czan-dra 03.07.14, 18:59 www.youtube.com/watch?v=adgkDhCjMXw Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czan-dra Re: Rozmawiam z wiatrem 09.07.14, 16:36 Równie cudne, jak poprzednie, aż za serce chwyta, a może to nadciśnienie, w każdym razie coś łapie, King Crimson - Moonchild (HQ) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Rozmawiam z wiatrem 09.07.14, 20:37 Ale to zasługuje na szczególną uwagę, King Crimson - The Court of the Crimson King (In the Court of the Crimson King) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Rozmawiam z wiatrem 13.07.14, 17:49 Trochę energetycznego rocka z zaskakującym tekstem, też się przyda, King Crimson - 21st Century Schizoid Man (HQ) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Rozmawiam z wiatrem 24.07.14, 20:51 Nie mogłem się powstrzymać, i wklejam całą płytę, bo cudna niespotykanie, King Crimson In the Wake of Poseidon FULL ALBUM Odpowiedz Link
buldog2 Re: Rozmawiam z wiatrem 03.07.16, 16:51 Starless Starless King Crimson To też wyjątkowo piękne. A znacznie mniej popularne. Odpowiedz Link
buldog2 Re: Rozmawiam z wiatrem 03.07.16, 17:03 Wyjątkowo piękne i kojarzy mi się z tym J.S. Bach, ? MÚSICA P/ RAMOS ROSA ?, 'Goldberg Variations', Glenn Gould 1981 oraz z albumem Marii Joao Pires - Le Voyage Magnifique - Schubert Impromptus MARIA JO?O PIRES - Le Voyage Magnifique- Schubert Impromptus Disc 2 Warto zwrócić na w/w uwagę. -- SŁOWO I DIEŁO utinoje ! GOJDA ! GOJDA ! - PiS(b). Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1. Oni ukradli Express Wieczorny zgodnie z prawem. Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot. Odpowiedz Link
buldog2 Re: Rozmawiam z wiatrem 08.11.16, 21:30 A jeszcze bardziej z tą częścią albumu Schubert - 4 Impromptus, D. 899 / Op. 90 (Maria João Pires) Wcześniej tego w sieci nie widziałem. Jeszcze warto dodać, że pojawiły się na yt wspaniałe nagrania Gilelsa, wcześniej zadołowane. Myślę przede wszystkim o nagraniach Beethovena, którego ogólnie nie lubię za nadęcie. -- Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1 Odpowiedz Link
czan-dra Re: Rozmawiam z wiatrem 05.07.16, 16:01 Lubię King Crimson do płyty Red, później mi jakoś schłodzili się, może jeszcze płyta USA z 1975 roku, to nic że koncertowa, ale potem ...... Odpowiedz Link
czan-dra Re: Rozmawiam z wiatrem 05.07.16, 16:06 A o Bachu i Schubercie nie będę się wypowiadał, bo jestem zbyt świeży w tej zacnej muzyce, chociaż podobają mi się, kiedyś sprawdzałem pewną grupę, i odkryłem, pewnie to nie zamierzone, ale całymi garściami czerpali od tychże właśnie mistrzów, nie żebym się ich czepiał, tylko informuję:) Odpowiedz Link