GoĹÄ: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 22:07 Robimy pokój dla naszej 6 letniej córki na poddaszu i nie wiem jak go fajnie zrobić . Szukam w internecie ale znalazłam tylko 3 pomysły . Może macie jakieś pomysły....? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lavinka Re: Prosze o pomoc - pokój dla 6 -latki na poddas 10.11.08, 01:01 A możesz podać więcej szczegółów? Czym interesuje się Twoja córka? Czy woli lalki, samochody czy zwierzątka? Jaki jest jej ulubiony kolor, bajka, film? Pokój dziecinny można urządzić na milion sposobów, ale najlepiej po prostu spytać się dziecka :) Chyba,że Twoja niunia także nie może się zdecydować, wtedy gorzej. Można pomalować ścianę za łóżkiem na jakiś inny kolor, można ponaklejać na ściany naklejki lub przy malowaniu użyć szablonów, wybór w sieci jest ogromny, starczy wyguglać. Można też kupić najtańsze meble i okleić je kolorowymi czasopismami(taka wydzieranka) i potem wszystko polakierować. Można też kupić farby akrylowe w różnych kolorach i dwa grube pędzle. Jeden wziąć do ręki a drugi dać dziecku. Pomalować w ten sposób szafę i łóżko, biureczka czy stolika lepiej nie, za szybko się zużywa i farba może się szybko wytrzeć... co tam jeszcze... można oczywiście wybrać wariant luksusowy i kupić gotowe meble dla dziecka, jeśli będą porządnie wykonane to na pewno się spodobają. Polecam też kolorowe pudła na zabawki, lepiej się sprawdzają niż półki czy szafki. Może być też skrzynia na zabawki będąca na codzień siedziskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Prosze o pomoc - pokój dla 6 -latki na poddas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 06:54 Źle się chyba wyraziłam ,ściany mają być w 2 kolorach,meble i łóżko też już mamy wybrane . Chodziło mi raczej o różne rozwiązania możliwe na poddaszu przy skośnych dachach. Jakieś fajne pomysły zanim położymy regipsy..... Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Prosze o pomoc - pokój dla 6 -latki na poddas 10.11.08, 17:08 bez rzutu lub przekroju trudno coś doradzić. Zależy od skosu dachu(jaki kąt), od wielkości pokoju, wielkosci i ilości okien itp. Nie za bardzo zrozumiałam o co Ci do końca chodzi w kwestii tych pomysłów. Czy strop jest płaski(nie chodzi o to,ze poziomy) czy wystają z niego belki? Jeśli tak,można by je ciekawie oświetlić. Czy są jakieś słupy? Jaka jest wysokość ściany przy styku z dachem? Może podeślij mi rzut i szkic przekroju na mejla (lavinka maupa gazeta.pl) to coś poradzę :) Fajnie jest postawić łóżko dokładnie pod oknem, bo w nocy widać przez nie gwiazdy,ale jak okno ma tendencję do przeciekania to raczej nie jest dobry pomysł.Chyba lepiej wrzucić tam kąt do zabawy,ale znowu alezy to od lokalizacji okna względem całego pomieszczenia. Można też ciekawie przewiesić szmatkę nad oknem(jakiś półprzezroczysty tiul lub płócienko batystowe) przy takim oknie, ale to utrudni otwieranie(chyba że jest więcej niż jedno okno połaciowe, a może nie ma ich wcale?).Można też zrobić rolety w "misiaczki". Akurat rodzajów poddaszy są setki(sama mieszkam w takim nietypowym), więc i konkretne pomysły do jednych mogą pasować do innych nie. Poruszam się we mgle domysłów :) Pozdrawiam lav Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy-ania Re: Prosze o pomoc - pokój dla 6 -latki na poddas 16.11.08, 15:51 Gość portalu: ewa napisał(a): > Robimy pokój dla naszej 6 letniej córki na poddaszu i nie wiem jak > go fajnie zrobić . > Szukam w internecie ale znalazłam tylko 3 pomysły . > Może macie jakieś pomysły....? Ja właśnie niedawno urządzałam pokój dla syna, też na poddaszu, skorzystałam z mebli i asortymentu firmy wejnert, a obsługa na miejscu podsunęła mi bardzo fajny pomysł na urządzenie pokoju i wykorzystanie skosów Odpowiedz Link Zgłoś