Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

schody drewniane - cena!!

IP: 213.77.2.* 09.04.09, 16:47
    Bardzo proszę o pomoc: w nowym, budującym się domu chcemy mieć drewniane
    schody - wstawiane, pełne z tak zwanych klocków. szerokość 120 cm, zabiegowe,
    17 stopni. Mają być z akacji. Przyjechał pan, pomierzył i wycenił na 40 tys. I
    prawie umarłam.

naprwadę muszę tyle zapłacić? Ile płaciliście za swoje schody?
    dziękuje
    Obserwuj wątek
      • miacasa Re: schody drewniane - cena!! 10.04.09, 13:59
        za dębowe, ażurowe, dwubiegowe z podestem i stopniem zapraszającym zapłaciliśmy
        1,5 roku temu 10 tys. (17stopni, szer 100cm), kute tralki zamawialiśmy
        oddzielnie ale montowane były przez ekipę wykonującą schody, firma z Sokołowa
        Podlaskiego
        • Gość: Jakub Re: schody drewniane - cena!! IP: *.komster.pl 26.11.12, 11:44
          ceny schodów zależą przede wszystkim od drewna..moje nie były zbyt tanie bo kosztowały mnie ok 11-13 tys dokładnie nie pamiętam, ale są bardzo oryginale..drewno chyba amazake się nazywało i jest od Prudnika. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony bo schody na serio rzucają się w oczy i nie zajmują dużo miejsca. Wolałem wydać trochę więcej a mieć dobry polski produkt w domu, bo schodów co rok wymieniać lub konserwować nie zamierzam:)
      • Gość: v2 Re: schody drewniane - cena!! IP: *.chello.pl 14.04.09, 22:09

www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=schody
      • Gość: doradca Re: schody drewniane - cena!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.09, 11:53
        Witam. Proponuję zajrzeć na stronę rintal.pl -myślę, że wśród całej oferty coś
        się znajdzie ciekawego. Tego typu schody wg powyższych danych to kwota od
        12-20tys zł z montażem w zależności od modelu i dodatków. Powodzenia
        • tigrissimo Re: schody drewniane - cena!! 19.04.09, 23:22
          nasze schody jutro będą się montować. Ich cena około 10 000 zł. Wykonawca jest z
          okolic Sochaczewa.
          • Gość: AniaSK Re: schody drewniane - cena!! IP: *.katowice.agora.pl 20.04.09, 15:03
            Moje 13 st z tralkami, samonośne 14.000 drewno egzotyczne
            • tigrissimo Re: schody drewniane - cena!! 20.04.09, 19:06
              już znam dokłądną cenę 8500zł, schody dębowe, samonośne. Oczywiście cena z montażem
              • Gość: ARS Re: schody drewniane - cena!! IP: *.humlnet.cz 08.01.10, 11:29
                Witam!

Poproszę jakiś namiar na Waszą firmę od schodów
                • Gość: schodycraft Re: schody drewniane - cena!! IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.10, 17:44
                  schody drewniane craft Dąb buk jesion sosna- ceny juz od 8000zł z montażem i
                  poręczmi. Woj łódzkie oraz woj warmińsko mazurskie kontakt telefoniczny 664381999
              • marek-nml Re: schody drewniane - cena!! 10.04.11, 00:33
                moje schody zabiegowe to jesion barwiony na jasny orzech -rewelacja-17 stopni z podstopniem i obróbką to cena 7500 polecam wykonawcę tel 694 184 752 okolice Iławy
      • cheetach_smx Re: schody drewniane - cena!! 20.04.09, 18:39
        ja zapłaciłem właśnie 11,600 za schody:
        - 17 stopni + 17 podstopni
        - stopnie 4 cm z przepięknej selekcjonowanej Jatoby (sezonowana z
        pewnego źródła)
        - stolarz z polecenia (mój wykonczeniowiec go polecił; ma ponad 200
        realizacji schodów); trochę się obawiałem, bo wiadomo jak to teraz
        ze stolarzami, ale efekt ostateczny naprawdę powala
      • Gość: Gosia Re: schody drewniane - cena!! IP: 78.133.158.* 21.04.09, 13:07
        mi kolega polecił stolarza z Pasymia k/ Olsztyna, który robił schody
        u niego , jego rodziców i teściów.
        U mnie robił schody z trepów i drugie- samonośne na poddasze. Drewno
        buk barwiony na ciemny brąz. trepów plus podstopnie 12 szt., w tym 4
        zabiegowe zaokrąglone, w samonośnych podobnie. Zapłaciłam za całość
        niecałe 14 tyś, dodam, że bez balustrad, bo chcemy zrobić z
        nierdzewnej. Schody są porządnie wykonane, w samonośnych nic nie
        skrzypi, wszystko jest dobrze spasowane. Polecam
        Wcześniej była u nas firma z Białegostoku, która robiła schody u
        sąsiada- wyceniła u nas schody z balustradą na min. 16 tyś- w
        zależności od drewna, wzoru, itp. cena miała rosnąć.
        kontakt: " Stolarnia Kobus Przemyslaw " <stolarnia_xl@wp.pl>
        • 22max2007 dziękuję! 21.04.09, 20:36
          Dziękuję za wszystkie opinie. Wniosek jest prosty: poszukać innego
          pana do schodów, bo okazuje się, że można mieć schody za połowę tych
          pieniędzy.
          • Gość: Gosia Re: dziękuję! IP: 78.133.158.* 22.04.09, 09:44
            niestety, jak się nie chce przepłacić to trzeba poświęcić dużo czasu
            na poszukiwania- i tak ze wszystkim. to mega męczące i
            czasochłonne... a i tak potem okaże się, że gdzieś było taniej...
            • kkk_k namiary 24.04.09, 12:42
              Mój domek dopiero się buduje ale ja już szukam ile co mnie będzie kosztowało.
              Więc jakbym mogła prosić o namiary na waszych wykonawców to ułatwiłoby mi to
              życie...

na maila gazetowego
              z góry dziękuję
              • zenon.rybnik Re: namiary 10.01.13, 14:15
                Nam robiła schody firma
                WOBI z Rybnika
                i jestem zadowolony. Szybko i niezbyt drogo, a jednocześnie mamy eleganckie schody!!

Pozdrawiam
      • Gość: gs Re: schody drewniane - cena!! IP: 194.146.252.* 03.01.10, 16:25
        Ja zleciłem wykonanie schodów dębowych i zapłaciłem 8500zł. 17
        schodów, podest i balustrada. Warto poszuka a niektóre stolarnie
        nie są drogie. Ja wybrałem stolarnie spod Krakowa.
        • Gość: hmhm Re: schody drewniane - cena!! IP: *.ghnet.pl 04.01.10, 23:26
          Czy mógłbys zdradzic namiary na tę stolarnię spod Krakowa? :) Będę wdzięczna - jeśli oczywiście jestes zadowolony z wykonania.Cena jest faktycznie interesująca a i lokalizacja dość znacząca :)
        • vulpes1978 Re: schody drewniane - cena!! 09.01.10, 16:35
          Witam Pana,
          Jestem bardzo zainteresowana na firmę która wykonywala dla Pana schody. Mieszkam
          w okolicy Krakowa (od jego zachodniej strony) i szukam dobrego, sprawdzonego
          wykonawcy.
          Kontakt na adres email vulpes1978@gazeta.pl
          Z góry dziekuję.
        • Gość: kris Re: schody drewniane - cena!! IP: 62.233.182.* 27.01.10, 19:52
          Witam

Bardzo proszę o namiary na firmę której Pan zlecił montaż schodów - jestem właśnie w trakcie sprawdzania cen i podana przez Pana kwota jest interesująca.
          Proszę o kontakt na adres:
          kriskr76@o2.pl

Pozdrawiam
          Krzysiek
        • Gość: joanna Re: schody drewniane - cena!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 15:58
          Czy mogę prosić o namiar na tą firmę spod Krakowa na adres jkuleta1@wp.pl. Cena jest bardzo przystępna.
        • Gość: Canif Re: schody drewniane - cena!! IP: *.205.12.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.02.12, 13:54
          Witam, bardzo proszę o namiar na tego stolarza od schodów spod Krakowa na maila canif1@wp.pl. Pozdrawiam.
        • Gość: klient Re: schody drewniane - cena!! IP: *.compower.pl 13.04.13, 16:42
          Jest stolarnia pod Krakowem robi ładne schody. Zamówiłem schody dębowe w naturalnym kolorze, ażurowe. Firma terminowa wykonanie bardzo dobre dobra komunikacja z właścicielem stolarni. Stolarnia godna polecenia. Zapraszam na ich stronę www.stol-meb.com.pl
        • Gość: schody krakow Re: schody drewniane - cena!! IP: *.blast.pl 31.03.14, 13:43
          Zapraszamy na naszą stronę www.schodykrakow.com.pl
          oraz do jej ocenienia. docs.google.com/forms/d/1VxvKlBcAAc_VGf3gFzl9uPn6DI0Y3KYJDsDFOAXhUCM/viewform?embedded=true
        • beatricze01 Re: schody drewniane - cena!! 02.04.19, 10:57
          proszę o namiar na tego stolarza na marimari@op.pl
        • beatricze01 Re: schody drewniane - cena!! 02.04.19, 10:58
          prosze o ten kontakt na marimari@op.pl
      • tomasz-kurowski cennik 03.01.10, 20:31
        Poszukaj tu:

www.epodloga.pl/finanse.php?artykul=cennik_uslug_-_analiza_rynku
        to 40tys. to napewno przegięcie.
      • Gość: gosc Re: schody drewniane - cena!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.01.10, 17:25
        drogo
        • Gość: Dajo Re: schody drewniane - cena!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.10, 11:27
          40 tys. Stanowczo za drogo. U nas koszt schodów samonośnych (2 biegi z podestem,
          balustrady na balkonie i schodach) to koszt 13 tys zl. Materiał BUK
      • swiat_jest_plaski Re: schody drewniane - cena!! 22.02.10, 16:50
        Jestem stolarzem (robię też schody) i nigdy nie podjąłbym się akacji
        do roboty. Jest wyjątkowo wredna do obróbki i strasznie niestabilna
        przez cały okres użytkowania (uwalnia naprężenia nawet po kilkunastu
        latach i nie ma możliwości zabezpieczenia się przed tą pracą).
        Stolarze rzucili 40 000 po to, żeby tych schodów nie robić, czyli
        mówiąc wprost, żeby klient się nie obraził, ale odczepił.

Akacja nie nadaje się na schody też dlatego, że jest bardzo miękka,
        więc trudna w utrzymaniu. Koszty właściwego lakierowania
        przewyższyłyby koszt zakupu droższego, ale lepszego materiału.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że schody już stoją.
        • design7676 Re: schody drewniane - cena!! 16.04.10, 00:21
          Słusznie piszecie. Proponuje zajrzeć na strone
          zebranodesign.pl - chyba produkują schody z drewna
          zagranicznego czy coś w tym stylu.
        • Gość: kuba Re: schody drewniane - cena!! IP: *.cdma.centertel.pl 17.05.10, 17:43
          Już widzę jaki z Ciebie stolarz.Ja mam schody z akacji i muszę
          przyznać,że na każdym robią wrażenie.Po pierwsze akacja jest bardzo
          twarda i nadaje się na schody.Tylko jest jeden warunek musi być
          drewno dobrze wysuszone w suszarni a nie tylko sezonowane.Jeśli robi
          się z drewna sezonowanego to każde drewno będzie pracować i pękać
          Może lepiej zmień zawód!!!!!
          • Gość: Marcin Re: schody drewniane - cena!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 20:43
            Ja ma w domu schody okrągłe kręcone. Nie były tanie bo kosztowały 17 tys zł ale do tego cała zabudowa otworu na piętrze. Wykonawcy tak sie spodobała aranżacja ze wrzucił je do siebie na stronę jako flagowy przykład :) Musze przyznać że się spisał i mogę go polecić !
            Moje schody kręcone
            Doradzał mi buk i takie są. Wiem ze jesion też się nadaje. O akacji nigdy nie było mowy. Z tego co mówił to większość realizacji jest w buku potem dąb i trochę jesionu.
            Pozdrowinia
            • Gość: jendrek Re: schody drewniane - cena!! IP: *.ekspres.net.pl 15.08.10, 20:38
              marnie bejcowane,widać plamy
        • Gość: lolka Re: schody drewniane - cena!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 19:21
          Buk ma opinię niespokojnego drewna.
          Drzewo musi być ścięte w odpowiednim czasie, w innym na podłogi, na meble, narzędzia, a kiedy indziej na mosty, łodzie itp.Nie pomoże sezonowanie, gdy ścięto w nieodpowiedniej porze.
          Nie wiem czy u nas istnieją tartaki czy stolarnie gdzie wiedzą coś o czasie wyrębu danego drzewa.Kiedyś taką wiedze cieśle posiadali, teraz to chałturnicy.
          • Gość: pilarz Re: schody drewniane - cena!! IP: *.tktelekom.pl 06.11.12, 18:21
            Najlepszym okresem do pozyskiwania drewna jest okres styczeń marzec najniższe temperatury to okres kiedy drewno posiada najmniej wody .To cała filozofia.
        • Gość: banan1 Re: schody drewniane - cena!! IP: *.toya.net.pl 19.02.13, 14:38
          Panie stolarzu, który nie chcesz robić z akacji (zapewne chodzi o robinię) - skąd wiedza, że to bardzo miękkie drewno? Otóż to jedno z najtwardszych naszych drewien, porównywalne z gruszą, czy grabem!
      • Gość: stolarz Re: schody drewniane - cena!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 20:55
        Jestem stolarzem i musze przyznać, że najwięcej schodów zrobiłem z buka i dębu. Każde drzewo dosuszam w suszarni. Z akacji robiłem schody, klient był zadowolony- dobrze się trzymają. Te ceny, o których piszecie są kosmiczne. Ja od stopnia z montażem i drzewem (100cm x 30cm x 4cm ) liczę 170złotych.
        • lukaszmonika Re: schody drewniane - cena!! 21.02.11, 16:14
          mozna jakies namiary do Pana bo mam do zrobienia schody,tzn sa betonowe trzeba je obłozyć drewnem,13trepów + podest 206x102.barierki nie trzeba bo jest sciana w srodku tylko porecze trzeba zrobic dtewniane i zamontowac do sciany.ile taka przyjemnosc by mnie kosztowała w Pana wykonaniu np z drzewa sosnowego czy cos innego niedrogiego?
        • Gość: TYBERIUSZ Re: schody drewniane - cena!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 13:42
          To znaczy , że bierzesz tylko za materiał ? :) . Nie ośmieszaj się chłopie , nie jesteś żadnym stolarzem , a tylko mącisz ludziom w głowach . Za dębowe lub jesionowe schody z zabiegiem , trzeba zapłacić około 10 tyś zł . Mam na myśli schody z 1 klasy drewna i idealnie wykonane . Wszystko co poniżej tej kwoty to tylko kosztem jakości lub wykonania . Ja robię porzadne schody i daje wieloletnią gwarancję . 668485733
          • Gość: stolarz Re: schody drewniane - cena!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 20:07
            Nie wiem w jakich realiach pracujesz, ale tylko pozazdrościć, gdybym taką cenę wystawił za schody, to byłoby dopiero ośmieszenie. Na tych cenach też można zarobić i da się żyć, a zamówień nie brakuje. Dla zainteresowanych, to mój nr.telefonu: 605052710
      • reallyfrank Re: schody drewniane - cena!! 01.01.11, 15:36
        Ładne i nie skomplikowane schody z litego drewna jesion/dąb, 1 jedna kondygnacja to wydatek około 7000 -8000 zł z montażem całkowita cena zależy od ilości obróbek , balustrad itp. Im bardziej skomplikowane tym droższe ... zdjęcia na stronie www.soliddoor.pl
      • Gość: ania Re: schody drewniane - cena!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.11, 23:14
        Polecam te schody: www.pikusa.pl bardzo dobra usługa.
        • waldi-vivaldi Re: schody drewniane - cena!! 26.12.12, 02:09
          UWAGA: na tej stronie www.pikusa.pl jest wirus. Trojanski kon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: aja Re: schody drewniane - cena!! IP: *.efnet.at 28.03.11, 09:24
        A ja polecam
        www.grupabolsona.com - schody nowoczesne
      • deccoarts 40 tys. !!! no bez przesady 11.04.11, 15:21
        Fakt schody drewniane mogą mocno pociągnąć po kieszeni. Dębowe to ok 300 zł za metr kw., ale 40 tys. za same schody, to jakieś przegięcie.
        Poszukaj stolarzy na favore.pl
        www.favore.pl/cat101525_stolarskie.html
        Niektórzy oferują już gotowe produkty, ale nie wiem jak liczyć wynosi poniżej 10 tys. zł. Ja nie wiem co to za gościu co wycenił schody na 40 tys. ale musiał nieźle odjechać z wyceną. No chyba, że schody z jakiegoś mahoniu czy coś.
        • Gość: Sebastian Re: 40 tys. !!! no bez przesady IP: 212.162.4.* 06.05.11, 11:52
          Ja za swoje 8 stopni podest i 7 stopni samonośnych z jesion zapłaciłem 7500zł wykonanie profesjonale pomiar,obsługa, montaż w cenie Panów którzy je robili mogę z czystym sumieniem polecić to ich strona stolpol.net.pl/
      • marianka1111 Re: schody drewniane - cena!! 20.05.11, 14:10
        tak, schody drewniane mogą tyle kosztować, wszystko zależy od tego czego oczekujesz, b. dobra jakość wykonania, wyszukane wzornictwo, indywidualny projekt, fajne balustrady... porównaj ceny zapytaj np na www.trabczynski.com.pl do tanich firm nie należą, ale schody robią super, wg mnie jedna z najfajniejszych firm
      • Gość: mcisad Re: schody drewniane - cena!! IP: *.mpwik.lublin.pl 08.06.11, 12:00
        dębowe, zabiegowe, 18 stopni, przed miesiącem = 7 000zł

nie daj sie naciagnąć
        • Gość: Robert Re: schody drewniane - cena!! IP: *.internetia.net.pl 12.06.11, 13:19
          Czytam wszystkie powyższe wpisy i śmiać mi się chce z tych przepychanek wykonawców na temat: ile to powinny kosztować schody. Takie porównywanie bez konkretów i licytowanie się ceną to głupota. Ja też mogę powiedzieć ze zrobię dane schody za 7000 zł a mogę takie same schody zrobić i za 14 tys. Wszystko zależy od tego czego oczekuje klient.

To jak z samochodem.
          Ktoś powie: "kupiłem vw golfa za 50 tys zł" a drugi "ja za swojego zapłaciłem 75 tys zł"
          Ten pierwszy: "ooo to przepłaciłeś !".
          I ze schodami jest tak samo. Jak byś zapłacił 75 tys za golfa "golasa" to faktycznie przepłaciłeś ale jeżeli podniosłeś sobie standard przez rożne dodatki i modyfikacje i było Cię na to stać to jest OK.

Niektóre firmy nie chcą robić schodów za 7 tys. bo to nie ich standard. Mercedes też nie będzie robił fiatów.

Zastanówcie się czasem czy kupicie sobie telewizor "no name" za 1000 zł w tesco czy raczej Sony za 2500 zł ? a przecież telewizor łatwiej wymienić niż schody. Nie namawiam na schody drogie ale na rozsądne przemyślenie tematu a nie bezmyślne patrzenie tylko na cenę.

Znam wielu stolarzy robiących schody i wiele firm stolarskich (takich co to już maja własne lakiernie, maszyny cnc czy ślusarnie) i większość stolarzy niestety nie wychodzi poza "schody za 7000 zł" nie tylko ceną ale i technologią i doświadczeniem. Pewnych rzeczy nigdy nie zrobią bo po prostu nie potrafią (choć są wyjątki). Jeżeli taki standard komuś odpowiada to OK. Ale jeżeli ktoś chce schody ze stalą nierdzewną, szkłem, kamieniem, elementami giętymi itd i podnosi w ten sposób "wyposażenie dodatkowe" to musi się liczyć z wyższą ceną.

Takie to moje zdanie :)
          • Gość: Viochmen Re: schody drewniane - cena!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 19:05
            Mnie schody wykonała maleńka firma z Mazur
            Dębowe zabiegowe ażurowe za 7500zł
            Gorąco polecam
            Kontakt 604121 848
          • Gość: Magg Re: schody drewniane - cena!! IP: *.147.84.123.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.06.11, 12:44
            Zgadzam się z panem Robertem, jeżeli chce się mieć w domu naprawdę dobrze wykonane schody według projektu jaki nam się podoba, to potrzeba na to trochę więcej niż 7000zł.
            U mnie schody z Merbau (dość wyszukane), zrobiła firma Dekor Dom i naprawdę jestem zadowolona.
            Polecam www.dekordom.pl
            • Gość: Maciek Re: schody drewniane - cena!! IP: *.compower.pl 25.07.11, 19:14
              Ja polecam firmę Grado. Znakomita obsługa, solidna i konkretna firma. Bardzo kompetentni ludzie. Znalazłem ich w Opexie na Roździeniu w Katowicach. Ceny bardzo różne w zależności od wzoru ale jakość jest bardzo dobra. Wielu znajomych korzystało z ich usług i wszyscy bardzo zadowoleni. Za usługi większych firm trzeba oczywiście więcej zapłacić ale produkt jest pewny z gwarancją i serwisem. Wszystko robione indywidualnie pod klienta. Także porównując firmy od schodów do branży motoryzacyjnej można i tu kupić Punto albo C-klasse ale wszystko ma określoną cenę :-)
              • Gość: Alan Re: schody drewniane - cena!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 08:08
                Ja z kolei polecam firmę Brysch Treppen z województwa Opolskiego www.bryschtreppen.com. Cena niewygórowana a jakość naprawdę zachwyca:-)
                • Gość: XXX Re: schody drewniane - cena!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 16:42
                  Co do jakości, to byłbym ostrożny. Schody rzeczywiście pięknie potrafią przygotować, przy czym już po 3 - 5 miesiącach zaczynają się problemy. Np. pękające stopnie i obicia drewniane schodów, spadające elementy nierdzewki na poręczach, opadające schody policzkowe itd. I nie jest to wyłącznie mój przypadek, ale także u innych moich sąsiadów, u których firma ta wykończała schody. Nadmienię, że za dwie pary schodów wydano ponad 30 tys. PLN

Wiele do życzenia pozostawia również samo realizowanie reklamacji przez Brysch Treppen. Można czekać i czekać, a cały czas zwodzą i odwlekają w czasie. Realizacja reklamacji może trwać uwaga nawet 2 - 3 lata!!! I to nie żart!!! A czas gwarancji jaki dają 5 lat, przy takim podejściu to naprawdę niewiele. Przyjazd na miejsce uzależniają od tego czy w najbliższej okolicy będą mieć zlecenie czy nie. Jeśli nie, to zapomnij. Dwa razy ekipa przyjeżdżała, mieli naprawiać i tak też się ze mną umawiali, przy czym zawsze jak przyjeżdżali pracownicy to zamiast naprawiać wyłącznie pooglądali sobie schody, pogadali i mówili, że nie mają teraz materiałów i czasu, więc jadą, ale się skontaktują. I to pomimo, że wcześniej Pan Waldemar z firmy zapewniał, że już jedzie ekipa, która wszystko zreperuje i poprawi. Kpina. Aż zastanawiałem się czy nie skierować już sprawy do UOKiKu. Do tej pory schodów nadal nie mam naprawionych, a były zakładane w 2009 roku i reklamację ja i inni sąsiedzi zgłaszali już po 5 miesiącach.
          • Gość: zosia Re: schody drewniane - cena!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 23:26
            Moze dlatego zrezygnowałam ze schodów robionych przez fachowca bo nawet 7 tys za schody do dla mnie kosmos. Kupiłam stopnice 15 szt za 1.700 zł. Kołki i inne bajery 350 zł. Balustrady zrobi zaprzyjaźniony sąsiad. Robocizna zero bo będziemy sami robić. Myslę, ze w 3 tys. zamkną sie schody.
      • antekantoni Re: schody drewniane - cena!! 25.09.11, 12:18
        Mam w domu schody bukowe zabiegowe z piętnastoma stopniami. Ich szerokość to 85 cm. Dałem za nie jakieś 20 tysięcy.
        • herkson Re: schody drewniane - cena!! 26.09.11, 15:33
          Cena pięciocyfrowa ;-)
          www.schodyprudlik.pl/site/galeria
          15 A z tej galerii. Jakość wysoka, a same schody wyglądają super ;-)
          • darecki_s Re: schody drewniane - cena!! 05.10.11, 16:06
            strasznie "ciężko" te schody wyglądają...
      • darecki_s Re: schody drewniane - cena!! 05.10.11, 16:04
        mi się te podobają, nie pamiętam ceny, chyba powyżej 20k zł
        www.dommodelowy.pl/res/doc/1324/gpict_CZE_8432.jpg
        www.dommodelowy.pl/res/doc/1324/gpict_CZE_8434.jpg
        zdjęcia z www.dommodelowy.pl
      • Gość: amplikatura Re: schody drewniane - cena!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 14:48
        cena schodów drewnianych jest bardzo różna, wydaje mi się, że wszystko zalezy od wykonawcy i od projektu. Bardzo spodobały mi się te dwa projekty znalezione na facebooku na Nasciturus Design, ciekawe projekty robią trzeba przyznać.
        Schody 1

Schody 2
      • Gość: piabog3 Re: schody drewniane - cena!! IP: *.lobzenica.net.pl 09.08.12, 19:04
        Wykonam takie schody za 12 tysięcy w buku w dębie ,,,,
      • Gość: 123 Re: schody drewniane - cena!! IP: *.home.aster.pl 10.08.12, 23:47
        ... Uwaga lepiej być ostrożnym przed zatrudnienie przy budowie Marcina Mazurka z Lublina lat ok.35 -pochodzi z Lublina ale obecnie ukrywa się w Dublinie i tam też pracuje jako budowlaniec + remonty i wykończenia wnętrz. W Polsce poszukiwała go też policja i liczni oszukani iwestorzy i hurtownie. To słaby niesolidny wykonawca budowlany- nie wywiązuje się z prac i zostają liczne usterki a na koniec pożuca budowę. Pracowałem z nim i ostrzegam bo nadużywa alkohol i nierozlicza się z kolegami. Obecnie nie odbiera telefonów, bo się ukrywa.
      • Gość: Cerami Re: schody drewniane - cena!! IP: 198.21.21.* 13.08.12, 13:25
        Ja powoli muszę się rozejrzeć za schodami drewnianymi, gdzie cena nie będzie drastycznie wysoka.
        Mi się podobają takie:
        schody.eu.org/schody-okragle-48.html
        Żonie z kolei bardziej takie:
        schody.eu.org/schody-okragle-65.html
        Dzwoniłem do nich, za schody drewniane cena jest od 5 tysiaków do ok 20 tysi
        • Gość: on Re: schody drewniane - cena!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.12, 16:35
          witam jak pan chce moge zrobic schody z mahoniu tanio woj pomorskie
        • Gość: aga Re: schody drewniane - cena!! IP: *.krobia.com.pl 10.10.12, 11:40
          Ja miałam robione schody przez firmę Kupers, super tanie nie były ale są śliczne :) Firma rzetelna, terminowa, można u nich bezpłatnie wycenić schody wysyłając jakieś przykładowe zdjęcie czy projekt.
          • Gość: Sebastian Re: schody drewniane - cena!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 13:29
            Mogę polecić firmę z Cybinki która wykonywała mi schody dębowe zabiegowe jakość i wykonanie na wysokim poziomie.
            czyz-schody.pl
      • Gość: nie marcin mazurek Re: schody drewniane - cena!! IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 02:08
        Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
      • Gość: adamo Re: schody drewniane - cena!! IP: *.krobia.com.pl 10.10.12, 12:03
        skorzystaj z bezpłatnej wyceny schodów www.kupers.pl/schody-drewniane.html
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka