czan-dra 17.07.14, 18:11 i ten ponadczasowy "Albatros", to jest muzyka, dla której warto żyć, FLEETWOOD MAC - Albatross (1970 UK TV Performance) ~ HIGH QUALITY HQ ~ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 17.07.14, 19:41 Nie dość że klasyka, to jeszcze o dylatacji czasu, Queen ~ '39 Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 19.07.14, 17:34 Spokojne to, i miłe uchu, Wishbone Ash - Persephone Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 19.07.14, 17:38 To JEST klasyka, i niczego nie p[owinienem dodawać, bo zepsuję, Led Zeppelin - When The Levee Breaks Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 20.07.14, 20:26 Cóż mogę napisać, po za tym że to klasyka, The Doors - The End (original) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 20.07.14, 20:30 Na temat tego utworu dużo by mogła powiedzieć Scoutek, ona jest specjalistką od filmów, ja tylko napiszę że zdjęcia są z filmu "Johny poszedł na wojnę", mocne i trochę dołujące, Metallica - One [;Official Music Video]; Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 21.07.14, 17:35 I to, Tuesday Afternoon-The Moody Blues-(Long Extended Version) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 28.07.14, 20:49 O to jest klasyk, jak ktoś powie że nie to .... Jethro Tull - Aqualung [;Full Album]; - Odpowiedz Link
whatcanido Re: Tu będzie miejsce na klasyki 30.07.14, 07:18 Na pewno klasyk, ale wyważasz otwarte od dziesięcioleci drzwi :) Kto ma wiedzieć ten wie, co to był za album. Tutaj jest znakomita, ogromnie ekspresyjna wersja My God... www.youtube.com/watch?v=0_pdx_OwX3A Dostępne na Wolfgangs Vault (www.wolfgangsvault.com/) i pewnie wielu innych miejscach. Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 30.07.14, 16:30 Ale żebyś wiedział ile ludzi nie "pamięta" o tym cudownym zespole, a ja chce żeby nie znikło to w mrokach niepamięci :) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 29.07.14, 19:14 Wiekowe cokolwiek, ale jakie to cudne, Please Don´t Let Me Be Misunderstood- The Animals Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 04.08.14, 17:30 To jest trochę młode, jak na moje upodobania, ale jakie cudne, chyba założe nowy wątek na ich temat, jest co wklejać, Genesis - Please Don't Ask Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 04.08.14, 19:38 A to takie żwawe, dobre na lato, Free - All Right Now Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 06.08.14, 18:17 Naprawdę piękne, i niezwykłe, Marianne Faithfull - Broken English Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 06.08.14, 19:51 Mocno dołujace, ale piękne, nie chciałbym mieć takich przejść, Marianne faithfull - Sister morphine Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 11.08.14, 21:08 Wszystko co wyszło z jego ręki to arcydzieła, Peter Gabriel - Games Without Frontiers Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 12.08.14, 20:11 Mało znane, ale jakie piękne, wg mnie to klasyk, bez dwóch zdań, Cockney Rebel Sebastian Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 17.08.14, 18:20 Już nadszedł czas na nich, Arriving UFO by Yes Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 20.08.14, 18:31 Byłbym zapomniał o mojej ulubionej parze, jeszcze będą nie raz, nie dwa, Nick Cave & P.J Harvey -Henry Lee Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 25.08.14, 17:09 Jak ktoś ma ochotę posłuchać proroka, to nie ma lepszego niż ten, Queen - The prophet's song (1975) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 25.08.14, 20:07 Johny Cash, i to wszystko wyjaśnia, Johnny Cash Hurt Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 07.09.14, 20:14 N o i nadszedł czas na Mike`a Oldfield`a, nie, nie będzie to Tubular Bells, za bardzo znane, a mi się podoba np to, Mike Oldfield - Hergest Ridge (Part 2 Complete) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 07.09.14, 20:23 PeeS. Nie żebym nie lubił Dzwonów Rurowych, gdy będąc pacholęciem, usłyszałem je po raz pierwszy, to takie ślozy mi się puściły z ócz, że nie szło mnie powstrzymać przed łkaniem żałosnym, znam każdą nutę na pamięć, ale jego reszta twórczości jest równie dobra, jak dzwony, więc...... Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 17.09.14, 20:11 Nadszedł czas na coś ponadczasowego, a mianowicie, na najlepsze trio w historii muzyki rockowej, a zaczynam tym, Emerson, Lake & Palmer Trilogy FULL ALBUM Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 08.10.14, 20:42 Tak jakoś się czuję, i wpadło mi to do głowy, że też zapomniałem o nich, prekursorzy psychodelii, a ja się bawię z niemiaszkami, The Yardbirds - Still I'm Sad Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 15.10.14, 19:39 Mocne pierwsze wejście, kto nie nawykły może się przepłoszyć niczym kuropatwa, a nie o to w tym chodzi, więc, Emerson, Lake & Palmer - Lucky Man Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 19.10.14, 18:04 A to są dziadkowie wiekowi, alt to co proponowali i proponują nadal zachwyca, The Who - Behind Blue Eyes (Original Version) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 15.06.15, 20:27 Może to, piękne jak mało co na Ziemi, www.youtube.com/watch?v=2SCmchJTPPo Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 20.10.14, 21:00 Jedni z moich faworytów na najlepszą super grupę, i ten tekst o ślizgaczach, każdy polityk powinien to znać na wyrywki, Genesis - Carpet Crawler Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 22.10.14, 19:30 Bardzo przepraszam Pythona Lee Jacksona za nie zamieszczenie go w tym wątku pełnym muzyki uchodzacej za klasykę rocka, oczywiście szeroko rozumianego, bez szufladkowania, PYTHON LEE JACKSON In A Broken Dream 1972 Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 01.09.15, 14:07 Jako, ze opuściłem to miejsce niejako w nagrodę, to, Mike Oldfield- Incantations (Full Song) Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 11.10.15, 18:44 Zapomniałem o tej cudownej grupie, za co przepraszam wszystkich dookoła, Refugee - Grand Canyon Suite Part 1 Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 11.10.15, 18:53 No i Jan Akerman ze swoim cudownie brzmiącym fletemm gorąco polecam, Focus - Anonymous Two Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 14.12.15, 17:47 Rany jakie to cudnie dołujące, aż chce się żyć, King Crimson " In the Wake of Poseidon" Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 20.03.16, 19:09 Zapomniałem o tym utworze, to był ulubiony kawałek mojego bardzo dobrego kumpla, był, Dream On by Aerosmith lyrics Odpowiedz Link
szwampuch58 Re: Tu będzie miejsce na klasyki 26.04.16, 16:17 90% tych klasykow wybrales z zakazanych zrodel,koncepcja twoja z otwartymi nikami nie zdaje egzaminu ....chaos tu panuje,moim skromnym zdaniem Odpowiedz Link
czan-dra Re: Tu będzie miejsce na klasyki 26.04.16, 20:10 Mógłbyś wyjaśnić dlaczemu chaos, dlaczemu koncepcja z otwartymi nikami nie zdają egzaminu? I co znaczy "z zakazanych źródeł"? Odpowiedz Link
stanislawskimarian Re: Tu będzie miejsce na klasyki 13.07.22, 09:38 O matko taaaak! Kocham floydów. Lata 60 to był bardzo dobry rok na rynku muzycznym :D teraz już nie tworzą takiej muzyki niestety. Wszystkim fanom "starego" brzmienia polecam przesłuchać albumy na płytach winylowych. Mój tata kolekcjonował winyle od wczesnej młodości, dzięki czemu w naszym domu zawsze była obecna muzyka. Dzięki niemu jestem w stanie obudzona w środku nocy powiedzieć czy dźwięk jest z płyty winylowej czy z CD. Jak ktoś nie wierzy, że jest między tymi nośnikami aż taka różnica to polecam zagłębić się w temat różnic między płytami CD a płytami winylowymi. Gdybym nie znała tematu od podszewki to też bym była w szoku! Odpowiedz Link