buleczka_77 14.01.02, 10:27 Jak zawrzeć dobrą umowę z kierownikiem budowy i nadzorem budowlanym? Ile to kosztuje w okolicach Warszawy (Piaseczno)? Może kogoś polecicie? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Jola Re: Kierownik budowy i nadzór budowlany IP: 158.66.46.* 14.01.02, 11:47 Mamy zawartą umowę z Kierownikiem Budowy, będzie przychodził wtedy kiedy będzie uważał to za koniczne lub stosowne. Budujemy, o czym poinformowaliśmy Kierownika, metodą gospodarczą tzn. nie przez firmę budowlaną. Koszt, za cały okres budowy, wynosi 1.200 zł z płatnościami przy pierwszym wpisie do dziennika budowy 200 zł i każdy następny 100 zł. Kierownik nie stawiał nam żadnych warunków poza tym, aby roboty były wykonywane zgodnie z projektem i prawem budowlanym. Przy jakichkolwiek wątpliwościach - służy wiedzą i doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
buleczka_77 Re: Kierownik budowy i nadzór budowlany 14.01.02, 17:23 Jolu! Rozumiem, że samo zawarcie umowy kosztuje 1200 zł, a potem dodatkowo się płaci za wpisy do dziennika lub przyjazd na budowę (100 czy 200 zł)???? To w takim razie za co oni biorą tak jak w Twoim przypadku 1200 zł.???? Czy nie powinno się zawierać umowy np. na okres budowy czyli od....do.... i np. zobowiązaniu kier. do bycia na budowie codziennie lub co drugi dzień i dokonywaniu wpisów na bieżąco ? A co z nadzorem budowlanym? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jola Re: Kierownik budowy i nadzór budowlany IP: 158.66.46.* 14.01.02, 11:49 Zapomniałam dodać, że budujemy w Warszawie (Białołęka). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jola Re: Kierownik budowy i nadzór budowlany IP: 158.66.46.* 18.01.02, 09:44 Bułeczko! 1200 zł to jest całkowity koszt jaki ponoszę za zatrudnienie Kierownika Budowy. I tak pierwszy wpis do dziennika kosztował mnie 200,-zł, każdy następny, a związane jest to z konkretnym etapem budowy, to kwota 100,-zł co na koniec budowy złoży się na tę kwotę 1200,-zł. Nawet specjalnej umowy pisemnej nie zawieraliśmy, wypełniliśmy wspólnie zawiadomienie o rozpoczęciu budowy dołączyłam oświadczenie pana który podjął się kierowania budową + kopię jego uprawnień budowlanych. I tak np.za osadzenie budynku na działce (chodzi o wyznaczenie miejsca pod fundamenty) oraz wpisanie przez geodetę tego faktu do dziennika, zapłaciliśmy 250,-zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oriana Re: Kierownik budowy i nadzór budowlany IP: *.waw.cdp.pl 15.01.02, 11:59 Umowa z kierownikiem budowy w przypadku domku jednorodzinnego bardzo często jest umową - zleceniem. 1200 zł to niedużo (kierownik ponosi odpowiedzialnoś za wszystko co dzieje się na placu budowy, szczególnie za życie i zdrowie osób przebywających na budowie) 100-200 zł za wpis do dziennika to norma (każdy wpis wiąże się z wizytą na budowie - koszt kilku godzin i dojazd). Pisząc umowę nie musisz podawać od kiedy do kiedy, bo kierownik pisze oświadczenie, że przejmuje obowiązki kierownika budowy i takie oświadczenie należy dostarczyć do właściwego organu na 7 dni przed rozpoczęciem robót. Jeśli chciałbyś, żeby kierownik był na twojej budowie codziennie przez ok 8 godzin to kosztuje to conajmniej 5 tyś zł netto na miesiąc. Jeżeli w pozwoleniu na budowę właściwy organ nie nałożył obowiązku ustanowienia inspektora nadzoru budowlanego, to masz tylko obowiązek zatrudnić kierownika budowy. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
buleczka_77 Re: Kierownik budowy i nadzór budowlany 18.01.02, 07:08 Dzięki za pomoc w/w osobom. Czy możecie mi jeszcze powiedzieć ile zapłace za Nadzór budowlany? Jednorazowo czy od wizyty na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Slawek Re: Kierownik budowy i nadzór budowlany IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 14:50 buleczka_77 napisał(a): > Dzięki za pomoc w/w osobom. Czy możecie mi jeszcze powiedzieć ile zapłace za > Nadzór budowlany? Jednorazowo czy od wizyty na budowie? > Nie ma nadzoru na małych budowach, to ty stwierdzasz czy jakość prac ci odpowiada i płacisz za nie. A jeśli chodzi ci o nadzór z UNB , to niech cię ręka boska broni przed nimi, chłopakami z miasta i innymi takimi. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robert.z Mój kierownik budowy - IP: *.dynamic.vectranet.pl 26.06.14, 01:08 Ja trafiłem na normalnego kierownika budowy i dodatkowo w miarę niedrogi. Tel. 513-073-395 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robert.z Re: Mój kierownik budowy - IP: *.dynamic.vectranet.pl 26.06.14, 01:09 pomyliłem numer telefonu, poprawny to 503073395 Odpowiedz Link Zgłoś
grzego.rz594 Kierownik budowy Warszawa i okolice Tel. 503073395 28.06.14, 00:48 Tel. 503 073 395 www.nadzorbudowlany.info Odpowiedz Link Zgłoś