieją sami się rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: znacie HOME BROKER'a ? 15.07.14, 13:43 bez przesady, oni są jedną z lepszych firm w swojej branży i klientowi oferują bardzo dużo - doradztwo finansowe + eksperta z dziedziny nieruchomości, przed zawarciem umów wszystko jest sprawdzane przez prawnika i co najważniejsze współpracują z ogromna liczbą developerów Odpowiedz Link Zgłoś
bambooooocha Re: znacie HOME BROKER'a ? 21.09.14, 18:31 Co człowiek to opinia, zależy czego kto oczekuje. My cudów nie oczekiwaliśmy, a trafiło się nam z nimi nieźle, lepiej niż sądziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
emi201110 Re: znacie HOME BROKER'a ? 27.02.18, 21:00 Zdecydowanie nie polecam biura HB w Łodzi. Pośrednik przez kilka miesięcy oferował dom bez sprawdzenia dokumentów. Prowizja biura jest wyższa względem innych pośredników, mimo to doradca nie oferuje nic poza przedstawieniem nieruchomości. Za wszelką cenę dąży do podpisania umowy, a tym samym otrzymania prowizji, nawet za cenę niezrealizowania transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś