Dodaj do ulubionych

Praca w Nowej Zelandii.

22.09.05, 11:40
Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany podjęciem pracy w Nowej Zelandii,
udostępnię informacje na ten temat.

Proszę o kontakt na adres: info@kiwi-job.pl

Pozdrawiam,

Kiwi-Job
Obserwuj wątek
    • peter2715626 Re: Praca w Nowej Zelandii. 22.09.05, 21:59
      A ile to kosztuje?

Bo ja moge takie informacje udostepniac bezplatnie.
      • beatrix10 Re: Praca w Nowej Zelandii. 29.09.05, 07:29
        Jesli ktos poszukuje dorywczych sezonowych prac w NZ to najlepszym pomyslem
        jest zakupienie pzewodnika Lonely Planet i wszystkiego sie z niego mozna
        dowiedziec.A mianowicie kazdy backpackers(schronisko mlodziezowe)w kraju
        udostepni wam informacji o pracach sezonowych przy zbiorach owocow.U nas juz w
        pazdzierniku sie wszystko zaczyna i do maja trwa.Nie dorobicie sie majatkow,ale
        jesli jestes typem podroznika i marzycie o dalekich krajach to jest to napewno
        pomocne zarobienie sobie cos dodatkowo.No jesli popracujecie kilka miesiecy to
        podroz powinna sie zwrocic a przy tym zwiedzicie przepiekny kawalek swiata.
        • tetys Re: Praca w Nowej Zelandii. 20.01.06, 13:31
          A myślisz, że przejdzie coś takiego, jak 2 miesiące pracy, miesiąc zwiedzania,
          znowu praca i zwiedzanie? Szczególnie jak ktoś jest podróżnikiem, plecak na
          plecy i w drogę, choćby pieszo:))

Czy stawki za prace sezonową "zwrócą " za nocleg, transport i wyżywienie?

Nowa Zelandia jest niesamowita:)))
          • beatrix10 Re: Praca w Nowej Zelandii. 21.01.06, 03:13
            Ja mysle ze masz dobry plan.Przylatujesz tu do NZ w pazdzierniku tak pod
            koniec .Zaczynasz pracowac przy przerywaniu jablek przez listopad i grudzien
            (do nowego roku)potem jedziesz podrozowac po poludniowej wyspie przez styczen
            do polowy lutego ,bo od tego czasu zaczyna sie zbior jablek.Trwa to do konca
            kwietnia.Jesli chodzi o zarobki to jest to przewaznie praca na tzw.akord.Czyli
            ile zbierzesz za tyle ci zaplaca.Powiedzmy ze stawki z uzbieranie duzej skrzyni
            jablek wahaja sie od 25 do 35 dollarow srednio.W ciagu dnia roznie bywa ale
            jesli jestes pracowity chlopak to licz ze pomiedzy 80-100 $ dziennie mozna
            wyciagnac.Jesli jestes wiotka dziewczyna to powiedzmy ze bedzie ci ciezej wtedy
            mozesz sobie prace przy pakowaniu owocow zalatwic ,okolo400-450 na tydzien
            zarobisz.Licz na to ze srednio 400-500 na tydzien zarobisz.To zalezy od pogody
            (jak leje to kaplica)od danej odmiany jablek(niektore sa lawiejsze i pieniadze
            sa lepsze)Ale tak juz do rzeczy to powiem ci ze Spokojnie zarobisz na
            pojezdzenie sobie tu i zwiedzanie a jesli ciezko popracujesz to nawet bilet ci
            sie zwroci.takze pakuj manatki i przylatuj!!!:)U nas dzisiaj +25 slonce swieci
            a W Polsce zima tysiaclecia -30.No to ladnie i trzymaj sie cieplo.
            • tetys Re: Praca w Nowej Zelandii. 21.01.06, 19:31
              Dziękuję za optymistyczną odpowiedź!
              W Warszawie strasznie zimnooo...brr:))

Nieważne, kiedy znajde sie w NZ, za rok, dwa, dziesięć. Ale wiem, że na pewno
              tam BĘDĘ!
            • jandecorator Re: Praca w Nowej Zelandii. 24.01.06, 10:29
              A znalazłaby sie praca sezonowa dla carpentera,masona??
              • beatrix10 Re: Praca w Nowej Zelandii. 24.01.06, 21:45
                Prace sezonowe to sa takie przy zbiorach owocow.Jesli carpenter chce takowa to
                pewnie ze sie znajdzie.Ha ha.
    • adaptor1 Re: Praca w Nowej Zelandii. 26.01.06, 22:44
      Ja jestem informatykiem, skonczone studia + 4 lata doswiadczenia, moja
      dziewczyna tez jest po studiach informatcznych, ale nie pracuje w zawodzie.
      Pytanie: jakie mamy szanse na znalezienie legalnej pracy w NZ? Gdzie i jak
      szukac, na co zwracac uwage, zeby nie zostac oszukanym?
      Pozdrawiam
      • beatrix10 Re: Praca w Nowej Zelandii. 27.01.06, 05:29
        www.immigration.govt.nz/ Tam sobie poczytaj na temat emigracji do
        NZ.Poza tym zadzwon do konsulatu Nowozelandzkiego w Warszawie,bo mozliwe ze od
        nastepnego roku zaczna wydawac jakas okreslaona liczbe rocznych pozwolen na
        prace( a moze juz to jest)Wiem ze ludzie z innych krajow tak tu przyjezdzaja z
        wiza pracownicza w kieszeni i szukaja pracy na miejscu.Jesli chodzi i
        ostroznosc i zeby sie nie dac wrobic,to ja uwazam ze stronienie od roznych
        agencji i biur posredniczacych przy zalatwianiu wiz i obiecujacych ci ze pomoga
        ci w zostaniu tu na stale.Znam przypadki ludzi i biura w Auckland.Wszystkiego
        sie dowiesz od urzedu emigracyjnego ,papiery tez od nich dostaniesz ,nawet
        przez internet.
    • stary_kiwus Re: Praca w Nowej Zelandii. 19.02.06, 02:04
      jakiej pracy...????
      • cashoob Re: Praca w Nowej Zelandii. 19.02.06, 02:10
        natepni specjalisci jak www.nowazelandia.pl a ludziska dalej durnowacli leza jak
        te cielaki do rzezni. a najlepiej ze tam anpisali ze potrzeba stoczniowcow a w
        NZ nie ma ani jednej stoczni he he
    • cartella Re: Praca w Nowej Zelandii. 24.02.06, 22:42
      no to moze niech mi ktos powie jakiej pracy ludzie szukaja w auckland..tzn
      gdzie mozna znalezc tam prace tak np kolo lutego?
      • szatan_nie_kogut Re: Praca w Nowej Zelandii. 25.02.06, 08:11
        wysylajac cv? jak w kazdym kraju? wlasnie - jak sie w nz w lutym szuka pracy? na
        www.seek.co.nz?
      • cashoob Re: Praca w Nowej Zelandii. 26.02.06, 04:11
        sprzatanie, albo heja na farme krowy czyscic.
    • spatch Re: Praca w Nowej Zelandii. 26.02.06, 10:28
      Pelno pracy dla ludzi ktorzy malowac,budowac itp.
      To co wyrabiaja tu azjaci (glownie chinczycy i Indiance)
      to zgroza. Wiele widzialem i widze na co dzien i wlos sie
      na glowie jezy jak patrzysz na takich psedospecjalistow.
      Biedni ludzie ktorzy kupuja takie miejsca.Wspolczucie.
      Wiec jak pisalem kto ma fach w reku na budowie i zna angielski
      to bardzo mile widziane osoby.Napewno znajda prace takie osoby
      bez wiekszych problemow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka