Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MURANOW WARSZAWA pytanko

IP: *.hdq.hdi.de / 10.0.0.* 12.09.03, 15:28
    Mam okazje kupic mieszkanie na nowolipki 30m2, niezle urzadzone, ostatnie
    pietro cena4.000 za m, dosyc cicho
    co sadzicie o okolicy,
    odnosnie mieszkanie to maly minus ze ostatnie pietro (3)
    Za wskazowki i opinie bede wdzieczny
    Obserwuj wątek
      • Gość: ji Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: 62.29.248.* 13.09.03, 23:11
        To bylby bardzo dobry wybor. Moj przyjaciel kupil mieszkanie w na Muranowie -
        tylko pozazdroscic.
        Cicho a mieszkanie choc budowane w PRLu jest duzo lepsze niz w blokowiskach
        (wysokie i trwale).
        To ze wszedzie blisko doskonale wiesz :-)
        • Gość: gosc Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: *.chello.pl 13.09.03, 23:23
          uwazam ze nalezy sie wystrzegac okazji .... szczegolnie cenowych - za tym
          najczesciej kryje sie jakis nie splacony kredyt itp ...
      • Gość: piotr Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 00:07
        jeśli masz auto to tylko parking strzeżony ,masa gówniarzy -narkomanów łażących
        po podwórkach i szukających okazji oby coś zwędzić mnie ostatno złupili z
        listew osobnych i gwiazdki(mercedes) żaden samochód który parkuje się nie
        ostał , szczególnie łasi na obce rejestracje.
      • Gość: Kasia Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: *.ne.client2.attbi.com 14.09.03, 00:07
        W maju kupilam mieszkanie na Nowolipkach na 1 pietrze za 3.500/m. Fakt ze jest
        do remontu.
        Moja rada to dokladnie zapoznac sie z pracami wykonanymi w budynku tzn.: czy
        wymieniono instalacje cieplna, kanalizacje, woda miejska czy piecyk,
        elektryka. W niektorych budynkach nie zrobiono nic a wtedy wartosc mieszkania
        jest zdezydowanie nizsza. Zainteresowalabym sie jeszcze na twoim miejscu
        stanem dachu (bo ostatnie pietro), bo potem moze byc ciezko przekonac
        wspolnote co do jego remontu(gdyby przeciekalo). Moim zdaniem 4.000 to nie
        jest szczegolna okazja, chyba ze faktycznie fajnie urzadzone.
        Zycze powodzenia,
        kasia
        • Gość: Roody Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 22:42
          Sam poszukuje mieszkania w tym rejonie 30-40m. Jesli sie nie zdecydujesz, lub
          ktos inny wie o innej ofercie, bede wdzieczny za info tomeksek@poczta.fm
        • wiberg Re: MURANOW WARSZAWA pytanko 15.09.03, 13:27
          trzecie piętro bez windy jest minusem i to niestety większym niż się wydaje, bo
          sa problemy z wnoszeniem ciężkich rzeczy, a poza tym jest to uciążliwe dla
          małych dzieci (głównie tych w wózku)i starszych (chorych) osób. Miałem
          mieszkanie na drugim p. bez windy i moja babcia nie mogła mnie odwiedzać, bo
          nie dałaby rady wspiąć się po schodach:(
          Nowolipki sa OK, ale potwierdzam, że przed kupnem starszego mieszkania trzeba
          KONIECZNIE dowiedzieć się o stanie budynku (czy były wymienione rury wodne,
          gazowe itp.) i dachu (skoro to ostatnie p.), no i coś o sasiadach:)
          • Gość: monia76 Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: *.u.mcnet.pl 16.09.03, 15:18
            to co mam powiedziec ja, ktora mieszkam na piatym bez windy? wlasny i
            nieprzymuszony wybor w dodatku ;-)
            a babcia? byla na tym moim piatym kilka sekund przede mna ;-)
      • Gość: ewa Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: 212.87.3.* 16.09.03, 13:56
        Muranow to dzielnica glownie emerytow, lepiej sprawdzic
        kto mieszka w budynku w ktorym chcesz kupic mieszkanie.
        Jezeli sa to w 90% emeryci to przekonanie ich do tego ze
        w budynek trzeba inwestowac a administrowac nie musi
        dawny ADM graniczy z cudem. No i remont mieszkania tez
        jest problemem, potrafia skladac skargi wszedzie po
        kazdym stuknieciu mlotkiem.
        Ale ogolnie Muranow polecam, zielono, spokojnie i
        wszedzie blisko.
        ewa
      • Gość: Ola Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: MIAAW* / 62.29.248.* 19.09.03, 16:12
        Jezu, czy nikomu z Was nie przyszło do głowy że Muranów to cmentarzysko? Wielki
        cmentarz po zlkiwidowanym gettcie?
        Poza tym, rzeczywiście tam, gdzie mieszkają sami emeryci trudno jest cokolwiek
        zrobić, bo dla nich jest wystarczająco dobrze jak jest a i tak oszczędzają na
        wszystkim. Z wizyt w mieszkaniach na Muranowie pamiętam brudne, śmierdzace,
        ciemne klatki, kłopoty ze starymi instalacjami, pomyśl też o tym, jak stare
        piecyki gazowe czają się w łazienkach tych wszystkich emerytów...
        Muranów, mimo bliskości centrum odrzuciłam od razu z powodu wymienionego na
        początku, ale mieszkanie kupiłam w przedwojennej kamienicy na Mokotowie i coś
        niecoś o mieszkaniu w sąsiedztwie emerytów wiem...
        Pozdrawiam... I pomyśl o opowiadaniu Hanny Krall o mieszkaniu na Nowolipkach w
        którym ktoś (lub coś) uporczywie przestawia porcelanę i szkło w kredensie...
        • Gość: M. Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 23:14
          Mieszkam ma Muranowie jakies 30 lat (cale zycie). Za kilka tygodni wyprowadzam
          sie juz do wlasnego M i opuszczenie tej dzielnicy bedzie dla mnie bardzo
          bolesne. Jakos nie przeszkadza mi to, iz rejon ten ma taka a nie inna historie
          (getto). Wrecz przeciwnie, moze byc to atut, szczegolnie dla ludzi spoza
          Warszawy.

Z jednym musze sie zgodzic: sprawdz dokladnie stan techniczny budynku i jakie
          remonty sa planowane przez wspolnote mieszkancow. Stan techniczny to glowny
          minus tego osiedla.
          Piecyki gazowe - w ostatnich 2 latach odbyly sie remonty generalne sieci
          gazowej na blokach - zolte orurowanie na wierzchu na scianach klatek
          schodowych..

Coz "hordy" nastolatkow, kradzieze, meliny - to duzy mankament, ale gdzie ich
          nie ma?
          Na pewno musisz poobsrewowac na jakich sasiadow sie decydujesz. Nie jest wcale
          pewne, ze beda to ludzie i wylacznie starsi. W moim bloku na 12 mieszkan sa
          tylko 2 zamieszkale przez "staruszkow". W pozostalych mieszkaja dzieci
          pierwszych lokatorow lub ludzie, ktorzy na Muranow zdecydowali sie niedawno.

Generalnie Polecam. Super miejsce!!!
          • Gość: Ola Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: MIAAW* / 62.29.248.* 22.09.03, 18:14
            Spoko :-) też lubię swoją dzielnicę a mieszkałam w niej ponad 30 lat...
            Nie rozumiem tylko, czemu dla ludzi z poza Warszawy miejsce po byłym Gettcie ma
            być atutem??? Czyżby dlatego, że o nim nie wiedzą? :-(
            A żółte orurowanie nie załatwia sprawy, pisałam o piecykach w mieszkaniach,
            które przcież przy tej okazji nie zostały wymienione. Szukając mieszkań do
            kupienia oglądałam, zachwalane jako działające takie starocie, że aż strach
            myśleć, że ktoś za ścianą czegoś takiego używa.
            Pozdrawiam
      • Gość: anga_26 Re: MURANOW WARSZAWA pytanko IP: *.u.mcnet.pl 24.09.03, 14:18
        czy to mieszkanie nalezy moze do spoldzielni muranow?
        jezeli tak to ostroznie z nimi, banda zlodziei i nieuczciwych wyzyskiwaczy,
        mialam u nich lokal uslugowy, slyszalam niejednokrotne jak sie tam rozmawia z
        lokatorami, ponizej krytyki ;-(
        jezeli nie, to tez radze sprawdzic co ludzie sadza o spoldzielni, to wbrew
        pozorom wazne.
        pozdr. i zycze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka