Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Fajne, nietypowe projekty domów.

30.12.08, 19:58
    Gdzie szukać? Na stronach najpopularniejszych pracowni
    architektonicznych 95% projektów to tradycyjne domy bez szaleństw,
    znalazłam kilka bardziej oryginalnych, ale w większości na
    zagranicznych stronach - znacie jakieś polskie biura projektowe,
    które mają w ofercie ciekawe, niebanalne propozycje? Z góry
    dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • Gość: alina Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 12:29
        Mi się osobiście strasznie podobają domki pracowni projektowej Archipelag,
        szczególnie te w stylu "górskim".
        • Gość: ewka Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 10:03
          zobacz koniecznie stronkę www.villanette.pl - tam są same nietypowe
          projekty :)))
          • mmm0000 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 30.07.10, 14:09
            zobaczcie na ten filmik www.youtube.com/watch?v=ilr_PD4qzz8.
            myślę, że za pomocą takiej wyszukiwarki bedzie mozna łatwo znalezc nietypowe projekty domów :)
          • Gość: gs Najlepsze projekty! Z calego serca polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 12:49
            www.alexanderbrenner.de/
            • sadowski.d Re: Najlepsze projekty! Z calego serca polecam 09.04.12, 16:44
              rzeczywiście projekty Alexndra Brennera robią wrażenie!
          • Gość: harom Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.play-internet.pl 11.07.11, 17:40
            Po otwarciu myślałem, że to strona jakiejś wróżki.Na lawendowym tle infantylna treść dla takich, co mają duże kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. Ktoś prezentujący się w ten sposób nie może być kreatywny. Obejrzałem galerię i potwierdziłem tą opinię. Nie, nie, nie i jeszcze raz nie.
          • Gość: Leszek Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 07:45
            Strona firmowa w latach 90'tych i to bardziej początek. Pierwsze wrażenie? Nie dość że tradycyjne to jeszcze kiczowate. Jaka strona takie i domki. Zero awangardy. Liczy się całość i wrażenie.
          • kazik12groszy Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 19.11.11, 19:15
            studio m2 ma nowatorskie projekty
            • Gość: anjaa Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.36.euro-lan.pl 19.11.11, 19:38
              Tekst linka
              bardzo polecam Plug Studio zamawiałam u nich projekt domu i robiłam adaptację, atrakcyjna cena, ogromna wiedza budowlana, konsultacje telefoniczne bezpłatne, ludzie z wizją i pasją a projekty w fajnym stylu odbiegają daleko od typoówek
              • Gość: oleska Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 09:08
                który dom - projekt Pani realizuje? Ja tez mysle o zakupie projektu z tego biura.
        • Gość: inwestor Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 15:26
          tylko indywidualny projekt dopasowany do Twojej działki w pełni będzie spełniał Twoje oczekiwania. Jasne, że wychodzi drożej, ale w skali całej inwestycji naprawdę warto zapłacić dobremu architektowi. My korzystaliśmy z www.groupa.pl i jestesmy bardzo zadowoleni.
        • Gość: andrzej Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.astral.lodz.pl 26.12.11, 12:03
          ładne i niespotykane u nas zbyt często, o bardzo prostej formie są fińskie domy np na stronie www.fdpl.eu można się zainspirować gdyż każdy z wystawionych tam projektów ma kilka wersji elewacji które sprawiają, że ten sam dom a wygląda inaczej. Ale trzeba lubić fińską prostotę. Mnie się najbardziej podobają właśnie górskie domki (na zdjęciach i wizkach ze śniegową pierzynką) i te z przeszklonymi oranżeriami
          • Gość: mikolaj Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 14:52
            a propo fajnych projektów domów to polecam: projekty domów parterowych
      • snob_nad_snoby Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 22.03.09, 18:33
        nietypowe projekty robi się na zlecenie indywidualne
        www.kwkpromes.pl/www.medusagroup.pl

• one2be Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 11.07.11, 11:58
          W katalogach raczej się nietypowego domu nie znajdzie - równie dobrze można szukać nietypowych mebli w katalogu Ikei..
        • Gość: Asia Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 00:17
          Myślę, że podobne można znaleźć tutaj www.doomo.pl a za dużo, dużo mniejsze pieniądze. Mało kto może pozwolić sobie na projekt z tych wymienionych pracowni, które są super, ale jednak drogie.
      • Gość: ewka Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 00:19
        wcale nie tylko na zamówienie. Na villanette są gotowe - a wszystkie
        oryginalnie nietypowe !!!
        • Gość: kk Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.globalconnect.pl 03.07.09, 15:00
          ale na tej stronie to same koszmarki ! ! ! strasznie brzydkie te
          domy, a dachy jakie kosztowne w budowie !
          • Gość: ewka Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 21:31
            Wcale nie są brzydkie- są bardzo orginalne, niespotykane. Drogie
            napewno też. Ale za to niew będzie takiego w promieniu kilkuset
            kilometrów!
            • Gość: Ona Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.range86-158.btcentralplus.com 01.05.10, 10:49
              Rzecz gustu - mom zdaniem są ohydne. Przypomna mi się serial Tygrysy europy :P
              • Gość: natalie Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.181.154.85-www.gln.pl 29.03.11, 09:44
                masz racje, są koszmarne!! Zdecydowanie polecam projekty indywidualne u architeków!
            • Gość: maja Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 12:07
              oby jak najmniej tych koszmarów było w promieniu 300 km
              • Gość: hy Villanette? IP: *.play-internet.pl 11.07.11, 17:22
                Ufff.... gargamele jak ze złego snu...
                obciach na maksa w czymś takim mieszkać
                niedobrze się robi
            • bluemka78 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 27.01.12, 15:32
              Ja tez uważam ze to są ohydne bezguscia. Tak samo jak strona internetowa.
        • Gość: AaA Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.11, 13:06
          ...nietypowe to napewno, tylko stylistyka jak z wczesnych lad 90' dla mnie znikoma wartość architektoniczna, koszmar !
      • Gość: sergiel Domy inne niż wszystkie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 10:37
        Domy jakie nigdzie indziej nie znajdziesz, przynajmniej w Polsce znajdziesz na www.sergiel.pl jest to całkowicie inne podejście do architektury, do tego zaoszczędza się na budowie takiego domu do 30% w odniesieniu do domu o podobnej kubaturze.
        • Gość: kk Re: Domy inne niż wszystkie. IP: *.globalconnect.pl 06.07.09, 22:37
          o jeju nastepne koszmary. takie domy to nadaja sie tylko na :
          raider55.blox.pl
        • Gość: taka_ja Re: Domy inne niż wszystkie. IP: *.centertel.pl 07.06.10, 11:21
          faktycznie inne niż wszystkie. Koszmar. Ktoś to buduje???
      • pluteq Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 06.07.09, 14:08
        Mi polecił architekta znajomy z serwisu Projekty domów - domeria.pl

Projekt musial spelnic nastepujace warunki:
        - miejscowy plan zabudowy (np. kat dachu pow. 25')
        - miescic sie w budzecie kolo 350tys (stan zamkniety bez pieca, etc.)

Tu kilka widoków:
        widok - wschod
        widok - zachód
      • Gość: Sebastian Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 10:53
        ja osobiście tworzyłem projekt z fajnym biurem MTM Styl z Białegostoku. Na ich
        stronie domywstylu.eu/ napewno znajdziesz nietuzinkowe projekty. Jednak
        pamietaj że aby projket jak najlepiej odpowiadał twoim wymaganiom, lepiej jest
        zaprojketowac go od podstaw
        • Gość: kasia Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: 78.31.149.* 23.11.09, 17:48
          www.domyzwinja.pl
          • Gość: wtk Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 17:30
            sprawdź tutaj:
            www.monochrom.com.pl
        • Gość: monia Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: 78.31.149.* 23.11.09, 17:54
          spróbuj na www.domyzwizja.pl
          • Gość: jadzia Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.36.euro-lan.pl 18.10.11, 12:08
            ja zwariowałam na punkcie projektów firmy Plug Studio oryginalne nowoczesne sensownie zaprojektowane i jeszcze z możliwością budowy jako dom pasywny i już wiem że w przyszłości sobie taki domek postawię [url=http://www.plugshop.pl/index.php?c=produkt&id_pro=402]
            ich projekty to jak dla mnie hit www.plugshop.pl
            a Wy stawiajcie sobie te swoje kiczowate Soplicowa a vilanette czy jakoś tak istna porażka
      • ha.anka Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 24.11.09, 09:39
        Takie małe zestawienie nietypowych projektów domów możesz znależć sobie tutaj - nietypowe projekty domów
        • Gość: Palisia Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.static.korbank.pl 20.06.11, 11:45
          gdzie można zanleżć aktualny cennik kosztorysów takich nietypowych projektów
      • mikaela13 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 25.11.09, 13:39
        Zgadzam się z tym, że zwykle projekty pokazywane na stronach są bardziej
        tradycyjne, ale wydaje mi się, że wynika to:
        a) z rodzaju zleceń jakie te biura otrzymywały
        b) tradycyjne projekty są bardziej przystępne dla większości ludzi; potencjalny
        klient na nie spojrzy, wskaże które elementy zmienić i dostosować do jego
        potrzeb i sprawa załatwiona
        Natomiast prawdą jest też, że jeśli chce się super oryginalny pomysł, to nie
        warto kopiować cudzego projektu (bo już nie będzie on "oryginalny";) ), tylko
        zlecić stworzenie czegoś od podstaw. Czasami wychodzi to porównywalnie (cenowo)
        jak wykupienie gotowego projektu. Jeśli chce się dowiedzieć, czy dane biuro jest
        w stanie stworzyć coś z fantazją, to wystarczy się ich zapytać czy mają coś do
        nietuzinkowego do pokazania, czego nie umieszczają na stronie.
        • Gość: zunia Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 11:33
          jak się ma pomysł to wystarczy isc do biura architektonicznego, a oni już się cala resztą zajmą..
          • mikaela13 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 01.12.09, 14:52
            Podobnie sprawa się ma z architekturą wnętrz. Niektórzy oglądają portfolio ze zrealizowanymi projektami i narzekają, że nie są one dość oryginalne, ale trudno aby architekt robił coś wbrew woli klienta. Można oczywiście zwrócić się do fachowca i prośbą, aby wymyślił coś ciekawego, ale bez wkładu ze strony osoby zamawiającej będzie to ciężka robota, bo co to konkretnie znaczy "coś ciekawego"? Sama widzę po sobie, że kiedy siadam przed komputerem i zabieram się za projektowanie, ale bez sprecyzowanej wizji, to efekty nie są zbyt dobre, cały czas się waham i zmieniam zdanie. Dlatego wydaje mi się, że jeśli klient chce, aby architekt stworzył dobry i fantazyjny projekt to, dość paradoksalnie, potrzebny jest wpierw sprecyzowany pomysł, który posłuży jako inspiracja i punkt odniesienia.
            • szafulec Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 16.12.09, 13:30
              a co myslicie o tym ?,

www.tuwroclaw.com/wiadomosci%2cbedzie-drugi-hilton-we-wroclawiu!%2cwia5-3273-989.html
              www.budowle.pl/news/photos/163.jpg
              tez raczej nietypowe
              • szymon1740s Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 16.12.09, 20:54
                Sporo "projektów" tych typowych i tych nietypowych, można znaleźć tu:
                Wirtualne wizyty w domach ale fajne projekty są
                drogie. Zwykle im fajniejszy tym droższy, choć oczywiście powyżej pewnego pułapu
                cenowego już to się miesza i za beznadziejny dom dla milionera, płaci się tyle
                samo, co za super dom dla milionera
                • deser_z_owocami Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 17.12.09, 09:44
                  Ja korzystałam z usług firmy n-design.pl. Świetni projektanci i architekci.
                  Bardzo profesjonalna ekipa. Mają ciekawe pomysły, załatwili podwykonawców i
                  nadzorowali realizację wykonania do samego końca. Bardzo cenne było to, że sami
                  znajdywali materiały i dostosowywali wybór do naszego budżetu. Każdemu polecam
                  pracę z tymi ludźmi, świetni profesjonaliści. Warto zobaczyć na stronie ich dzieła.
      • Gość: Rafał Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.ghnet.pl 15.01.10, 20:56
        Ja zdecydowałem się na projekt indywidualny i była to jedna z
        lepszych decyzji ostatnich lat, polecam każdemu www.twojarchitekt.pl
      • Gość: teklus Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.wro-com.net 28.01.10, 16:49
        tu mają bardzo ciekawe nowoczesne rozwiązania ttp://www.assaprojekt.pl/
        • Gość: Anty Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.wro-com.net 11.07.11, 11:48
          po moich doświadczeniach z tymi "architektami", nie polecam
          • Gość: Anty 2 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 12.02.12, 11:44
            Potwierdzam z tymi "architektami" nie ma miłej współpracy
      • hanyy Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 23.04.10, 15:24
        nie wiem co masz na mysli poprzez niebanalne i ciekawe projekty.
        jak szukałam kiedyś ( jakiś rok temu) projektu domu dla siebie (Projekt tradycyjny i bez szaleństw) natrafilam na pracownie villatnete. to dopiero są domy nietypowei oryginalne.
        • Gość: eesa Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 11:30
          Tak, to są nietypowe i oryginalne projekty. Ładne czy nie - inna sprawa, ale są odmienne. Mi się podobają - jak z bajki!
      • Gość: Podróżnik Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.chello.pl 27.04.10, 00:25
        Poszukaj na tej stronie www.mama-studio.pl . Jest to wprawdzie strona drukarni wielkoformatowej , jednak moje mieszkanie dzięki ich wydrukom wygląda niesamowicie i nie typowo . Szczególną uwagę przykuwają fototapety , oraz obraz ze zdjęcia , które zrobiliśmy w Afryce .
        • Gość: goscgosc Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:56
          fototapety są bardzo fajne;)...ale tutaj chyba chodziło o nietypowe projekty domów :)
          • creamm Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 29.04.10, 14:00
            Mój znajomy polecił mi stronę z oryginalnymi projektami domów.
            Oto przykłady:

www.mtmstyl.pl/projekt-arkadia/
            www.mtmstyl.pl/projekt-bryg/
            Myślę że są naprawdę nietypowe i oryginalne...
            • Gość: wraaa Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 10:03
              no te domki sa całkiem ok. Takie w nowoczesnym stylu ;)
              • Gość: Kris Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.ghnet.pl 09.05.10, 16:17
                Właśnie budujemy dom z indywidualnego projektu zamówionego w
                pracowni Ortho-architekci. Nie pamiętam stronki ale mają pracownię w
                Rudawie k. Krakowa. Młodzi, sympatyczni ludzie i w dodatku bardzo
                profesjonali. Polecam baaaaardzo.
                • Gość: galaaa Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 15:33
                  ja wlasnie jestem z Krakowa i szukam pracowni, ktore mają oryginalne projekty.
                  czy ta pracownia, ma w swojej ofercie ciekawe projekty?
                  pozdrawiam
                  • Gość: Kris Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 10:14
                    znalazłem stronę tego biura architektonicznego z Rudawy koło krakowa www.ortho-architekci.pl Polecam, naprawdę są dobrzy i mają ciekawe pomysły. Teraz jesteśmy już na etapie wykańczania budynku i dom wygląda świetnie. Nie mieliśmy żadnych problemów na budowie, więc mogę polecić ich z czystym sumieniem.
      • creamm Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 17.05.10, 21:01
        nexstartelescope napisała:

> Gdzie szukać? Na stronach najpopularniejszych pracowni
        > architektonicznych 95% projektów to tradycyjne domy bez szaleństw,
        > znalazłam kilka bardziej oryginalnych, ale w większości na
        > zagranicznych stronach - znacie jakieś polskie biura projektowe,
        > które mają w ofercie ciekawe, niebanalne propozycje? Z góry
        > dziękuję.

Witam!

Znam biuro projektowe w którym można znaleźć nie jeden oryginalny projekt. a oto
        kilka przykładów:

Projekt Ewka

Projekt Jaspis

Mam nadzieję że pomogłam. Pozdrawiam!
        • Gość: gemma Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 09:38
          creamm: Ładne te projekty ale moim zdaniem nie mają w sobie nic takiego nietypowego. Są po prostu zaprojektowane w stylu nowoczesnym. Ale mimo wszystko jaspis jest ekstra. Gdyby nie to ze pol roku temu skonczyłam budowę swojego włąsnego domku, to pewnie zmieniłabym projekt ;)

ps. co ma druk wieloformatowy do nietypowych projektów domów?
      • Gość: Julia Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.chello.pl 17.05.10, 23:32
        Sprawdź na www.mama-studio.pl , mają tam dosyć nie typowe opcje druku
        wielkoformatowego jak np. druk obrazów na płótnie , odbywa się on ze zdjęcia ,
        wygląda znakomicie . Tusze użyte to wydruku nie zawierają cykloheksanolu , który
        jest substancją rakotwórczą !
        • Gość: giga Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.oitbd.pl 31.05.10, 12:25
          Polecam www.epoca.pl

• sylaba2.0 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 07.06.10, 13:41
        wg. mnie fajne projekty oferuje archon, ja wybrałam ich nowy projekt
        archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-moringach/m4b5d9c3a80f33,1
        • Gość: ewelinkas Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 10:34
          ładny domek, ale nie do końca mi pasuje ten czerwony element z boku domu!:)dałoby jakoś usunąć ten element z projektu?
          • sylaba2.0 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 29.06.10, 15:07
            nie bardzo, bo tam jest wypuszczona klatka schodowa

Gość portalu: ewelinkas napisał(a):

> ładny domek, ale nie do końca mi pasuje ten czerwony element z boku domu!:)dało
            > by jakoś usunąć ten element z projektu?
      • Gość: Joe Biden Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.gemini.net.pl 30.06.10, 09:33
        Mieszkanie a la statek jest dosyć fajne -
        chociaż nie jest oryginalne na siłę, ale za sprawą np. okien które sprawiają że
        luksusowe mieszkanie wygląda jak komfortowa kabina na Transatlantyku.
      • kubanowicki Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 05.07.10, 12:59

Może warto zlecić projekt indywidualny... Ciekawe i nietypowe domy to jakie? w
        kształcie jajka?
        • Gość: Rew26 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.10, 11:29
          Poszukaj w sieci, ja mogę polecić fajną wyszukiwarkę projektów domów, która ma w bazie naprawdę dużo projektów z całego rynku. Swoją drogą budynek w kształcie jajka to już rzeczywistość :)
          • Gość: merylu Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 13:02
            zależy co sie ma na mysli przez "nietypowe".....nietypowe bo mają dziwny kształt czy nietypowe bo są to nowoczesne budynki..?!
            jest troszkę takich projektów nie należących do typowych ale trzeba poszukać takich perełek.najlepiej wybrać się osobiści do biura....albo poszukać w internecie :)
            życzę powodzenia :)
            • Gość: arnika Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 11:40
              nietypowe to chyba takie o niespotykanej formie.... ;)
      • karolina79_pl Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 16.12.10, 11:52
        Witam!

Proponuję zaglądnąć na : Gotowe projekty domów jednorodzinnych
        • Gość: gość Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 20:48
          W ostatnich nr Ładnego domu pojawiło się kilka projektów www.marcinrubik.pl/
          Nietypowe, jak dla mnie powalające.
          • Gość: ulkaa Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 10:37
            dla mnie tez nietypowe projekty domów to takie o niespotykanej formie.
            Te domy marcina rubika całkiem ciekawe są .. nawet takie trochę nietypowe :)
            • Gość: miko flexiforma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 16:45
              Ja polecam obejrzeć www.flexiforma.pl
              • Gość: tym Re: flexiforma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 12:43
                hmm te domki są bardzo nowoczesne i oryginalne. podobają mi się..
                • Gość: yhhhhh Villanette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 20:01
                  tu są same nietypowe, jak z bajki!
                  www.villanette.pl
                  • Gość: xyz Re: Villanette IP: 193.43.77.* 21.06.11, 12:05
                    te koszmarki pojawiały się już 3 x w temacie!!!!

to jest jakaś reklama?
                    • Gość: Villagowno Re: Villanette IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.11, 11:27
                      Takiego obrzydlistwa dawno nie widzialem... Ci co to polecaja chyba sa slepi...
                      • Gość: jaa Re: Villanette IP: *.36.euro-lan.pl 11.07.11, 12:57
                        TO JEST JAKIŚ KOSZMAR! PROJEKTY SA DRAMATYCZNE, FUNKCJA I ERGONOMIA TO PORAŻKA, WNĘTRZA GORSZE OD BRYŁY, O ILE TO MOŻLIWE! KICZ PARTY DO POTĘGI N,...!!!
                        • Gość: mk Re: Villanette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 10:10
                          większych koszmarów w życiu nie widziałem. Będą śniły mi się po nocach. Za takią twórczość powinno zabierać się architektom uprawnienia ;-).
                          Swego czasu szukałem projektu, znalazłem proste, nowoczesne formy na: www.plugstudio.com/. Mi się podobają, ale może mam spaczony gust, hehe.
                          • joanka-r Re: Villanette 21.07.11, 14:08
                            ''większych koszmarów w życiu nie widziałem. Będą śniły mi się po nocach. Za takią twórczość powinno zabierać się architektom uprawnienia''

pokaż swoje projekty to ocenimy, no chyba, ze jesteś właścicielem kawalerki i zjada cię zawiść.
                            • Gość: koczek Re: Villanette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 11:23
                              No własnie!
                              Zazwyczaj krytyką czegoś wymyślnego, dużego i drogiego zajmują sie Ci, ktorych nie stać na takie domy ze względow albo finansowych albo psychologicznych.
                              To , jak myślę, zwykli, skromni zjadacze chleba którzy nie mają szansy zbudowac dla siebie takiej ciekawej rezydencji,
                              albo niespełnieni młodzi architekci, którzy nie mają szansy zaprojektowac komuś takiego pofalowanego domu o powierzchni 600m2.
                              Kochani, nie bądźmy przynajmniej zazdrośni o odwagę i zamożność.
                              Pokażmy też może swoje domy i projekty, czy są odważne, nietypowe ?????
                    • kr_ka_11 Re: Villanette 12.07.11, 08:27
                      co drugi post tutaj to reklama ;)

• Gość: Jarek Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 12:50
        Fajny, nietypowy projekt najlepiej zamówić u architekta.
      • kowalski-44 Re: Fajne, nietypowe projekty domów. 11.07.11, 12:51
        odwiedzcie strone: zobaczdom.pl tam wirtualnie zwiedzisz fajne modele prostych i peknych domów, które mozna kupic jako projekty gotowe, www.zobaczdom.pl
      • Gość: maxberg Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.nitka.net.pl 11.07.11, 12:54
        s3ns.pl/
      • Gość: gosc Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.profile.com.pl 11.07.11, 13:06
        www.makaa.pl
      • Gość: Gość Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.nitka.net.pl 11.07.11, 13:16
        www.maxberg.pl
        Jak dom indywidualny to tylko na indywidualne zlecenie. Dom to nie samochód. Nie zmienisz go za pięć lat. Ma służyć lata i być dostosowany do Twoich potrzeb, a nie prawie taki jak chciałeś/aś i prawie pasujący na działkę po piętnastu przeróbkach. Dom typowy wcale nie jest tańszy!!
        • Gość: w trakcie budowy Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: 77.236.28.* 11.07.11, 13:48
          witam wszystkich, indywidualny dom to indywidualne podejście architekta. Różne rzeczy można zrobić uniwersalne, ale nie wszystkie te rzeczy będą pasowały do Naszych wymagań, Naszej działki, Naszych przyzwyczajeń. Ludzie dłużej dobierają suknie ślubne, przygotowują własne wesele niż dobierają projekt do życia, które w tej "bryle" będzie trwało kilkanaście - kilkadziesiąt lat. Dobrze zaprojektowany dom to również cenna rzecz do ewentualnej odsprzedaży, która tylko zyska na cenie, a nie będzie uciążliwą nieruchomością, którą nikt nie chce się zainteresować. Polecam indywidualne projekty, bo rachunek ekonomiczny to nie tylko pieniądze, które oddamy architektowi, ale również oszczędności w realizacji, które może nam dobrać projektant. Z mojego doświadczenia wiem, że projekty tzw gotowe i typowe robią studenci lub świeży absolwenci, bo skąd mogła by być ich tak niska cena. Myślicie, że architekt z doświadczeniem ma ochotę pracować za 500 nad projektem.
      • Gość: xxx Re: Fajne, nietypowe projekty domów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 13:49
        profesjonalne-projekty-domow.pl/product/Projekt-domu-pasywnego-LIGHT---Dom-Leonarda,BTM--Dom-Leonarda
        ja buduję coś takiego- moim zdaniem jest delikatnie oryginalny

jeszcze kilka z tej strony fajnych by się znalazło
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka