Dodaj do ulubionych

Odkurzacz Hyla, czy jest pomocny dla alergików?

02.03.15, 12:43
Zastanawia mnie jakie sa doświadczenia alergików z odkurzaczem Hyla.
Obserwuj wątek
    • dolbo Re: Odkurzacz Hyla, czy jest pomocny dla alergikó 02.03.15, 12:52
      tak się składa ze jestem alergikiem na kurz zakupiliśmy hyla jesienią czyli w okresie w którym zawsze miełem duży problem, nie pomogło mi odczulanie taki organizm, brałem sporą ilość leków żeby jakoś przeżyc od kiedy sprztamy hyla jest zdecydowanie inaczej czuje sie bardzo dobrze nie sądzę by hyla wyleczyła mnie z alergii, ale pomaga mi normalnie żyć
      • magusia8 Re: Odkurzacz Hyla czy jest pomocny dla alergików 03.03.15, 09:38
        moja 7 letnia córeczka jest alergiczką wcześniej zanim nie mieliśmy Hyla strasznie nie lubiłam sprzątania zawsze miałam wrażenie że jest tak jakoś niedosprzątane i mialam rację od kiedy mam Hyla jest zupełnie inaczej i moja córcia czuje sie o wiele lepiej przesypia całe noce i rano kiedy wstaje nie ma zaklejonych oczu i nosa wcześniej właśnie tak było przestała pokasływać w ciągu dnia, ostatnio nawet kupiliśmy jej do pokoju dywanik o czym wcześniej nie było mowy. Mogę stwierdzić że Hyla jest bardzo pomocna dla alergików, ale też dla mam alergików.
    • wojciechwar Re: Odkurzacz Hyla czy jest pomocny dla alergików 05.03.15, 13:40
      Jestem alergikiem od wielu lat zawsze dbałem o czystość w domu w stopniu co najmniej dobrym. Ciągle miałem jednak stany zapalne, a to spojówki, a to skóra, a to nos itd stosowałem chyba wszystko co jest dostępne dla alergików z efektami nie zawaham się powiedzieć miernymi. Odkurzacz Hyla to jest jedyna rzecz dzięki której widzę efekty. Czuję się zdecydowanie lepiej.
    • jamajka68 Re: Odkurzacz Hyla, czy jest pomocny dla alergikó 06.03.15, 12:53
      Mój synek jest alergikiem tzw alergia wziewna, jak wszystkie dzieci z tym problemem przyjmował leki? antyalergiczne?, dziecko było senne i nie miało apetytu, cały czas sprawiał wrażenie zmęczonego choć nie było powodu. Od zakupu Hyla po pewnym czasie odstawiliśmy stopniowo leki zmniejszjąc dawki oczywiście konsultując z alergologiem i dziś jest zupełnie inaczej dziecko jest pogodne i uśmiechnięte i już nie jest takim niejadkiem jak wcześniej. Sprzątam mieszkanie kilka razy w tygodniu, obowiązkowo 1x na tydzień czyścimy łóżka i codziennie oczyszczamy powietrze, nie używam olejków zapachowych z obawy przed tym żeby syn się nie uczulił może trochę na wyrost ale wolę ostrożnie, Kupiliśmy do oczyszczania powietrza 2 zbiornik tez tak na wszelki wypadek. Wczoraj dostałam kolejny gratis od firmy tym razem Mini Hyla i od wczoraj pracuje w pokojusyna już cały czas. Polecam Hyla wszystkim mającym dzieci alergiczne.
    • margo941 Re: Odkurzacz Hyla, czy jest pomocny dla alergikó 31.03.15, 22:48
      alergikom pewnie i pomaga ale jak dla mnie to zbyt głośny i nie mamy alergii to nie musimy wydawac tyle kasy na odkurzacz po co
      • aishaan Re: Odkurzacz Hyla, czy jest pomocny dla alergikó 31.03.15, 22:59
        Jak to po co? żeby w domu było czysto! przecież jak ktoś nie ma alergii to też sprząta przynajmniej ja tak robię, Nie znam nikogo kto chciałby żyć w brudzie, na całe szczęście nikogo takiego nie znam Nie mam alergii i nikt z moich bliskich tez nie ma ale miło jest jak w domu jest czyściutko i nie śmierdzi kurzem. Napisałaś że głośny, ja wcześniej miałam taki cichutki tylko że nie sprzątał, tylko przemiatałam nim z kąta w kąt i wszystko zostawało w wykładzinie ile bym nim nie sprzatała. To już wolę że jest głośny choć sama nie zwróciłam na to wcześniej uwagi.
      • citiz-enka Odkurzacz Hyla tylko dla alergików? śnieszne 01.04.15, 12:26
        ja co prawda jestem alergiczką i polecam odkurzacz Hyla wszystkim jak mogę, nie zgadzam się z opinią margo941 to nie jest odkurzacz tylko dla alergików skąd w ogóle taki pomysł?
    • agatkaszu Odkurzacz Hyla mi pomaga 01.04.15, 14:37
      zawsze w okresie grzewczym dusiłam się i nie mogłam oddychać, wiadomo kaloryfery wysuszają powietrze maksymalnie, w takim suchym powietrzu kurz mocno drażnił nos i oskrzela, włosy leciały w oczach z cebulkami i były takie strasznie sianowate, żadne odżywki nie pomagały od kiedy mam nawilżacz Hyla mogę oddychać swobodnie nie mam już tych objawów alergii na kurz i włosy mi nie wypadają są zdrowe i błyszczące spokojnie przesypiam tez noc bez budzenia się z powodu duszności, nie wierzyłam że mi pomoże na alergie a jednak
    • wanda1975 Re: Odkurzacz Hyla czy jest pomocny dla alergików? 23.04.15, 14:31
      współczuję wszystkim alergikom bo sama borykałam się bardzo długo z alergią wziewną na kurz i wszelkie pyłki wiem co to znaczy, tabletki antyalergiczne powodowały u mnie senność , organizm na te środki antyalergiczne się po prostu uodparnia po pewnym czasie po prostu przestają działać, tak było przynajmniej u mnie; coraz to nowe specyfiki a katarociąg i łzawienie oczu coraz większe aż wreszcie znalazłam Hyla i to jak zwykle bywa przez przypadek dowiedziałam się że coś takiego wogóle istnieje, jestem otwarta i nie unikam nowości więc postanowiłam sprawdzić co to właściwie jest ta Hyla i jak może pomagać alergikom takim jak ja; dziś nie zamieniłabym Hyla na żaden inny odkurzacz, to prawda że usuwa z domu wszystkie alergeny najlepszym dowodem na to jest moje samopoczucie od kiedy go używam czuję się bardzo dobrze i nie mam już tego wiecznego katarociągu , oczy nie pieką mnie i nie łzawią- polecam!
      • 1rozalia89 Re: Odkurzacz Hyla czy jest pomocny dla alergików? 23.04.15, 16:02
        używamy odkurzacza hyla niecały miesiąc, ale tez mogę potwierdzić jego skutecznośc; moje dzieci przesypiją spokojnie całe noce i nie kaszlą; mam swiadomość że nie leczy alergii ale jeśli nie ma w domu alergenów to nie ma kataru i kaszlu potwierdzam; wcześniej czego bym nie robiła kurz stale latał po domu a moje dzieci miały ciągle katar i kaszlały teraz kurzu nie ma i kataru i kaszlu też' używam hyla nie tylko do sprzątania ale też do zbierania kurzu z powietrza codziennie
    • at.ez Re: Odkurzacz Hyla, czy jest pomocny dla alergików 10.06.15, 15:34
      pzrez wiele lat kupiowaliśmy różne odkurzacze antyalergiczne które niczym się specjalnie różniły poza ceną co jeden to droższy doszło do tego że zlikwidowaliśmy dywany i wykładziny, ale to też nie pomogło nasz syn dalej miał całoroczny katar, swędzącą wysypkę i podrażnienie oczu poprostu ropiały, od kiedy mamy odkurzacz Hyla to się zmieniło i to nie jest żadna sugestia ten odkurzacz poprostu działa i jest antyalergiczny; kupując myślałem że to kolejny "wynalazek", a jednak jestem bardzo zadowolony
      • dr.maria Re: Odkurzacz Hyla, czy jest pomocny dla alergików 29.07.15, 12:17
        Wszyscy alergicy, czy też rodzice alergicznych dzieci powinni zachować zdrowy rozsądek przy wyborze walki z alergią. Gdy ktoś próbuje namówić Was na biorezonans magnetyczny pamiętajcie, że Lekarze z Polskiego Towarzystwa Alergologicznego uważają, że ta metoda nie daje żadnych rezultatów poza opróżnieniem portfela. Przestrzegają też przed rezygnacją z klasycznego leczenia na rzecz preparatów homeopatycznych i ziołowych - w ciężkich alergiach może to mieć groźne skutki. Życie w sterylnych warunkach i nieustanne dezynfekowanie otoczenia może wręcz wywołać uczulenia na środki czyszczące. Niektórzy pacjenci próbują podjąć walkę z roztoczami za pomocą urządzeń na parę wodną. Żyjątka te uwielbiają wilgoć i będą się namnażać tym chętniej. Należy też unikać nawilżaczy powietrza rozpylających parę wodną. Używanie klimatyzacji też jest niewskazane zwłaszcza dla uczulonych na pleśnie. Czują się one znakomicie w wilgotnych i ciepłych systemach wentylacyjnych. Uczuleni na pleśnie cierpią wtedy na nieżyt nosa i kaszel.
        Pomaga jedynie systematyczne sprzątanie mieszkania. Najlepiej często mieszkanie wietrzyć, odkurzać, a pościel i materace czyścić próżniowo. I do tego właśnie najlepsza jest Hyla, jak najbardziej jest pomocna dla alergików.
    • margo941 Re: Odkurzacz Hyla, czy jest pomocny dla alergikó 07.10.15, 21:45
      dopiero dziś zrozumiałam o czym wy wszyscy tu mówicie wcześniej wydawało mi się że jak nie mamy alergii to taki drogi odkurzacz jest nam niepotrzebny, dziś mieliśmy pokaz w domu i dopiero teraz wiem że że Hyla to nie odkurzacz, cena Hyla nie należy do najniższych i właśnie dlatego warto zainwestować by być zadowolonym
      • aishaan Re: Odkurzacz Hyla, czy jest pomocny dla alergikó 11.02.16, 21:00
        Hyla jest niezastąpiona teraz kiedy powietrze jest takie suche gdy centralne ogrzewanie pracuje naokrągło życie bez tego nawilżania byłoby nieznośne
    • paula19821 Hyla odkurzacz 15.06.16, 23:09
      oczywiście że jest pomocny dla alekgików potwierdzam mam go już prawie 15 lat i jestem uzależniona dziś nie wyobrażam sobie sprzątania jakimkolwiek innym odkurzaczem ale kiedy go kupowaliśmy to pamiętam że był bardzo drogi , jednak warto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka